2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ayy canım benim ya çok çok çok geçmiş olsun
Benimde hep aklıma gelirdi çay içerken anlık bişey olur falan o yüzden hiç yanında sıcak içecekler tüketmedim
Sağol canım. En doğrusunu yapıyorsun. Bi de artık herşeye el atmaya falan da başladılar hiç belli olmuyo kazanın nerden geleceği

Sevgili hanımlar 4,aylık bebeğim var baş çevresi biraz büyük gidiyor.sixinkiler bizden büyük böyle biseyle karşılaşan oldu mu.

Sevgili hanımlar 4,aylık bebeğim var baş çevresi biraz büyük gidiyor.sixinkiler bizden büyük böyle biseyle karşılaşan oldu mu.
Benim oğlumun da en üst sınırdan gidiyor baş çevresi bizimki biraz genetik eşiminde benimde öyleymiş ama her ihtimale karşı doktorumuz ultrason çektirdi bir sıkıntı çıkmadı çok şükür

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var oğlum memede uyumaya alıştı şuan benim için sıkıntı yok bazen sık uyanıyor ondada eşim pışpışla uyutabiliyor ben uyutmaya çalıştığımda mutlaka meme istiyor ama asla meme olmadan uyumuyor değil bazen kendi kendine uyuyor bazen poposuna vurarak falan şimdi ben üç hafta sonra işe başlayacağım kayınvalidem bakacak bugün kendi kendine uyumaya alıştırayım dedim ama çok ağlıyor kıyamadım acaba şuan kendi düzenimizi bozmayıp kayınvalidemin kendi bir uyuma şekli alıştırmasını mı beklesem çalışan annler siz bu süreci nasıl atlattınız

Kızlar yardımınıza ihtiyacım var oğlum memede uyumaya alıştı şuan benim için sıkıntı yok bazen sık uyanıyor ondada eşim pışpışla uyutabiliyor ben uyutmaya çalıştığımda mutlaka meme istiyor ama asla meme olmadan uyumuyor değil bazen kendi kendine uyuyor bazen poposuna vurarak falan şimdi ben üç hafta sonra işe başlayacağım kayınvalidem bakacak bugün kendi kendine uyumaya alıştırayım dedim ama çok ağlıyor kıyamadım acaba şuan kendi düzenimizi bozmayıp kayınvalidemin kendi bir uyuma şekli alıştırmasını mı beklesem çalışan annler siz bu süreci nasıl atlattınız
Canım sen olmayınca kv bi şekilde uyutur onu. İnan’ın biliyorlar olup olmadığınızı.

Tek tek alıntılayamadim kizlar. Alerji konusuna sizler gibi ben de ccoooook kafa yordum. O kadar yordum ki, inanın kafam patladı. Iki tane alanının en iyisi olan profesöre gittim. Biri cocuk alerjisi, biri cocuk gastroentrolojisi. Ikisiyle de hala iletisim halindeyim. Ikisi de diyetini tamamen aç dediler. Ben artik diyet yapmiyorum. 3 ay yaptim, hicbir degisiklik olmadi. Kakada azicik kandan, hafif egzamalardan birsey olmaz diyor doktorlar. Anneler boşuna diyet yapiyor diyor.
Bebeğe yogurt denedik, vucudu döktü. Ama 1 hafta geçti yogurt vermiyorum. Dokuntuler gecmedi. Alerji doktoru, muhtemelen mevsimsel egzamadir ama yine de vermeyelim yogurt dedi. Gunde iki kez tum vucudunu nemlendir dedi, bazen ihmal ediyorum belki de o yuzden gecmiyor.
Benim bebegime hic bir alerji testi, tahlili yapılmadı. Doktorlar hic gerek bile gormedi.
Ek gida gecer gecmez butun mukus tamamen kesildi. 5 ay 1 haftalıktı ek gidaya basladik. Erken alıştığı icin mi bilmem, masallah guzel yiyor. 210 gun dolunca yunurta sarısı deneyeceğiz. Sonra da yogurt çorbasından bir cay kaşığı.
Ben diyetimi actim resmen psikolojim düzeldi.
Esim doktora dedi ki, hic diyet yapmasa ve kakasindaki kan durmasa ne olur. Hic birsey olmaz dedi. Cok cok kan gelirse kansizlik olabilir sadece dedi. Sen diyet yapsan da geçer, yapmasan da geçer dediler hep.
Ama bebege verirken biraz daha temkinli olmak zorundayiz tabii ki
Bu alerji konusu bu kadar karmaşık olmak zorunda mı ya? Tıp fakültesinde gittiğimiz doktor alerji yok dedi alerji olursa döküntü olur egzama olur demişti sonra içine sinmedi galiba hocam görsün diyerek Mustafa hoca ile görüştürdü o var dedi. O zamana kadar yaklaşık 2 ay diyet yaptım Mustafa hoca bozdurdu diyetimi 1 hafta ara Verdirdi diyeti bozunca 4 gün sonra falan kan geldi ama nokta nokta sanki pul biber dökmüş gibi. 3 kez farklı zamanlarda kakada kan bakıldı yok çıkmıyor resimlerini çekmiştim tahlile göndermeden. Resimlere bakınca bariz belli oluyor ama yok tahlilde çıkmıyor. Son olarak başka şehirde bir doktora gittik alerji testine gerek görmedi ama alerji var diyete devam dedi. 9. Aydan sonra kendiliğinden iyileşmeye başlar
Bir yaşında falan da biter dedi. Kendiliğinden geçecekse neden diyet yapıyorum ki?

