• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Simdi alerjide soyle bi sikinti.var immun sistem ayaklandimi diger seylere de tepki veriyor. Yani alerjisi olmayan seylerede reaksiyon gosterenbiliyor. Muhim.olan tetiklemeden ilerleyebilmek. Mesela sadece yumurtaya alerjisi vardir. Ama yumurtaya maruz kalip tepki gerceklesince atiorum.elmayada tepki verir. Sen hepsini birden kestin birden yuklenmemesi gerekir deneme yaparken cunku verdigi her tepki malesef surecinizi geriye goturur.
Sadece yumurta ve süt ürünleri deneyeceğiz zaten yumurta gitti sıra süt ürünlerinde onu da kızarıklıklar tamamen kaybolunca yapacağım hala yumurtanın etkisi var üzerinde ürtikerler devam ediyor 6. Aya kadar bir
Şekilde idare edeceğiz yaşadiğım yerde iyi bir gastrocu
Yok yalnız bebeğinde çoklu gıda alerjisi olan çok yakın bir arkadaşım var Van'da oturuyorlar Nişantaşı'nda
Bir profa gidiyorlar çocuk 4 yaşında onunla iletişim halindeyiz şimdilik sürekli... kan testinden sonra bir yolunu bulacağız inşallah 🙏🏻

Merhaba arkadaşlar ya gece ya sabah erkenden yazıyorum telefon kullanmak artık çok lüks oldu bebeklerin yoğunluğundan.

Benim Mirza bu günlerde hiç besiginde durmak istemiyor. Gece uyuyor onu saymiyorum. Gündüz durmak istemiyor illa kucağa gelecek ve gezdrilecek çok hoşuna gidiyor . Çok çığlık atıyor bu günlerde istediği olana kadar çığlık atıyor. Istediği de kucak ya da meme. Aglamiyor naz yapıyor ama çok bağırıyor bazen. Sizlerinki de çığlık atıyor mu ?
Sesini tanıyor diyorlar :)

Merhaba arkadaşlar ya gece ya sabah erkenden yazıyorum telefon kullanmak artık çok lüks oldu bebeklerin yoğunluğundan.

Benim Mirza bu günlerde hiç besiginde durmak istemiyor. Gece uyuyor onu saymiyorum. Gündüz durmak istemiyor illa kucağa gelecek ve gezdrilecek çok hoşuna gidiyor . Çok çığlık atıyor bu günlerde istediği olana kadar çığlık atıyor. Istediği de kucak ya da meme. Aglamiyor naz yapıyor ama çok bağırıyor bazen. Sizlerinki de çığlık atıyor mu ?
Sesini tanıyor diyorlar :)
Evet canim benimde oyle bildigin ciglik atiyor hep kucakta olmak istiyor ama oturarak degil ayakta gezdirmemiz lazim benin icin cok zor oluyor bel fitigim var ameliyat detecesinde doktor dikkat et agir kaldirma yoksa ameliyat olman gerek dedi ama nasil dikkat edicem bilmiyorum

Sac dokulmesi cok fazla derecede dun kan testi yaptirdim tum degerler normal gorunuyor. Emzirmeye bagli oldugunu dusunerek en kisa zamanda dokulmemin durmasini umit ediyorum
Aynen hergun temizlik yapmaktan ve hiç yapmamış gibi olmasından saçımı kazıttim dökülme yüzünden sanki avuç avuç dökülüyor kan değerlerimde birşey çıkmadı herşey normal nasıl olacak ne zaman gececek

Sadece yumurta ve süt ürünleri deneyeceğiz zaten yumurta gitti sıra süt ürünlerinde onu da kızarıklıklar tamamen kaybolunca yapacağım hala yumurtanın etkisi var üzerinde ürtikerler devam ediyor 6. Aya kadar bir
Şekilde idare edeceğiz yaşadiğım yerde iyi bir gastrocu
Yok yalnız bebeğinde çoklu gıda alerjisi olan çok yakın bir arkadaşım var Van'da oturuyorlar Nişantaşı'nda
Bir profa gidiyorlar çocuk 4 yaşında onunla iletişim halindeyiz şimdilik sürekli... kan testinden sonra bir yolunu bulacağız inşallah 🙏🏻
Fugen hocaya gidiyorlardir. Zaten bu iste turkiyede en iyisi o

