- 3 Ekim 2015
- 1.257
- 1.707
- 37
Canım geçmiş olsun benim oğlumda da erken ergenlik var dendi.. hormontesti kanda yüksek cıkıyor bide yumurtalıkları büyük onun dışında bişey yok.. emar bile çekilde ondada sıkıntı yok.. şimdi doktorumuz bi iğne istedi alın ptesi gelin bakalım tekrar değerlerine .. cok canım sıkıldı 2.5 yaşında bukadar erken ergenlik olurmu diyorum .. senin dediğin gibi bu yaşına geldi hiç paketli gıda vermedim ama annesütü almadı mamayla büyüdü.. doktor alakası yok dedi ama ..7 aydır pediatri endokrine kontrole gidiyoruz.kızımın yumurtaliklarinda kist ve iki meme dokusunda da belirgin büyüme var.
Doktorumuz hormon testi yapti ve "erken ergenlik " dedi
Bu hafta yurtdışından gelen bir test daha yapilacak ve tedaviye başlıycaz
Bu kadar küçük yaşta erken ergenlik nasil olurhiç duydunuz mu ? Etrafinizda varmı böyle birileri
Ayrica bebegim inek sütü alerjisi var.nerdeyse 4-5 aylıktan beri diet yapiyorum ben ve paketli hicbir gida tüketmiyorum.bebegimde ek gida almiyor yemek istemiyor.sadece anne sütüyle besleniyor.ben dikkat ediyorum yediklerime buna ragmen ergenlikle ilgili problemimiz var :/
Canim size de gecmis olsunCanım geçmiş olsun benim oğlumda da erken ergenlik var dendi.. hormontesti kanda yüksek cıkıyor bide yumurtalıkları büyük onun dışında bişey yok.. emar bile çekilde ondada sıkıntı yok.. şimdi doktorumuz bi iğne istedi alın ptesi gelin bakalım tekrar değerlerine .. cok canım sıkıldı 2.5 yaşında bukadar erken ergenlik olurmu diyorum .. senin dediğin gibi bu yaşına geldi hiç paketli gıda vermedim ama annesütü almadı mamayla büyüdü.. doktor alakası yok dedi ama ..
umarım msjmı görürsün bi gelişme varmı sizde umarım herşeyyolunda gidiyordur
Valla emir de 9.2 kilo hatta boyu da 75 hala bi dönem taktım kafaya şimdi aman boşver sağlıklı modundayimHoş geldin zey has) ben de uzun süredir uğramıyorum buraya ne zaman başım sıkışsa geliyorum :utann ömer ali hala 9,3 kg boyu 78 cm nasıl kilo aldırıyoruz bu bebelere ?
Canım bugün gittim doktora geriden geliyor bebiş biraz ama baya toplarmış %60 ihtimal kız dedi ama 2 hafta sonra tekrar bakacağız inşallahCanım cinsiyet belli oldu mu
Canım ben hala emziriyirum ama 2 gündür ememiyor sütun tadı değişir demişti doktor galiba değişiyor. Ama biz 3 ay önce gece emmesini kestik sadece mama veriyorum geceKızlar siz cocuklarınızı memeden nasıl ayırdınız ben artık emzirmeyi bırakmak istiyorum hem 14 ayı geçti artık herşey yiyor mamada veriyorum çok emmeye düşkün oldu tiksinmeden bıraksın diye uğraşıyorum Perşembe günü yani dün kalkınca hemen kahvaltısını hazırladım sonra ağzını hiç boş bırakmadım meyve çerez falan verdim uyuturken muhakkak isterdi şansıma dün okul dönüşünde pusette uyudu gelince hemen yatirdim uyanınca yemek yedirdim akşamda çorba üstüne badem yedi uyuyacagı zaman emdi tum gece her saat emmeye kalktı goğüslerim çok hassaslaştı o emerken ben ağlıyorum bana bir yol gösterin ne yapmalıyım
Cok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum kuzum cabuk alışır bence ,bir arada Allah ın izniyle büyüyüp gideceklerkızım kıskançlık yapıyor canım benı herkesden kıskanıyor babası sarılmak isteyınce onu ittirip kendı sarılıyor karnımı sevmek istediklerinde kendı bebek bebek diye sevip opüp hemen kapatmaya çalısıuor :) suankı görüntü kıskançlık olacak uzerine ama belli de olmaz heralde
Benimkide gündüz ağzı hiç boş durmadigi için meme aramıyor ama gece olunca bulsa meme ağzında sabaha kadar durmak istiyor daha önce inek sütü denemiştim kesinlikle içmemişti akşam soğuk olarak denedim 200 cc içti ve saat 5 e kadar uyudu mamayı gece içmez oldu her gece taktik değiştiriyorumCanım ben hala emziriyirum ama 2 gündür ememiyor sütun tadı değişir demişti doktor galiba değişiyor. Ama biz 3 ay önce gece emmesini kestik sadece mama veriyorum gece
Benimkide gündüz ağzı hiç boş durmadigi için meme aramıyor ama gece olunca bulsa meme ağzında sabaha kadar durmak istiyor daha önce inek sütü denemiştim kesinlikle içmemişti akşam soğuk olarak denedim 200 cc içti ve saat 5 e kadar uyudu mamayı gece içmez oldu her gece taktik değiştiriyorum
İğne ptesi yapılacak babası genelde hastaneye gidiyor oğlumla ben kızım var diye herdefasında gidemiyorum.. bizim mr çekildi hiçbir sorun yok herşey normal. Erken ergenlik yani LH değeri cok yüksek cıkıyor kanda..farklı doktor ve hastanelerdede.bizdede kansızlık talasemi var çünkü bendede var talasemi..yumurtalıkları büyük bu arada yaZmayı unuttum. Kemik yaşınada bakıldı yani bizim o kan değeri niye bukadar yüksek çıkıyor bakılacak önce .. ben hemen hormon tedavi görmesini istemiyorum hormon verilirken başka yerlere zarar veriyormuş.. kafam okadar dolu ve karışıkki aklımdan çıkaramıyorum.. bizim şikayetimiz aşırı derecede salyası akmasıydı su gibi önlük tişört günde kaç kere değiştiriyorum .. o kadar cok doktor hastane gezdikki hangi bölümler olduğunu karıştırıyorum artık. her bölümde kan alındı ..Canim size de gecmis olsun
Dedigi igne bizimkiyle ayni mi bilmiyorum.bize hormon ignesi yapildi.yarim saat arayla 6 defa kan alindi ve yine yüksek cikti bizim degerler
Sizin mr çekildi mi ? Sonuç ne acaba çektirdiyseniz sende bana sonucu söylermisin?
