- Konu Sahibi Yenidunya3
- #3.861
canım ağrılar normal hatta olması iyi. gebeliktede devam ediyor. güzel haberler geliyor inş.Günler geçmiyor bide bu sancılar ay ay☺☺
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım ağrılar normal hatta olması iyi. gebeliktede devam ediyor. güzel haberler geliyor inş.Günler geçmiyor bide bu sancılar ay ay☺☺
inşallah katlanır cnm stres yapma sadece pazar tekrarla testini güzel haberlerini bekliyorumArkadaşlar dualarınızı bekliyorum lütfen inşallah katlanır ama çok düşük yaaa ne yapacağımı bilemedim
ananasin methini cok duydugum icin sadece kabiz olmamak icin transfer oldugum gunden itibaren 4-5 gun sadece 1cm kalinliginda tek dilim yedim. hicbir sorun yasamadim ama tabi kisiden kisiye degisir bu yan etkiler. ben daha once dogal yolla denerken de yemistim hicbir yan etkisini gormedigim icin transfer sonrasi yiyebildim. ilk kez yiyecekseniz denemeyin derim
- Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler için de uygun bir meyve değildir. Çünkü ananas kan pıhtılaşmasına yol açabilir.
- Ananas yapı itibari ile çok fazla C vitamini içermektedir ve suda çözünür vitamin olarak , fazla C vitamini , genellikle idrar yoluyla dışarı atılır. Ancak ananas da bulunan C vitamini son derece yüksek dozlarda olduğu için ishal , bulantı, kusma, karın ağrısı , mide ekşimesi , baş ağrısı ve uykusuzluğa neden olabilir .
- Ananas da bulunan protein sindiren enzimlerin karışımı olan bromelain çok alınırsa deri döküntüsü , kusma, ishal ve aşırı adet kanamasına neden olabilir . Adet dönemlerinde tüketmek ananasın zararlarıkonusunda kadınların dikkat etmeleri gereken bir durumdur
- Enzimin yüksek dozlarda alınmasıyla da potansiyel gebelerde düşüklere yol açan rahim kasılmalarına sebep olabilir. ü Ananas da bulunan Bromelanin bazı ilaç tedavilerinde ilaçlar ile etkileşime girebilir.
- Maryland Üniversitesi Medikal merkezi Araştırmacıları bu konudaki araştırmaları neticesinde antibiyotik , kan sulandırıcı ilaçlar , uyku ilaçları ve antidepresan ilaç kullanan kişilerin ananas tüketmesi ve bromelain takviyesi almasının son derece zararlı olduğunu ortaya çıkarmışlardır.
- Gebelik sırasında ananas yemek bir düşüğe veya erken doğuma neden olabilir. Bunun nedeni daha öncede bahsettiğimiz bromelain içeriğinden kaynaklanmaktadır. Bromelain proteinleri yıkar ve serviks zayıflığına neden olarak hamile kişide düşüklere neden olabilir. Aynı zamanda aşırı kanamalara da neden olabilmektedir.
- Bazı doktorlar doğum sürecini hızlandırmak için ananas suyu önerebilmektedir. Bu durumdan, henüz erken gebelikte sizin için ne risk taşıdığını anlayabilirsiniz.
- Hamileliğin erken döneminde ananasın zararlarından birisi de ishale neden olması ve vücudun su kaybı yaşaması sonucu bebeğinizin zarar görmesidir.
- Gestasyonel diyabet sorunu bulunan bayanlar için, ananas hamilelik döneminde zararlıdır.
kan sulandırıcı iğne vurulanlar kesinlikle yememeli.ananasin methini cok duydugum icin sadece kabiz olmamak icin transfer oldugum gunden itibaren 4-5 gun sadece 1cm kalinliginda tek dilim yedim. hicbir sorun yasamadim ama tabi kisiden kisiye degisir bu yan etkiler. ben daha once dogal yolla denerken de yemistim hicbir yan etkisini gormedigim icin transfer sonrasi yiyebildim. ilk kez yiyecekseniz denemeyin derim
gunde 1 tane 100 mg coraspin iciyorum baya tehlikeli bir is mi haptim o haldekan sulandırıcı iğne vurulanlar kesinlikle yememeli.
Ayyy canımmmm inşşş ☺☺canım ağrılar normal hatta olması iyi. gebeliktede devam ediyor. güzel haberler geliyor inş.
