kikoleyim
krizantem
kızlar geçmiş olsun kabızlık zor bi durum.Ben çok bu durumda kalmamak için erik kurusu kayısı kurusu falan yiyorum yada hoşafını yapın bide bunları buldum
- Üç-Dört tane kuru kayısıyı geceden bir su bardağı suya koy, bütün gece bu suyun içinde beklet, sabah kalkınca kahvaltıdan yarım saat önce bu suyu içi kayısıları da ye. Hamilelikte kabızlığa kesin çözüm budur.
- Kabızlıktan kurtulmak için en etkili kesin çözüm cevizi kürü yapmaktır. Geceden 1 su bardağı suya 2-3 adet ceviz atın. Sabahleyin aç karnınıza bu suyu içip cevizleri yiyin. 1 hafta içinde kabızlıktan eser kalmayacaktır. Hergün buna devam edin Roka kabızlığa çok iyi geliyor ama ekmeksiz deneyin faydasını mutlaka göreceksiniz.Sabah kalktığında aç karına 2 bardak üst üste su iç, bir hafta buna devam et, kabızlığa çok iyi geliyor.
- Buğday nişastasını ayran gibi yap iç, hamilelikte kabızlığa çok etkili.
- Kuru kayısıyı komposta şeklinde yap iç çok iyi gelir ben sezeryanla doğum yaptım bunu hergün içtim ve kabız olmadım.
- Aç karna elma yiyin. Sıcak su için. Yeşillik, armut yiyin.
- Zeytinyağlı pirinçsiz pırasa ve ıspanak yemeği ye hemen çalıştırıyor bağırsakları, kabızlığı gideriyor.
- Hareketsiz kalma, günde 1 saat yürüyüş yapma ve mutlaka 10-12 bardak su iç
- Yarım bardak kuru erik veya kayısı üzerine bir bardak su ekleyip meyve yumuşayana kadar ısıttıktan sonra meyveyi kaşıkla ezip suyuyla birlikte saklayın. Bu karışımı sabah kalkar kalkmaz aç karnına yeyin.
- Muz, kabuksuz elma, havuç, patates kabızlığı arttırdığından bu dönemde daha seyrek tüketin.
- Şifa olur inşallah