- 4 Şubat 2010
- 2.800
- 1.545
- 333
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #31.861
Sağlıkla büyüt canım. Doğum hikayen de güzelmiş :)Kızlar bende doğum hikayemi anlatmak istiyorum belki birilerine moral olur diye. 4kasım gecesi az az suyum gelmeye başladı tabi ilk hamilelik olunca ben anlamadım hatta sizlere sordum sonrasında ilerleyen saatlerde nişanım geldi ama ben yine doğum olacağını düşünmediğinden tedbir amaçlı hastaneye gittim nstye bağlandım sonrasında açıklığa bakıldı 5cm dendi neyse kalktım falan hemşire ben size odanızı göstereyim dedi biz şaşırdık ne odası eve gitmiyormuyuz dedik hemşire ne kadar rahatsınız doğum başlamış öğleden sonra muhtemelen doğurmuş olcaksın dedi bizi aldımı bi panik. Eşim dediki o zaman ben eşyalarımızı getireyim mi diye hemşire getirmediğiniz kabahat dedi beni odaya aldılar eşim eşyaları almaya gitti neyse drum geldi yine açıklığa baktı 7cm dedi biz yine odaya döndük arkadaşlarım geldi odayı süsledik müzik açtık halay çektik oynadık falan derken en son kontrolde doktor dedi çok az kaldı soluna doğru yatıcaksın artık sonra doğuma alıcam seni dedi yatana kadar hiçbir sancıyı çekmeyen ben yatınca sancıları tabi karşılayamadım çok acı çektim suni de verdiler son anda ve doğuma aldılar beni 45dk boyunca ıkındım ıkındım ama bebeğim bi türlü gelmedi meğer göbek bağı çok kısaymış dr bunu farketti hemen vakum cihazı geldi ve oğlumu vakumla aldılar solunum sıkıntısı olmasın diye 2saat küvezde tuttular o arada beni uyutup diktiler ve odaya aldılar doğumum o kadar kolay gelişmişti ki aslında göbek kısa olmasa çok rahat bir doğum olacaktı ama şükür ogluşda bende iyiyiz size tavsiyem kendinize vücudunuza güvenin ve tabiki bol hareket edin:)
Allah yardımcın olsun. Kolay bi doğum olur inşallah. Sancın geldikçe bi yerden destek al kendini aşağı doğru ver doğuma yardımcı oluyo bu hareket. Kanaman olduğunu Dr. N biliyor mu?kizlar hala sanci 5 dk dusmedi evdeyim bekliyorum hala arada kan geliyor sanci oldukca yuruyorum evin icinde devamli ama yok dusmuyor
Saglikla buyut insaallah bebegini.Arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okuyamıyorum sonra okurum cevaplarım inş 11:15 te bebeğimi kucağıma aldım şükür darısı bütün doğum bekleyenlere olsun 3810 gr doğdu bebeğim epidural normal oldu şükür
Maşallah canım Allahım analı babalı büyütsün.Darısı başımıza inşallah.Arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okuyamıyorum sonra okurum cevaplarım inş 11:15 te bebeğimi kucağıma aldım şükür darısı bütün doğum bekleyenlere olsun 3810 gr doğdu bebeğim epidural normal oldu şükür
Bizim küçük hanım da dün gece teşrif ettiler :) doğuramadın mı, doğmadı mı diyee diyeee sonunda doğdu kuzum :)
Sancılarım var diye kontrol istemişti doktorum dün, öğleden sonra hastaneye geldik ki 5cm açılmam varmış. Hemen yatış verdiler. Çok şükür gece doğdu kuzumBiraz dikişim var, haliyle sızısı da var ama az şükür. Ultrasonda çıkan kilosundan 100gr eksik doğdu.
Darısı tüm bekleyenlerinizin başına inşallahBir avazda sağlıkla kolaylıkla kucaklarınıza alın hepiniz :)
Lavman konuşmuştuk, sadece uygulanışı biraz rahatsızlık verici o da hani birinin o işi yapmasından dolayı rahatsızlık hissediyorsun. Yoksa ağrılı birşey falan değil. Konuşulmuştu ya korkulacak birşey değilmiş :)
Bu arada ikinci-üçüncü doğumlar daha kolay olur diyorlardı ya, doğruluk payı olabilir. Doğum konusunda ama yalnızca, hamileliğine girmiyorum.. Biraz da tecrübeli olmaktan ötürü doğum sonrasında da biraz kolaylığı olabilir gibi :)
Ben doğum yaptım arkadaşlar 3.18 kucağıma aldım kızımı. 3550 doğdu küçük hanımı doyuramıyoruz. Darısı bekleyenlerin başına.
