• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Kızlar ben işteyim ve çok halsizim her an bayılacak gibi çarpıntı vs ne yapacağımı şaşırdım özellikle de çalışanlar ne yapıyorsunuz? Haftalar geçiyor bi düzelme yok çok yorgun düştüm :bicak:

Avukat oldugumu belirtme sebebim, tamam deyip doktorun odasindan çıkmış oluşum. Pekala kendimi ifade edebilirdim. Hicbir doktor hamile ve randevulu hastayi kapisindan ceviremez
Ben de bir hekim olarak söylüyorum keşke daha nazik olsaymış doktorunuz. Bizlerin kendi hastalarımızın tedavi ve kontrollerini yapmamak yarım bırakmak vs. Gibi haklarımız yok. Tedaviden çekilme hakkımız da bazı sınırlı durumlarda söz konusu bildiğim kadarıyla. Daha hassas davranmalıymış.

canım doğru nefes almak çok öenmli spor geçmişi olmayan biri diyafram nefesini doğru alamaz o nedenle eğitim şart heleki normal doğumda ıkınmak için diyafram nefesi çok yardımcı

Canım lisanslı spor eğitmenim sanırım o yüzden bana saçma ve yetersiz geldi sanırım. Hastane yogalarında veren eğitmen ücret almadığı için işin ehli insanlar tercih edilmiyor sanırım. Ya da özenilmiyor.

Begumsav Begumsav canım işin ehliysen sana kolay :KK48:ama hiç bilmeyen biri için bence profesyonel eğitim şart. özel hastanelerde ücretsiz olduğunu düşünmedim açıkçası ama ücretsiz olsa da hastane bünyesinde olduğu için risk almazlar normal insanda bile ters ya da yanlış bir hareket hayata mal olabiliyor bence hamilelerde daha özenli olacaklardır. tabi gösterdikleri hareketler ne kadar detay içerir orasını bilemem:KK64::KK48: ama seninde dediğin gibi en iyisi yinede yürümek. bize sahil çok yakın şükür imkanım var ama imkanı olmayanlar evde değilde gözetim altında hareket etseler daha iyi olur

Haydaa :) doktor perdeyi cekmesi gerektigini bilmiyor mu ? Ben orada erkek olan doktoruma ( parantez icinde ) perdeyi cekin hocam demiyorum. Adam kendi cekiyor zaten :) normalide budur.

Erkek doktorunuzdan ve perdesinden memnun olmaniza çok sevindim :)
Ben randevu aldığım "bayan" doktorun yanındaki erkek doktora görünmek zorunda değilim.
Hamileyim ve randevum var, kapısından gondermeye hakkı yok. Ben sadece yeterince hakkimi savunmadigim için üzüldüm, hassas bir donemime denk geldi. 1 aydir bebegimi gormek icin bekliyorum, hevesle doktorun kapısında bile kalbim pir pir etti. Sanırım sizin de yabanci olduğunuz hisler değildir. Zaten ikili testin haftasi belli, bir sıkıntı yasasam bunun sorumlusu kim? Beni odasindan çıkaran doktor değil mi?
Burasi hamilelik topigi, tartışmaya girmek istemiyorum. Ben haksız olarak gördüğüm muameleyi paylaşmak istedim sadece.
Sevgiler :)

Ben de bir hekim olarak söylüyorum keşke daha nazik olsaymış doktorunuz. Bizlerin kendi hastalarımızın tedavi ve kontrollerini yapmamak yarım bırakmak vs. Gibi haklarımız yok. Tedaviden çekilme hakkımız da bazı sınırlı durumlarda söz konusu bildiğim kadarıyla. Daha hassas davranmalıymış.

Teşekkür ederim anlayisiniz için. Burdaki yorumları görünce birden uzaylı gibi hissettim kendimi :) gökten zembille inmedim ki, hamileyim ve gebe polikliniginde 12.haftamda perinatolog randevum var. Benim üzüldüğüm şey yapılan muamele.
Çok şükür istanbul gibi bir sehirde yaşıyorum, elini sallasan hastane. O doktorun geri cevirmesiyle birseyden mahrum kalmış degilim, 17.00 randevu aldım bir ozel hastaneden. Ama buna imkanı olmayan olabilir, özel hastaneden ziyade üniversite hastanesinde tedaviye ihtiyacı olanlar olabilir. Içimizde can taşıyoruz, birşey olursa telafisi yok..

Kızlar ben işteyim ve çok halsizim her an bayılacak gibi çarpıntı vs ne yapacağımı şaşırdım özellikle de çalışanlar ne yapıyorsunuz? Haftalar geçiyor bi düzelme yok çok yorgun düştüm :bicak:

tansiyonuna baktır canım. vitamin kullanıyor musun? sıcak havalarda ayırt etmek zor ama troid hormonun da da düzensizlik olunca çarpıntı yapar. bende de sıcak basması var aşırı derecede sıcaktan mı troidten mi bilmiyorum:KK43:

Günaydın herkese kızlar :)
Doktora gidecek anneler mutlu haberlere dönerler inşallah...
Bu arada bir şey soracağım pilates tarzı şeylere başlayacak olan yada başlayan yada evde kendi yapan varmı ? Hamilelikte hareket doğumda rahatlık diyorlar çünkü :)
Ben Neslihan iskitin 3lü yoga DVDsini aldım. 3 trimestera ayrı DVD var. 4-5 gün denedim çok memnun kaldım ben. Çok rahatlatıyor bütün vücudum gevşiyor. Şu an yapamıyorum ama iyileşince 2. DVD ile devam edicem.

