• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Çok giremiyorum bu sıralar canım :) odamız geldi onunla ilgileniyorum keyifli işler yapıyorum :) kıyafetleri yıkandı ütülendi yerleşti şimdi odayı süslemekle uğraşıyorum :) buralara pek uğrayamadım yada sadece okumakla yetindim şükür iyiyim son hazırlıklar artık sen nasılsın iyimisin
Canım odanın yerleşmesi bitince foto attarsan sevinirim.bizede örnek olur

Ben artık bulantidan bitkin düştüm bugün doktora bunun için rapor yazdıracağım. Hiç yemek yemiyorum arada bir parça kaşar ekmek yinede kusabiliyorum. Çalışmama imkan yok ne zamana kadar böyle devam eder bilmiyorum. 12+4 teyim.
Hafifleyecek bende aynı sorulardaydım 1 ay peynir ekmek yoğurt ekmek yedim
Ben artık bulantidan bitkin düştüm bugün doktora bunun için rapor yazdıracağım. Hiç yemek yemiyorum arada bir parça kaşar ekmek yinede kusabiliyorum. Çalışmama imkan yok ne zamana kadar böyle devam eder bilmiyorum. 12+4 teyim.
Az kaldı merak etme 1-2 haftaya kalmaz azalmaya başlayacak ve iştahın birden açılacak, yalnız mideni boş tutma çünkü o da bulandırıyor, ben de 1 ay peynir ekmek yemiştim.

Hafifleyecek bende aynı sorulardaydım 1 ay peynir ekmek yoğurt ekmek yedim

Az kaldı merak etme 1-2 haftaya kalmaz azalmaya başlayacak ve iştahın birden açılacak, yalnız mideni boş tutma çünkü o da bulandırıyor, ben de 1 ay peynir ekmek yemiştim.
Sağol canım bende bu hafta başladığım gynoferon demir hapında suç aramaya başladım ondan önce bu kadar değildi çünkü.

Kızlar slm...b12 kullanıyor musunuz?bugün dr bana düşük olduğunu gebelikte çok önemli olduğunu söyledi.haftada bir kullanmak üzere iğne olarak verdi.sizler ne düşünüyorsunuz?

8. Haftadayız bizde kızlar iki haftadır kanama ile ugrasıyorm gecen salı oldu ertesi gün geçti tam geçti iyiyim derken pazar gecesi birden taze kan geldi çok korktum bebeklerim iyi şükür..ama bu kanamalar çok korkutuyor beni. 3. Ayı geçirirsem biter değil mi sizler daha tecrubelisiniz. İşe de gdiyorum normalde ama bir ay falan rapor almayı istiyorum..
Benimde öyle iki defa olmuştu leke leke geldi Dr gittim olur ikiz gebelikte dedi crinone jel kullandım o iğneden de 12 hafta içinde 4 adet vuruldum 12.haftadan sonra lekeler geçti bitti ama ben evde dinlenmedeydim hayırlı olsun

Kızlar slm...b12 kullanıyor musunuz?bugün dr bana düşük olduğunu gebelikte çok önemli olduğunu söyledi.haftada bir kullanmak üzere iğne olarak verdi.sizler ne düşünüyorsunuz?
Benimde düşük tu degerim hap olarak veriyim dedi ben iğne olursa daha iyi olur kana çabuk karışıp aktif olsun istedim tamam dedi 5 ampul yapıldı 2 gün arayla şükür yükseldi tabi ama arada bi baktirmak gerekiyor yine degere

2018 Yılında Doğum Yardımı Ne Kadar?
2017 yılının son günlerini yaşadığımız bu günlerde doğum yardımı parasının 2018 yılında ne kadar olacağı konusunda Bakanlığımız tarafından henüz bir resmi açıklama gelmedi. Bunun için burada vereceğimiz rakamlar 2017 yılı için geçerli olup, ikinci bir açıklamaya kadar 2018 yılında da ödenecek olan tutardır.

Birinci çocuk için 300 TL alabilir.
İkinci çocuk için 400 TL,
Üçüncü çocuk için 600 TL ödeme yapılmaktadır.
Açıklama : Örneğin bir annenin ilk kez bir bebeği oldu. Başvuru yapması halinde ilk çocuğu olduğu için 300 TL yardım alacaktır.

Yine bir annenin daha önceden bir çocuğu vardı. 2017 yılında da bir çocuğu daha oldu. Bu durumda bu anne 400 TL yardım alacaktır. Eğer üçüncü çocuğu ise 600 TL. Tabi birde benim gibi özel anneler vardır. Benim ikiz çocuklarım için Devletimiz 1000 TL yatırdı.

Doğum Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?
Doğum yardımını yapacak olan makam Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır. Başvuruları aşağıda belirtilen makamlara yapacaksınız.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri,
Sosyal Hizmet Merkezlerine yapacaktır.
Yurt dışında yaşayan vatandaşlar Büyükelçilikler ve Konsolosluklar aracılığıyla başvurularını yapabilir.

Başvuruları bizzat yapabileceğiniz gibi, posta yada kargo vasıtası ile de yapabilirsiniz.

Alıntı

Birde kızlar Dr progesteron yetmezliğinden oluyor dedi proluton depot diye bir ıgne verdi 4 günde bir vuruluyorum. Bu iğneden kullandınız mi kaç günde bir vuruldunuz ?
Ben ilk 3 ay 3 günde bir oldum o iğneyi. Hala oluyorum haftada bir doğuma kadar da kesmeyecwk galiba dr um. Düşük yapmayı yada erken doğumu önlediği söyleniyor. İnşallah faydasının görürüz. Acıtan bi iğne çünkü

Hayirli sabahlar kizlar..
pek bi degisiklik olmadigi icin yazamadim..
suanda biliosunuz ilac tedavisi görüyorum hastanede serumum dün henüz bitmemisti doktorumda yarini (yani bugün) bekliyelim bitsin öyle cikarip bakicam durumuna dedi..
DUALARINIZI HER ZAMAN OLDUGU GIBI BEKLIYORUM...

nymph26 nymph26 canim sanada cok gecmis olsun.. dilerim ciddi bisey cikmaz.. Allah hepimizin yardimcisi olsun.. ikiz gebelik gercekten pekte kolay degilmis ama Allah yardim ediyo cok sükür... biz hedefi yüksek tutmaya devam.. ne kadar olumsuzluklarla karsilassakta.. Allah dilerse 38-40 lari bile görürürüz biiznillah dimi :-)

suanda biliosunuz ilac tedavisi görüyorum hastanede serumum dün henüz bitmemisti doktorumda yarini (yani bugün) bekliyelim bitsin öyle cikarip bakicam durumuna dedi..

nymph26 nymph26 canim sanada cok gecmis olsun.. dilerim ciddi bisey cikmaz.. Allah hepimizin yardimcisi olsun.. ikiz gebelik gercekten pekte kolay degilmis ama Allah yardim ediyo cok sükür... biz hedefi yüksek tutmaya devam.. ne kadar olumsuzluklarla karsilassakta.. Allah dilerse 38-40 lari bile görürürüz biiznillah dimi :-)

Canim hayirli haberlerini bekliyiruz. 30 u devirdin mi... bayagi azaldi senin insallah

Canımm inşallah hayırlı güzel haberler alırsın

Back