• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Muhtemelen diş çıkaracak bebeğiniz benim oğlumda anlattıklarınızı yapıyordu çok huysuzda uyumuyordu sürekli ağlıyordu ama ateşi hiç çıkmadı tam 4 aylıkken alt iki dişi çıktı
Benimkinde de ağlama nöbetleri var birkaç haftadır anlamıyordum altı temiz gazı yok karnı tok ama hep bi huzursuz memnuniyetsiz

Canım bugün tam 4 ayı doldurduk 21 Mart'ta gördüm dişinin patladığını.. açıkçası anlamadım hiç .. en büyük belirti özellikle geceleri kafası , saçları sırılsıklam oluyordı terden herhalde içten ateş yaptı kuzuma ateşi çıkmadı çünkü ... kaşınıyor diye Havuç vereyim eline dedim damağına sürttüm çok heyecanlandı bir baktım dişi patlamış şoka girdim 😱 İlki benim için kolay oldu tabi yavrucuk neler çekti bilemiyorum 😔 Ama şimdi
Yanındaki
Kızarık ve şişlik var bu kez ishal kusma ne ararsan var çok mutsuz jel de bir işe yaramıyor
Oyy kıyamam kuzuyaaa insallah bu dişi de hemencecik gelir

İnşallah gittikleri yerlerde mutlu olurlar biz veremeyiz ya
Artık böyle alışıcaz
Büyüyüp oynamaya başlayınca kızıma arkadaş olacak diye umuyorum

İnşallah ayrılmak zorunda kalmasınız çok zor gerçekten ama yine de çok doğru bir karar verdiğimizi düşünüyorum. Onlarla da çok zordu :/

Malesef cumartesi gec olmustu birde cok uzak bir yerde gidemedik. Dun bursa arastirma hastanesine gittik doktora sordum kask kullanalim mi diye kask isi cok zor bebekler icinde anne icinde. Yaz geliyor daha da zor olur 3 ay sonra kontrol edelim kafasinin durumuna gore konusuruz dedi
Cok tesekkur ederim ilgine

Rica ederim canım ama bende izninle tavsiye de bulunmak istiyorum. Instagram hesabından dm atsan foto yollasan bir iletişime gecseniz orayla. Onların da işi bu size belki bazı tavsiyelerde bulunurlar. Çünkü bizde doktora söylediğimizde gitmeyin öyle yerlere gerek yok dedi. Ama ben o gün arayıp randevu aldım gittim iyi kide gitmişim.

Pırasa ver eline canım soğan familyası oldugu için hem disini kaşıyıp hem ağrısını alıyormuş bende vericem pırasa sanırım dis bizimki de. Senin ki erken halletmis maşallah benim bebis bugüntam 5.5 aylik oldu.
Birşeyi eliyle tam kavrayamıyor bile 🤣🤣 ancak ben elimde tutarsam birazcık ısırttırayım bakalım 😁

Eşime diyorum bak bu diş çıkaracak kesin diye "ama ateşi yok ki" deyip inanmıyor bana :D
Öyle bir yerleşmiş ki ateş çıkma düşüncesi insan inanamıyor evet 😁 Ben kayınvalidemi inandıramamıştım çok erken diş değildir diyordu hep ilk onu aradım görünce 🤣🤣 inşallah sıkıntısız bir şekilde çıkarırlar yavrucuklar çok zor 🙏🏻

LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet canım geceyi nasıl geçirdiniz merak ettim. Sen nasılsın, Betül nasıl
Canım kusura bakma şimdi gördüm mesajını.

Gece sık uyandı, acıktı sanırım ama çok şükür idare ettik, sabah çiş yapmıştı elhamdulillah. Bugün de süt yapacak şeyler yedin içtim. Rabbim tüm kuzuların rızıklarını bol eylesin :KK68:

Canım kusura bakma şimdi gördüm mesajını.

Gece sık uyandı, acıktı sanırım ama çok şükür idare ettik, sabah çiş yapmıştı elhamdulillah. Bugün de süt yapacak şeyler yedin içtim. Rabbim tüm kuzuların rızıklarını bol eylesin :KK68:
Bende sana yazmıştım ama kendi gönderime cevap yazmışım🤣🤣 çok sevindim canımm inşallah hepimizin bol bol sütü olsun 🙏🏻

Günaydın canım nasılsınız ? Nasıl geçti geceniz ? Birşey sorcam böyle bir durumda sebze püresi fln versek olmaz mı Havuç fln ? Artık büyüdüler çünkü doktorum sütün yetmezse ek gıdaya bu ay başlayacağoz demişti
😅😅😅 canım buldum mesajını

Ya sebze püresi, havuç vs ağır gelir diye düşünüyorum ben. Bizim kız da alerjik hem, korkuyorum doktor demeden pek bir şey vermem herhalde. Daha 4ayı yeni doldu. Ek gıdaya hipp in tahıl bazlı pirinçli kaşık mamasıyla başlayacağız inşallah biz ama doktor 4buçuk aylık olsun demişti. Şimdilik azar azar tattırmayı düşünüyorum

