• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Bu nasil kizlar?

Eklentiler

• Screenshot_2016-11-29-19-28-50.webp
    Screenshot_2016-11-29-19-28-50.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 61
Canim oncelikle sakin ol kilo alacagim psikolojisi de olumsuz etkiler. Bu saatten sonra neler yapilabilir diye bakilmali oncelikle. Gerekirse bir beslenme uzmanindan yardim alabilirsin. vitaminlerine devam et ozellikle demir hapina. Sabahlari muhakkak yumurta,sut ve tahin pekmez ye. Tahinin kalorisi cok yuksek kilo alimini hizlandiriyor. Durum boyleyken cay ve kahveden uzak dur, yediklerinin demirini almasin. Kirmizi et yerken ayran ya da yogurt yeme portakal suyu ya da bol yesillikli bir salatayla tuket ki etteki demir ortaya ciksin. Ispanakta da ayni durum gecerli. Ceviz, badem ve onemlisi okudugum kadariyla hergun hurma ye. Inanilmaz besleyici, sutu de arttiriyor. Ben cok kilolu bir hamile degilim moralim bozuluyordu hamile oldugum belli olmuyor diye bu nedenle cok arastirdim beslenme konusunu. Umarim yardimci olabilmisimdir.
Canm bu dediklerini yapiyorum zaten muz kilo aldirir diye okudum hep sütle muz tükettim sabahlari mutlaka tahin pekmez karisimimi yerim hergn en az 1 yumurta yerim gün içinde ceviz incir bol meyve yerim ama bunlari yaptigim halde durum bu :(

Benimki de pek sakin bugün. Dün daha hareketliydi mesela, onlar da insan diyorum kendimi telkin etmek için. Günü gününe tutmuyor işte :) Akşama doğru hareketlenir bence.
ay cnm bnm kız açmış herhalde öğle yemeğine çıktım yemek bitti benimki başladı :KK70: babası da bnm kızım tabii açlığa dayanama sesi durdu hahah

Evet ben de çok beğeniyorum, içimde kalmaması içinde alıcam valla. Dediğin gibi, artık ne kadar giyerse:)

Benim de hep son adet tarihime göre 1 hafta geriden geliyor ama geç döllenme olabileceği için takılmıyor doktorum ona, senin de öyle bir durum olabilir ki bak bana ayrıntılıda da farklı bir doktor, başından beri mi öyle dedi, evet dedim, o zaman geç döllenmedir problem yok dedi. Bence o konuda rahat ol. Kilo konusuna da gelince, eğer bebeğe giden kan akışında falan bir sıkıntı yoksa onu da dert etme, illa 3 kilo, 3 buçuk kilo doğmak zorunda değiller ki:) ben 2.700 doğmuşum misal, annem 5 aylık oldun kilodan dönemezdin diyor. Anne sütüyle Allahın izniyle toparlar. Pekmezin ben çok faydalı olduğunu okumuştum birde, yatmadan önce bir iki kaşık pekmez de yiyebilirsin ama etki de etmezse dediğim gibi canını sıkma, kilosu ilgili bişey diyen okursa da canını sıkma, bebeğini de üzme bu yüzden. Bizim millet bayılır çünkü "bakamamışsın hiç çocuğa" diye laf etmeye. Herkes her şeyi çok iyi bilir ama bizim bakmamızla doğrudan ilişkili olamayabiliyor maalesef:)
Evet bastan beri öyleydi ama sonra baska bi hastanede baktırdığım da acigi kapatmisti ya aslinda ona cok takılmıyorum çünkü ultrason aletinden de fark olabiliyor benim üzüldüğüm sey o kadar yememe dikkat etememe ragmen bu bebek neden kilo almıyor acaba :(

Kizlar canm cok sıkkın 2 gündür ağlıyorum :KK43: dün yeni bi doktora gittim benim en bastan beri 2 hafta geriden geliyordu bebek ama sonra bu acigi kapatmisti hatta 15 gün önceki devlet hastanesi randevumda farkettm acigi kapattigini.neyse dünkü randevuda da doktor bakti etti kilosu 670 gr geldi :KK43: az mi sanki kilosu dedm oda evet zaten son adete göre 2 hafta geride dedi bende en bastan beri öyle oldugunu söyledim.15 gün önce hatirlarsanz 640 gr oldugunu söyledigimde bi kaciniz canimi sikmamam gerektiğini bebegin hareketiyle yanlis cikabilecek birsey oldugunu söylemistiniz.ben yinede bu 15 gündür özellikle yememe dikkat ettiğim halde hala zayıf bu bebek.zayif olduğu icinde gelisimi geride gözüküyormuş bol meyve süt muz yumurta yiyorsam da hic bsy degismemis 15 günde moralim cok bozuk ya :KK43:
Hay allah baska bı doktora daha gıt canım belki plasentadan kan akısı olmuyodur annem hamılelıkleri boyunca hıc yememıs bulantılardan ama tum cocuklarını 5 kilo dogurmus yalnız dısleri dökülmüş yanı sen yemesen de bebek vucudundakini emiyo .belki de gec dollenme olmustur uzulme insallah bısey yoktur baska doktorda gorsun ama

ay cnm bnm kız açmış herhalde öğle yemeğine çıktım yemek bitti benimki başladı :KK70: babası da bnm kızım tabii açlığa dayanama sesi durdu hahah

