MutluHuzurluBereketli
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 1 Kasım 2016
- 3.839
- 4.898
Anneler sizlere dan8zmak istediğim konular var. Ozellikle anne kv evine gidenlere gideceklere yoneltiyorum. Gittiğiniz yerde evdeki kurallara devam mi ediyorsunuz yoksa esnetiyor musunuz? Mesela uyku saati gelince emerek uyur o nedenle yatak odamiza geceriz( gece gunduz ayni) emerek uyur, yatağına koyarim, isim varsa isimi yaparim yoksa tv karşısında dinlenirim. Veya alt degistirme, banyo, giydirme islerini anne kv veya halasina yaptırıyor musunuz? Ben mutfak isi temizlik yapayim onlar bebegin kişisel ihtiyaçlarıyla ilgilensin. ( ben bu duruma cok karsiyim)
Çarşıya vs çıkarken cocugu evde birak diyorlar mesela. Ama ben cocugum icin gezecegim zaten. Bana dogru gelmiyor. Zorla kucaklayıp opme olayina ayrica deliriyorum. Ne yapayim? Siz ne yapiyorsunuz,
Okumuyor rahat ol :))Olabildigince evdeki kurallari devam ettirmeye çalisiyorum, nereye gidersem gideyim her gece yikiyorum, emzirerek uyutuyorum gece gunduz, dusebilecegi bir yataksa basinda beklerim, degilse baska islerimi yaparim. Simdiye kadar bakimini sadece anneme yaptirdim, cunku bebekken de o bakmisti. Ama baskasina yaptirmam.
Henuz kv tarafina gitmedik. O yuzden pesin konusmayayim. Benim kv delidir. Durdan da laftan da anlamaz. Bebek 10 gunlukken emzirmeye kalkmisti (kalkmisti diyorum cunku 70 yasinda haliyle sutu yok, ama gogsunu tutturmus), bebekken cocugun tum bacagini agzina soktu, isirdi, ve bunlar basinda 3 kisi nobetci (gizliden) beklerkenn oldu. Kim bilir bilmedigim neler var:) Ben lafimi anlatamam da geciremem de o yuzden yilda 1 kez goruyorum diyerek sineye cekicem. Cunku konusursam agir konusabilirim, gerek yok. Allahtan kizim benden baskasina gitmez.
Senn lafini gecirebiliyorsan bastan kurallarini koy tavrini goster.
Guveniyorsan birak carsiya git esinle kafa dinle. Guvenmiyorsan icin rahat etmiyorsa da birakma, onsuz gezince vicdan azabi cekiyorum de. Yani bu kisiden kisiye degisir.
Esin hala burayi okuyor mu bilmiyorum ama onlar hakkinda dusunduklerini de esinden sakl bence:)
Bayram is coming. İnsallah kazasi belasiz atlatiriz.
Canim eger bir saglik sorunu yoksa bebeler 1 yaşa dogru bir delleniyorlarmis. Benimki de 1.5 haftadir deli. Gunduz bi yatista 2.5 saat uyurdum. Simdi yarim saat zor uyuyor. Gece desen oyle. Surekli mizmiz surekli bir seyler isteme. 2 gundur de emmesi azaldi. Bi de azi disleri geliyor.Merhaba kızlar bayağıdır giremedim iş çocuk ev yoğun geçiyor. Herkes iyidir umarım..
kızlar benim bir sorum olacak biz 17 Haziran doğumluyuz kızım 3 gündür çıldırdı gece uyumak istemiyor 9 da uyuyan çocuk 11de zor uyuyor ama aradaki süreçte de çok huzursuz hem babasında olmak istiyor hem bende ve sürekli ağlıyor. Bu gece işin rengi iyice değişti ve emnek de istemiyor sadece babasının kucağına gidiyor. Az önce tekrar uyandı ağladı aldım emzireyim diye asla emmedi sakinleşmedi ancak babası gezdirdi mama içti ve onun kucağında uyudu. Kızım resmen beni istemiyor neden olabilir sizce kızlar birden bire ne oldu çok üzülüyorum ya memeyi bırakırsa ve beni istemezse..
sağol canım cevabın için. izmirde yaşıyoruz evet hava sıcak zaten o konuda da çok zorlanıyorum. bi ayarlayamadım ne giydirsem camı açsam klima mı açsam deli oluyorum. gerçekten çocuğumu tanıyamıyorum gündüz uykusunu teke düşürdü ikinciyi uyumuyor bir haftadır. sabah 10da kalkmaya başladı. herşeye bağırıyor ağlıyor. bugün doktor kontrolümüz var bakalım ne diyecek..Canim eger bir saglik sorunu yoksa bebeler 1 yaşa dogru bir delleniyorlarmis. Benimki de 1.5 haftadir deli. Gunduz bi yatista 2.5 saat uyurdum. Simdi yarim saat zor uyuyor. Gece desen oyle. Surekli mizmiz surekli bir seyler isteme. 2 gundur de emmesi azaldi. Bi de azi disleri geliyor.
Aklindan kotu seyler gecirme, emmeyi birakacagini falan dusunme. Mamayi azaltabilirsin mesela. Acikinca emer. Mutlaka gecicidir.
Nerde yasiyirsun bilmiyorum ama sicaktan da etkileniyor olabilir? Ben uzun kollu yatiriyordum baktim uyuyamiyir kisa kolluya gectim. Uyumadan odasinin camini 2 saat acik birakiyorum.
