-
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #39.261
Doktor dün, annenin bunalacağı zamanlar başlıyor dedi. Lavaboya bile göndermeyecek, sen yanındayken baba da bile durmayacak dedi.Ya kızlar sizin bebişlerinizde size çok düşkün mü? Hiç bırakmıyor beni.Kayınvalidemler burada,ilk geldikleri gün sadece emmek için,hatta nerdeyse onu bile unutmuştu.Sonra yavaş yavaş beni görmeden durmamaya başladı.Tabii hoşuma gitmiyor değil ama artık iyice yakama yapışmış durumda.
Haziranda kardeşimin düğünü var.İllaki kalabalık,herkes ilgilenecektir ama hem korkacak fazla gürültü,kalabalık vs... Böyle olunca da illa ki beni arayacak yine...
İyice emerken uyumaya alıştı,o da ayrı sorun.Başkalarının kucağında uyuyakalabiliyor çok uykusu varsa ama bana gelince meme istiyor hep.
Ek gıdaya da bi doğru düzgün geçemedik.Burda planlı bir şekilde baya baya ek gıdaya geçenleri hayranlıkla okuyorum.
1 günüm nasıl geçiyor anlamış değilim.Yardıma geldiler sözde,oğlum çokta durmuyor onlarda...
Benim bebeğim de emekliyor, yerde bile içim rahat etmiyor tek başına bırakamıyorum. Tuvalete falan giderken park yatağına koyuyorum. Devrilmez sanırım ya, alt kademeye indirdim yatağını zaten bebek alt kademedeyken devrilmesi imkansız gibi, hem devrilse de bir şey olmaz bence. Bence şu an en güvenilir yer park yatağı.Anneler kizim emekliyor tutunup kalkmaya da basladi yataginda ne gibi onlemler alabilirim.buyuyen besik almistim ama kademeli degil.guvenli gelmiyor artik bana.park yatak alsam devrilme tehlikesi varmis onlarda da.Ne yapsam bilemiyorum.Korkumdan yer yatagi yaptim.Ama nereye kadar.Ne yapmaliyim tecrubeli olanlariniz vardir mutlaka
Bebeğinde alerji şüphesi olduğu halde yoğurt ya da peynir yediren var mı?
Ben denemek istiyorum ama korkuyorum. Doktor kontrolünde soracağım bakalım doktorun yanında vermek istiyorum izin verirse tabi doktor.
Diyetten sonuç alamadık biz. Belki de alerjisi yoksa boş yere süt ürünlerinden mahrum kalsın istemiyorum.
Aynı benim kızım. Babada bile durmaz oldu artık. Babası dışarda gezdirirken duruyor sadece onda. Mama sandalyesine oturtup yanıma alıyorum mutfakta iş yaparken. En fazla 10 dk oyalanıyor. Zaten tek başına oyalanabilen bir bebek asla olmadı. Hep yanında beni istiyor. Yerde emeklerken bile illa gözünün önünde olacağım. Çok bunaltıyor beni. Alıp dışarıya çıkarıyorum ben de. Kucağımda otururken bile 360 derece dönüp duruyor. Emerken hatta gece uyurken bile sürekli hareket eden bir bebek. Çok yoruyor beni.Ya kızlar sizin bebişlerinizde size çok düşkün mü? Hiç bırakmıyor beni.Kayınvalidemler burada,ilk geldikleri gün sadece emmek için,hatta nerdeyse onu bile unutmuştu.Sonra yavaş yavaş beni görmeden durmamaya başladı.Tabii hoşuma gitmiyor değil ama artık iyice yakama yapışmış durumda.
Haziranda kardeşimin düğünü var.İllaki kalabalık,herkes ilgilenecektir ama hem korkacak fazla gürültü,kalabalık vs... Böyle olunca da illa ki beni arayacak yine...
İyice emerken uyumaya alıştı,o da ayrı sorun.Başkalarının kucağında uyuyakalabiliyor çok uykusu varsa ama bana gelince meme istiyor hep.