Canım bende senin gibiyim. Bilmiyordum Kızımda da yemiştim coraspin kullanıyorken. Bunda da yedim. Çok şükür birşey olmadı. İnşAllah bişey olmaz. Burada eminimki çoğu kişi yemiştir. Bundan sonrakiler dikkat etsin amagunde 1 tane 100 mg coraspin iciyorum baya tehlikeli bir is mi haptim o halde
Canımız pzt gideceğiz gorusmeye Tansel hocayla.testler dün çıktı. Evet canım bizde hiç döllenme olmamıştı.4yumurta vardı. Tansel hocanın yönlendirmesinden sonra başlayacağız artık 2.ye. hakkımızda hayirlisiDurumlarımız bnzer gbi cnm. Doktor bana soyle brsy dedi bnm 7 yumurta toplandı 7 side olgundu ve dollendi. 5 tanesi 3. Gun dondruldu 1. Kalite olrk. Diğer 2 tanesini gozlemlediler ama saglıklı ilerlemedi imha edildi. Transfer oncesi bütün embrıyolar çözdürüldü ve 5. Güne gitmeleri gozlndi 1 tanesi gtti onu transfer ettiler iyi kalitedeydi ama tutunmadı. Diğer 4 ü ilerleyemedi. Bu duruma söyle bi yorum yaptılar. İlk 3 gunku gelişmeden tamamen yumurta sorumlu senin yumurtanda sorun gözükmüyr gbi çnku 3. Güne kdr hersy yolundydı. 3. Gunden snra embriyoya sperm dnasını bırakıyor siZin bu aşamada gelişim bozulmus yani spermde sıkıntı olblr bi bakılsın dendi. Tansel beyle görüştük işte dediğim testleri istedi. Ama bnm kafamda soyle bi soru var aynı senin yasadgn gbi spermde sıkıntı cıkmazsa bu gelişim durmasını acıklayacak sebepte kalmayacak ya yumurta kalitesiz genetiği sıkıntılı diyeblrler. Yada yıne sebepsiz denecek. Umarım çözülecek bir sorun tespit edilir de sebepsiz çözümsüz kalmayız. Senin basta hiç mi döllenmedi? Bu arada doktora sordm 10 tane yumurtadan az toplandysa mikroenjeksiyon yapıyoruz dedi. Normal ivf yapılsaydı doğal secimle belki daha kaliteli de dölleneblr ama hiç döllenmede olmayablr o riski almıyrz dedi. Tansel hoca eşine hiç ilac vitamın verdimi
Dondurulmuş canım iki tane beşinci gün embriyosu transfer tarifi henüz belli değil rahim durumuna göre belli olacak CnmDondurulmus transfermi olcak canim kac tane kacinci gun transfer etcekler.hakkinda hayirlisi olsun insallah
Benim transferden once göğüsleri şiş ve acıyordu ne zaman transfer oldum sankı söndüler☺ kasık ağrısı ve şişkinlik çok fazla sürekli gaz var sanki bide yüzümde boyle grup grup sıvılceler cıktı çok düşünmekten oluyor belkide birgun cok morallı oluyorum bir gün çokuk Rabbim bize de yasatsın inşArkadaşlar öncelikle cok teşekkür ederim hepinizden Allah razı olsun hepinize allahım cok Zaman geçmeden bu haberleri duymak nasip etsin .
Ben her an adet olucam korkusuyla inanın terettütlü yaptırdım testimi olmuycak gözüyle. Cunku adet sancım kaç gün önceden başlamıştı ve gögüslerimde acımaya başlayıp belim bacaklarımda agrıyınca her ay oldugu gibi adetimi bekliyordum .yani kimse ümitsizliğe kapılmasın Allah hepimizin yardımcısı olsun
canım kan sulandırıcı iğne vurulanlar için diye duydum. ananas kan pıhtılaşması yaparmışgunde 1 tane 100 mg coraspin iciyorum baya tehlikeli bir is mi haptim o halde
benimde test tarihim 10 şubatHerkese merhaba :)
Ben de 30 Ocak Pazartesi dondurulmuş transferi oldum. 10 şubat test tarihim ama o zaman kadar sabredebileceğimi sanmıyorum :)
Yaş 30. 2. denemem. Samsun Tıp Fakültesinde tedavi görüyorum. Herkesin güzel haberlerini paylaşmak dileğiyle :)
Benim pazartesi günü 6.gün embriyoları transfer edildi ama ben 10 şubata kadar dayanamam. Sen ne zaman yaptırmayı düşünüyorsun?benimde test tarihim 10 şubat
ben 1 şubatta 5.gün embriyosu konuldu. vallah test tarihimi beklemeyi düşünüyorum.Benim pazartesi günü 6.gün embriyoları transfer edildi ama ben 10 şubata kadar dayanamam. Sen ne zaman yaptırmayı düşünüyorsun?
Gözün aydın canım inşallah değerin kat be kat artar demek yavrun sana geç tutunmuş annesiama işte bizim gibi bebek sahibi olanlar tabiki Doğum yapana kadar stresli oluyo keseymiş kalp atışı ay bugün karnımda hiç fazla tekme atmadı acaba birşeymi oldu diye diye Doğumlarını gerçekleştiriliyoruz Rabbim cümlemize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsinKızlar yardımcı olun lütfen bugün 10.günümdü şimdi baktım çıkmış sonuç 29.36 sanki düşük gibi geldi bana ama nolur yardım edin
Ay canım çok sevindim gözün aydın değerinde çok güzel Rabbim hayırlı sağlıklı bi şekilde yavrularını kucağına almayıda nasip etsinKızlar dayanamadım gidip test yaptım şimdi 5. Gün embriyosu 9. Gün bugün 166 çıktı değerim. Rabbim isteyen dileyen herkese inşallah hayırlısı ile nasip etsin. İnşallah degerlerimiz artar hayırlısı ile