2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar selam,
Oglum 1 yasindan 4 gun once yurumeye basladi 13 aylik olmak uzere ama hala tam dengesini saglayamiyor. Surekli pesinde kosuyorum yine de cok dusuyor, kafasinda yuzunde hep bi morluk oluyor :/ heyecanli oldugu icin dengesini saglamadan kosmaya calisiyor. 1 aydir yurumeyi duzeltemedi yani sizce ne zaman duzelir? Ekstra bisey yapmam gerekir mi? :) butun evi gunde 3849292 kere dolasmaktan yoruldum :KK45:
Bu arada konusmalari cok tatli degil mi? Bana gelip anne demesine bitiyorum. Artik baya baya konusuyorlar :KK200:

:) masaallah Allah artirsin dilleri açılır insaallah biran evvel cok guzel oluyor Aynen canım tam öğrenme zamanları yada öğrendiklerini gösterme kedi köpek inek sesleri bizde de var pispis de yapiyor hem el hem agiz :) neredeyse tum oyuncaklarının ismini söylediğimde getiriyor yada kitaptan sorduğumda gösteriyor dede baba mama meme bu(su) cis (bunu tislayarak soyluyor) ıııhh(kaka) ay ah(al demek) var emzik dediğimde de anlıyor ama bir memem deyişi var emzigine :) geçen birde kayınvalidemin yanında al-lah dedi heceleyerek şaşırdık ikimizde üç dört kez tekrarladı yuruyusteyken bebislerden ne çıkacagi ne zaman cikacagi hiç belli olmuyor masaallah bebislere :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
Yavas yavaş tadına vara vara konussunlar bizde doyalım sankı bebeklıgını görmemişim gibi dıyorum ya ne kadar az fotograf cekmısım benımle hıc yok halbukı bır mılyon var :))
Çiş tiisss aynen tıslayarak söylüyor şaşırıyorum hafızalarına babası bebeklerıne ısım koyuyor ıkı dk sonra getır dıyor getırıyor ertesı gun sor hatırlamaz diyorum ama yok maşallah hatırlıyor.
Rabbim esırgesın hepsını♥️

Kizlar selam,
Oglum 1 yasindan 4 gun once yurumeye basladi 13 aylik olmak uzere ama hala tam dengesini saglayamiyor. Surekli pesinde kosuyorum yine de cok dusuyor, kafasinda yuzunde hep bi morluk oluyor :/ heyecanli oldugu icin dengesini saglamadan kosmaya calisiyor. 1 aydir yurumeyi duzeltemedi yani sizce ne zaman duzelir? Ekstra bisey yapmam gerekir mi? :) butun evi gunde 3849292 kere dolasmaktan yoruldum :KK45:
Bu arada konusmalari cok tatli degil mi? Bana gelip anne demesine bitiyorum. Artik baya baya konusuyorlar :KK200:
Düşecek korkusuyla hiç birşey yapamıyoum zaten evle kavga edıyorum bu petekler neden aşagıda kenarlar böyle mi olur bu dolabın kulbu boyle mi olur söyleniyorum :)))
Bızımde dızler hep mor ama aglamıyor cok acımasa canı ıhh dıyor gecıyor.
Çok tatlı konuşmaları ama baba demese iyiydi :)))

Düşecek korkusuyla hiç birşey yapamıyoum zaten evle kavga edıyorum bu petekler neden aşagıda kenarlar böyle mi olur bu dolabın kulbu boyle mi olur söyleniyorum :)))
Ya degil mi evde tehlikeli seyleri kaldirip bi odaya doldurdum :)) yine de morartiyorlar iste kendilerini. Bizimki agliyor genelde siddetli dususler yasadigi icin. Ay bir saglam yuruseydi rahatlicaktim ama :))
Bizde de 1 kere anne diyosa 10 kere baba diyo ama isime geliyo, babasi seni istiyor diyorum azicik dinleniyorum.