Ek gıdaya da bi doğru düzgün geçemedik.Burda planlı bir şekilde baya baya ek gıdaya geçenleri hayranlıkla okuyorum.
1 günüm nasıl geçiyor anlamış değilim.Yardıma geldiler sözde,oğlum çokta durmuyor onlarda...
Kakasında sadece mukus çıkıyor gizli kan yok. Alerji testi kanda bir şey çıkmadı. Iga değerleri normal. Sadece mukustan dolayı diyet yaptırıyor bana doktor yıldım ben de artık. Bir de kilo alamıyor ve poposunda geçmeyen kızarıklık var. Bence alerjisi falan yok benim kızımın boş yere diyet yapıyorum gibi geliyor. Yarın doktor kontrolü var bakalım ne diyecek açtırır belki diyeti diye umut ediyorum.Alerji testi yapılmadı mı ki? Valla bana test sonucu çıkana kadar bile diyet vermemişti doktor,hem anneye hem bebeğe yük diye...
Bizim mukuslu kaka devam ediyor,ara ara yoğunlaşıyor hatta ama doktor onuda önemsememişti kan olmadığı için...
İga sına bakıldı tekrar,allahtan yükselmiş,daha göstermedik doktora ama,birde ter testi yapılacak.Ondan da korkuyorum ama bişey çıkmaz diye kendimi avutmaya çalışıyorum.Kaka tahlili var daha yapılacak...
Kakasında sadece mukus çıkıyor gizli kan yok. Alerji testi kanda bir şey çıkmadı. Iga değerleri normal. Sadece mukustan dolayı diyet yaptırıyor bana doktor yıldım ben de artık. Bir de kilo alamıyor ve poposunda geçmeyen kızarıklık var. Bence alerjisi falan yok benim kızımın boş yere diyet yapıyorum gibi geliyor. Yarın doktor kontrolü var bakalım ne diyecek açtırır belki diyeti diye umut ediyorum.
Çocuk gastroenteroloji uzmanı.Alerji doktoru mu çocuk doktoru mu?
Devrilirse bogulma tehlikesi oluyormus oyle okudum bir yerde sanirim kumasindan oturu.zor bir ihtimal ama her şeyi dusunmek zorundayız saniyelik olaylar cunku.park yataginizin markasi ne ben de park yatak alacagim bu gidisle.montessoriye aklim yatmiyor yurumeye başlayınca o da tehlikeBenim bebeğim de emekliyor, yerde bile içim rahat etmiyor tek başına bırakamıyorum. Tuvalete falan giderken park yatağına koyuyorum. Devrilmez sanırım ya, alt kademeye indirdim yatağını zaten bebek alt kademedeyken devrilmesi imkansız gibi, hem devrilse de bir şey olmaz bence. Bence şu an en güvenilir yer park yatağı.
Mama sandalyesi aldım geçen hafta, yemek yaparken ona koyuyorum. Beşiği zaten bayağı derindi. Altına sünger koymuştum onu geri çıkardım. Birde yürüteç alacağım yürümek istiyor sürekli. ayaklarının üzerinde dururken vücudunu daha tam dengede tutamıyor geri düşüyor kafası kaç kere yere vurdu. Kolunun üzerine düşecek diye korkuyorum. Çok hareketli gece beşiğinde dört dönüyor sabaha kadar... bu ay pek kilo almamış zaten....Anneler kizim emekliyor tutunup kalkmaya da basladi yataginda ne gibi onlemler alabilirim.buyuyen besik almistim ama kademeli degil.guvenli gelmiyor artik bana.park yatak alsam devrilme tehlikesi varmis onlarda da.Ne yapsam bilemiyorum.Korkumdan yer yatagi yaptim.Ama nereye kadar.Ne yapmaliyim tecrubeli olanlariniz vardir mutlaka
Ayni sorunla uğraşıyorum ben de. Alerji var mı yok mu tam bilmiyorum doktor doktor gezmekten yoruldum. Şimdi diyet yapıyorum üç aydır süt ürünleri ve yumurta ve bu hafta diyeti açacaktık yumurta ile ama cesaret de edemiyorum. Son gittiğimiz doktor şöyle tarif etti istersen dene yumurta süt ya da yoğurt farketmez öncelikle fırınlanmış şekilde pişirip kendin ye (kek yapıp yiyebilirsin ) tepkisine bak 3 gün arttırarak sonra kendisine yedir. Fırında yapınca alerji özelliğini kaybetmez ama bir şekilde reaksiyona giriyormuş gibi bir şey anlattı şimdi tam anlatamadım amaBebeğinde alerji şüphesi olduğu halde yoğurt ya da peynir yediren var mı?