Kızlar gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün yavrularinizi maşallahArkadaşlar hepinizin yazdıklarını okuyamıyorum sonra okurum cevaplarım inş 11:15 te bebeğimi kucağıma aldım şükür darısı bütün doğum bekleyenlere olsun 3810 gr doğdu bebeğim epidural normal oldu şükür
. Hastane ilk doğduğu gün almıştı topuk kanını Saglik Ocagi da 7. Günü alıyor topuk kanını canimSelamlar kızlar,topuk kanı ikinci defa en geç ne zaman alınıyor acaba bilgisi olan var mi? Hastanede alındı bizim ilk topuk kanımız ikincisi için sağlık ocağındaki hemşiremize mesaj attım haber vericem dedi unuttu mu acaba yoksa zamanı var mı daha. 11. günümüz bugün.dogum yapan anneler sizin bebislerin ne zaman alındı ?
sağlık ocağı Doğumdan sonra 4. Yada 5. Gün gelin demişti bize.. 5. Gün gittim canımSelamlar kızlar,topuk kanı ikinci defa en geç ne zaman alınıyor acaba bilgisi olan var mi? Hastanede alındı bizim ilk topuk kanımız ikincisi için sağlık ocağındaki hemşiremize mesaj attım haber vericem dedi unuttu mu acaba yoksa zamanı var mı daha. 11. günümüz bugün.dogum yapan anneler sizin bebislerin ne zaman alındı ?
Ohh gözün aydın canım güzel bir doğum olmuş darısı başımıza. Allah analı babalı büyütsün bebişini :)Kızlar bebeğim uyurken doğumdan bahsedeyim biraz
Dün zaten sancılarım olduğundan bahsetmiştim bu sancılar diğer kasılmalara nazaran belden giren ve ağrısını baya belli eden sancılardı ama dayanılmıcak gibi değildi bütün gece boyunca dakika saydım acaba kaç dakikada bir giriyo düzenli mi diye sabaha karşı 7:30 gibi tam biraz biraz uyurken sancıyla birlikte suyum geldi yatarken hemen lavaboya gittim ve peçeteye pembe akıntı (nişan )geldi
Doktorumu aradım hastaneye geçmemizi orda bizi yönlendireceklerini söyledi hala daha sancılarım dayanılmayacak kadar değildi hastaneye geldiğimizde ebe kontrolü yaptı 6cm açıklığım olduğunu ama bebeğin kafasının yukarda olduğunu söyledi 15-20 dakika sonra ise doktorum geldi ve kontrolünde rahim duvarının daha kalın olduğunu bebeğin başının yukarda olduğunu söyledi sancılarımı bi müddet epiduralsiz çekmem gerektiğini söyledi açılma biraz daha artınca yapalım doğum daha hızlı olur dedi 1 saat 1,5 saat kadar kendi sancılarımı çektim dayanamıcak duruma geldiğimde epidural yapıldı epidural yapıldığında zaten tam açıklığa gelmiştim sonra doktoru bekledik ben normal doğum sandalyesine oturdum doktor geldikten sonra ıkınmaya başlattılar beni bir iki ıkındım olmayınca ebe karnımın üzerinden bastırdı şunu söyleyebilirim doğumun en zor kısmı ıkınma kosmıydı çünkü ilk doğumumda doktorum kesi atmıştı ve iki ıkınmada kızım gelmişti bunda kesi atmıcam dedi rahim gayet esnek dedi o yüzden biraz uzum sürdü dışarda ailemin dediğine göre 6 ıkınmada falan geldi ama bana göre ıkınma çok zordu dikişim çok yok şükür içerde dikiş yok dışarda ise 4 tane falan var doktorumun dediğime göre
Şu an çok iyiyim kendi işimi kendim görüyorum çıkıp koridorda yürüyorum hemşireler bile maşallah çok iyisin diyolar kesinlikle yapabiliyorsanız normal doğum yapın epidural alın normal doğumdan korkmayın
Canım lütfen panikleme ve beynine sütüm yok sinyali gönderme.benim 3.dogumum olmasına rağmen sütüm 4.gun geldi.3 gün boyunca su seklinde geldi,dedigin gibi bebek te kısa süreli emip bıraktı,ki bebekler zaten uzun süreli ememez ilk Bikac gün.cok çabuk yorulurlar.senin yapman gereken tek şey bebek uyanmasa bile en fazla bir saate bir emzirmek az az da olsa.mama konusunda senin kararın ama bana doktorum mama önermemişti,saat başı emzir demişti.cok şükür abartı bir sariligmiz da olmadı.lutfen olumlu düşünKızlar Doğum hikayemi anlatmak isterdim ama daha doğurmayanlar var o sebeple yazmıyorum zor oldu biraz .normal düşünenler lütfen ıkınmaya çalışın ben beceremedim yanlış ıkımdım için 2saate yakın doğumdaydım.bittiğine hala inanamıyorum:)
Bugün 3günüm neredeyse göğsümü sıkıyorum su geliyo sadece bebeğim de azıcık emip bırakıyor. Doymuyor çünkü doktor demiş mama verin artık.susuz kalacak sarılık olur. İçim parçalana parçalana biberon tutturuyorum. Niye gelmiyo sütüm. Pompayla çekmeyi mi denesem. Aralıksız mı çekmeliyim acaba. Bebeğim göğsümden soğuyacak diye çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?