2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim oğlan büyük tuvaleti geldiğinde kapının arkasına saklanıyo zannediyorum bezden kolay çıkacağız :) yine de 2 yaşını beklemek istiyorum tabi..

Kizlar selamlae
Bizimkide artik kendini ispat etmelerde baya birey gibi bir haller, hareketler, kendi yemek yemek istemeler, aglamalar diretmeler :)
Bu arada mama veren anneler (formul sut) hala devam ediyor musunuz vermeye? Geceleri beslenmek icin hala uyaniyor mu bebekleriniz..
Bizde hala mama devam..gece de uyaniyoruz en az 2 kez

Gelisim testi neden yaptirdiniz canim ve nerde

Gozunuz aydın Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin sağlıkla

Uyanmaz mi hic! Emerek uyumak icin dört bes kez kalkıyor.

Mamayi gecen ay biraktik. Zaten iki ay beb...ta aldik sonra bir baktim icerik sirf seker! Normal sute gectik. Aksam 8 den sonra sut icmek istiyo. Gece den sabaha kadar 3 kez iciyo en az. Sütü isitana kadar agliyor ayaga kalkiyor ve uyaniyor ttabii :/

formül sütü 2 ay oldu bırakalı zaten gece yatmadan verıyordum yada gece uyanırsa o yuzden aramıyordu ben verınce ıcıyordu bır kac gun ara verdık bende ara vermısken almayalım artık bitsin mama dedim eşim ısrar etti yok dısarda ıyı oluyor vs dıye neyse aldık mamayı verene kadarda 1 haftayı gectı sonra verdım içmedi :) Ne kadar denedıysem almadı ondan sonra böylelikle mama serüvenimiz bitmiş oldu .

Gece emzirmemeye özen gösteriyorum uyanınca piş pişliyorum emziğini veriyorum ama uyumazsa mecburen emzırıyorum gece emmek için uyanmasın dıye emzıkle gecıstırıyorum. Ama nerde 1738837393 kez uyanıyor :-/

Gelisim testi neden yaptirdiniz canim ve nerde
Tanidigimiz bir psikolog vardi, oylesine gelisimi ne durumda diye yaptirdik canim. Yani gelisim testi dedigim agte diye geciyor bir suru soru var cevapliyosun ama birinin aciklamasi lazim biraz karisik, sonra skora gore gelisimi hangi ayda onu goruyorsun. Dil gelisimi, ince motor, kaba motor ve sosyal gelisim gibi kategoriler vardi.

Kizlar yatmadan once ogle gece uykusunda mama veriyorum ve birde gece uyanirsa 7 ile 8.30 arasinda uyuyor 11-12 gibo mama biberonla 7. Ayda emmeyi bırakmıştı 15. Aylik komple birakmayi normal pınarın devam sutune geciyoruz kansizlik oldugu icin ancak bu ay kanda demir testinden sonra sute başlayabildik.
Gece 11 den sonra ara ara yine mizildaniyor yanina gidersem uyanmalar sıklasiyor ama gitmezsem iki ik mik edip uykuya geçiyorbazende feryad figan tabi dinliyorum durumuna gore ilerliyorum gece ama bazende 2 saatte bi oluyoratak yada dis zamanlari oluyor onlarda sanirim
Gelisimi iyi masaallah kanımca ondende gidiyor ama boyu kisa geliyor kilosu iyi 10 kilo boyu 74.5 gecen 11 aylik bi bebekle ayni boyda ust komsumuzun kizi var iki ay buyuk ondan onlada oyle hos ben 1.54 babasi 1.60 ama baska bebeklerle yanyana gelince aklima takiliyor doktoruna sordum buyume hormonunda sikinti olabilir mi cinko veriliyormus diyr bir sonraki ay kontrolunde bakalim dedi insanlar birde surekli boyu ile ilgili sevgi gosterince ister istemez uzuluyorum esimde bizden basketci cikacak hali yokya dedi doktorda 12. Ay kontrolunde ortalamada dedi sizin ve babasi gibi minyon dedi hersey saglikli onemli olan o dedi ve cok erken yurudu 8.5 aylik 9. Ayinda kosturuyordu dedi onun icin sen gelisimine ve sagligina bak dedi ama gorumcelerim olsun esimin diger akrabalari olsun bu konuyla alakali diger cocugu gosterip hangisi buyuk hmmm falan bizimki minnak cok kisa bu ay falan gibi daha da cogaltabilirim öyle sevdiklerinde aklima takiliyor işte uzun oldu yine :)
Bu arada diş temizliğini nasil yapiyorsunuz azra tanem yaptirmiyor kendi yapiyor guya ama yapamıyor tabi sizde durumlar nedir bu konuda biberonu komple biraktirmaya da calisiyorum çünkü disleri cok etkiliyormuş gece bir gunduz bir kere ama onuda birakmak istiyorum dis curumeleri olmamasin icin

