2018 Aralık Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    247
Kizlar ek gidaya gecenler ozellikle neler lazim oluyor neler aldiniz bizede bilgi verirmisiniz
Canm silikon kaşık, tabak, yıkanabilir önlük ilk etapta lazım olan şeyler. Yoğurt mayalamak için küçük kavanozlar, sebzeleri buharda pişrmek için aparat, meyve rendelemek için cam rende. Dışarı çıkarken kullanmak için mama termosu. Suluk. Aklıma gelenler bunlar.

Kuzum peki bu cam rende niye? Daha doğrusu normal evdeki rendeyi niye kullanmiyoruzfazla mi bilgisizim

Kizlar ek gidaya gecenler ozellikle neler lazim oluyor neler aldiniz bizede bilgi verirmisiniz
Daha geçmedik ama sanırım 5.ayda geçeriz. Önlük, kaşık, tabak,çam rende,buharda sebze pisirmek icin tel aparat,yoğurt mayalamak için küçük çam kavanoz şimdilik bunları aldık. Kavanoz olarak ben hipp mamalardan aldım içini ben yedim
Bide yoğurt yapmayı bilmiyorum ona alışmak için şimdiden başladım mayalamaya öğrendim sanırım. Tabak kaşık olarakda şunlardan var

Eklentiler

• Screenshot_20190421-135813_Google.jpg
    53 KB · Görüntüleme: 25
Valla cnm ben de birşey almadım yeni yeni bakınıyorum işte civilde indirim var kaşık ordan alacam cam rende almıycam çünkü eninde sonunda normal rendeyle olan yemekleri yiyecek ki alan bir sürü ark var hepsi normale geçti ona bakarsan yapmamamız gereken okadar çok şey var ki tabi alanlara da birşey diyemem onların düşüncesi ben böyle düşünüyorum

Herseyı özetlemıssın

aynen cam rende büyük kızımda almamıştım. meyve sebze filesini kullandım, bence daha faydalı. herşeyi püre haline getirmek bana pek sağlıklı gelmiyor. gelişimsel olarak da mesela elmanın armuttan daha sert olduğunu anlar böylece. hem eliyle kendi yemiş olur

Cam rende hem ucuz hem her yerden temin edebilirsin nacizane tavsiyem bulundurman çünkü şu dönemde özellikle meyveleri rendeden ziyade püre yaptığı için tercih sebebi.daha sonra normal rendeye gecersende kaldırırsın ama sen bilirsin tabı

Evet meyve fılesı çok güzel oluyor bebeklear için bende kızımda kullandım sımdı tekrar alacağım.aama cam rende gerekli ilk dönemde.ek gıdaya gecılen ilk aylar püre vermemiz mide bağırsak için de gerekli. Neticede ilk sıvı sutle tanıştılar.7.aydan itibaren doktorlar çatalla ezip verin dıor püreden ziyade

Kuzum peki bu cam rende niye? Daha doğrusu normal evdeki rendeyi niye kullanmiyoruzfazla mi bilgisizim
Canım sana bununla ilgili makaleden bir kısım kopyaladım: “ Meyve ve sebzelerin vitamin değerleri metalle birleştiğinde önemli ölçüde değer kaybına uğrar. Bu nedenle bebek ek gıdalarının hazırlanmasında cam rende önerilir”

Cam rende sadece püre yapması için değil cam olduğu yani sağlıklı olduğu için önerilir. Mesela salata yaparken onerilen sebzeleri dogramak degil el ile parçalamaktır. Cünkü metal curume surecini hizlandirir ve vitamjnkr yok olur. Tabi herkes nasil rahat edecekse onu kullanır. Olmazsa olmaz kanun değil neticede. Söyle bir doktor yazısı buldum. Metal rende, bıçak, çırpıcı, el blenderi gibi metal içeren aletlerle bebeğinizin yiyeceklerini kesip parçalamayın. Çünkü meyve ve sebzelerin vitamin değerleri metalle birleştiğinde önemli ölçüde değer kaybına uğrar. Bu nedenle bebek ek gıdalarının hazırlanmasında cam rende önerilir.

Püre kısmına katılıyorum ama 5-6 aylık bebeklere o şekilde veremeyiz canm. Enazından 8-9 aylık olana kadar rendelemek yada blendırdan çekmek zorundayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…