Son düzenleme:
😅😅😅 canım buldum mesajını

Ya sebze püresi, havuç vs ağır gelir diye düşünüyorum ben. Bizim kız da alerjik hem, korkuyorum doktor demeden pek bir şey vermem herhalde. Daha 4ayı yeni doldu. Ek gıdaya hipp in tahıl bazlı pirinçli kaşık mamasıyla başlayacağız inşallah biz ama doktor 4buçuk aylık olsun demişti. Şimdilik azar azar tattırmayı düşünüyorum
Aynı dert bizde de var yumurta denedim kızardı doktorum yoğurt deneyelim dedi cesaret edemiyorum diş çıkarıyor bi de huzursuz mutsuz bi de yoğurt girmesin dedim bakalım ... iki Aydır az kilo alıyor bebeğim bu ayda öyle olursa sebzeyle başlayalım dedi bakalım ne yapacağız ... alerji testi mi yaptırdınız yoksa bizim gibi deneme yanılma yöntemi mi kullandınız ? 6. Ayda kan testi yaparız dedi doktorumuz

Ya bebegi benimki kadar istahsiz olan varmi aceba 4 aylik oldu hsla 60 cc mamayi bile bitiremiyor ve o yedigi mamayida mutlaka kusuyor yani her beslenmeden sonra muhakkak kusuyor saglik ocaginda asi icin gittik tartti cok az almis dedi 400gr almis aile hekimi zinko surup kullsn dedi belki istahi acilir diye dunden beri veriyorum hic fark yok cok moralim bozuluyor

Aynı dert bizde de var yumurta denedim kızardı doktorum yoğurt deneyelim dedi cesaret edemiyorum diş çıkarıyor bi de huzursuz mutsuz bi de yoğurt girmesin dedim bakalım ... iki Aydır az kilo alıyor bebeğim bu ayda öyle olursa sebzeyle başlayalım dedi bakalım ne yapacağız ... alerji testi mi yaptırdınız yoksa bizim gibi deneme yanılma yöntemi mi kullandınız ? 6. Ayda kan testi yaparız dedi doktorumuz
Biz direkt süt ürünlerini kestik, şikayetler kesilince de buymuş dedik. Tek tek denemedim canım.

Doktor dediyse ona uyup başlayabilirsin tabi. Onlar ne derse uyacağız artık, sağlıklı büyüsünler de inşallah.

Ben günde kaç kere vereceğim ek gıdayı onu bilmiyorum

Ya bebegi benimki kadar istahsiz olan varmi aceba 4 aylik oldu hsla 60 cc mamayi bile bitiremiyor ve o yedigi mamayida mutlaka kusuyor yani her beslenmeden sonra muhakkak kusuyor saglik ocaginda asi icin gittik tartti cok az almis dedi 400gr almis aile hekimi zinko surup kullsn dedi belki istahi acilir diye dunden beri veriyorum hic fark yok cok moralim bozuluyor
Canım anlattığına göre 400
Gram çok iyi almış benim bebeğim çok iştahlı sürekli
Memede doğru dürüst kusmuyor iki Aydır 500
Er gram alıyor hiç
Üzülme bence şu saatten sonra artık bınun yapı meselesi olduğunu düşünüyorum

Yumurtayi nasil denedin

4.ayda 400 gr az degil. 4 aylik cocuga istahi acilsin die gida takviyesi vermek bence hic dogru degil. Ustelik 1 gundede fayda gormenin imkani yok.

Biz direkt süt ürünlerini kestik, şikayetler kesilince de buymuş dedik. Tek tek denemedim canım.

Doktor dediyse ona uyup başlayabilirsin tabi. Onlar ne derse uyacağız artık, sağlıklı büyüsünler de inşallah.

Ben günde kaç kere vereceğim ek gıdayı onu bilmiyorum
Ben şikayetimiz olan günden bir gün önce fıstıktan buğdaya , yumurtadan domatese alerjen olan ne varsa herşeyi yemişim anlamak biraz zor oluyor haliyle 🤣🤣 hepsini birden kestim şimdi teker teker denetiyor bakalım...ara ara kızarıklık oluyor yine ürtiker tarZında 😩 Anlayamıyorum teni de çok hassas dokunduğu yer kızarıyor ... en azından ek gıdaya geçmeden anlasak da hiç yedirmesem neye alerjisi varsa 🙏🏻 Ben de aynen doktoruma çok güveniyorum o ne derse öyle yapıcam

Ya okuduklarimla hayretler icinde kaliyorum acikcasi cok erken ek gida ile tanisiyor bebeler. Bugun devlet hastanesinin kadin dogum polikiliniginde bile kocaman pankart asmislar bir bebek resmi ve bebek soyle diyor ilk 6 ay anne sutunden baska bir seye ihtiyacim yok. Anne sutu yoksa formul sut var. Ek gida acelesi neden. Havuc yogurt yumurta istah suruplari inek sutu sulandirilir falan yapmayin allah askina yazik bebelerinize her doktora inanmayin sorgulayin. Arastirin okuyun acele etmeyin. Ozellikle sadece anne sutu verenler. Siz hic yapmayin. Cunku disardan vucuduna giren hersey bagisikligini bozuo. Sebze meyve yogurt yumurta da buna dahil Hastaliklara daha acik hale gelio ileri omrundeki sagligini etkliyor. 6 ayi doldurmasini bekleyin. Sonrasi zaten omur boyu yiyecekler. Bide tadimlarda once sebze sonra meyve daha sonra sut urunleri en son yumurta seklinde bir siralama var.

Canım anlattığına göre 400
Gram çok iyi almış benim bebeğim çok iştahlı sürekli
Memede doğru dürüst kusmuyor iki Aydır 500
Er gram alıyor hiç
Üzülme bence şu saatten sonra artık bınun yapı meselesi olduğunu düşünüyorum
Ya ne bileyim hemsire az dedi doktora gotur dedi ama canim senin anne sutu mama daha cok kilo aldiriyor ama dedigim gibi 60 cc bitiremiyor ama cevabin biraz icmi rahatlatti tesekkurler

Back