Ayy hopilus nasil sevindim. Demek prenses geliyor :) Rabbim sagliklica kucağına almayı nasip etsin inş.Merhaba annisler inşallah hepiciginiz iyisinizdirbaska hamislerde var galiba çok mutlu oldum. Cok şükür 30. Hafta sorunsuz girdim bugun. Bizim nazli kızın gelişimi sok şükür iyi en son 27 haftda kontrole gittim 1200 gr 38 cm di haftasindan ileriydedi yarin kontrolüm var inşallah daha da kilo almıştır
çok saolun kızlar...cvp vermeniz bile beni mutlu etti...kayınpederin asıl ismi zaten ömer faruk eltim ömerini vermiş...berk ismini kızım da ilk düşündüğüm isimdi ama yaaa biz konuşamıyoruz...bu ara hep böyle her şeye ters cvp veriyor....kızımı uyuturken ağladım...doğuma az kaldı....çok saolun gerçekten...hayırlısı olsun....o nufüsa gidecek faruk yazdıracak ben de o ismi kullanmayacağım işte
Sgeçmiş olsun cnm .. bnm kızımda hastaydı ve ağzına lokma koymuyordu sadece annesütü.. gerçi halen öyle iiki kaşıktan sonra bişey yemez..Benim kuzu 3 gündür çok keyifsiz , canı pek tatlı sanırım en ufak bir nezlede bile depresyona giriyor. Herşeyi reddediyor sadece emiyor, gün-de 4 5 kere bezini kirletiyor resmen anne sutu kakası iyice yeni doğan olduk. Sabah hastaneye götürdüm belki farkedemedigim biseyi vardır diye ama çok şükür yok sadece nezle. Kalan orucumu tutmasam mi diye sorular var kafamda ama suçluluk hissediyorum geride. Sonradan tutması da zor oluyor. 51 kiloya düştüm 49 olursam korkarım. Bilemedim acayımda bir kaç hoca dinleyeyim belki ikna olurum :)
Sağol cnm, bir gün tutup bir gün yiyeceğim. Birde boyle deneyeyim. Ah sadece onlar olsa abileri de var. Hepsinin yaşı farklı ve hepside kendine has zaman ilgi bekliyor. Ramazan-ı güzel geçirmeleri sevmeleri içinde ayrı uğraşıyorum, 2.yaşında dahada rahatlarız inş.Sgeçmiş olsun cnm .. bnm kızımda hastaydı ve ağzına lokma koymuyordu sadece annesütü.. gerçi halen öyle iiki kaşıktan sonra bişey yemez..
Bn oruç tutmuyorum allahım affetsin ama iki yavruda yatmıyor sabah 6 da uyanıyorlar tüm gün koşturuyorum.. gecede yüz kez kalktığım için tutamıyorum
Bizimki orumcegin içine binmiyor dışından kendi sürüyor bakalım ne zaman yürüyeceklerBu arada kızım bu oyuncak market sepetini tutup yürüyorbi haftadır zaten iki üç adım atıp bırakıyordu kendini.. yakındır yürümesi
Allah kolaylık versin cnm, yeme alışkanlığı oturdukca düzelecektir.Kızım 12.ayina girdi süt proteini alerjimiz yüzünden kabızlık yaşıyoruz 15 gün sabah akşam ilaç kullandik kabızlık için ve kullanmaya devam edicez ama ne zaman düzelecek bilmiyorum sonu gözükmeyen kuyu gibi . Allah tüm hasta bebeklere şifa versin çok zor
Aynı durumdayız kızım ne kadar usluymuş artık hic durmuyor her yere tutunup kalkiyor hep yanindayım dusucek diye yavasca oturmayi ogrendi 2gundur ama yinede kotkuyorum adım atmıyor henüz sıralıyor bende elbisesini suslerini siparis ettim 23 haziranda kutluycaz ramazana denk geldigi icinSelam kizlar unutuyorum buraya girmeyi artik kizim cok yaramazAksama kadar pesinde dolanmaktan gece pertim cikiyor gecede hep ayakta 4.disimiz cikiyor ondan heralde diyorum.
Butun evi turluyoruz wcye birlikte gidiyoruz ben nerdeysem o orada baska turlu kanepeden tutunup ayaga kalkiyor yaninda olmayinca tirmanacak yer buluyor mutfakta firina tutunup kalkiyor cekmecelerden tutup kalkiyor hic oturmuyor baya ayakta duruyor bir kac adim atiyor.
