2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Aynen canim haklisin ruseym dışındakileri veriyorum ona da bakip vermeye baslarim bende rocs un fircasini aldim yapiyor guya bizimki ama olmuyor tabi bana da fircalatmiyor hanim kendisi fircalayacakmis :) neyapalim artik asil dislerine kismet yada biraz buyuyunce hakkiyla yaparlar insaallah

ilk önce aklımdayken aöyleyeyim Ruşeym 1 çay kaşığını geçmemeli hergün yogurduna katıp yedirebilirsin ben öyle yapıyorum ama unutuyorum çoğunlukla :)
Fazlası zararlı sindirmesi zor çünkü aklınızda bulunsun okuyan olur yedirmek isteyen olur bilsin.
Uykuda çözüm yok biberon tek seçenek tabiki @yusratugbanin annesi zamanla artık yavaş yavaş bıraktıracagız emziğide ben emdiği için süt vermiyorum 2 yaşından sonra vermeyi düşünüyorum zaten ayran yogurt peynirdende sütten aldığını alıyorlar.

Cok tesekkur ederim.bilgi icin evet dedigin gibi canim yapacak birsey yok zamanla artik biberonda emzikte dedigim gibi Allah kolaylik versin hepimize

Herhangi bir degisiklikten cocuklar etkilenur mi? Bugun ogle uykusu uyumak istemedi. Taa bese kadar dayandi beste kendi stegiyle uyudu. 2 saat uyudu uyandi. Bu saat olsu yine direndi. Kapisini kapattim ve herkes uyudu. Sen uyuduktan sonra anne de uyuyacak dedim. Hala emiyor, dalmasini bekliyorum. Bu arada degisiklik ne dersenuz babaannesi gwldi. Beraber oynadilar vakit gecirdiler. Ama aksam oldugunda baba da baba diyor ama emmek de istiyor. Yarin da babaanneaiyle kalacak. O burdayken bakiciya goturmeyecegim. Cunku eskisi kadar gunduz emmesi yok. Sadece oglenleri istiyor. Onu da biberonla gunluk sut verir artik. Insallah huyu duzeni degismez.

Kızım da eve misafir geldigi zaman uyumak istemez uykuya dalamaz
Misafir gider gitmez uyur

Kizlar benim kizim hala yürümüyor :/

Dr. 18 aya kadar normal dedi.şuan koltuktan tutunarak sıralıyor ama hiç yürümek için bir gayreti yok
Etrafta ki aynı yaşıt çocuklar yürüdü,herkesin" yürüdü mü " sorusu da beni üzüyor
Ilk oglumda 15 aydan sonra yürümüştü

Canim benimki de oyle misafir geldi mi ya da biz gittik mi asla uyumaz meraklilar beni uyutup ne yapacaksiniz der gibi mesela annem geldi bizde kaldi azra tanemin de uyku duzeni bozulmustu normal sen normal uyuttugun saatlerde yine dene uyutmayi

18. Ayi bekle canim siraliyorsa zaten yuruyecektir eger deneyip düştüyse onfan ellerini birakmak istemiyor olabilir doktoru herhangi bir sikinti gormediyse kontrollerde birsey olacagini sanmıyorum zaten siraliyormus yani yurumeden onceki son adimda

Amannn etrafın lafına kulak asma insanın psikolojisini bozuyorlar bana hep ayyy ne kadar zayıf dıyorlar zayıfsa zayıf sanki annesi babası cok kilolu bızde zayıfız kızımda 9. Bucuk kilo hala boyu uzun ve cok hareketli kilo almaması normal yani bir sanıye oturmuyor ki ben takmıyorum sende takma her cocuk bır olmaz sıralıyorsa yürüyecektir ayakta duruyorsa bi sıkıntı yok demekki vakti gelincede bir bakmıssın yürümeden koşacak .
Bazı bebekler yavastan gıdıyor ben kesin 8 aylıkken yurur dıyordum aşırı gayretliydi sonuc 14 ayda yürüdü :)

Hiç yürümek için gayret etmedi yani düşmedide haliyle
Dr normal oldugunu söyledi

Şu ana kadar çok takmıyordum etrafin dediklerini ama yavaş yavaş takmaya başladım :/
Hatta hastanede yatan hasta bir akrabayi aradim geçmis olsun diye,kadın kendi hastaligini unuttu kizimi soruyor yürüyor mu diye.ya zamanimi bu sorunun şimdi
Ne gereksiz sorulari var insanlarin

selam kızlar, yeniden anne olanları tebrik ederim..maşallah..epeydir girip okumamışım..kızımı 16.ay kontrolüne götürdüm.. bıngıldağımız kapandımı diye..bıngıldağımız henüz kapanmamış..18. ay civarı kapanırmış genelde dk öyle söyledi..en güzel tarafı kızım hatırlayanlar olabilir çok zayıftı kilosu..9.850 gram olmuşuz teyzeleri..ortalamayı yakaladık sayılır..ona sevınıyorum bende..persentil testlerinde kılomuz hep %10lardaydı...daha yeni % 50lere yaklaıştık..boyumuz 80 cm olmuş şükürler olsun..bizdende haberler böyle.

Kizlar aktara ruseym almaya gittiğimde bana ari sutu propolis onerdi keciboynuzu pekmeziyle verebilirsin bagisiklik guclendirici ve daha bircok faysadini saydi arastiracagimi söyledim ikiai 80 lira dedi internetten baktigimda bal ari sütü propolis ve polen onerilerini ve bebekler cocuklar icin olan karisim kutulari ve faydalarini buldum kullanan varmi bu arada poleni bir cay kaşığı oneriyorlar diğerleri de o sekilde bir cok marka var internette ve tabi aktarlar var kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar varsa sormak istedim

Polen arı sütü iyi ama 16 aylık için erken değil mi ? Alerjisi varsa çok sorun olur ayrıca.

Bir çay kaşığı değil ilk başlangıç aylarında çay kaşığının ucuyla veriliyor.

Bende şu anda onun agır gelecegını düşünüyorum Büyük marketlerde ruşeymi bulabılırsın ben 8. Aydan itibaren kullanıyorum ara ara her gün vermiyorum aklıma gelmiyor bazen ama faydalı oldugu için vermeye çalışıyorum. Bırde ruseym acıldıktan sonra 1 ay mı dedıler 2 ay mı tam hatırlamıyorum bozuluyormus ben cam kavanoza koyup buzluga attım kullanmak ıstedıgımde buzluktab cıkarıp alıyorum geri buzluga atıyorum .
Polen arı sütü balık yağı vs bunlar bir kaç yaş sonra daha iyi olur gibi.

Bende ruseymi cam kavanoza koydum o konuda bi bilgilendirme yapmadilar ne zaman bozulur gibi anladim kizlar o zaman bekleyelim biraz daha internette bir yas sonrasi baslanabilir alerji kontrol edilmeli falan diyordu.

Maşallah size rabbim evlatlarına hayırlı uzun ömürler versin birbirinden ayırmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…