Oyy kıyamam, aç mı kalmış kuzucuk :)) maşaallah hep oynasınlar. Aman kucağımızla alalım da hayırlısıyla, vallahi psikopat olcaz bu gidişle :KK70:

Hay allah baska bı doktora daha gıt canım belki plasentadan kan akısı olmuyodur annem hamılelıkleri boyunca hıc yememıs bulantılardan ama tum cocuklarını 5 kilo dogurmus yalnız dısleri dökülmüş yanı sen yemesen de bebek vucudundakini emiyo .belki de gec dollenme olmustur uzulme insallah bısey yoktur baska doktorda gorsun ama
Bu plasentadan kan akisi olup olmadigi nasil anlasiliyor canm normal ultrasonda anlayabiliyorlar mi bunu ? 2 hafta geride cikmasi canimi cok sıkmıyor aslinda çünkü ultrason aletinden de fark ediyor da en cok canimi sikan neden kilo almadigi.hemde bu denli dikkat ederken herseye :(

Evet bastan beri öyleydi ama sonra baska bi hastanede baktırdığım da acigi kapatmisti ya aslinda ona cok takılmıyorum çünkü ultrason aletinden de fark olabiliyor benim üzüldüğüm sey o kadar yememe dikkat etememe ragmen bu bebek neden kilo almıyor acaba :KK43:

Ya inan ben çevremden neler duyuyorum. 9 ay adam akıllı beslenmeyip, dikkat etmeyip gayet kilosu normal doğuyor bebekleri. Hani iyi bir örnek değil dediğim tabi ki ama neyden etkileniyorlar, nasıl oluyor ben de çok anlamlandıramadım hala. Ama dediğim gibi, kan akışı ile ilgili sıkıntı yoksa çok düşünüp kendini üzme bence.

Bu plasentadan kan akisi olup olmadigi nasil anlasiliyor canm normal ultrasonda anlayabiliyorlar mi bunu ? 2 hafta geride cikmasi canimi cok sıkmıyor aslinda çünkü ultrason aletinden de fark ediyor da en cok canimi sikan neden kilo almadigi.hemde bu denli dikkat ederken herseye :KK43:
Sen kendını suclama ister istemez suclama oluyo ama dediğim gıbı onun senin yemenle alakası yok annem 9 ay aglamıs bısey yememıs ama bız 5 kılo dogmusuz vucudundaki tum vıtamınleri almısız ayrıntılı usg de benım bebegın beslendıgı damarlara bakmıslardı kan akısına bı sıkıntı varsa iğne olursun pıhtılasma gıbı burda bugun arkadas yazdı boyle bıseyı ustune dus ama kendını suclama canım

3 lt den fazla su icilmemeli diye okumustum bir yerde ama nerdeydi hatirlayamadim..
Ben 2lt icsem cok sevinirim. 1.5 lt anca iciyorum ama Cok sik wc e gidiyorum :KK43:

Bu nasil kizlar?
çok güzel canım fiyatı nekadar

Canm bu dediklerini yapiyorum zaten muz kilo aldirir diye okudum hep sütle muz tükettim sabahlari mutlaka tahin pekmez karisimimi yerim hergn en az 1 yumurta yerim gün içinde ceviz incir bol meyve yerim ama bunlari yaptigim halde durum bu :KK43:
ama boyu iyiyse kilosuna niye bu kadar takılıyosun her bebek farklı oluyor

Bu plasentadan kan akisi olup olmadigi nasil anlasiliyor canm normal ultrasonda anlayabiliyorlar mi bunu ? 2 hafta geride cikmasi canimi cok sıkmıyor aslinda çünkü ultrason aletinden de fark ediyor da en cok canimi sikan neden kilo almadigi.hemde bu denli dikkat ederken herseye :KK43:
pıhtılaşma tahlili yapılır genetik tahlil eğer varsa ilaç verirler ama kan akışında problem olup olmadığı bebeğe kan gidip gitmediği ayrıntılı ultrasonda çıkar ayrıntılıda kan akışına bakıyorlar dinliyorlar izliyorlar

Canım doktorların ölçümü de çok fark ediyor benim ayrıntılı ultrasonda 695 gr çıkmıştı bir hafta sonra kendi doktorum 675 ölctü bırak kilo almayı benimki zayıflamış görünüyordu :)) özellikle devlet hastanesinde yapılan ölçümlerde kilosu daha fazla oluyor ultrason aletinden de olabilir aynı doktor aynı aletle olctugunde bile yanlış hesaplanabilir

