• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Herkes amerikan vatandaşı olurdu bebeklerin neden döndünüz diyo olsun ben kendi memleketde doğum yapacağım ne olursa olsun :)

Aman aman ne gerek var
turk vatandasligimiz bize yeter boswer en guzelini yapmissiniz
Tebrik ederim seni bu kararindan dolayi :)
Doğum nerede var mi bi plan

Iyi akşamlar kızlar pozitif alan arkadaşlar Tebrikler inşallah Allah sagliklica kucaginiza almayi nasip eder negatif alanlarda bi an evvel insallah nasip olur kavuşur bebis lerine ben ikinci negatifimden sonra bugün tekrar görüştüm doktorumla bana bir serum varmış onu önerdi transfer esnasında yapiliyormus tutunma şansını yukseltiyormus ilk defa duydum sormak istedim varmı böyle birşey duyaniniz yada transferde serum kullananiz 3 embriyo transferinide kabul etti

Iyi akşamlar kızlar pozitif alan arkadaşlar Tebrikler inşallah Allah sagliklica kucaginiza almayi nasip eder negatif alanlarda bi an evvel insallah nasip olur kavuşur bebis lerine ben ikinci negatifimden sonra bugün tekrar görüştüm doktorumla bana bir serum varmış onu önerdi transfer esnasında yapiliyormus tutunma şansını yukseltiyormus ilk defa duydum sormak istedim varmı böyle birşey duyaniniz yada transferde serum kullananiz 3 embriyo transferinide kabul etti

Merhaba 29 yasindasin sanirim
3 embriyo mu yerlestirecek doktorun ?
3. Deneme oldugu icin mi bu karari aldi?
Serum konusunu duyan varsa yazar buraya daha evvel burda kimseden duymadim
İyi bir seyse biz de yaptiralim

Yok ben 3 istedim şansımı yükseltmek için oda ok verdi birde o serumu söyledi dediki iki negatif sonuç olduğu için o serumu yapalım tutunma şansı arttırıyor dedi eşimle dna fragmantasyon istedi birde ikimizden genetik konyotip incelemesini istedi sonuçlara göre başlayalım dedi ewet sizlerde sorun doktorunuza eger gerçekten tutunma şansı arttırıyorsa tabikide isteyin bence ben ilk defa duydum inş gerçek payı vardir

Kısmetse insallah
Gun yaklaştıkça uzatasim da gelmiyo degil
Ocak ayina mi baslasam diyorum
Hazir hissedince gel dedi doktorum
HaZir hissetmiyorum
Banada yaklaştıkça öyle olmaya başladı korkuyorum sanki rabbim hakkımızda hayırlısını nasıp etsin inş yaştan dolayıda beklemek ıstemıyorum :(

nizdenizde nizdenizde serum genelde ileri yaştaki hastalarda kullanılıyor diye biliyorum tutunmayı destekleyen bir vitamin veriliyormuş ama aynı şey mi bilmiyorum araştıralım inşallah :)

İnşallah canım benim Rabb'im nasip etsin herşey vesile olur
İnşallah canım benim Rabb'im nasip etsin herşey vesile olur
tedavisi) hakkında bilgi verdi. Serum şeklinde damar yolu ile embriyo transferinin ilk yapıldığı gün ve sonrasında da aralıklarla kullanılan intralipid uygulaması ile daha önce birkaç kez tüp bebek uygulandığı halde gebe kalamayan hastaların bu tedavi yöntemi ile bebek sahibi olabileceklerini kaydeden Özörnek, “Bebek başarısızlığı yaşayan hastalarımız var. Tekrar tekrar tüp bebek deniyorlar ama başarılı olamıyorlar. Bu çok kötü bir şey, çünkü hasta bizim karşımıza gelip oturuyor, bir sonraki tedavide ne yapabiliriz diye soruyor. Uzun yıllardır bizim buna bir cevabımız yoktu. Ama yaklaşık 1 yıldır uyguladığımız bir serum tedavisi var. Bu hastalarımızın çok işine yarıyor” diye konuştu.
Serum tedavisi hakkında bilgi veren Özörnek, “Serum yoğun bakım hastalarında kullandığımız, içinde yağ molekülleri olan serum. Yoğun bakım hastaları ağızdan beslenemediği için damardan verdiğimiz bir serum. Peki, bizim hastalarımızda ne işe yarıyor? Bağışıklık sistemini düzenliyor. Bu hastalarda bağışıklık neden mi önemli? Bir kere gebelik vücutta istisnai bir durum, sistemde bozukluk olduğunda maalesef tüp bebek hastaları tekrarlayan tüp bebeklerde başarılı olamıyor. İşte bu hastalarda bu tedaviyi uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.
Serum tedavisinin dünyada 4-5 yıldır uygulandığına dikkat çeken Özörnek, “Bende geçen sene öğrendim. Yaklaşık 1 yıldır hastalarımıza uyguluyoruz. Daha önce 5-6 kere başarısız olan hastalarımızın gebeliklerinin devam ettiğini görüyoruz. Bu hastalar için önemli bir tedavi ve iki tane avantajı var. Her yeni tedavi çok pahalıdır ama bu tedavi pahalı değil. İkincisi de yan etkisi olmayışıdır. Şuana kadar 15 hastada yaptık, 12’sinde gebeliğimiz var. İki seferden fazla tüp bebekte başarılı olmamış hastalarımıza mutlaka öneriyoruz. Tüp bebek denemiş ve başarısız olmuş hastalarda yaptığımız serum tedavi ile hastaların büyük bir bölümünün bir sonraki tedavide gebe kaldığını görüyoruz” şeklinde konuştu. Bu yazıyı buldum serum hakkinda

Back