2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Benim bebeğim ne de denediysem su içmiyor kızlar ya munchkin mucize alıştırma bardağı çay kaşığı küçük suluk çay bardağı biberon hepsinde denedim ama yok inat içmiyor
Aynen biz de suçiçmiyoruz hep geri çıkarıyor suyu üstü başı ıslanıp kalıyor. ek gıda olarak patates kabak ve havuç haşlayıp verdik şimdiye kadar tabi 3 gün kuralı ile. Çok severek yemedi 4-5 mama kaşığı o kadar.

Bu arada muhallebi denemek istiyorum pirinç unu ile ama şeker katılması gerekli mi? Yanı ben tatlı şeyler vermek istemiyorum şimdiden. Bir de süt ürünleri ve yumurta alerjisi var başka ne var bilmiyorum ama. Onun için su ile yapacağım muhallebiyi. Deneyenler oldu mu aranızda

4-5 mama kaşığı yediyse daha ne :) Geçen hafta yoğurt mücadelemiz vardı,ya ben tutturamadım veremedim,ya da o tükürdü zaten.Son verdiğimde biraz yedi sadece,o da toplasan 1 kaşık olmuşmudur bilmem...

Bu hafta doktora göre meyve haftasıydı,ama ben sebze vereyim dedim,havuç haşladım pazartesi-salı,suratını buruşturup tükürdü hep,hiç yemedi.Dün evde değildik.Bugünde kabak deneyeceğim bakalım.
Ama geçen hafta patates haşlamıştım börek yapmak için,çok haşlanmıştı,süzgecin altında kalanlardan verdim,onu yedi...

Muhallebiyi doktorumuz devam sütünden yap dedi.Gerçi yoğurduda hemşire devam sütünden yap dedi.Üff,ne zor alıştırmak.Kaynanamlarda diğer torunları sofraya saldırıyormuş,eline geçeni yiyormuşta,bunun yüzü yok hiç bişye diyip duruyorlar...

Ben pirinc unu seker filan hic kullanmiyorum. Zaten sutte 1 yasindan sonra kullaniliyo. Muhallebi gibi bisey yapacaksam irmigi suyla haslar gibi pisiriyorum. Sonra pistikten sonra tabaga alip cam rendeyle elma armut gibi bisey rendeleyip karistiriyorum. Kziim bayilarak yiyo

Canım çok hareketli değil mi senin bebeğin,emeklemeye felan erken başladı hep diye hatırlıyorum, o etkili olmaz olur mu, bir de ekgida etkili olabilir biz bugün 6 aylık kontrole gittik,bazı çocuklara muhallebi veriyoruz, biraz kalorisi yüksek kilosunu toplaması için dedi dr hanım pirinç unu vs..

Ek gıdaya gecmeden once bile hep yanımızdaydı biz yerken. Eline kasık veriyorum blw deniyorum ortalık batsın umurumda değil ama iştahsız sanırım zamana bıraktım artık elbet yer

Kızlar kızım kabız oldu üstüne üstlük bağırsak enfeksiyonu cıktı dün birden feci halde kusmaya başladı. 5 6 kez dolu dolu fışkırarak kustu. Mide bulantısı için iğne yaptılar.iki gün önce fitille biraz yaptırdım. Ama yine yapmadi bekliyoruz. Arada sıkıştırıyor. Ağlıyor o zaman.

Geçmiş olsun canım. Neyden dolayı kabız olmuş.Gün kurusu kayısı suda beklet ver

Eklentiler

• 623AD2F9-A431-40D9-90CD-C0F6BB54BC40.jpeg
    62 KB · Görüntüleme: 78

Gece muhallebisini suyla yapıyorum. 1 çay bardağı suya 1 yemek kaşığı pirinç unu koyup kaynatıyorum. Sonra içine 1 çay kaşığı pekmez ve 1 dilim muz koyup ezerek karıştırıyorum.