Gittigimiz doktordan hariç başka bir pediatri endokrin dr na gittik biz. Prof dü bu doktor.yine sil baştan tüm tahlilleri film ve ultrasonu yeniden yaptirdik.sonuç aynı ve bu doktorda aynı şeyi söyledi beyinde bulunan hipofiz bezi tümöründen süpheleniyorlar
3 hafta sonra kan tahlili yapilacak eger yine yüksek çıkarsa beyin mr çekilecek bizim sonucu yine yazarim
Kan degerleri de çok düşük 8 miş çok kansiz dedi ve hemotolojiye gittik.talasemi den şuphelendiler.çok şükür öyle bişey çıkmadi ama bebegimin herşeye alerjisi var 3 farkli kan ilacı kullandık hepsi alerjik belirti verdi.pazartesi yeniden doktorla görüşcem bakalim ne diyecek
Çoook uzun ve karışık yazmışım :/ kusura bakma canım
Aminn..İğne ptesi yapılacak babası genelde hastaneye gidiyor oğlumla ben kızım var diye herdefasında gidemiyorum.. bizim mr çekildi hiçbir sorun yok herşey normal. Erken ergenlik yani LH değeri cok yüksek cıkıyor kanda..farklı doktor ve hastanelerdede.bizdede kansızlık talasemi var çünkü bendede var talasemi..yumurtalıkları büyük bu arada yaZmayı unuttum. Kemik yaşınada bakıldı yani bizim o kan değeri niye bukadar yüksek çıkıyor bakılacak önce .. ben hemen hormon tedavi görmesini istemiyorum hormon verilirken başka yerlere zarar veriyormuş.. kafam okadar dolu ve karışıkki aklımdan çıkaramıyorum.. bizim şikayetimiz aşırı derecede salyası akmasıydı su gibi önlük tişört günde kaç kere değiştiriyorum .. o kadar cok doktor hastane gezdikki hangi bölümler olduğunu karıştırıyorum artık. her bölümde kan alındı ..
Allahım yavrumuzla sınamasın..
Canım sizde hangi bulgular vardı? Meme dokusunda büyüme mi farkettim, başka belirti oldu mu?Aminn..
Yanlis hatirlamiyorsam bizim LH degeri 65 cikmisti
Beyinle ilgili bi problem yokmuş sizin cok şükür
Tedavinin yan etkisi var belki ama tedavi olmaması da kötü.bu ikilimde kalmak çok zor
Canım sen doğumu bekliyorsun bugünlerde.Allah kolaylık versin sağ salim kavuştursunBirazcik daha beklesen belki sutun azalir o yuzden kendisi birakr. Ben 3 ay emzirebldm hamilelikten sonra. Hani fikir olark yaziyrm kendilgnden gider belki oylece hic zorluk yasamazsn.
Cok tesekkur ederimm:))) 1-2 güne geliyor inş ıkınci kızımCanım sen doğumu bekliyorsun bugünlerde.Allah kolaylık versin sağ salim kavuştursun
Valla biz sağ tarafı altlı üstlü çıkardık sol duruyor ama gerçekten zor olduBüyük azılar çok fenaymış kızlar. Bu taraflara gelmeyin
Dişler kaşınmaya başladı sanırım ısırma huyu da başladı. Sağ kolum ve alnim mosmor, gören de eşi dövdü sanacak. Artık ısırmaya başladığında burnunu sıkıyorum ki bıraksın, yoksa 16 disiyle pirana gibi yapisiyor.Valla biz sağ tarafı altlı üstlü çıkardık sol duruyor ama gerçekten zor oldu
Bu ikilem cok zor gerçekten .. Lh değerimiz 1.6 cıkmıştı oldukça yüksek .. sanırım sen karıştırdın.Aminn..
Yanlis hatirlamiyorsam bizim LH degeri 65 cikmisti
Beyinle ilgili bi problem yokmuş sizin cok şükür
Tedavinin yan etkisi var belki ama tedavi olmaması da kötü.bu ikilimde kalmak çok zor
7 ay önce memenin büyük olmasiyla farkettikCanım sizde hangi bulgular vardı? Meme dokusunda büyüme mi farkettim, başka belirti oldu mu?
Olabilir karistirdim galibaBu ikilem cok zor gerçekten .. Lh değerimiz 1.6 cıkmıştı oldukça yüksek .. sanırım sen karıştırdın.
Bu ikilem cok zor gerçekten .. Lh değerimiz 1.6 cıkmıştı oldukça yüksek .. sanırım sen karıştırdın.