Kizlar canm cok sıkkın 2 gündür ağlıyorum :KK43: dün yeni bi doktora gittim benim en bastan beri 2 hafta geriden geliyordu bebek ama sonra bu acigi kapatmisti hatta 15 gün önceki devlet hastanesi randevumda farkettm acigi kapattigini.neyse dünkü randevuda da doktor bakti etti kilosu 670 gr geldi :KK43: az mi sanki kilosu dedm oda evet zaten son adete göre 2 hafta geride dedi bende en bastan beri öyle oldugunu söyledim.15 gün önce hatirlarsanz 640 gr oldugunu söyledigimde bi kaciniz canimi sikmamam gerektiğini bebegin hareketiyle yanlis cikabilecek birsey oldugunu söylemistiniz.ben yinede bu 15 gündür özellikle yememe dikkat ettiğim halde hala zayıf bu bebek.zayif olduğu icinde gelisimi geride gözüküyormuş bol meyve süt muz yumurta yiyorsam da hic bsy degismemis 15 günde moralim cok bozuk ya :KK43:
Cnm bnmde regl tarihime göre 1 hafta geride bebiş.. doktorum geç yumurtlaman olmuştur ondandır dedi.. 3 hafta önceki kontrolde bnm bebeğimde 540gramdı. Seninde geç yumurtlama olabilir cnm.. perşembe kontrolüm var bakalım kaç geam olmuş olcak?

Bu akıntı konusu bende de bi takıntı oldu ama bi anormallik var mı diye sorduğunda kaşıntı yanma veya her zamankinden farklı bi durum var mı diyor, kendimi bildim bileli bu şekilde gelir akıntım. Az su içince kremimsi hafif sarıya kaçar gibi olabiliyor ama hiç şeffaf olmadı. Yani hamilelik öncesi şeffaf olabiliyordu da hamilelik sonrası hiç şeffaf görmedim. Senin doktor da bana şeffaf olmalı demedi hiç :KK64:

Mamas papas armadillo mu? Ben de onu düşünüyorum :) İndirim için pusudayım.

Erkek olsaydı ben Demir yada Kaan düşünmüştüm :)
Mamas papas urbo2 canım onu beğendim ama indirime pek girmio sanırım :) extra bide analucagı almamz gerekiomş ama ben smdlk ona yakınım:)

senin tansiyonun olduğunu unutmuştum limon hem kanı sulandırır hem tansiyonu düşürür mihmandarın dediği gibi turpta iyi ben normal besleniyorum aç bırakmıyorum kendimi nar limon narenciye tüketiyorum kivi bebeği çok besliyormuş öyle duydum. Hiç sıkma canını bebişin iyi olur inşAllaj

ayy çok tatlı oldular eşyalar alındıkça insanın içi içine sığmıyor. Ben port bebe almıcam puset yeter diye düşündüm ama pusette taşıması bazen zor oluyor aslında.

ama bazen 2 saatten fazla oynamıyor yada yoğun oluyoruz dinleyemiyoruz ne yapmak lazım şimdi

hareket gerçekten hafifletiyor insanı rahatlatıyor ben uzandıkça yattıkça kemiklerim ağrıyo

katılıyorum canım turp çok iyi tansiyon için limon da çok iyi ama turp daha etkili

Benim doktorum 33 mm çok iyi dedi acaba başındanmı savdı anlamadım
çok geçmiş olsun canım Allah korumuş ama benimde böyle aniden burkulma elimin tutmaması birşeyler dökme çok oluyor hamilelikte olabiliyor böyle.
Puseti sırf agır diye tercih etmedim :( tek biyere gitsem asla tasıyamam o yüzdn portbebe aldım bakalm inş kullanımı iyidir sizde güle güle kullanın sağlıkla :)

Kızlar yaa benm göğüs altı kaburga birlesim yeri cok acıo sizde de war mı böle bi şikayet bildign elim orda geziyorm organlarım mı sıkıstı naptı anlayamadm :( dr a ctesi gidicem

Doktor proteine agirlik ver diyor ee günde zaten en az 2 bardak süt en az önce 1 yumurta 1 dilim peynir sabahlari tahin pekmez yiyorum gün içi beslenmemde iyi ama neden böyle oldu anlamadm
Canını sıkma böyle sağlığı iyidir inşallah üzülüyosundur elde değil anlıyorum ama bunun seninle bi alakası yok canm bebeğe giden kandan kaynaklı bişe bazı bebekler alırken bazıları almayabiliyorr et tüketimine agırlık ver canım haftada 3 4 öğün olabilir bide makarna kilo aldırıyomuş diolar alır inş bebeğin sağlıklada doğar :)

Kızlar daha iyiyim mesajlarınıza tek tek cvp yazamadım kusura bakmayın.. sağ ayak bilrğim şişti biraz ve işin kötüsü solunda üstüne basamıyorum:( yarına kadar beklicem olmadı doktora gitcem.. kırık çıkık yok gibi ama tendon yada bağlarda sorun var gibi:( zeytinyağı ve kantaron yağı sürdük ve bolca buz.. umarım yarına geçer..

canım benimde bugun 10 gün geride dedi doktor,çok canım sıkkın insallah düzelir bebeklerimiz

Back
X