Ben denemek istiyorum ama korkuyorum. Doktor kontrolünde soracağım bakalım doktorun yanında vermek istiyorum izin verirse tabi doktor.
Diyetten sonuç alamadık biz. Belki de alerjisi yoksa boş yere süt ürünlerinden mahrum kalsın istemiyorum.
Ben de yemek yaparken mama sandalyesine koyuyorum ama cabuk sıkılıyor yurutec de mobilya koselerıne çarpar diye korkuyorum bir de tum sehpa masa uzerlerıne daha rahat ulasıyor yurutecle onda da cok durmak istemiyor zaten.Uyku konusunda da kanguruda uyutuyorum baska turlu uyumuyor. Derin bir beşik almak sart ama nasıl bir şey karar veremiyorum.Devamlı kullanabileceğim bir şey almak istiyorum yani yarın bir gun yurudugunde de tehlike olusturmayacak bir şey park yatak hala guvensız geliyor bana ama baska da secenek yok gıbıMama sandalyesi aldım geçen hafta, yemek yaparken ona koyuyorum. Beşiği zaten bayağı derindi. Altına sünger koymuştum onu geri çıkardım. Birde yürüteç alacağım yürümek istiyor sürekli. ayaklarının üzerinde dururken vücudunu daha tam dengede tutamıyor geri düşüyor kafası kaç kere yere vurdu. Kolunun üzerine düşecek diye korkuyorum. Çok hareketli gece beşiğinde dört dönüyor sabaha kadar... bu ay pek kilo almamış zaten....
bence derin bir beşik al canım...
Bizde ortalıkta ne varsa kaldırdık. Kenar koruyucu falan taktık ama nafile nerede tehlikeli yer var oraya gidiyor.. gece uyanınca bile beşikte emeklerken yada kenarlara tutunmuş ayağa kalkmış buluyorum.. çok dikkat etmek lazım.Ben de yemek yaparken mama sandalyesine koyuyorum ama cabuk sıkılıyor yurutec de mobilya koselerıne çarpar diye korkuyorum bir de tum sehpa masa uzerlerıne daha rahat ulasıyor yurutecle onda da cok durmak istemiyor zaten.Uyku konusunda da kanguruda uyutuyorum baska turlu uyumuyor. Derin bir beşik almak sart ama nasıl bir şey karar veremiyorum.Devamlı kullanabileceğim bir şey almak istiyorum yani yarın bir gun yurudugunde de tehlike olusturmayacak bir şey park yatak hala guvensız geliyor bana ama baska da secenek yok gıbı
Ayy canım benim ya çok çok çok geçmiş olsunAy kızlar akşam akşam yüreğim ağzıma geldi. Elimde çay vardı oğlumda oturuyordu yanımda destekle bir anlık gafletle yana doğru düşünce elime çarptı be çay kafasına boynuna döküldü nasıl çığlık attı yavrum. Şok oldum kendime gelemedim hafif kızarıklık kaldı eşimi eczaneye yolladım Silverdin aldırdım. Siz siz olun sakın bebek kucağımızdaylen y da yanınıza yakınken çay içmeyin ç. Oğlum 5dk sonra gülmeye vs başladı ama ben Hala kendime gelemedim