Canım hiç giremedim haftalardır. Maşallah kuzularımıza. Hepsini korusun RabbimAynı kelimeleri söylüyormuş kızlarımız canım. Kucağımıza gelip gezmek istediğinde 'hadi' diyor,'gel' diyor. Maşallah çok akıllılar.Rabbim bağışlasın hepimize
Ayniyiz desene bizimkide artik kanepe tepelerinden inmiyor evde kamera olsa da tum gunumu cekse ben indiriyorun kanepeden o cikiyor ve sonra guzelce oturuyor yere :)Aynı durumdayız kızım ne kadar usluymuş artık hic durmuyor her yere tutunup kalkiyor hep yanindayım dusucek diye yavasca oturmayi ogrendi 2gundur ama yinede kotkuyorum adım atmıyor henüz sıralıyor bende elbisesini suslerini siparis ettim 23 haziranda kutluycaz ramazana denk geldigi icin
Baska bir yerde esnetiyorum uyku saatlerini cunku sesten uyuyamiyor ee bizim aile masallah cok kalabaliktir :) Ben bırakip giderim her yere gozum arkada kalmaz ama ben nereye o oraya acil isim yoksa gezmeye gidiyorsam kesinlikle kizimida yanima alirim.Anneler sizlere dan8zmak istediğim konular var. Ozellikle anne kv evine gidenlere gideceklere yoneltiyorum. Gittiğiniz yerde evdeki kurallara devam mi ediyorsunuz yoksa esnetiyor musunuz? Mesela uyku saati gelince emerek uyur o nedenle yatak odamiza geceriz( gece gunduz ayni) emerek uyur, yatağına koyarim, isim varsa isimi yaparim yoksa tv karşısında dinlenirim. Veya alt degistirme, banyo, giydirme islerini anne kv veya halasina yaptırıyor musunuz? Ben mutfak isi temizlik yapayim onlar bebegin kişisel ihtiyaçlarıyla ilgilensin. ( ben bu duruma cok karsiyim)
Çarşıya vs çıkarken cocugu evde birak diyorlar mesela. Ama ben cocugum icin gezecegim zaten. Bana dogru gelmiyor. Zorla kucaklayıp opme olayina ayrica deliriyorum. Ne yapayim? Siz ne yapiyorsunuz, nasil yapiyorsunuz?
1 yaşına giriyorlar artik yaşlaniyoruz diye gerginler :)) Benim kizim 2.ayindan sonra benim zorumla benim cabamla emdi halada oyle ben vermezsem hayatta emmez gece uykuda cok rahat emiyor ama gunduz 1 yudum gitse agzina mutlu oluyorum.Merhaba kızlar bayağıdır giremedim iş çocuk ev yoğun geçiyor. Herkes iyidir umarım..
kızlar benim bir sorum olacak biz 17 Haziran doğumluyuz kızım 3 gündür çıldırdı gece uyumak istemiyor 9 da uyuyan çocuk 11de zor uyuyor ama aradaki süreçte de çok huzursuz hem babasında olmak istiyor hem bende ve sürekli ağlıyor. Bu gece işin rengi iyice değişti ve emnek de istemiyor sadece babasının kucağına gidiyor. Az önce tekrar uyandı ağladı aldım emzireyim diye asla emmedi sakinleşmedi ancak babası gezdirdi mama içti ve onun kucağında uyudu. Kızım resmen beni istemiyor neden olabilir sizce kızlar birden bire ne oldu çok üzülüyorum ya memeyi bırakırsa ve beni istemezse..
Afiyet sifa olsun bende bugun yapayim aklima getirdin :) meyveli mama aldim hippin cok sevdi kekin icinede atayim dedigin gibiAl_pi canım verdiğin kek tarifini anca bugün deneyebildim..
Ellerinden öper teyzesi oğlum afiyetle birini bitirdi..
Artık iki gün daha yer..
Meyveli yapacam bide bakalım Inşaallah güzel olur
Ayni biz :-/ once yiyordu artik agzini acmiyor zorla yediriyorum oyunla oyuncaklaKizzlar bizimkisi ek gidayla cok arasi yok hala ve yedikten bir sonra da mutlaka formul sut istiyor sizde de durumlar oyle mi
Benim kizim sinirlenince benim etimi sıkıyor :)) Yada elimi itiyor hepsinin farkli iste sinirlenince tepkileri.Anneler merhaba. Benim kiz bu ara elleriyle kafasina yüzüne vurmaya basladi. Belli donemlerde bebeklerde olabilirmis ama bizimki oyle degil. Mesela kumandayı istiyor. Senin degil veremem diyorum kendine vuruyor. Kızdığımı hissetsin kendine vuruyor. Kendimi konrol etmeye yuksek sesle konusmamaya ugrasiyorum artik. Adim adim egitim seti almayi dusunuyoruz. Sizin aldiginiz veya onereceginiz setler var mi
Benim oğlumda saçını yoluyor kıyafetini cekistiriyor..Anneler merhaba. Benim kiz bu ara elleriyle kafasina yüzüne vurmaya basladi. Belli donemlerde bebeklerde olabilirmis ama bizimki oyle degil. Mesela kumandayı istiyor. Senin degil veremem diyorum kendine vuruyor. Kızdığımı hissetsin kendine vuruyor. Kendimi konrol etmeye yuksek sesle konusmamaya ugrasiyorum artik. Adim adim egitim seti almayi dusunuyoruz. Sizin aldiginiz veya onereceginiz setler var mi
Senin bebis te bizimkisi gibi zayifti sanirim canim bizimki en son 8li kilolardaydi boyuda uzun..ama artik takmiyorym eninde sonunda o mama birakilip bizim gibi yicek insallahAyni biz :-/ once yiyordu artik agzini acmiyor zorla yediriyorum oyunla oyuncakla