2017 Şubat Anneleri

Benim bebeğimin gece uykuları çok sağlıklı idi. Son zamanlarda gözleri kapalı bir şekilde ağlamaya başlıyor ama öyle bir ağlıyor ki ışığı açıp uyandırmak zorunda kalıyoruz. Atak mı, rüya mı görüyor bilemiyorum.
 
Şimdilik döküntüler birkaçtane hafif inş böyle sürer
 

Elif de öyleydi. Çok güzel uyurdu ama baya içli içli ağlıyor yavrum artık
 
Merhaba sevgili subat anneleri hepinizi çok özledim hamileligimizde deli gibi yazisip yaşadığımı z zorlukları deli gibi anlatıp bi doğsa da bi rahatlasak dediğimi z günler çok çok zor olan günler ama yine de özlenen günler ben hepinizi çok özledim sizler neler yapıyorsunuz ben çok uzun zamandır giremiyorum. Inanilmaz yoğunum evdeyim çalışmıyorum ama vaktim hiç yok bebeğimle ilgilenmekten tele fırsat bulamıyorum sizler napiyorsunuz nasıl gidiyor hayat bebislerle
 
ben seni çook iyi anladım. ben de annemlerin yanına gidebildiğimde bırakıyorum. geçen gün babasına bırakıp 1 saatlik işimi halledip geldim, çok zorlanmış. kayınvalidemle sorun yaşamıyorum istediğim gibi söylüyorum uyguluyor Allah razı olsun. görümcem ilk zamanlar haftada 1 gün gelirdi (1-2 aylıkken) ben de 1 saat uyurdum içerdeyken. en son 2 ay önce 1 saat bıraktım (kendisi sürekli hiç bırakmıyorsun ben de zaman geçireyim deyip duruyordu ve eşim bak bırak ablama mutlu olur diyor diye bıraktım yoksa ben onla gidiyorum zaten her yere) arkasından laf geldi, hiç arayıp sormuyor ama kızını bırakıyor, kullanıyor beni diye... o kadar üzüldüm kırıldım ki. ben bunu atlatabileceğimi de sanmıyorum zaten. görüşüyoruz hiçbir şey olmamış gibi, ama asla samimi olamam artık. sürekli aklıma gelip duruyor. öyle yani. kayınvalidemi severim ama bu lafı çok normalmiş gibi bana söylemesi çok garipti. Rabbim kimseye muhtaç etmesin canım. biz yeteriz evlatlarımıza. kendi psikolojimiz için bırakmak gerekir mi, bence en azından 2 ayda bir yapmak gerekir orası ayrı. ama şartlar:)
 
Kızlarr bikaç bişi sorcamm
-bebekleriniz gece kaç saatte bi besleniyo?
-oto koltuğu ne marka kullanıyosunuz, kaç tlye aldınız ve hangi özellikler olmasını tavsiye edersiniz?
-gündüz uykusu bizim gibi teke düşen var mı, ortalama kaç dk/saat sürüyo?
-oyuncak ya da eğitici aktivite gereçleri olarak ne tavsiye edersiniz, şöyle başında en az ni yarım saat oyalanabileceği ve bana bağımlılığını azaltabilecek? (Her bebeğin ilgi alanı farklı oluyo gerçi ama asude ışıklı müzikli hareketli şeyleri seviyo)
Şimdiden tişikkirlir
 
Son düzenleme:

uyutmadan önce emziriyorum, gece kendim yatmadan önce bir daha emziriyorum, bi de sabaha karşı 4 gibi uyanıp meme istiyor. beş buçuk altı gibi temelli uyanıyor zaten, o zaman bi daha emziriyorum.

