Merhaba anneler, benim de uzunca bir derdim var sizinle paylaşmak ve fikir almak istediğim.
Kızımla 7\24 dipdibeyiz. Gece-gündüz uyurken, oyun oynarken her an. Bu onun için iyi olabilir ama ben memnun değilim maalesef. Çünkü ne yemek yapabiliyorum ne temizlik hatta bazen banyo bile sorun olabiliyor. Oyun odası var evde, toplam 6m2 orada bile elimden tut, dibimde gez diyor.
Yarım gün kreşe vermek istedim, o kreşteyken tezimi yazarım diyordum (nisana kadar bitirmem lazım yüksek lisansı -10sene dolduğu için atıyorlar artık) . neyse kreş yarım güne 1500- tam güne 1750 istedi. Şuan maalesef çalışmadığım için bu tutarı karşılayabilecek durumum ve lüksüm yok.
Eve bakıcı alsam yine benim peşimde olacağı için bir işe yaramayacak sanki.(çünkü babasına bile gitmiyor beni görünce)
Sonra eve yardımcı almaya karar verdim. Yarım gün yemek, temizlik yapsa 5-10dk cocukla oynasa yeter. Anlaşırsak karşılıklı seversek seneye ben işe başlayınca tam gün sadece bakıcılık yapar diyorum.
Tahsilli bakıcılar temizlik yapar mı? Temizlik yapanlar hakkıyla çocuk bakar mı? Nasıl birini bulmalıyım. Ve ne kadar vermeliyim?
Topikte ankaradan olanlar vardı, tanıdık bildik referans olabilecekleri biri var mıdır acaba? Yada bana başka bir çözüm önerisi olan???