Aa oda güzelmiş ben severım eglenmeyı böyle seylerı ne gerek var demem bızım adette sımıt kacırma var ayaklarına kollarına kandıl sımıdı ınce ıple baglanır kolay kopan dıkıs ıpı yanı cocuk yururken sımıtlerı ceker koparırsın dusurmeye calısırsın cocugu.
Ilk adım törenini internetten ögrendim ortaya karısık bırsey yapacagım bende bayrama gıdınce :KK48:
sizinki de güzelmiş alpicim..benimde hoşuma gitti güzel oldu keyifliydi..:halay:

Kizlar selam,

canım aynı durumdayız..tam da demek istediğimi yazmışsın..dengeleri henüz tam değil..umulmadık bir yerde biranda düşüyorlar..yahu hep de benim yanımda mı olur bu garipçe düşmeler..annem bakıyor şuan..anne diyorum kız düşüyor mu hiç..düşmüyor diyor....geçen annem beton zeminde dışarda parka giderken,, kızı bırakmış elinden gezdi diyor sokaklarda beton zeminde....ayy aklım çıktı yaa....o anıda görmek istemiyorum dedim..halı üstünde bile düşse feryadı koparıyor evde ..tam adam akıllı ne zaman yürüyecekler bilmiyorum..cesaretini kırmak istemiyorum peşinde gezmekten eğilerek yürümekten boyumuz çekti....:KK12: yinede buna da şükür tabiki, amaç sohbet etmek değil mi hanımlar...:KK200: anne baba demeye başladı kızımda..daha çok baba diyor işime geliyor...babası seni istiyor diyorum..biraz nefes alıyorum..:dondurma:

Ben yaptıracağım kızlar sağlık ocağı hemşiresi tavsiye etti kendi de yaptırmış kızına Allah korusun önemli hastalık dedi doktoru da öyle söyledi tek doz önerdi
Canım 4 gün sonra bizimde 13 aylık olacak şimdiden sonra da yaptırabiliyormuyuz geç kalmadık dimi yaptirmadim aklımda kaldi geç değilse bayram dönüşü bende yaptırayım

Bende çok uyuz oluyorum sürekli baba diyor bide o kadar güzel diyor ki tutup ısırasım geliyor anne diyorum gülüyo yine baba diyor herşeyi tekrarlıyor anne hariç

Canım 4 gün sonra bizimde 13 aylık olacak şimdiden sonra da yaptırabiliyormuyuz geç kalmadık dimi yaptirmadim aklımda kaldi geç değilse bayram dönüşü bende yaptırayım
Canım bana sağlık ocağından ve doktoru bir yaş aşılarından bir ay sonra dedi sanırım geç olmaz arayıp sor istersen sağlık ocağı hemşirenizi özel asi zaten bende bayramdan sonra eylül başı yaptıracağım 13 ayı 3-4 gün geçmiş olacak

Ay kizlae bizimkide baba asla demiyor anne anne anne hic durmadan anne diyor baba demeye calistirdikca inadina anne diyor.sizinkiler baska kelime soyluyor mu bizim ki anne annane dede.edehhhh

Bende çok uyuz oluyorum sürekli baba diyor bide o kadar güzel diyor ki tutup ısırasım geliyor anne diyorum gülüyo yine baba diyor herşeyi tekrarlıyor anne hariç
Sabah babası uyanıyor işe gitmek için odadan sessızce kacıyor arkasından bagırıyor baba baba dıye gelınce yanına bab baaa dıyor guluyor sıpa bende babanınn dıyorum baba dedıkce :p
Esımde kızım anne de anne bak annen sana yemek vermez dıyor ama içten içe de mutluluktan ucuyor

Ay kizlae bizimkide baba asla demiyor anne anne anne hic durmadan anne diyor baba demeye calistirdikca inadina anne diyor.sizinkiler baska kelime soyluyor mu bizim ki anne annane dede.edehhhh
Benımkı kız oldugu için kızlar daha dıllı oldugu için söylemedıgı kelıme yok kedi maymun hav hav baba dede mama meme tiss(çiş) gaga(kaka) bıde yerde ne bulsa bana getırıp eğğğ dıyor :)
Aklıma gelmıyor o kadar cok konısuyor kı anne hariç ne desem tekrarlıyor zor olanlara da tekrar tekrar mıneee (bu ne) dıyor :) Soyleyemeyınce bune

