Merhabalar herkese
Tuvalet seruvenimizi yazmaya geldim
Memeden kademeli kesmiştim o yüzden cok sıkıntı yaşamadık. Ama tuvalet cok dusunduruyordu beni. Cok cok fazla su icen bir çocuk. Geceleri bezini degistiriyordum ona ragmen bazi sabahlar carsafi bile islanirdi. O kadar dolu olurdu bezi.
Tatilde 15 gun bahcede ve balkonda bezini cikardim suyla vs oynadi. O arada cisini yaparken farkındalığı başladı. Ama evde bezliydi.
Dönüşte evdeki halilari kaldirdim. Yikanabilir birkac kilim koydum. Ve eve alismasi icin birkac gun bekledim. Birden evde olaganustu bir durum var gibi hissetmesin istedim.
Bir sabah bezini cikardim. Klozete ve lazimliga oturmayi kabul etmedi. Sadece ayaktayken masrapayi eliyle tutup onun icine yapıyordu küçüğünü. Hic israr etmedim. Birinci gun her yere ama her yere yaptı. Gunde 25 30 kere. 10 15 dk arayla yapıyordu. Acaba kaslarını mı kontrol edemiyor diye düşündüm. Gece kulot bez takıyordum. Bir de psikolojik olarak cok zorlandigim icin annem gunde 2 saat parka cikarirken kulot bez takıyordum. Onun haricinde evde hic bez takmadım. Ceza zaten yok, cok buyuk oduller de vaad etmedim ama yine de bazen atistirmalik verdigim oldu.
3.gunden itibaren kucugunu hic kaçırmadı. Ama yine gunde 20 25 kere yapıyordu cok yorucu.
4.gunden itibaren ayakta degil, lazimliga oturarak yapmaya başladı.
Ama malesef büyüğü çözemedik. Geldi diyor oturuyor ama yapamıyordu. Bir kere klozete yapti suya duserken ses cikmis ondan korkuyorum diye ağladı hep. Birkac kere kuloduna cok cok az kacirdi ama devamını yapamadi lazimliga.
9.gun buyugunu lazimliga yapti
sevincimi tarif bile edemem tabii.
8.gece kuru kalkti sabah. 9 saat kadar tutabilmesine çok sevindim
artik gece kulot bez takmayacağım. Bugun 9.gun iste. Insallah zamanla küçüğünü tutabilme saatleri uzar diye umut ediyorum. Cunku hala yarim saatte bir kucuk yapıyor.
Buyugu tutmasin diye devamlı ev yapimi kayisi suyu, kavun, salatalik gibi seyler vermeye çalışıyorum.
Suyu azaltmadim ama açıkçası gereksiz sıvıları azaltmaya çalışıyorum.
Bir sonraki adim lazimligi birakip klozete geçmek. Aslinda aparatla oturuyor kucugunu yapabiliyor ama buyukten cok korktugu icin şu aşamada ısrarcı değilim.
Eger gece ve buyuk tuvalet de bu sekilde giderse, kolay bir tuvaler egitimi geçirdiğimizi düşüneceğim.
Mumkun oldugu kadar lazimligi kendi dokmesine, sifonu kendi cekmesine, pipisini kendi silmesine tesvik ediyorum. Hatta bazen kulodunu veriyorum hadi bunu sen yika diyorum. Basamakla lavaboda veya kuvetin icinde yikiyor. Yere kacirdigi zaman, ben silip temizledikten sonra ona da islak mendil veriyorum hadi sen de bana yardim et diye. Biraz sorumluluk verirsem belki kaçırmamaya daha cok gayret eder diye düşündüm