2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

@ceymi İyi akşamlar kızlar ben de transfer oldum bugün . 1 embriyo transfer edildi . Bugün için yatış verildi . Transfer olmayan arkadaşlara tavsiyem suyun dozunu kacirmayin . Ne kadar su ictimse sancidan mahvoldum . Hasta bakıcı dan sürgü istemeye utanır oldum o kadar deyim . @ceymi bugünü 1. Gun olarak saymış olmaları lazım ki benim test günüm 2 ekim
Haber et canım benimde 2ekim testim etiketle beni olurmu .

floransa17 floransa17
Bana verilen ilaçlarda iğne bant falan Yok
Opudan Transferimden iki gün sonrası yani toplam 5gün boyunca
Folikasit
Coraspirin x1
*Tetradox(antibiyotik) x2(cumason)
*Prednol x1 (alerji önleyici gibi bişeyperşembe son)
crinone jel sabah akşam

Transferden iki günsonra cuma itibariyle de sadece
Folik coraspirin ve crinone jel
2ekimdeki kan testine kadar

Gnowee Canim kac embriyon oldu? Kac tanesini transfer etti? Kemal bey pgt onerdimi? Bize boyle bir secenek var diye bahsetti. ama henuz karar vermedik pgt olsun olmasinmi diye. Dr opudan sonra karar verelim dedi
canım benim 4 embriyom oldu. 2si transfer edildi. pgt önerdi dr yaşım itibariyle. ama biz istemedik. çünkü ilk denememizde 2 embriyo kalmıştı. onlara pgt yaptırmıştık. biri sağlıklı geldi ve transfer oldum. ancak kimyasal gebelik oldu. o yüzden bu kez daha kaderci davrandık ve istemedik. bende rezerv azlığı var. 5.güne gelen çok sayıda yumurtam olsa pgt yaptırmak konusunda daha rahat olurdum. zaten sayı az olunca bu kez kıyamadım. bir de diğer merkezlerden çok daha yüksek bizim merkezde pgt ücreti. embriyo başına 500 dolar ciddi maliyet. onun yerine yeniden yumurta toplatırız diye düşündük.

Arkadaşlar okuduklarima çok şaşırdım daha hastaneye gitmeden evde su içmeye başlamak ne demek :) mesanenizi bozucaksiniz zAten gidergitmez kimseyi transfere almazlar o yüzden gittiğiniz de iseniz zaten mesane 25 dakka da dolan bir sey ben 2 transferde de gittim hastaneye 4,5 bardak su içtim zaten yarim saat sonra anca hazır oldum öyle transfer yapıldı . Aklınızda bulunsun fazla idrar sizi transferden sonra mecbur olarak wc ye götürecek en az yarım saat hiç hareket etmemek lazim. Bazi yerde yatakta sürgü ye idrarini yapıyosun kalkmadan o iyi bişey ama eğer sürgü yoksa mecbur kalkicaksin o yüzden evde su içmeyin gittiginiz zaman içmeniz yeterli olucak :)

Kizlar dun dr ile gorustum bizde tup bebek yaptiracaz ancak bu ay olamiyomus benim bazi test vermem gerekiyomus o yuzden bi sonraki adet gununde baslayabiliriz dedi dr aslinda ben hemen baslamak istiyodum ama bi ay daha bekleyecekmisiz hayirlisi bakalim mikrocip yokmus kafami kurcalayan bu oldu normalde de spermler dolleme yapabilir deil mi yaa illa mikrocipe gerek yoktur demi ben nasil dolleyebilecek mi dollenirse tutunabilecek mi cok dusunceler icindeyim yaa

Saol cnm inş dediğin gibi iyidir herşey iyi olur. Ama senin için herşey bitmiş değil ne sen üzül ne çevrendekileri üz . Biraz zamana ihtiyacın var sadece. bugün tabi kötüsün anlayabiliyorum seni ama yeni başlangıçlar için umudunu kaybetme . Kilo belki etkendir tabi ama çokta kilon yokmuş be canım bnce doktorunu değiştir zaman kaybetmeden yeniden başla tedavine ..

sağol kuzum iyi geldin sabah sabah :KK200:
şuan herşeyin hayırlısını diliyorum rabbimden.. kendim içinde sizin içinde dua ediyorum..aklımdasınız.
önce ilk olarak yapacağım şey iyi bir endokrin dr bulmak çünkü tsh hormonu yani trioidle başım dertte yüksek çıkıyor değerlerim buna nazaran relg göremiyorum.. endokrini okudum vucudun herşeyini tamamen etkiliyormuş.
sabah aç karnına trioid için ilaçlarımı içiyorum fakat yetersiz kalıyor sanırım..
kilo alışlarım ve veremeyişlerim bundan sebep ve tabi regl görememem..