Aynen hergun temizlik yapmaktan ve hiç yapmamış gibi olmasından saçımı kazıttim dökülme yüzünden sanki avuç avuç dökülüyor kan değerlerimde birşey çıkmadı herşey normal nasıl olacak ne zaman gececek
Ayni sekilde her yerde sac gormekten supurgeden surekli sac temizlemekten daraldim umarim hepimizin en kisa zamanda gecer heryer sac icinde gibi psikolojik olarak ta cok etkiliyor

Ya okuduklarimla hayretler icinde kaliyorum acikcasi cok erken ek gida ile tanisiyor bebeler. Bugun devlet hastanesinin kadin dogum polikiliniginde bile kocaman pankart asmislar bir bebek resmi ve bebek soyle diyor ilk 6 ay anne sutunden baska bir seye ihtiyacim yok. Anne sutu yoksa formul sut var. Ek gida acelesi neden. Havuc yogurt yumurta istah suruplari inek sutu sulandirilir falan yapmayin allah askina yazik bebelerinize her doktora inanmayin sorgulayin. Arastirin okuyun acele etmeyin. Ozellikle sadece anne sutu verenler. Siz hic yapmayin. Cunku disardan vucuduna giren hersey bagisikligini bozuo. Sebze meyve yogurt yumurta da buna dahil Hastaliklara daha acik hale gelio ileri omrundeki sagligini etkliyor. 6 ayi doldurmasini bekleyin. Sonrasi zaten omur boyu yiyecekler. Bide tadimlarda once sebze sonra meyve daha sonra sut urunleri en son yumurta seklinde bir siralama var.
Buradaki herkes eminim ki 6 aya kadar anne sütü vermeyi tabiki istiyordur herkes çocuğunu senin kadar düşünüyordur elbette ... 2 Aydır bebeğim az kilo alıyor sütüm yeterli oysaki bu şekilde devam ederse ek gıdaya erken başlarız dedi şimdi sütüm varken ve şimdiye kadar sadece sütle büyütmüşsem ve gelişmişse neden formül mama kullanayım, anne sütünden daha mı sağlıklı ? Ek gıda takviyesi tabiki yapmak isterim hele de bebeğim alerjik bir bebekse ... benim dışımda bebeğine tadımlık başlamakta isteyen olur , sütü yetmeyip maddi durumdan dolayı formül mama kullanamayanlar olur , mamadan kilo almayan mama yaramayan bebekler olur , sağlık problemlerinden dolayı emzirmeyen anneler olur ... herşey normal giderken kimsenin ek gıdaya başlayacağını düşünmüyorum tadımlık ayrı o isteğe bağlı ve bende istiyorum yavaştan tadını bilsin ...

Aslinda bende oyle dusunuyorum 4. Ayda cok almaz diye biliyorum ama hemsire oyle diyince birde dedigim gibi cok istahsiz insallah duzelir istahi cok sagol cevabi icin
Canım biz ilk 2 ay mama kullandık, 3. Ay sadece anne sütüyle 600 gr almıştı doktorumuz 4. Ayda da 400 gr alırsa süper demişti ve 440 gr almış . Yani strest yapma kndine normal bu aylarda okdar kg alması.

Birde bebeklerimiz artık iyice etrafı keşfetmek istedikleri için sürekli kucakta dolaşmak isterlermiş bizimki 3. Aydan beridir keşfediyo sağolsun hatta dün babası mutfak yatak odası ve oturma odasında ağladığını farketti, beyfendi sıkılmış buraları görmekten. Kendi odasını ve salonu keşfediyo artık oralardan da sıkılınca ne olur bilmem :))

Bizde ek gıdaya diğer ay başlayacağız. Ve ben çok memnunum doktorumun başla demesinden. başlatmasa da ben az az tadını bilsin diye 5 aylıkken tattıracaktım bazı şeyleri. Zaten doyumluk değil tadımlık. İnşallah hepimiz kolaylıkla atlatırız bu dönemi de

@LezzetliCipetpet sütün ne durumda canım inşallh eskisi gibi olmuştur

Kızlar ebebek te beslenme gereçlerinde indirim var gördünüz mü. İnternet stokları çok kalmamış ama mağazaya gitme şansınız varsa bir gidip bakın. Ben 3 lü seti 20 liraya vakumlu tabağı da 10 liraya aldım.3 lünün yeşilini buldum. Bir de dr browns pipetli suluk vardı 50 liradan 20 liraya düşmüştü kaptım hemen sonuncuyu :)