oto koltuğu hala 0-13 kg için olan maxi cosi pebble plus'a sığıyor, sığmayana kadar onu kullanacak, ama bir sonraki model olarak römer'in 9-18 kg oto koltuğu var elimizde kuzeninden kalan. bizim için en önemli kriter isofixli olması, kemerle bağlanan koltuğa hiç güvenmiyorum çünkü. adac test sonuçlarına bakarak almıştım maxi cosi'yi, çok çok memnun kaldım. kuzenden hazır römer gelmeseydi maxi cosi 2way pearl ile devam edecektim. sebebi hem 2 yönlü kullanılabilmesi hem de 105 cm'e kadar kullanılabilmesi idi (kız çocukları için 4-5 yaş genelde) bi de maxi cosi koltuklarda bağlantı geri bildirimi oluyor güvenli bağladın-bağlamadın uyarısı. o gerekli bi özelik bence

gündüz uykusu bizde bazı günler biri 1,5 saat diğeri 40 dakika olmak üzere 2 tane, bazı günler 2 saat-2 saat 10 dakika gibi tek. sabah kalkış saatine göre oynuyor. eğer beş buçuk gibi uyandıysa sekiz buçuk gibi uykusu geliyor o zaman iki uyku uyuyor. altı buçuk gibi uyandığı günler ona kadar dayanıyor, on gibi uykusu geliyor, uzun uyuyup sonra akşama kadar börtlek gözlerini üzerimden ayırmıyor:)

tutumluanne'den ikinci el bir aktivite merkezi almıştım, içinde ayakta duruyor veya isterse hoplayabiliyor, önünde oyuncaklar var, oturma kısmı kendi etrafında dönebiliyor, bright stars marka. onunla 20 dakika filan oyalanıyor ben de bi kahve içebiliyorum sakince. bi de çok gözlü bir sırt çantam var, onun bütün gözlerine rastgele eşyalar dolduruyorum, fermuarları açık şekilde önüne koyuyorum. huşu içinde tek tek bütün gözleri boşaltıyor, bi 20 dakika da o:) önünde ayakta durulan aktivite masalarından da aldım ama henüz kendisi tek başına uzun süre ayakta duramıyor, ben arkasında duruyorum pat diye düşünce tutmak için, o yüzden o oyuncaktan verim alamıyoruz. asude durabiliyorsa bondigo'nun aktivite masası ışıklı, sesli, tutumluannede bolca ikinci eli bulunuyor:)
 

Normalde bizimki gece 2-3 kere kalkardı 4 diş birden patlatması yüzünden çok değişti düzeni. Sabaha karşı çok uyanıyor. Geceleri ise normal.

Oto koltuğu chicco nun puseti vardı onu kullanıyoruz hala ikinci el araştırmasındayım maxi cosi, römere falan baktım ama fiyatları çok bilemiyorum e bebek e falan baksam mı güvenilir mi başka markalar :)

Bize bağımlılık geçer mi bilmiyorum ama bizimkinin favorisi çamaşır mandalları onları takıyorum tek tek söküyor iki kitap top ve üst üste dizilen halkalar dışında oyuncak yok şimdilik :) bir tane müzikli ışıklı oyuncak geldi piyano gibi birşey, hiç ilgisini çekmedi
 
canım saatleri değişebiliyor ama ortalama 2 kez emmeye kalkıyor, aslında gece emmeden de durabilirler artık büyüdüler ama hem kıyamıyorum hem de alışkanlık oldu sanırım.
oto koltuğunu efsane cuma indiriminden aldık, besafe izi comfort x3 isofixli 9-18 ay. adac testini geçmiş olması, isofixli olması ,arkaya yatabilmesi (uyurken çok önemli) önemli bence. bi de bu koltuk diğerlerine göre daha yüksek etrafı izleme açısından iyi olduğunu düşünüyorum
kitaplar ilgisini çekiyor ama kemirmek için bez kitap tarzı şeyler alınabilir, dokun hisset kartları almıştım, onları parmaklarıyla tırtıklıyor
uyku genelde 2 kez ,gündüz kısa uyuduysa akşam 5 civarı 1 saat kadar uyuyabiliyor.
 
merhaba güzel anneler bebişleriniz nasıl iyidir inşallah hepsini Allahım esirgesin hepsine Maşallah

Şimdi benim bebeğim 9 ay bitti 10 gün oldu ciddi atopik dermatit ek gıdaya geçtik geçemedik yoğurt elma cici bebe ıhlamur patates kabak ıspanaklı çorba dışında bir şey veremiyoruz.ama cildi yine kızarıyor. besin alerjisi gibi durmuyor hiç vermediğim ek besin vermedsiğmi sadece anne sütü mama verdiğim günde kızarık oluyor. Birçok doktora gititm ankarada bununla yşamayı ögreneceksiniz büyüdükçe azalacak dikkat edeceksiniz özel ürünler kullanacaksınız vsvs.