Canım benimde fsh ım 10 nun üzerinde çıkmıştı cok üzülmüştüm ole ağlarken nette bu kadının yazısını okudum kendi yaşadıklarını paylaşmış.
https://www.google.com.tr/amp/s/poyrazligunler.wordpress.com/2009/09/17/fsh-ile-tanisma/amp/
Bana umut olmuştu.
Daha sonra 2 doktora gittim kadın doğum sonada tüp bebek doktorum ve 2 side fsh ı önemsemedi.hatta benim tüp bebek doktorum fsh ımı ölçtürmedi bile.prolaktinime baktı ve onu yuksek bulup ilaç verdi.

okuyup yazıcam canım sana..
ofiste biraz yogunum

Canim nerelerdesin haberlerini bekliyoruz

Dr gittim 6. Gün kontrolum oldu sağda 2 yumurtanın gelişimi önden gidiyor.
Bunun için çatlama önleyici iğne verdi

8 yumurta eşit büyüyor arkadan gelenler var küçük bakalım opuya kadar onlar nasıl gelişecek dedi

Cumartesi kontrol var yine
Gelecek hafta perşembe cuma cumartesi gelişime göre yumurta toplama olacak dedi benden haberler bunlar

canım dün giremedim dün istanbulda merkeze gittim

Dr gittim 6. Gün kontrolum oldu sağda 2 yumurtanın gelişimi önden gidiyor.
Bunun için çatlama önleyici iğne verdi

8 yumurta eşit büyüyor arkadan gelenler var küçük bakalım opuya kadar onlar nasıl gelişecek dedi

Cumartesi kontrol var yine
Gelecek hafta perşembe cuma cumartesi gelişime göre yumurta toplama olacak dedi benden haberler bunlar

senin embriyolar için dönüş oldumu transfer ne zaman

Bende aranıza yeni katıldım inşallah ALLAH hepimize sağlıklı bebişler nasip eder.benim hikayemde7 yıllık evliyim uzun ve acılı yinede şükürler olsun sağlıklıyım.Ben sayısını unuttum doktorlara gittim 6 aşılama bir tüp bebek yaptırdım.Tüp bebek dış gebelik oldu amelyat oldum ve sağ tüpüm alındı.Bir yıl bitti ameliyat olalı. şimdi tekrar başlamyı düşünüyorum.banada nova art tavsiye ettiler ama bakalım çok kararsızım.hayırlısı olsun Allah büyük...

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasın

canım selam, süleymaniye semiha şakir, 11 gündür iğne kullanıyordum kalçadan merional adı 6 kutu 1 günde yaptırdım.
72 kiloyum fsh 69 e2 22 çıktı tedavıyı sonlandırdı yumurta yok bişey yapamam dedi.
10 kilo ver dosyan açık dedi tekrar düşünürsen hariçi iğne alırsın dedi.
şimdi iyi bir endokrin dr araştırıyorum önce trioitlerimi düzelticem.

canım benimde troid sorunum var ilaç başlattı dr
ilacını düzenli kullanırsan 1 aya düzeliyor benimki öyle oldu

Kızlar bende miyom kontrolünden geldim.doktor iyi gözüküyor dedi.bu kadar kısa zamanda zaten yenilemezmiş.ama acaba tam temizlenmiş mi die kontrole çağırmışlar.rahim içi iyi gözüküo tedaviye devam dedi.bakalım ilaçlar 14 ekimde başlıcak.gün sayıyoz.bugun transfer olan arkadaslarıda inşallah Allah bebişlerine kavuştursun

aayyy demek hemen yenilemiyormuş bu benim içinde güzel bir haber
benimde opuya az kaldı gelecek hafta olacak
çok sevindim ekim ayı senin ayın olsun inşallah

X