- 18 Eylül 2016
- 609
- 1.798
- 63
- Konu Sahibi floransa17
-
- #11.241
Hayırlısı olsun canım bnde beklemedeyim. Senin olcak mı transfer yoksa dondurulcak mı?
tedavisi) hakkında bilgi verdi. Serum şeklinde damar yolu ile embriyo transferinin ilk yapıldığı gün ve sonrasında da aralıklarla kullanılan intralipid uygulaması ile daha önce birkaç kez tüp bebek uygulandığı halde gebe kalamayan hastaların bu tedavi yöntemi ile bebek sahibi olabileceklerini kaydeden Özörnek, “Bebek başarısızlığı yaşayan hastalarımız var. Tekrar tekrar tüp bebek deniyorlar ama başarılı olamıyorlar. Bu çok kötü bir şey, çünkü hasta bizim karşımıza gelip oturuyor, bir sonraki tedavide ne yapabiliriz diye soruyor. Uzun yıllardır bizim buna bir cevabımız yoktu. Ama yaklaşık 1 yıldır uyguladığımız bir serum tedavisi var. Bu hastalarımızın çok işine yarıyor” diye konuştu.
Serum tedavisi hakkında bilgi veren Özörnek, “Serum yoğun bakım hastalarında kullandığımız, içinde yağ molekülleri olan serum. Yoğun bakım hastaları ağızdan beslenemediği için damardan verdiğimiz bir serum. Peki, bizim hastalarımızda ne işe yarıyor? Bağışıklık sistemini düzenliyor. Bu hastalarda bağışıklık neden mi önemli? Bir kere gebelik vücutta istisnai bir durum, sistemde bozukluk olduğunda maalesef tüp bebek hastaları tekrarlayan tüp bebeklerde başarılı olamıyor. İşte bu hastalarda bu tedaviyi uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.
Serum tedavisinin dünyada 4-5 yıldır uygulandığına dikkat çeken Özörnek, “Bende geçen sene öğrendim. Yaklaşık 1 yıldır hastalarımıza uyguluyoruz. Daha önce 5-6 kere başarısız olan hastalarımızın gebeliklerinin devam ettiğini görüyoruz. Bu hastalar için önemli bir tedavi ve iki tane avantajı var. Her yeni tedavi çok pahalıdır ama bu tedavi pahalı değil. İkincisi de yan etkisi olmayışıdır. Şuana kadar 15 hastada yaptık, 12’sinde gebeliğimiz var. İki seferden fazla tüp bebekte başarılı olmamış hastalarımıza mutlaka öneriyoruz. Tüp bebek denemiş ve başarısız olmuş hastalarda yaptığımız serum tedavi ile hastaların büyük bir bölümünün bir sonraki tedavide gebe kaldığını görüyoruz” şeklinde konuştu. Bu yazıyı buldum serum hakkinda
Dondurulacak dedi doktorumuz ama opudan sonra belki taze transferde olabilir dedi kafamız bi milyon çalışıyorumda aynı zamanda bi yol haritamız yok öyle şapşik şapşik bekliyoruz valla
İntralipid Serum Tedavisi ile Hamile KalanlarMerhaba 29 yasindasin sanirim
3 embriyo mu yerlestirecek doktorun ?
3. Deneme oldugu icin mi bu karari aldi?
Serum konusunu duyan varsa yazar buraya daha evvel burda kimseden duymadim
İyi bir seyse biz de yaptiralim
Ok canım çok tskkrlerTüp bebek sayfasında bu konuyla ilgili bir sayfa var canım ordan da bi bak istersen daha çok yardımcı olucak arkadaş çıkar
Hayırlısı olsun. Kaçıncı günün ? Taze olsa haber verirler sanırım bnm dondurulmuş olucak Eylül’de opu oldum ben rahim kendini toplasın diye bekletti doktorum
2.raporu almak zor oldu mu? Ben ilkini 10 gunde hemen verdiler sagolsunlar.simdi tedavim negatif olursa hemen almak istiyorum. Veriyorlar mi?Canim ben kayseri erciyes üniversitesinde tup bebek raporu aldım ilk tup bebeği fakultede yaptırdım ikinci yi özelde yaptırdım raporu yine fakulteden aldım dışarda yaptıracagir için ücret ödedim sizede bu raporu vermek zorundalar tekrar deneyin bence o hastanede yaptırmak zorunda değilsiniz
Oğlum var ama :)
Bende aynı haftaya cuma kontrol var bakalımAynen canım folik asit ve estrofem kullanıyorum sadece . Sen ?
6 sında opu oldum canımHayırlısı olsun. Kaçıncı günün ? Taze olsa haber verirler sanırım bnm dondurulmuş olucak Eylül’de opu oldum ben rahim kendini toplasın diye bekletti doktorum
canım maşallah çok güzel bir döllenmiş embriyo sayın var inşallah 5. ve6. güne giden embriyoların olur bol bol31 yumurta toplandı 26 sı döllendi canım
Iyi akşamlar kızlar pozitif alan arkadaşlar Tebrikler inşallah Allah sagliklica kucaginiza almayi nasip eder negatif alanlarda bi an evvel insallah nasip olur kavuşur bebis lerine ben ikinci negatifimden sonra bugün tekrar görüştüm doktorumla bana bir serum varmış onu önerdi transfer esnasında yapiliyormus tutunma şansını yukseltiyormus ilk defa duydum sormak istedim varmı böyle birşey duyaniniz yada transferde serum kullananiz 3 embriyo transferinide kabul etti
yok canım yeniden başlıcam dondurulmuş um yok test sonuçları 3 haftaya çıkar dediler başlayamam daha sonuçlara göre aralık ayında olacak gibiHer gun yeni bir şey duyuyoruz valla
:) ne zamandi tranferinnizdenizde
Dondurulmuşunla mi yapilacak?
Ben bol bol ananas yemiştim doktorum önerdi bana tutunma icinKizlar tranfer sonrasi konularinda doktor videolarini izliyorum
İsterseniz paylasirim sizinle
Dr fatih öğüc videosunda diyorki
Transfer sonrasi rahim kasilmasina neden oldugu icin:
Kahve kola cikolata soda ananas maydanoz nar hurma YEMEyin
Ben maden suyu içmiştim ama burda soda dedigi acaba asitli iceceklermi maden suyu mu?
Oğlum var ama :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?