Mama sandalyesinde önune salatalik erik vs dograyip koyunca yemek bulasik vs yapiyorum yoksa benim evde hafta sonundan hafta sonuna esim evdeyken toplaniyor temizleniyor.
Yarin 11 aylik oluyoruz dogum gunu telasi basladi elbiselerimiz tamam son hazirliklar yapiliyor pasta patlatma da yapacagim Ayy cok heyecanli gecen yil son 1 ayimiz kalmisti
Süsleri afis flma magnet ve diger seyleri gitti gidiyorsan siparis ettim kıyafeti n11 denDoğum günü hazırlıklarına başlayanlar nerelerden alışverış yapıyosunuz netten alıyosanız fikir verirseniz çok sevinirim
Allah kolaylık versin cnm, yeme alışkanlığı oturdukca düzelecektir.
Bizde oyleyiz yemek cok yesek bile arkasindam o mama icilicek illaMerhaba uzun zaman olmuş.. Ömer Ali başlarda çok sakin bebekti şuan tam bi kuduruk :) geç emekledi 10 aylıkken ama şuan sürekli karıştırma peşinde banyoyu açık bulsa soluğu klozette alıyo çekmecelere parmakları sıkıştırıyo akşama kadar peşindeyiz dur durak bilmiyo :/ ilk kelimesi anne sonrasında gel gel,kalk demeye başladı.. Ne kadar yemek yerse yesin formül mama içmeden rahat etmiyo bu kafamı kurcalıyo ne zamana içecek bunu..? Doğumgünü konseptimiz de hazır superman :)
Amin canım cümlemizinki insaallahMaşallah kızına canım.Biz de haftaya salı annemlerin yanına gideceğiz uçakla inşallah.Bakalım bizim yolculuk ve tatil nasıl geçecek? İnşallah iyi geçer.Benim kızım da çok hareketli...Kucakta oturmuyor.Sürekli emekleyecek, etrafı karıştıracak, biraz yükselti bulsa tutunup ayağa kalkacak, nokta gibi şeyleri bulup ağzına atacak...Allaha emanet olsunlar kuzular...
Aynen canım yakındır benimki de ilk adım arabasına tutunup kalkıyordu sonra itmeye başladı kısa suredede yürüdü tam manasıyla yürüdüğünde 9 aylıktı masaallh kuzulara onlar birşeyler yaptıkça ne seviniyoruzBu arada kızım bu oyuncak market sepetini tutup yürüyorbi haftadır zaten iki üç adım atıp bırakıyordu kendini.. yakındır yürümesi
Benimki de hareketli canım ıyi düşün ıyi olsun inşaallah sizin tatil de yolculukta güzel ve sorunsuz geçerMaşallah kızına canım.Biz de haftaya salı annemlerin yanına gideceğiz uçakla inşallah.Bakalım bizim yolculuk ve tatil nasıl geçecek? İnşallah iyi geçer.Benim kızım da çok hareketli...Kucakta oturmuyor.Sürekli emekleyecek, etrafı karıştıracak, biraz yükselti bulsa tutunup ayağa kalkacak, nokta gibi şeyleri bulup ağzına atacak...Allaha emanet olsunlar kuzular...
Olabildigince evdeki kurallari devam ettirmeye çalisiyorum, nereye gidersem gideyim her gece yikiyorum, emzirerek uyutuyorum gece gunduz, dusebilecegi bir yataksa basinda beklerim, degilse baska islerimi yaparim. Simdiye kadar bakimini sadece anneme yaptirdim, cunku bebekken de o bakmisti. Ama baskasina yaptirmam.Anneler sizlere dan8zmak istediğim konular var. Ozellikle anne kv evine gidenlere gideceklere yoneltiyorum. Gittiğiniz yerde evdeki kurallara devam mi ediyorsunuz yoksa esnetiyor musunuz? Mesela uyku saati gelince emerek uyur o nedenle yatak odamiza geceriz( gece gunduz ayni) emerek uyur, yatağına koyarim, isim varsa isimi yaparim yoksa tv karşısında dinlenirim. Veya alt degistirme, banyo, giydirme islerini anne kv veya halasina yaptırıyor musunuz? Ben mutfak isi temizlik yapayim onlar bebegin kişisel ihtiyaçlarıyla ilgilensin. ( ben bu duruma cok karsiyim)
Çarşıya vs çıkarken cocugu evde birak diyorlar mesela. Ama ben cocugum icin gezecegim zaten. Bana dogru gelmiyor. Zorla kucaklayıp opme olayina ayrica deliriyorum. Ne yapayim? Siz ne yapiyorsunuz, nasil yapiyorsunuz?