2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

4 u ayni anda cikabildigini bilmiyordum kontrol edeyim ben de .bizimkisi inanilmaz huysuz atesli ve burnu akiyir cok etkilesi dis bizi...

Canım zaten yürüyünce birden kosuya cıkmıyorlar :)) Düşecek daha takibe kosturmaya devam 1 aya artık tamamen yürüyor olacaklar inşallah.
Ben menenjit aşısını yaptırmadım bizimde 18. Ayda kontrol bende 51 kıloydum acaba 50 den asagı dusermıyım

Merhaba canım bende menenjit aşısı yaptirmadim ama içim hiç rahat degil sen neden yaptirmadin

:)) koşuya elbetde çıkmıyorlar Alpicim..bunu nerden çıkardın anlayamadım canım..:)) ayy inşallah daha da düşmeyiz bu kilolardan, giderek erimeye başlattı bu kızlar bizi..

:)) koşuya elbetde çıkmıyorlar Alpicim..bunu nerden çıkardın anlayamadım canım..:)) ayy inşallah daha da düşmeyiz bu kilolardan, giderek erimeye başlattı bu kızlar bizi..
Düşüyor dedin ya takıldım bende sana :) Eskı adetlerde ilk adım töreni var görmemişin cocugu olmuş dıyecekler bana ama ben onu da yapcam :)) ilk adım töreninin amacı da Çocukların bundan sonraki hayatında düşmeden saglam adımlarla yol almasıymış.

O nasıl bir törenmiş onuda yeni duydum bizde de ilk adım poğaçası vardır 2-3 tanesinin içine para saklanır onlar kime denk gelirse miniğe hediye alır genelde ayakla ilgili hediye alınır ayakkabı çorap patik veya pantolon gibi ilk oğlumda annemdeydim annem birsürü poğaça yaptı birsürü akrabaları çağırdı küçük bir Kur'an okuduk sonra poğaça çay servisi yaptık güzel bahane olmuştu memlekete gidince herkesi topluca gormustum bu oğlum parmagimin ucuna dokunuyor veya etegime dokunuyor çok güzel yürüyor ama tek olarak henüz yürümüyor çok garantici çıktı hiç abisine benzemedi

Ne guzel buda ona benzer bırsey pastanı boregını yapıp cagırıyorsun mısafırlerını sonra ayagına kurdale baglıyorsun o kurdaleyıde sözü gecen sevılen bırı kesıyor kestıkten sonra etrafındakı cocuklar kosuyor dusmeden dusmemelerı lazım kı saglam adımlarla yurusun senın bebegınde. Sonra diş bugdayındakı gıbı meslek secımı yapılıyor yıne bu sefer daha bılınclı olarak secıyor zaten sonra ıkramlar dagıtılıyor maksat toplanmak ıste .
İnci artık güzel yürüyor ayakkabıylada ayakkabısızda ama babasını görünce heyecanlanıp kosturuyor o zman cok düşüyor bıde babasını görünce baba baba dıyor ama anne demıyor

Selamlar herkese.benim oglumda 1 yaşını doldurmadan önce bi kaç kere tek başına yürüdü ama sonra 10 gun kadar hic yürümedi.doğum günümüzü kutladık 1 hafta sonra emeklemeyi tamamen bıraktı artık hep yürüyor.
Diş konusunda a şimdilik sadece 3 dişimiz var.2 alt bir üst.alt disleri ikisi beraber 9.ayında çıktı.üst dişi de 12.ayında yeni çıktı.

kayınvalidemlerde öyle bir adet varmış..kek pişirildi içine madeni para kondu..o para kime çıkarsa kıza hediye aldı.... kızın ayaklarında değidirilerek kek parçalandı..ben kızı alıp evde koştum..(adetmiş) herkes lokmalarını aldı.. o lokmalarda madeni para kime çıktıysa altın aldı..eğlenceli oldu..bizde böyle bir adet yoktu..

Merhabalar kızlar dört beş gün önce kızım tam anlamıyla anne demeye başladı önceden de çıkarıyordu ama tam değil artık anne annem diye söylüyor bunu da söylemesi çok manidar grip oldu tekirdağ da tatildeyiz geçen sefer sıkıntısız geçmişti tatil bu sefer grip oldu ilk günü gece uyandı tikanikliktan an_ne anne diye sarılıp kucağımda uyuması sarilması vardı içim eridi üzülsem mi sevinsem mi bilemedim çok şükür bir gece sürdü ertesi gün çok iyi şekilde uyandı grip iki günde geçti bizim ufaklıkta tam anlamıyla anne demeye başladı

Aa oda güzelmiş ben severım eglenmeyı böyle seylerı ne gerek var demem bızım adette sımıt kacırma var ayaklarına kollarına kandıl sımıdı ınce ıple baglanır kolay kopan dıkıs ıpı yanı cocuk yururken sımıtlerı ceker koparırsın dusurmeye calısırsın cocugu.
Ilk adım törenini internetten ögrendim ortaya karısık bırsey yapacagım bende bayrama gıdınce

Ilk anne dede dedi sevındım meger o anne degılmıs ben uydurmusum :)) Hiiiç anne demiyor ama o kadar güzel baba dıyor kı babasını görür görmez hemde babba mama dıyor her geldıgınde elınde ekmekle gelınce işten mama getırıyor hep sanıyor :)
Ne desem tekrarlıyor ama anne yı tekrarlamıyor hayvanları sayıyor kopek dıyorum kıtabından gosterıp hav hav dıyor artık tam ögrenme zamanındalar

:) masaallah Allah artirsin dilleri açılır insaallah biran evvel cok guzel oluyor Aynen canım tam öğrenme zamanları yada öğrendiklerini gösterme kedi köpek inek sesleri bizde de var pispis de yapiyor hem el hem agiz :) neredeyse tum oyuncaklarının ismini söylediğimde getiriyor yada kitaptan sorduğumda gösteriyor dede baba mama meme bu(su) cis (bunu tislayarak soyluyor) ıııhh(kaka) ay ah(al demek) var emzik dediğimde de anlıyor ama bir memem deyişi var emzigine :) geçen birde kayınvalidemin yanında al-lah dedi heceleyerek şaşırdık ikimizde üç dört kez tekrarladı yuruyusteyken bebislerden ne çıkacagi ne zaman cikacagi hiç belli olmuyor masaallah bebislere

Ishal kadar yaygın bır hastalık olmadıgını düşündüğüm için yaptırmadım. İnşallah pişman olmam
Ben yaptıracağım kızlar sağlık ocağı hemşiresi tavsiye etti kendi de yaptırmış kızına Allah korusun önemli hastalık dedi doktoru da öyle söyledi tek doz önerdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…