• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bayan doktorun yanindaki erkek asistanın cikmasini rica ettim. Çıkarmadı doktor. O zaman muayene olamam dedim. Olmazsan olma dedi!
Karı koca avukatız, ikimizin de o muamele karşısında nutkumuz tutuldu birşey diyemeden çıktık.
Hastanenin gerekli yerlerine şikayet ettik ama birşey çıkmaz.
2 saat ağladım, hamile ve randevulu hastayı kapısından çevirdi. Buna doktorluk değil insanlık bile diyemem ben. Hasta mahremiyeti diye birşey var. Yazıklar olsun ya
canim gecmis olsun sanirim devlet hastanesinde yasadin bunu o yuzden sasirmiyorum yani insana insancanmuamele yok malesef devlette o yuzden paramizla rezil olmayalim diyip ozele gidiyoruz hep.umarim tekrari yasanmaz.
Bir avukat olarak kadın kelimesi yerine bayanı kullanmanız apayrı bir konu :)) yahu günde bizim gibi kaç tane kadın muayene oluyor. Sizce tavrınız normal mi ?

Ağzımdan aldın arkadaşım benden çok yaşacayaksın valla :)
l
kizlar ortada sinirleri tavan yapmis bir anne adayi var sizde yangina korukle gitmissiniz burada birbirimize destek olmak icin variz.

hem bu bayandi kadindi niye takiliyo ben hic anlamiyorum. ben yeri geliyor kari bile diyorum yani:))))
ĺ

bende erkek doktoruma muayene olurken yardımcı olan kadının çıkmasını istemiştim ama o doktor ya da asistan değildi alttan muayene olacaktım çatala oturmama afedersiniz bacaklarımı ayırmama kadar her şeyi izledi kadın sinir oldum sende yok mu dicektim:KK70:bence hassas bir döneminize gelmiş karından muayenenin ben mahremiyetine inanmıyorum tabi bu benim görüşüm ve asistan dediğiniz kişi doktor olmak için yardımcı kişiyse tamam öğrenmek için bakabilir ama yok orda kayıt vs işlemlerini yapıyorsa ve gelip bakıyorsa bende istemezdim. ayrıca perde olması lazım özel hastanelerde genelde kapı kilitleniyor ama kapıyı vurduklarında içerden açabiliyorlar da eğer perde sistemi yoksa bence çokta tercih edilebilinecek bir hastane değilmiş
Benden önce girenler kapiyi içerden kilitliyor. Ama perde ve paravan olmadığına eminim. Ilk kez perinatolog randevum vardi, normal doktoruma gitmedim. Odadaki perde ya da asistan durumunu bilemezdim.1 aydır bebegimi göreceğim diye hevesleniyorum, kapida beklerken heyecandan kalbim çıkacaktı. Her şeyden önce hamileyim ve randevum var. Bir gebelik doktoru bunu yapmamaliydi

MinikKelebegimm MinikKelebegimm devlet hastanesi degil. Perinatolog oldugu için universite hastanesi tercih ettim. Muayene ücreti odedim yani. Parası hiç mühim değil, ben bebegimi goremedim, saglik durumunu ogrenemedim, garip bir muamele gördüm buna uzuluyorum.
Kadin bayan tartismasinin zaten yeri burasi degil girmiyorum bile :)

Haklısınız, benim hamile halimle doktor kapısından geri cevrilip, iki saat ağlamam ve bunun sonucunda buraya kadın yerine bayan yazmam arasında fersah fersah hassasiyet farkı var. Neticede sizinki basit bir kelime yazımı, benimki karnimdaki bebegin sağlığı. Hassasiyetinize gereken özeni gostermedigim için kusura bakmayın.
Hassasiyetinizin kelimelerin ve terimlerin esaretinden kurtulup, insan canı ve hasta hakkı olabilmesi dileğiyle:)
Peki size gore o istemediginiz erkek hekiminki ne? cinsiyet ayrimi ,emege haksizlik,egitimini hice saymak hangisi?
Odeme yapmadan ve randevu almadan önce doktoru seçtim zaten :) doçent bir perinatolog "kadin". Fakat yaninda erkek asistan vardı, muayene esnasinda dışarı cikmasini rica ettim, çıkmadı. Beni muayene etmemeyi tercih etti. Yani ben doktor seçimi yaptım zaten, bahsettiğim kisi erkek asistandi.
Erkek doktorlarindan cok memnun olan arkadaslarim var. Hatta bazi bolumlerde özellikle erkek tercih edenler de var. Ama bu da benim tercihim. Benden önceki hastalarin hic biri rahatsız olmadı zaten. Bu benim mahremiyet ricamdı
Demek istedigimi siz de anladiniz.Orasi universite hastanesi dolayisiyla egitim veren bir hastane.Acaba perinatolog sizi ogrencisinin egitim hakkina mudahale ettiginiz icin geri cevirmis olabilir mi?Sizin hassasiyetleriniz olabilecegi gibi baska insanlarin baska meslek gruplarinin da farkli hassasiyetlerinin oldugunu unutmamalisiniz.Sizi yargilamak deil elbette niyetim.sadece farkli bir bakis acisiyla bakmanizi rica ediyorum.Fazlaca da uzatmak istemem.Hayirli saglikli dogumlar dilerim:)