Eklentiler

• 6B92EEBE-76C3-41CD-BC4D-B06C91D562A5.jpeg
    6B92EEBE-76C3-41CD-BC4D-B06C91D562A5.jpeg
    20,3 KB · Görüntüleme: 29
  • BC926E96-682C-4AF5-859D-18AB7D82BB03.jpeg
    BC926E96-682C-4AF5-859D-18AB7D82BB03.jpeg
    43,5 KB · Görüntüleme: 30
  • 9B432E28-E736-4613-8E68-A1A2FE0360E0.jpeg
    9B432E28-E736-4613-8E68-A1A2FE0360E0.jpeg
    17,7 KB · Görüntüleme: 28
Canım biz ilk 2 ay mama kullandık, 3. Ay sadece anne sütüyle 600 gr almıştı doktorumuz 4. Ayda da 400 gr alırsa süper demişti ve 440 gr almış . Yani strest yapma kndine normal bu aylarda okdar kg alması.

Birde bebeklerimiz artık iyice etrafı keşfetmek istedikleri için sürekli kucakta dolaşmak isterlermiş bizimki 3. Aydan beridir keşfediyo sağolsun hatta dün babası mutfak yatak odası ve oturma odasında ağladığını farketti, beyfendi sıkılmış buraları görmekten. Kendi odasını ve salonu keşfediyo artık oralardan da sıkılınca ne olur bilmem :))

Bizde ek gıdaya diğer ay başlayacağız. Ve ben çok memnunum doktorumun başla demesinden. başlatmasa da ben az az tadını bilsin diye 5 aylıkken tattıracaktım bazı şeyleri. Zaten doyumluk değil tadımlık. İnşallah hepimiz kolaylıkla atlatırız bu dönemi de

Canım cok sagol allah razi olsun iyiki buraya yazmisim manyak hemsire beni korkuttu ya bende ek gidaya yavas yavas baslamayi dusunuyorum tabi bu ay sadece tadimlik ama hala tam belli degil kizimin alerjisi var mi yok mu bilmiyorum ben oglumda da 4 aylikken baskadim masallahhh ileride yeme sikintisi hic cekmedim herseyi yerdi ana ilk kizimda gec basladim cok istahsiz bir bebekti suan 16 yasinda hala yemek secer oglum 9 yadinda ne bulsa yer gelusimide cok iyi o yuzden baslamak istiyorum bakalim bir 10 gun daha gecsin an azindan tattiririm insallahhh

KIzlar bebekleriniz ne kadar uyuyor ya dün gece 11 e geliyordu uyudu sabah 6.30 da uyandı tabi arada 4 kez emmek iiçin uyandı 😩 Her sabah bir tık daha erken uyanıyor bu gidişle bir ay sonra fln dün uyancaz 🤣🤣🤣 6.30 dan beri d en 3 kez toplam 2 saat Ancak uyudu , uyanıyor uykusunu alamamış , uyumak istemiyor , uyanık kalamıyor zaten çok gülen bir bebek değil sonra tüm gün suratsız 😆😆 valla perişan oldum bu uyku gerilemesi değil uyku gitmesi bu 😜 Ne olacak bu halim 😩😩😩

2251533
Arkadaşlar bebeğimin makattan kuyruk sokumuna kadar olan bölgede böyle şeyler çıktı. Araştırma hastanesinde acil doktoruna gösterdim uçuk kremi vermiş. Bebeği böyle olan var mı?

Eki Görüntüle 2251533 Arkadaşlar bebeğimin makattan kuyruk sokumuna kadar olan bölgede böyle şeyler çıktı. Araştırma hastanesinde acil doktoruna gösterdim uçuk kremi vermiş. Bebeği böyle olan var mı?
Gecmis olsun insallahhh onemli birsey degildir belki kullandigin sampuan yada krem falan yapmis olabilir simdiki bebekker cok hassas benim kizimin cildide cok hassas artik mustelladan baska birsey kullanmaya korkuyorum mustelka getcekten cok iyi

KIzlar bebekleriniz ne kadar uyuyor ya dün gece 11 e geliyordu uyudu sabah 6.30 da uyandı tabi arada 4 kez emmek iiçin uyandı 😩 Her sabah bir tık daha erken uyanıyor bu gidişle bir ay sonra fln dün uyancaz 🤣🤣🤣 6.30 dan beri d en 3 kez toplam 2 saat Ancak uyudu , uyanıyor uykusunu alamamış , uyumak istemiyor , uyanık kalamıyor zaten çok gülen bir bebek değil sonra tüm gün suratsız 😆😆 valla perişan oldum bu uyku gerilemesi değil uyku gitmesi bu 😜 Ne olacak bu halim 😩😩😩
Valla aynen benin kizi tarif etmissin giderek daha az uyuyor gunduzde cok kisa uyuyor sonra hep huysuzluk yapiyor uyumak istiyor sabah 7 de tam olarak uyaniyor gecede 5 bazen 6 defa kalkiyor