Bu alerji konusu bu kadar karmaşık olmak zorunda mı ya? Tıp fakültesinde gittiğimiz doktor alerji yok dedi alerji olursa döküntü olur egzama olur demişti sonra içine sinmedi galiba hocam görsün diyerek Mustafa hoca ile görüştürdü o var dedi. O zamana kadar yaklaşık 2 ay diyet yaptım Mustafa hoca bozdurdu diyetimi 1 hafta ara Verdirdi diyeti bozunca 4 gün sonra falan kan geldi ama nokta nokta sanki pul biber dökmüş gibi. 3 kez farklı zamanlarda kakada kan bakıldı yok çıkmıyor resimlerini çekmiştim tahlile göndermeden. Resimlere bakınca bariz belli oluyor ama yok tahlilde çıkmıyor. Son olarak başka şehirde bir doktora gittik alerji testine gerek görmedi ama alerji var diyete devam dedi. 9. Aydan sonra kendiliğinden iyileşmeye başlar
Bir yaşında falan da biter dedi. Kendiliğinden geçecekse neden diyet yapıyorum ki?
Diyet yapsan da, yapmasan da geçecek dedi bana 2 profesör. Ki kakada kan pozitifti bizim. Ek gidayla beraber kaka cok guzel toparladı. Ne kan kaldi ne mukus ne beyazlık. Ben de diyeti açtım, karnım doyunca tahammulum artiyor :KK70:

Diyet yapsan da, yapmasan da geçecek dedi bana 2 profesör. Ki kakada kan pozitifti bizim. Ek gidayla beraber kaka cok guzel toparladı. Ne kan kaldi ne mukus ne beyazlık. Ben de diyeti açtım, karnım doyunca tahammulum artiyor :KK70:
‘’Karnım doyunca tahammülüm artıyor ‘’ bak bu lafı tuttum valla. Diyetin bize faydası ağlama krizlerimiz bitti çok şükür :KK70:ama ben diyete başlamadan önce mukus kan falan yoktu. Hırıltı ve yeşil kaka vardı onun için başlamıştım. diyet devam ederken ki çok katı bir diyet yaptım mukus arttı diyeti bozunca da kan geldi. Arada kendimi kızıyorum açıkçası keşke hiç diyete başlamasaydım diyorum.

Ay kızlar akşam akşam yüreğim ağzıma geldi. Elimde çay vardı oğlumda oturuyordu yanımda destekle bir anlık gafletle yana doğru düşünce elime çarptı be çay kafasına boynuna döküldü nasıl çığlık attı yavrum. Şok oldum kendime gelemedim hafif kızarıklık kaldı eşimi eczaneye yolladım Silverdin aldırdım. Siz siz olun sakın bebek kucağımızdaylen y da yanınıza yakınken çay içmeyin ç. Oğlum 5dk sonra gülmeye vs başladı ama ben Hala kendime gelemedim
Canım çok geçmiş olsun. Artık bebişleri zaptetmek çok zor gerçekten. Çok dikkat etmemiz lazım...

