- 1 Ocak 2017
- 615
- 701
- 33
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #11.781
Lütfen bari bunu hemcinslerimiz yapmasın bayan değil "KADIN" bayanın terim karşılığı bile yok zaten ikinci sınıf vatandaş olarak görülmeye çalışılan hamile kadınlara sokağa çıkmasın diyen bir devlette avukatın bayan demesini yadırgamam lazım ama neyse....ayrıca tabi ki burası bir tartışma topiği değil hassasım bebeğimi görmedim diyorsunuz bende bayan kelimesine hassasım ki eminim benden başka hassas olanlarda vardır...
Haklısınız, benim hamile halimle doktor kapısından geri cevrilip, iki saat ağlamam ve bunun sonucunda buraya kadın yerine bayan yazmam arasında fersah fersah hassasiyet farkı var. Neticede sizinki basit bir kelime yazımı, benimki karnimdaki bebegin sağlığı. Hassasiyetinize gereken özeni gostermedigim için kusura bakmayın.
Canim bende kizima hamile oldugumu ogrendigim gece ruyamda bir kiz bebek dogurmusum onu yikiyor ve sari sari saclarini tarayip topluyodum. Herkese kizim olacak dedim durdum ve kizim oldu ustelik sari sacli:)))ay canım bakalım iyice meraklandım valla rüyada cinsiyetini görmek mucize gibi geliyor bana
Tabi ki bebeğiniz sağlığına lafım yok emin ol bu topikte kimseninde böyle kötü niyetler taşıdığını düşünmüyorum ve eğer siz arkadaşımızmrsdonmez sizi uyardığı halde tırnak içinde bayan yazmaya devam etmeseydiniz bizden bu kadar tepki almazdınız... Anlatabildim mi acaba ne demek istediğimi kendiniz bu mesajlara mahal verdiniz bundan dolayı kimseyi yargılamayın siz hamileyseniz bizde hamileyiz ve burda güzel şeyler danışmak için birbirimize yardımı olmak için varız...
ben yatıyorumKizlar sırt üstü yatiyor musunuz ?
Ben malesef hala yüzüstü yatıyorum. Ne yaparsam yapayim gece kendi kendime o pozisyonu alıyorum.Kizlar sırt üstü yatiyor musunuz ?
Hayırlı güzel haberlerle gelin insaALLAH canımBu sabah randevum var kızlar inşallah herşey yolundadır ikinci temennim ise cinsiyeti az da olsa görebilmesi. Bakalım ne diyecek. Dua edin ne olur canlar önceki bebeğimi tam bu haftalarda kaybetmiştim bu randevudan sonra içimdeki bu korkuyu bir nebze olsun atmak istiyorum inşallah.
Evet :)Kizlar sırt üstü yatiyor musunuz ?
Umarim canim ama doktorum bana sirt ustu yatmami soylediBen malesef hala yüzüstü yatıyorum. Ne yaparsam yapayim gece kendi kendime o pozisyonu alıyorum.
Bebek büyüdükçe organlarin çalışmasi ve bebege oksijen gitmesi bakımından en uygun pozisyon sola yatmak. Dinlenirken ozellikle sola yatilmasi tavsiye ediliyor. Ama uyurken düze dönülüyorsa panikleyecek birşey yok diyor doktorlar
Yatmanizi mi, yatmamanizi mi :) genelde sola yatmayi tavsiye ederler deUmarim canim ama doktorum bana sirt ustu yatmami soyledi
Bir de soyle dusunun her kadin sizin gibi dusunup universitelerdeki erkek asistanlari - intern hekim oluyor onlar da- kabul etmezse;bu sirf erkek oldugu icin o hekimlere yapilan bir haksizlik olmaz mi.o zaman sadece kadinlar mi hekim olmali.bence bu konuda bu kadar hassassaniz gideceginiz hastane ve hekimi onceden arastirip ozellikle bayan tercih ettiginizi randevunuzu almadan ve odeme yapmadan belirtmelisiniz.Devlet hastanesi degil ki :) 120 lira verdim. Ucretsiz bir muayene de değil. Perinatolog olduğu için üniversite hastanesi tercih ettim. Daha araştırmacı davranirlar diye.
Benim muayenem esnasinda 5 dakika lavaboya gitmesi çok zor olmasa gerek
Bir de soyle dusunun her kadin sizin gibi dusunup universitelerdeki erkek asistanlari - intern hekim oluyor onlar da- kabul etmezse;bu sirf erkek oldugu icin o hekimlere yapilan bir haksizlik olmaz mi.o zaman sadece kadinlar mi hekim olmali.bence bu konuda bu kadar hassassaniz gideceginiz hastane ve hekimi onceden arastirip ozellikle bayan tercih ettiginizi randevunuzu almadan ve odeme yapmadan belirtmelisiniz.
Umarim canim ama doktorum bana sirt ustu yatmami soyledi
ben benPeki kızlar bir şey soracağım nefes nefese kalan varmı merdiven çıkarken falan ? yada çabuk yorulan ?
ben bentazı gibiydim kaplumbağa gibi oldum diyorum gerçi ben çarpıntıya nefes nefese kalmaya alışkınım troidlerimin çok çalışmasından dolayı ama o zamanlar ilaç kullanıp düzene sokuyordum şimdi içimde büyüyen miniğim sebep oluyor
bende erkek doktoruma muayene olurken yardımcı olan kadının çıkmasını istemiştim ama o doktor ya da asistan değildi alttan muayene olacaktım çatala oturmama afedersiniz bacaklarımı ayırmama kadar her şeyi izledi kadın sinir oldum sende yok mu dicektimOdeme yapmadan ve randevu almadan önce doktoru seçtim zaten :) doçent bir perinatolog "kadin". Fakat yaninda erkek asistan vardı, muayene esnasinda dışarı cikmasini rica ettim, çıkmadı. Beni muayene etmemeyi tercih etti. Yani ben doktor seçimi yaptım zaten, bahsettiğim kisi erkek asistandi.
Erkek doktorlarindan cok memnun olan arkadaslarim var. Hatta bazi bolumlerde özellikle erkek tercih edenler de var. Ama bu da benim tercihim. Benden önceki hastalarin hic biri rahatsız olmadı zaten. Bu benim mahremiyet ricamdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?