Gecmis olsun insallahhh onemli birsey degildir belki kullandigin sampuan yada krem falan yapmis olabilir simdiki bebekker cok hassas benim kizimin cildide cok hassas artik mustelladan baska birsey kullanmaya korkuyorum mustelka getcekten cok iyi
Çok sag ol canım. İnşallah önemli değildir :( ben doğduğundan beri her şeyini mustela kullanıyorum zaten. Buna rağmen böyle :(

Çocuğunun tek besin kaynağı olan anne sütünün ona alerji yaptığını görmek ne kadar kötü, bence yaşamayan bilemez.

Formül sütler de her bebeğe uygun olmuyor malesef. Süt alerjisi olduğunu bilmeden verdik o laktozlu mamaları iki ay, sonra gördüğüm o kanlı bezleri ben bilirim... 4.ayında toplam 300gr almış, hele son 20günde sadece 100gr almış bebeğim ve hala ishali var. (Doktorumuz bu tarz durumlarda anne sütünü kestiren doktorların bile olduğunu söyledi.) Kendisi bize süt alerjisi olan çocuklara da verilen ve 4.aydan itibaren kullanılabilen ek gıdayı uygun gördü. Sağlıkla getirdin annesi 4.ayına artık destek alabilirsin dedi. Çok şükür biz sütten de kesmedik, ek gıdasını da anne sütüyle hazırlayacağız. Kestirmiş de olabilirlerdi süt vermeyi, onu yaşayan da var, Allah yardımcıları olsun..

Ben de isterim vereyim memeyi çocuğa, oh mis tertemiz emsin doysun ama olmuyorsa bu bir anne için zaten yeterince yıpratıcı, çevre baskısı da cabası. Bir de burada birbirimizi yargılamayalım

Oyyy akıllı bıdık yaa sıkılmayı da bilirmiş :-):-):-)

Canım dün neler yedim neler :-) elhamdulillah eskisi gibi değil hala ama yine de geliyor. Sık sık emmek istiyor, inşallah o da arttıracak :KK48:

Çocuğunun tek besin kaynağı olan anne sütünün ona alerji yaptığını görmek ne kadar kötü, bence yaşamayan bilemez.

Formül sütler de her bebeğe uygun olmuyor malesef. Süt alerjisi olduğunu bilmeden verdik o laktozlu mamaları iki ay, sonra gördüğüm o kanlı bezleri ben bilirim... 4.ayında toplam 300gr almış, hele son 20günde sadece 100gr almış bebeğim ve hala ishali var. (Doktorumuz bu tarz durumlarda anne sütünü kestiren doktorların bile olduğunu söyledi.) Kendisi bize süt alerjisi olan çocuklara da verilen ve 4.aydan itibaren kullanılabilen ek gıdayı uygun gördü. Sağlıkla getirdin annesi 4.ayına artık destek alabilirsin dedi. Çok şükür biz sütten de kesmedik, ek gıdasını da anne sütüyle hazırlayacağız. Kestirmiş de olabilirlerdi süt vermeyi, onu yaşayan da var, Allah yardımcıları olsun..

Ben de isterim vereyim memeyi çocuğa, oh mis tertemiz emsin doysun ama olmuyorsa bu bir anne için zaten yeterince yıpratıcı, çevre baskısı da cabası. Bir de burada birbirimizi yargılamayalım
Sıkma canını lütfen sen gülersen bebeğin de güler

Valla aynen benin kizi tarif etmissin giderek daha az uyuyor gunduzde cok kisa uyuyor sonra hep huysuzluk yapiyor uyumak istiyor sabah 7 de tam olarak uyaniyor gecede 5 bazen 6 defa kalkiyor
İnşallaj atak dönemi olduğu için böyledirler 3 günde bir kilo verdim yemek bile yedirtmiyor

Sıkma canını lütfen sen gülersen bebeğin de güler
Çok haklısın canım. Doktor da kendini üzme vs çok güzel moral verdi Allah razı olsun..

Evlatlarımız sağlıklı olsun, Rabbim bol bol versin rızıklarını inşallah :KK200:

Back