Neyse sormak istediğim şu siz bebeklerinizi gün içerisinde nelerle nasıl besliyorsunuz.
tarifleriniz programlarınız günlük yaptıklarınızı öğrenebilrimiyim.
neler yapıp yediriyorsunuz kaç saatte bir nelerle besliyorsunuz.
biz daha yumurtayı bile veremedik 2 gün verdik sonra yine kızarık oldu yani ne yaqpacağımızı şaşaıredık
 
Oncelikle geçmiş olsun canım. İnş tez zmn da geçer. Rabbim şifa versin.

Sabah öğle ve akşam olmak üzere 3 beslenmemiz oluyor. Gündüz emmelerimiz iyice azaldı 2 yada 3 kere oluyor. Gece 3 4 kez kalkıp emiyor.
Kahvaltı da peynir, zeytin, yumurta, tereyag pekmez, krep bunları veriyorum ama aynı anda değil. Bizimki yumurtayı tek sevmiyor. Bende genelde yoğurt ile karıştırıp veriyorum. Haşlama da olsun tereyağın da pişmiş de olsun. Genelde yoğurtla karıştıriyorum.
Krebide yumurta ve tam buğday unu ile yapıyorum.
Akşam ve öğlen ise sebzeler den çorbalar dan ve meyve. Ispanak, karnabahar, pırasa,kıyma, köfte, pilav çorba da mercimek ve yoğurt çorbası. Her sebze hoşuna gitmiyor. Gidenlerle devam ediyoruz. Ama meyve ye gelince hepsini seviyor. Hatta akşam meyve yediğimiz de tabağı elinden zor alıyorum hepsinden istiyor :)
 
Maşallah Allahım bağışlasın teşekkür ederim ilginiz için
 
birde arkadaşlar cocouklarınızla nasıl vakit geçiriyorsunuz hangi oyunvcakları hangi aktiviteleri yapıyorsunuz bizimki sürekli kucak istiyor ben işteyim annem bakıyor çok yoruluyor nasıl oyalıyorsunuz bebeklerinizi
 
13 Şubat doğumlu kızım 7800 gayet iyi sizin
 
Geçmiş olsun bizde de var atopiklik çok ağır olmasa da..
Yedikleri dışında gün içerisinde dokundukları, evin ortamını da takip edin..
Bazen evin nemsiz havası bile kurutuyor ciltlerini..
Bazen lezyon bizde de dediğiniz gibi daha önce yediği ama kızartı yapmayan şeylerde de oluyor..
Biz de 3 kere ek gıda alıyoruz sabah,ikindi akşam yatmadan 2 3 saat öncesi olmak üzere..
Sabah kahvaltısı bazen sebzeli ya da peynirli omlet, patates tostu bazen de yumurta sarısı yanına labne veya lor ve ceviz şeklinde.. Zeytini 2 3 kere verdim, tam başlamadık..
İkindi menüsü kabızsa çorba ağırlıklı(bu ara kereviz, brokoli, bal kabağı yiyoruz) değilse eliyle yiyeceği türden şeyler hazırlıyorum..
Özellikle köfteye bayılıyor her çocuk gibi :)
Köfteyi yağlı kağıda sararak fırında pişiriyorum.
Akşamda tahıllı veya yoğurtlu meyve verip günü kapatıyoruz..
 
teşekkür ederim eliyle yiyeceği türden derken ben hiç bebeğimin eline yiyecek vermedim bogulur diye siz nasıl alıştırdınız?????????
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…