Gece muhallebisini suyla yapıyorum. 1 çay bardağı suya 1 yemek kaşığı pirinç unu koyup kaynatıyorum. Sonra içine 1 çay kaşığı pekmez ve 1 dilim muz koyup ezerek karıştırıyorum.
Ben de bugün denedim pirinç unundan muhallebi yaptım içine de tatlandırmak için biraz soğuyunca elma ve muz rendeledim 5-6 kaşık yedi ben daha iştahlı yer zannettim ama olsun bu kadarı da yeter

Geçmiş olsun canım. Neyden dolayı kabız olmuş.Gün kurusu kayısı suda beklet ver
Sağol canım bilmiyorum. Ben de bir kacgun önce ciddi bir kabızlık geçirdim onun etkisi olur mu bilmiyorum. Ya da yedikleri fazla mi geldi sindiremedi mi.. öyle çok da yemiyor aslında elma armutu cam rendeden geçirip posasiyle veriyordum sebze de aynı. Azcik yumurta sarısı..Armut püresi verirken muzun ucundan bir parmak kalınlığında koydum armut etkisini noturler diye..bilmiyorum yani.. iki gündür de gün kurusundan vermeye başlamıştım. Sonrası fecaat.. hepsini çıkardı

Beseğinizin mama kaşığı mama tabağını bulaşık makinesine koyuyor musunuz? Ya da diğer bulaşıklarla birlikte yıkıyor musunuz?

Beseğinizin mama kaşığı mama tabağını bulaşık makinesine koyuyor musunuz? Ya da diğer bulaşıklarla birlikte yıkıyor musunuz?
Biz daha mama tabagi asamasina gelemedik kucuk reçellik ve çay kaşığı kullanıyorum onları da elde de yikiyorum makinayla yikarsam da bi kez daha duruluyorum.makinamin biberon kaynatma özelliği de var ama şu deterjan olayına güvenemiyorum.ya kalırsa diye

Geçmiş olsun canım. Umarım bebeğin biran önce iyileşir...

slm kizlar istahsiz bebeginiz varsa birde meyve emzigini deneyin oglum bayiliyor icine herseyi koyuyorum karpuz kavun seftali muz oyle yiyor ki bir deneyin benimkide tatli olanlari bayilarak yer ama sebzeyle arasi yok bendr mutlaka irmik haslarim veya yogurda armut veya muz ezip koyarim bir sebze bir yogurt olunca anlamiyor suyuda cok icer ben kucuk bor biberon aldim eline veriyorum kendi iciyor cok seviyor suyu meyve sıkıp veriyorum mesela kahve rengi dilim ekmekler var birazcik yag surup cok kucuk kucuk koparip agzina koyuyorum yiyor zeytin cok seviyor sonra sebzeleri mutlaka biraz sulu blendirden gecirmek gerekiyor koyu olunca da sevmiyolar eline ekmek veriyorum salatalik havuc mesela gunluk menu boyle
sabah 5,6 gibi emer tekrar uyur
sabah 9 gibi kahvalti yapar
sabah 10.45 de meyve yer
sabah 11 de uyur
ogle 13.00 da tekrar emer
ogle 14.30 gibi muhalebi yaparim veya emer
aksam 17.00 gibi aksam yemegi yer ve tekrar uyur yarim saat veya 1 saat
aksam 20.00 veya 20.30 de emer uyur
gunluk boyleyiz umarim yazdiklarim size bir fikir olur kizlar

Markette aldıysanız ilaçlı olduğu için bende aldim keserken pembe boya verdi resmen
Pazardan almıştık gerçi ama belli olmaz tabi kabuğunu soyup ezip suyunu vermiştim gerçi 6 ay aşısı yaptırırken hemşire şeftali için erken dedi zaten alerjik bi bebek benim kızım demekki dikkatli olucam ek gıda konusunda

Kahvaltida neyi nasil veriyosunuz bebeklrinize.. ben daha pek bisey veremedim gibi
Tam buğday ekmeği labne veriyorum kahvaltı olarak 3 gün kuralında sebze deniyorum bu ara o yuzden kahvaltılık artıramadım pekmez sipariş ettim doğal ve 20 gün sonrada tuzsuz peynir ekleyeceğim birde ıhlamur ver desi doktor ekmek verdiğinde ama çiçek ıhlamur paketli bulamadim açık satılanlardan da almak istemiyorum nerede satıldığını bilen varsa yardımcı olabilir misiniz

Bunlar şu an banım için hayal gibi.,,, bu gün elma ve muz rendeleyip verdik yedi biraz. Ama su içmiyor ya hep geri çıkarıyor suyu. Of şöyle iştahla yemek yediği günleri de görünüz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…