Tek tek alıntılayamadim kizlar. Alerji konusuna sizler gibi ben de ccoooook kafa yordum. O kadar yordum ki, inanın kafam patladı. Iki tane alanının en iyisi olan profesöre gittim. Biri cocuk alerjisi, biri cocuk gastroentrolojisi. Ikisiyle de hala iletisim halindeyim. Ikisi de diyetini tamamen aç dediler. Ben artik diyet yapmiyorum. 3 ay yaptim, hicbir degisiklik olmadi. Kakada azicik kandan, hafif egzamalardan birsey olmaz diyor doktorlar. Anneler boşuna diyet yapiyor diyor.
Bebeğe yogurt denedik, vucudu döktü. Ama 1 hafta geçti yogurt vermiyorum. Dokuntuler gecmedi. Alerji doktoru, muhtemelen mevsimsel egzamadir ama yine de vermeyelim yogurt dedi. Gunde iki kez tum vucudunu nemlendir dedi, bazen ihmal ediyorum belki de o yuzden gecmiyor.
Benim bebegime hic bir alerji testi, tahlili yapılmadı. Doktorlar hic gerek bile gormedi.
Ek gida gecer gecmez butun mukus tamamen kesildi. 5 ay 1 haftalıktı ek gidaya basladik. Erken alıştığı icin mi bilmem, masallah guzel yiyor. 210 gun dolunca yunurta sarısı deneyeceğiz. Sonra da yogurt çorbasından bir cay kaşığı.
Ben diyetimi actim resmen psikolojim düzeldi.
Esim doktora dedi ki, hic diyet yapmasa ve kakasindaki kan durmasa ne olur. Hic birsey olmaz dedi. Cok cok kan gelirse kansizlik olabilir sadece dedi. Sen diyet yapsan da geçer, yapmasan da geçer dediler hep.
Ama bebege verirken biraz daha temkinli olmak zorundayiz tabii ki