kızlar hastaneye gidecekler inşallah güzel haberlerle dönersiniz:KK200:

kızlar rüya gördüm ilk defa bu kadar net hep karışık karışık şeyler görüyordum:KK48: rüyamda randevu günüm gelmiş bebeişimi görmeye gidiyoruz ilk hareket etmiyor sonra bir oynamaya başlıyor bebişim şok oluyoruz:KK70: sonra doktordan çıkıyoruz arkamızdan biri geliyor cinsiyetini öğrenmek için geldiniz öğrenmeden mi gidiyorsunuz dedi:KK45: bende neymiş cinsiyeti diyorum kız diyorlar:KK37: bakalım rüyanın tersi mi çıkacak yoksa gerçekten kız mı diyecek doktor:KK36::KK200:
Canım yanlış hatırlamıyorsam ultrason fotonda pipi görmüştüm ben :) tabi kordon da olabilir belki bilmiyorum :) hisler çoğu zaman doğru çıkıyor canım ama rüyalar o kadar kesin değil. Ben uzun zamandır kız hissediyordum ama rüyamda erkek gördüm. Eşim de erkek görmüş. Doktor kız dedi. Hayırlısı olsun canım :)

Kabızlık yaşayanlar için; ben de gebeliğimin ilk haftalarında çok çektim kabızlıktan ıkınmaktan bebeğim düşecek diye çok korkuyordum bi yandan da çıksın da bebek düşerse düşsün falan dediğimde olmuştu o an çünkü gerçekten çok zor bir şey. Her sabah ılık su içtim kuru kayısı yedim kahvaltıdan önce. Bir de bağırsakları eğitmek gerekiyor bunun için de hergün aynı saatte gelmese bile tuvalete gidip çıkarmaya çakışın ki bağırsaklarınız çalışsın birkaç gün böyle yaptıktan sonra aynı saatte bağırsaklar çalışmaya başlıyor. Bunların dışında yulaf ezmesi yiyorum ara öğün olarak tadı hiç güzel değil ama sütün içine atıp biraz çilek ya da muz doğrayınca bir şeye benziyo : ) benim doktorum kolay kolay ilaç vermiyo yani yalvardım kabızlık için bir ilaç versin diye ama bana bunları önerdi. Şimdi de decavit ve demir hapı kullanıyorum bir haftadır falan inşallah dönmez kabız
Dediklerinin çoğunu yapıyorum canım ama çok faydasını görmedim. Ben vitaminlerin yaptığını düşünüyorum. Bi iki gün içemedim düzeldi hemen. Doktor da yapar dedi. Vitamini değiştirdi geçmezse şurup vericem dedi ama onu da içmek istemiyorum bakalım :/

Teşekkür ederim anlayisiniz için. Burdaki yorumları görünce birden uzaylı gibi hissettim kendimi :) gökten zembille inmedim ki, hamileyim ve gebe polikliniginde 12.haftamda perinatolog randevum var. Benim üzüldüğüm şey yapılan muamele.
Çok şükür istanbul gibi bir sehirde yaşıyorum, elini sallasan hastane. O doktorun geri cevirmesiyle birseyden mahrum kalmış degilim, 17.00 randevu aldım bir ozel hastaneden. Ama buna imkanı olmayan olabilir, özel hastaneden ziyade üniversite hastanesinde tedaviye ihtiyacı olanlar olabilir. Içimizde can taşıyoruz, birşey olursa telafisi yok..[/QUOTE
Çok şükür istanbul gibi bir sehirde yaşıyorum, elini sallasan hastane. O doktorun geri cevirmesiyle birseyden mahrum kalmış degilim, 17.00 randevu aldım bir ozel hastaneden. Ama buna imkanı olmayan olabilir, özel hastaneden ziyade üniversite hastanesinde tedaviye ihtiyacı olanlar olabilir. Içimizde can taşıyoruz, birşey olursa telafisi yok..
Olabiliyor böyle tatsızlıklar maalesef. Canınızı sıkmayın. Bebeğinizi sağlıcakla görürsünüz inşallah

Çok şükür istanbul gibi bir sehirde yaşıyorum, elini sallasan hastane. O doktorun geri cevirmesiyle birseyden mahrum kalmış degilim, 17.00 randevu aldım bir ozel hastaneden. Ama buna imkanı olmayan olabilir, özel hastaneden ziyade üniversite hastanesinde tedaviye ihtiyacı olanlar olabilir. Içimizde can taşıyoruz, birşey olursa telafisi yok..[/QUOTE
olabiliyor böyle tatsızlıklar. Canınızı sıkmayın. Bebeğinizi sağlıcakla görün inşallah

canım iş yerinde hakikaten çok zor, bazen ağzımı açasım gelmiyor ama konuşmadan nası çalışacaksın :( Benim bilen bilir bahsetmiştim daha önce berbattı , bu haftaya kadar hep mide bulantısı, ilk kez dün süt içebildim, berbat bi dönem geçirdim, hala ara ara mide bulantısı yaşıyorum, ama midem ağrıdıktan sonra bulantı da neymiş dedim, günde 4 adet gaviscon tablet çiğniyorum, ağzıma attığım herşey acaba mideme dokunur mu, içim yanar mı reflü yapar mı diye düşünüyorum sonra yiyorum, ama sanki düzelmeye başladı gibi, birde aklınızda olsun, hava sıcak diye üzerinize hırka almayı ihmal etmeyin, sırtınız tutuluyor, ilaç da alamıyorsunuz, kendimizi koruyalım:)

Back
X