2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Canim cok gecmis olsun. allah bebegine ve sana birbirinize sikica sarilin diye guc saglik ve dirayet versin.

Canm iğnelere henüz başlamadım,başlamak üzereyiz.Yumurta takip sürecinde de içelim mi yoksa özellikle transfere hazırlık aşamasında mi içmeliyiz?Benim embriyolarıma pgt yöntemi uygulanacak.O yüzden transfer sonraki aya kalacak canm.

Canm nar suyu rahim kalinlasmasina yardimci oluyor.Yani sadece transfere hazırlık döneminde kullanılıyor ama transfer sonrasi kesinlikle kullanılmamalı diye biliyorum.Allah korusun düşük yapar.

İğnelere henuz baslamadiysan
Burdaki bircok arkadasin kullandıklarini ozetleyeyim:
Sperm ve yumurta kalitesi icin
Eşler:
Arisutu
Keciboynuzu pekmezi
Kendimiz icin:
Arisutu
Arisutu polen propolis karisimli bal

Genelde kullananlar mennun
Arastirabilirsin bunları
Ben de insülin direnci oldugu icin uzerine tarçın döküp yiyordum

R rune geçmiş olsun Rabbim bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nap etsin inşallah :) Transferi olmuş ve olucak arkadaşlar Allah yardımcınız olsun güzel haberlerinizi alırız inşallah :) Akşam haberlerde izledim 56 yaşında bir kadın Antalyada bir tüp bebek merkezinde tedavi görmüş ve ikizleri olmuş Rabbim ol desin yeterki yaşın önemi yok...

Tamam canım çok teşekkür ederim..

Benim eşim de 1 ay keçiboynuzu kullandı, ama sperm sayısı fena şekilde düştü. İyi denilen her şey her kese aynı iyiliyi göstermiyormuş demek ki.

Her merkezde sonuc ayni da cikmiyor
Biz iki yerde yaptirdik
Birinde morfoloji 1 digerinde 4 cikti
İyi bir laboratuarda yaptirmak lazim

Keciboynuzunun icindeki bir madde yumurtayi delip dölleme konusunda spermi güçlendiriyor
Yani spermin o yetisi kotuyse keçiboynuzu iyi geliyor

İyi akşamlar kızlar . 1000 kusur mesaj birikmiş bende de üşenmedim hepsini okudum . R rune Rabbim diğer bebeğine sağlık sıhhat versin inşallah .. seninle aynı gün görmüştük sanırım pozitifı . İkizlerden birinin kalp atışı daha öncesinde görüldüğü halde mi devam etmedi ? Ben daha kalp atışını duymadım . Görüldü ama yarın için gidecegim duymaya . Endişelendim yazdıklarını okuyunca. Görüldüğü için içim rahattı. Ama duyamamak gibi bir ihtimali hiç düşünmemiştim ; ( @BEYAZGULL ben ofis hitereskopi oldum devlet hastahanesinde ücretsiz. Ve anestezi filan almadım . Sadece öncesinde akşam 12 ve sabah 6 da hap aldım . İsmini hatırlamıyorum ama düşük yapmak için verilen bir hapmis. Bize verilme sebebi de ordaki damarları genisletmesi ymis. Normal muayene gibi ofis hitereskopi oldum . Hiç bir sıkıntı çıkmadı . Sonrasında biraz kanamam oldu o kadar.

Masallah Umudum- üşenmeyip okumana :))
Nasil gidiyor hamilelik ilaclara devam ediyor musun?