Iyi gecceler. Biz 11 aylikken yola cikmistik. Cok sukur 13 aylik donduk evimize:)) Bakicisina goturdum. Hic yadirgamadi ama anne anne diye pesimden de ayrilmadi. Hemen kucagina atladi, once anne anne dedi ona. Sonra bakti anne dedikce beni gosteriyorlar kendiliginden abla(aba) demeye basladi bakicisina. Bakicisini unutmamasina cok sevindim. Baba, dede, aydede, abidabi( ayakkabi) ,aba( abla), abı(abi), ambi( ambulans), kopege hav, kediye pist, inek koyun gorunce mee, tiyze( teyze), ala( hala) , mama, ba(balon), ba(bayrak)kelimelerini soyluyor. Kitaptan okurken cogu hayvani taniyor. Ozellikle zurafa, aslan, tosbik( kaplumbaga) sora sora ögrendi. Lamba,saat, perde, bayrak, balon, ata( Atatürk) nerede dedigimde gosteriyor. (masallah:) Disari cikacagiz dedik mi abidabi abidabi diye dolaniyor. Bu ara beni veya babasini goremediginde anne baba diye bizi aramaya basliyor. Araa cizgi film aciyoruz. Orada olanlati bize hareketleri ile anlatmaya calisiyor. Cani yandiginda öp diye aciyan yerini gosteriyor. Bu ara kagit yemeye merakli. Kagit turunu topluyoruz artik onunden. Mama sandalyesine acken oturuyor ara ogunleri ayakta gezerek yiyoruz. Daha cesareti yok elimizi tutarak yuruyor. Elimizi birakip duruyor bir iki adim atip oturuyor. Artik tek el tutarak gitmeye basladi. Çok garantici bizimki. Dusmemek icin elimizi tutmadan yurumuyor. Yurumenin tadini aldigi icin emeklemek istemiyor. Hicbir is yapmayip nereye goturse gitmek lazim. O nedenle hala evi toplayamadim. Hala emerek uyuyor ve yanimda yatiyor. Tatilde alistigi icin yatagini istemiyor. 1 ay sonra oda ayirma calismalari baslarim insallah. Simdi yatagin korkulugindan ayagini sarkitiyor. Dusecegini hesaplayamiyor. Yer yatagi yapmayi dugunuyorum.

Benımkı kız oldugu için kızlar daha dıllı oldugu için söylemedıgı kelıme yok kedi maymun hav hav baba dede mama meme tiss(çiş) gaga(kaka) bıde yerde ne bulsa bana getırıp eğğğ dıyor :)
Aklıma gelmıyor o kadar cok konısuyor kı anne hariç ne desem tekrarlıyor zor olanlara da tekrar tekrar mıneee (bu ne) dıyor :) Soyleyemeyınce bune
Ay masallah bu vesile ile bebeklerimizin baya konustugunu ogrenmis oldum.bizimkinin cok kelime dagarcigi yok ama masallah solenen seleri ezberliyor ve sunu getir bunu getir diyince hemen geitriyor yanins gidiyor.suan resmen kayit yapan cihaz gibiler herseyi kapiyorlar oyuzden ne kadar yeni birsey ogretirsek kar.

Merhaba kızlar beni unuttunuz mu acaba b3n hepinizi çok özledim
Uzun bir aradan sonra kavuştum hepinize
Canım aslinda kimse kimseyi unutmadıda gelmeye fırsat bulamiyoruz hayırlı olsun yeni bebiş geliyor rabbim onuda hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin sen zaten ikinciyi istiyordun diye hatırlıyorum (nadalvanos)

Kizlar bebeklerimizin hamileliklerimizden şimdiki zamanlarına kadar paylaştık,paylaşıyoruz.ama bazen karışabiliyor.kimin bebeği kız kimin bebeği erkek...kuzular için 1 ay bile cok önemli.birinin gelişmesini diğeri daha yakalamamış olabilir.yazarken keşke hamilelik takvimi gibi imza kısmında yazsa bebişlerin özellikleri :KK70: nasil fikir sizce

Merhaba kızlar beni unuttunuz mu acaba b3n hepinizi çok özledim
Uzun bir aradan sonra kavuştum hepinize
Karıyer yok bol çocuk var :KK66: Hayırlı olsun canım unutulmadın neden kayboldugunuda biliyorum inşallah tekrar aramıza dönersin diyede gecırmıstım.
Oğluşun nasıl hamilelik nasıl gidiyor

Canım aslinda kimse kimseyi unutmadıda gelmeye fırsat bulamiyoruz hayırlı olsun yeni bebiş geliyor rabbim onuda hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin sen zaten ikinciyi istiyordun diye hatırlıyorum (nadalvanos)

Yok kız epeydir yoktum ben uzaktan okudum yani:KK70: allah razı olsun canım evet istiyordum bana kalsa hatta şimdiye doğurmuş olmak isterdim şaka bir yana kısmetimizde varmış çok şükür geliyor ikincimiz

X