2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ek gıdayı kaç öğün veriyorsunuz kızlar ben sadece bir öğün sebze püresi yediriyorum kahvaltıya ara öğünlere ne zaman başlamalı
Sabah kahvaltı veriyorum ben. Biraz muz biraz avokado kendi yaptığım lor peyniri yumurta sarısı basen hepsini bazen sdace ikisini karıştırıp veriyorum Bazen peyniraltı suyu bazen anne sütü bazen yaptığım kayısı auyuyla biraz sulandırıp çatalla eziyorum

Bu alerji ne zor bir şeymiş gerçi daha beterini yaşayanlar da var ama kızımın süt alerjisi var ek gıdalara başladım ben zannediyorum ki süt ürünü vermezsem sorun ortadan kalkıcak sebzeleri veriyorum yavaştan internetten güvenilir bi siteden bebek tarhanası aldım yoğurtsuz verdim verdikten 5dk spnra ağız kenarı kızardı yarımsaat sonra falan geçti huzursuzluk da yapmadı böyle durumlarda ne yapıyosunuz bir de geçen şeftali vermiştim şeftali suyu o sancı yaptı mesela bebeğinde böyle sıkıbtılar yaşayanlar var mı

Ek gıdayı kaç öğün veriyorsunuz kızlar ben sadece bir öğün sebze püresi yediriyorum kahvaltıya ara öğünlere ne zaman başlamalı
Ben sabah emziriyorum sonra meyve karışımı veriyorum tahıllı 10.30 gibi sonra 12 gibi emziriyorum uyuyor sonra uyanınca 2 ye doğru sebze çorbası veriyorum sonra emziriyorum akşamüzeri yoğurt veriyorum sonra duruma göre bazen kaşık maması ama çok sevmiyor almıyor akşam ustunden sonra emiyor sadece bazen de muzu vermiyorum akşama doğru tek muz veriyorum gece emiyor uyuyor bu şekilde ama ben fazla veriyorum sanırım ek gıda emmesi baya azaldi

Ben de emmesinin azalmasından korkuyorum bu aylarda tadımlık diyorlar ama oğlum gece iki saatte bir emmek için uyanıyor gün içinde az mı besleniyor acaba ek gıdayı mı artırsam diye düşünüyorum

Baya pratik o halde..sıcaklığını ayarlama derdi yoksa güzel. Yorumları okurken yine ilk sıcaklığı bizim ayarlamamiz gerektiğini yazmışlar çoğu makina için..

3 öğün idealmis. Ben şabak yumurta sarısı öğle ve aksam ise meyve sebze puresi yogurttan ucunden birini azar azar yedirmeye baslamistim ki hem kabız oldu ardından da bağırsak enfeksiyonu geçirdi. Nerdeyse başa döndüm.sindilik meyve ve yoğurt azar azar

Baya pratik o halde..sıcaklığını ayarlama derdi yoksa güzel. Yorumları okurken yine ilk sıcaklığı bizim ayarlamamiz gerektiğini yazmışlar çoğu makina için..
Pastörizeyi hiç ılıtmadan koyuyorum çiğ sütü zaten mecbur kaynattığımız için onu ılık koyuyorum hepsi aynı kıvamda oluyor güvenilir bir yerden hergün çiğ süt alıyorum mayalıyorum artık hazır yoğurt almıyoruz ilk aldığımda insanlar dalga geçmişti yoğurt yapmak kolay niye makine alıyorsun vallahi iyiki almışım hep aynı kıvamda aynı lezzette tatlı bir yoğurt oluyor tuttu tutmadı derdi yok tek negatif yanı küçük biraz ancak bir litreden yoğurt yapabiliyorsun ama enerji sarfiyatı çok düşük hergün kullanmak sıkıntı yaratmaz

Bende kahvaltıya başlayayım o zaman ilk nasıl başladınız yumurta sarısını nasıl verdiniz

Ben de emmesinin azalmasından korkuyorum bu aylarda tadımlık diyorlar ama oğlum gece iki saatte bir emmek için uyanıyor gün içinde az mı besleniyor acaba ek gıdayı mı artırsam diye düşünüyorum
Bence öyle düşünme kilo alımı normalse tadımlik başla alerjisi var mı yok mu takip edersin bagırsaklarını birden yormaya gerek yok tabii doktorunuz daha iyi bilir. Benim oğlumda gece cok kalkıyor kilo alımı iyi

Bende kahvaltıya başlayayım o zaman ilk nasıl başladınız yumurta sarısını nasıl verdiniz
Ben doyumluk degil sadece tadını proteinini alsin diye verdim önce 8 de birini veriyorsun. Sonra çeyrek sonra yarim yumurta sarısı. 7 ayda artık tam yumurta sarışına geçebiliyormuş. Ben suyla açıyorum. Anne sütüyle de acabilirsiniz. Tadını alsin diye farklı bir şey kullanmiyorum. Yavaştan labne de eklesem iyi okur. Cay kasiginin ucuyla da organik uzum pekmezi verdim dün.

Gunduz 3 uykusu var ama uyanik kalma araliklari cok farklı. Hic duzeni yok. Gece uykusu da 2den once baslamiyor herseyi gectim, gecede 20 25 kere uyaniyor ben bu anneliği hiç beceremedim
Becerememek olarak düşünme lütfen sen çok büyük bir emek veriyorsun sadece iyi bir anne bu kadar sabırlı olabilir allah karşılığını senin kıymetini bilecek bir evlat olarak verir inşallah

Arkadaslar 7 aylik bebeklerinizi gundz kac kere uyutuyorsunuz gece uykusuna kacta geciyor
Sabah sekizde kalkıyor 10.30 gibi uyku sinyalleri başlıyor 11 de uyutmuş oluyorum 1 gibi uyanıyor 4 te tekrar uykusu geliyor 4.30 gibi uykuya dalıyor 6 da ben uyandırıyorum 8.30 ta tekrar huysuzlanıyor 9 da uyumuş oluyor gecede iki saatte bir kalkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…