Kızlar ben işteyim ve çok halsizim her an bayılacak gibi çarpıntı vs ne yapacağımı şaşırdım özellikle de çalışanlar ne yapıyorsunuz? Haftalar geçiyor bi düzelme yok çok yorgun düştüm :bicak:
VALLA kafam düşücek pc ya 1 hafta izin alıcam ama ramazan da mı alsam bilemedim

Kizlar sırt üstü yatiyor musunuz ?

ben sırt üstü yatamıyorum genelde sağa yatabiliyorum

bende ayı durumdayım iki kızımda da doğumyapana kadar fırıl fırıl ayaktaydım her işimi kendim yaptım hemde hiç yorulmadan son ana kadar.ama bunda çok erken olmasına rağmen azıcık merdiven çıkayım yada az bir iş yapayım hemen nefes nefese kalıyorum...Ben kendimle ilgili olarak yaşa bağladım ama bilemiyorum tabiii..

bende ayı durumdayım iki kızımda da doğumyapana kadar fırıl fırıl ayaktaydım her işimi kendim yaptım hemde hiç yorulmadan son ana kadar.ama bunda çok erken olmasına rağmen azıcık merdiven çıkayım yada az bir iş yapayım hemen nefes nefese kalıyorum...Ben kendimle ilgili olarak yaşa bağladım ama bilemiyorum tabiii..

Peki sorması ayıp yaş kaç kadınlara yaş sorulmaz ama :) bende yaşa bağladım çünkü 20'lik değilim ama ne güzel hiç olmazsa sizin iki kızınız var benim bu daha ilk :)

kızlar ateş basıyor mu sizi de? fenalardayım menepoza girdim sanki regl de olmuyoruz:KK70::KK70:

Biri ateş mi dedi, ay bak şuan iyice bastı:KK70:

Kizlar sırt üstü yatiyor musunuz ?

Bu aylarda sırt üstü yatılabilir, son aylarda mümkün olduğunca yatmamalı. sağlıklı olanı sola doğru yatmak tabi. Fakat ben nedense soluma yatınca kalbim duracakmış gibi hissediyorum, nefes alamıyorum:uykucu:

Peki kızlar bir şey soracağım nefes nefese kalan varmı merdiven çıkarken falan ? yada çabuk yorulan ?

Bırak merdiven çıkmayı oturduğum yerde bile nefes nefeseyim. Hele ki telefonla konuşurken iyice tıkanıyorum. Önceki hamileliğimde de böyleydim bundada. kalbim deli gibi atıyor.

39 yaşındayım

O zaman maşallah diyorum ve önünüzde şapka çıkartıyorum sağlıklı doğumlara :) bende 31'im ondan dedim yaşta çok etken bazıları hep bana diyor ben böyle değildim hamileyken sen nasıl böylesin diye ama hamile kalma yaşı ve bünyelerin farklı olduğunu kimse hesaplamıyor maalesef :(

Benden önce girenler kapiyi içerden kilitliyor. Ama perde ve paravan olmadığına eminim. Ilk kez perinatolog randevum vardi, normal doktoruma gitmedim. Odadaki perde ya da asistan durumunu bilemezdim.1 aydır bebegimi göreceğim diye hevesleniyorum, kapida beklerken heyecandan kalbim çıkacaktı. Her şeyden önce hamileyim ve randevum var. Bir gebelik doktoru bunu yapmamaliydi

MinikKelebegimm MinikKelebegimm devlet hastanesi degil. Perinatolog oldugu için universite hastanesi tercih ettim. Muayene ücreti odedim yani. Parası hiç mühim değil, ben bebegimi goremedim, saglik durumunu ogrenemedim, garip bir muamele gördüm buna uzuluyorum.
Kadin bayan tartismasinin zaten yeri burasi degil girmiyorum bile :)
Ben öğrenciyken, staj döneminde hocaların gözetiminde hasta ağzında yaptığımız tedaviler vardı. Dişhekimliğinde son iki yıl staj dönemleridir. Ancak bazı hastalar kabul etmezdi. Benim bir dönemim gitti bu tip bir hasta yüzünden mesela. Ama olabiliyor, hasta bedeni mahremiyeti onun kararıdır. Buna hiç bir şekilde müdahale edilemez. Hiç bir hocamız da hastaya "öğrenciyi istemiyorsan git" demezdi

25 yaşındayım, düzenli bir spor ve yüzme geçmişim var. Ama ben de ikinci adımda nefes nefese kalanlardanım. Kilom da yok :( Ilerideki ayları düşünemiyorum.

bu arada bizim cinsiyetimiz belli oldu ... 7 cm'lik bir erkek :)

hayırlısı olsun canım:KK36:

kızlar kız anaları nerdesiniz 4 tane kız 13 erkek oldu:KK70: bu arada listeye bakında eklemediklerim varsa beni etiketleyin canlarım malum cumartesi bakamadım ve uzun uzun bebek arabası muhabbetlerinden geriye dönemedim arada kaynamış hep:KK14:

Back
X