Yıllardır burada tüp bebek forumlarına ara ara baktım. Dün yasadıgım acıdan sonra üye olup yazmaya karar verdim. Ankara da 1 asılama 4 tup bebek denemesi yasadım. 1) irfan tarhan: asılama ve tup bebrk (hrs de) ikiside basarısız. 2) Hulusi Zeyneloglu: Hamile kalan sayısı cok cunku hasta sayısı cok. Yuzdelik anlamda digerlerinin cok önünde oldugunu sanmıyorum. Bende ikizlere hamile kaldım. 10. Hafta kaybettim. O ay benim gibi bebegini kaybeden benim bildiğim 5 kişiydik. O kadar ilacı ben kullansam bende hamile kalırdım diyen kocam ki kendiside doktor, haklıydı. Özellikle nedeni bilinmeyen infertilite iseniz yasınıza durumunuza bakmadan herkesin eline a4 fotokopiyi verip yollayan hemsire. Tutmasına tutuyorda kucagına alamadıktan sonra neye yarar. Mart2015 , 5 dusuk yasayan kadın o da benim saatlerce beklerken tanıyıp bildiklerim. 3) novaart , ahmet erdem: yumurta gelişmedi bile, hic para almadı. Sadece ilaclara para vermiştim. Bosa gecen 1 Ay. 4) memorial, aygül hoca: ilgiliydi, cana yakındı. Transfer öncesi pgt yapıldı. Kromozom bozuklugu vardı, transfer yapılmadı. Sehri terkettim , kariyerimden vazgectim. Esimde az calışmaya basladı, deniz kum günes derken kendiliğimden hamile kalmısım. Inanamadım.

Anladım ki eger hamile kalamamanıza somut bir neden bulunmuyorsa, nedeni bilinmeyen infertilite lafıyla canınız paranız ruhunuz yıpranıyorsa ara vermek, huzura ermek, hayatında birseyleri degiştirmek en önemli faktör. Ama eninde sonunda yazılan kader yasanıyor. Allah nasip etmediyse cokda zorlamamak lazım. Annemin binlerce okudugu okuttugu dualar, turbeler, benim goz yaslari icinde yalvarisim , herseyi birakip gitmem ise yaradi hamile kaldim kendiliginden ama bebegim down sendromlu, organsal gelisim bozuklugu olan bir bebekti. Yurtdisinda yapilan testler, hacettepe de, ozel hastanede hepsi hep ayni sonucla geldiler.

Sağol canım allah razı olsun. Umarım sen de sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.
Evet önceki hafta yapılan muayenede ikisinin de kalp atışı görüldü ama duyulmadı.bebeklerin biri 33mm diğeri 63 mmdi. Ama 1 hafta sonrasında 1 bebek 2.03 cm olmuştu yaklaşık 4 kat büyümüş ve kalp atışı duyuldu. Diğeri de aynı kalmıştı ve kalp atışı görülmüyor duyulmuyordu.

Dogsa bile cok ama cok hasta olacakti hem fiziksel hem zihinsel. Dun gece bebegimi kaybettim. Epidural bile vurulmadan agrilar icinde once suyum geldi, sonra bebegim. Yasadigim aciyi tarif edemiyorum. Plesenta icerde kaldi artik dayanamadim ve anestezi istedim. Ben akademik kariyer yapmis, yurtdisinda okumus biri olarak sebep sonuc iliskilerine inanan biriydim. Vazgectim, Kader, nasip meselesi. Allahim beni sinarken sanirim zorlama artik, senin hayata dair planin var ama unutma benim de seninle ilgili planim var dedi. Dogumu nasip etti ama boyle bir sinavla.

Y Yasolim7 Rabbim sana ve tüm bebek isteyenlere , bebeğini kaybedenlere bu sınavda peygamber sabrı versin. Yazilanlarda okumuştum hoşuma gitti imtihanla barışık olmak , imtihanını sevmek .. kaderden kısmetten kaçış yok . Rabbim inşallah en güzel zamanda versin isteyen tüm herkese .

floransa17 çok şükür iyiyim canım . Kalp atışını 3 hafta önce görmüştük ama sonrasında doktor izinli olduğu için duymaya gidemedik . Kısmetse yarın kalp atışı için gidecegiz. Sende hitereskopi den vazgeçtiğini söylemişsin . Ben ankarada tedavi olduğum araştırma hastahanesinde ücretsiz oldum hitereskopi. Böyle bir imkan varsa İstanbulda da en azından tanısal amaçlı yaptırabilirsin transfer öncesi . Aklında soru işareti kalmaz hem .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…