‘’Karnım doyunca tahammülüm artıyor ‘’ bak bu lafı tuttum valla. Diyetin bize faydası ağlama krizlerimiz bitti çok şükür :KK70:ama ben diyete başlamadan önce mukus kan falan yoktu. Hırıltı ve yeşil kaka vardı onun için başlamıştım. diyet devam ederken ki çok katı bir diyet yaptım mukus arttı diyeti bozunca da kan geldi. Arada kendimi kızıyorum açıkçası keşke hiç diyete başlamasaydım diyorum.
Ya ben de aynı şeyi düşünüyorum diyet yaptıkça bağırsak daha da hassaslaşıyor sanki kan geçsin neyin dokunduğunu anlayayım diye birkaç gün sebze ağırlıklı beslendim protein almadım sonra ne denesem kan geldi aşırı huzursuzluk ve ağlama da cabası 3 aydır bu döngüde kayboldum diyeti açayım dedikçe kan ve huzursuzluk artıyor kan tahlili temiz Dr sen bulacaksın diyor ama ben de bulamıyorumm

Biz de bugün farklı bi doktora daha götürdük. Diyeti açmamı söyledi bana. Bebeğe de yoğurt, kırmızı et ve yumurta sarısı yedirebilirsin dedi tabi sırayla deneyerek. Ben korkuyorum yoğurt vermeye dedim. Şok geçirecek değil ya dedi en fazla vücudu kızarır alerjisi varsa dedi.
Diyeti açtım ben de bugün. Önce süt ürünlerini kendim yiyerek gözlemleyeceğim. Zaten şu sıralar sebze tadımları yapıyoruz bebeğe. Sebzeler bitsin sonra yoğurt vermeye başlayacağım daha sonra da yumurta sarısı deneyeceğim.

Bir de kilosu düşük diye günde iki defa sabah ve akşam olmak üzere mama vermemi söyledi 60 ml. 6.ayında doğum kilosunu 2 ye katlayamadı maalesef.
Biberon kullanmak istemiyorum. Kaşıkla versem zor olur mu mamayı?
Alıştırma bardağını kullanamıyor. Su vereyim onunla diyorum ısırıp geveleyip bırakıyor. Zaten suyu da hiç sevmedi, yüzünü buruşturup geri çıkarıyor. Alıştırma bardağına nasıl alıştırabilirim : )
Sebze tadımlarımız güzel gidiyor şimdilik maşallah güzel yiyor.

Ay kızlar akşam akşam yüreğim ağzıma geldi. Elimde çay vardı oğlumda oturuyordu yanımda destekle bir anlık gafletle yana doğru düşünce elime çarptı be çay kafasına boynuna döküldü nasıl çığlık attı yavrum. Şok oldum kendime gelemedim hafif kızarıklık kaldı eşimi eczaneye yolladım Silverdin aldırdım. Siz siz olun sakın bebek kucağımızdaylen y da yanınıza yakınken çay içmeyin ç. Oğlum 5dk sonra gülmeye vs başladı ama ben Hala kendime gelemedim
Canım çok geçmiş olsun. Allah korumuş ya.. Allah bi daha yaratmasın ins.

Kızlar bebeğiniz su içmiyorsa , akıtmaz alıştırma bardağı yerine bir de ikeanınki gibi normal delikli plastik bardak deneyin derim. Biberonu tutmayan bebekler silikon uçlu alıştırma bardaklarını da tutmuyor malesef, hatta sebze meyve konulan delikli kaşık gibi şeyler var ya onları da emmiyorlar. Benim bebeğim diğerlerini asla ama asla kabul etmedi ama ikeanın bardağıyla çok güzel su içiyor. Görünce hemen heyecanlanıyor tutuyor kendi ağzına götürüyor bir tek kaldırmayı beceremiyor onu da ben alttan destekliyorum :)

Kızlar bebeğiniz su içmiyorsa , akıtmaz alıştırma bardağı yerine bir de ikeanınki gibi normal delikli plastik bardak deneyin derim. Biberonu tutmayan bebekler silikon uçlu alıştırma bardaklarını da tutmuyor malesef, hatta sebze meyve konulan delikli kaşık gibi şeyler var ya onları da emmiyorlar. Benim bebeğim diğerlerini asla ama asla kabul etmedi ama ikeanın bardağıyla çok güzel su içiyor. Görünce hemen heyecanlanıyor tutuyor kendi ağzına götürüyor bir tek kaldırmayı beceremiyor onu da ben alttan destekliyorum :)

Bende tam suyu neyle içiriyorsunuz diye sormaya gelmiştim.Ebebek'te aventinkiler indirimde ama iyi midir,içebilir mi,verilen paraya değer mi bilemedim...
İkeanınkine de bakayım...

X