Tesekkur ederim :)

Diş temizliğini parmak fırcamız var babası her aksam olmasada aksamları fırcalıyor onunla güle eglene fırcalıyor tek yapamaz şu an parmagından cıkıyor fırca çünkü . Biberon yerıne kahve yanı minik bardaklar varya onlarla verebılırsın kucuk ya hosuna gıder bende emzıge aklım takılıyor bıraktırsam mı dıye

Bende yaptirmayi dusunuyorum o sebeple sordum canim

Bizden bir ay buyuk halamin torunu var onu gördükçe bende uzuluyoddum. Masallah iri yapili bir bebek. Sonra bizden 2 ay kucuk bir bebekle bir araya gelince baktim o bebek yusra tugba dan da zayif. Ama baktigindan içlerinde en hastalanan yüsra tuğba. Yani yapacak fazla da bişey yok. Boy uzaması icin yogurt, sut urunlerini arttirabilirsin eger alerji yoksa. Birde ruşeym boy uzatiyormuş diye duydum deneyebilirsin. Ama bi yerde genetik diye de bisey var. Misal eşimin tarafi hep kisa boylular. Hemde baya kisalar. İclerinde en uzun eşim 172 ve kaynım. Benim sulalemde hep uzun boylu. Annemde bende 1.65 ustuyuz. Babam, kardeslerim 1.80. ortaya ne cikar bilemiyorum ama artik kafama takmiyorum ve boyle daha az stresliyim. Bu arada henuz 10 kg olamadik boy 80 cm...

Gunduz sut hic vermiyorum. Aksam 8 oldummu tamam tok dahi olsa o sutu sutu icecek. Kan sayimi eylulde iiyiydi ama bu ara ne bulsa agzina surmeye basladi gene diş mi kansizlikmi korkmaya basladim. Gece 3 kez sut iciyor. Gunde 500 iciyor nerdeyse. Gece fincanla nasil verebilirimki mecburen biberonla devam ediyoruz

Biz rocs firca aldik onunla fircaliyorum her gun degil tabi unutuyorum cunku. Ben kendi disimi fircalarken ogluma veriyorum fircasini o da yapabildigi kadar fircaliyor :) biz gece boyu emmeye devam ediyoruz. Asiri hareketli bir cocuk o yuzden cabuk acikiyor ama az az yiyor.
Somon baligi, ruseym ve sut urunleri boy uzatiyor diye biliyorum ama normal bence cunku siz de minyonmuşsunuz. Ben 170im esim 180 oglum su an 82 cm, bize gore cok da uzun degil yani ortalama seviyede gidiyor persentil degerlerine gore.
Buyuyunce baskete yollariz artik :)

Normalde vermiyorum zaten biberonu bir kere uykuda iki kere uyku oncesi bardakla yada pipetli bardakta icmek istemiyor emme istwgi rahatlatiyor ya ondan herhalde emzikte var bizde hepsi zararli tabi ama biz nasil yapacaz bilmiyorum once biberon sonra emzik diyorum ben cunku uyku ile baglanti kuruyor emzigide uyurken veriyorum uyuyunca aliyorum bazen vermiyor kaliyor aldiysam gece aglayinca veriyorum

Haklisin sut urunlerine alerjimiz yok cok sukur gozlemledikten sonra daha duzenli ve ekstra seyler yapmaya basladim umarim etkisi olur ruseym arastirip denerim canim cok tesekkurler ilgine

Aynen canim disler bizi de yoruyor 10-11 tane dis oldu hala arka kisimlar sis sis dort kose disler varya off offf birde azilar daha kotu diyorlar Allah onalrinda bizimde yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…