2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Opu sonrasi bendede gaz sancısı çok oldu halada devam ediyor. 3 gün oldu.

Kızlar ya aklım çok karışık embiriyolar dondurulup bir kaç ay sonra mı transfer edilince tüp bebek tutma olasılığı artıyor. Yoksa hemen yumurta toplama işleminden sonra koyduklarinda mı şans artıyor. Onerilerinize ihtiyacım var.

Kızlar bu kabak çekirdeği olayi nedir? Bilen var mi? Niye tup bebek sonrasi herkes kabak cekirdegi yiyor? :))
Canım B vitamini, folik asit,Demir, çinko,omega 3 açısından zengin içerisinde birsürü sağlıklı doymamiş yağ var ..Bunların hepsininde bebeğin gelişimine önemli katkıları var..Bu sebeple bir çok kaynakta hamilelikte tüketilmesi tavsiye ediliyor :nazar::emir_bebek:

Zaten 3 tane idi muayenelerde toplarken iki tane çıkmış benim yaş 41 rezerv azalmış bende herhalde
Canım benimde ilk tedavimde 2 taneydi döllenmedi bile tedavi öylece kaldı ..2. Tedavimdede 2 taneydi sadece ikisinde döllendi şükür..2. gün transfer ettiler risk almamak için işte bu biraz belki başarıyı etkiliyor hani blastosist tutma oranı daha yüksek..ama bizim durumumuzda hekimler 3. Günü bile bazen beklemiyor..ana 2. Gün embriyosu ile birsürü gebe kalan arkadaşımız var..önemli olan kaliteli olmaları..benim gebelik oluşmamıştı ama olanları biliyorum....3. Tedavimde 5 yumurtam oldu 4 ü döllendi hekimim risk aldı ve blastosist yapmaya karar verdi,normalde 4 yumurta ile blastosist e gidilmez ,ama risk aldık.. 3 tanesi blastosıst oldu 2 sini koydular kaliteleri de A filan değildi yani orta kaliteydi..Kalan blostasist dondurulmaya uygun görülmedi..ümidini yitirme ..,benim su an gebelik testim Pozitif haftaya kese için randevum var..,nasıl devam eder bilmiyorum ama bu defa herzamankinden daha çok yaklaştım bebeğime...Sağlıklı devam etmesini diliyorum..Sende sağlıklı 1 embriyo ile çok rahat hamile kalabilirsin.Sakın olaki gözünde büyütme ,Sadece biraz sabır insallah herşey senin içinde cook güzel olsun, o iki yumurtandan sağlıklı embriyon oluşsun ve onlar bebişlerin olsun insallah ...:nazar::nazar::anneadayı:

Kızlar ya aklım çok karışık embiriyolar dondurulup bir kaç ay sonra mı transfer edilince tüp bebek tutma olasılığı artıyor. Yoksa hemen yumurta toplama işleminden sonra koyduklarinda mı şans artıyor. Onerilerinize ihtiyacım var.
Taze embriyo transferi yapanlar da var 1 ay rahim dinlendiren merkezlerde var amaç embriyo yu dondurmak değil 1 ay rahim dinlerdirmek çünkü uzun süre kullandığımız ilaçların etkisi kalabiliyor onun için çoğu merkz yumurta toplamadan sonra 1 ay embriyo yu donduruyo hemde rahim dinlendirme yapmış oluyo bu iyi bişey yani önceden taze transfer yapiyolar mis ama dondurulmuş olarak yapılan daha çok gebelik oluşturmuş herseyin hayırlısı tabiki ..

Canım bana uygunluğu ile ilgili birşey denmedi canım ya demeleri mi gerekiyor
Benim yumurta rezervim az olduğundan ben irdeledim doktoru biraz açıkçası ...Uygunluktan kastım büyüklüğü evreleri falanmış .yani kaba tabiriyle döllenmeye müsayit şansı yüksek olan yumurta 1 diğer ikisi mm bakımından daha gerideymiş ama tabi hangisi daha iyi döllenip bölünür onu gözlemlemeden bilmek mümkün değil dedi doktor ...

Canım benimde ilk tedavimde 2 taneydi döllenmedi bile tedavi öylece kaldı ..2. Tedavimdede 2 taneydi sadece ikisinde döllendi şükür..2. gün transfer ettiler risk almamak için işte bu biraz belki başarıyı etkiliyor hani blastosist tutma oranı daha yüksek..ama bizim durumumuzda hekimler 3. Günü bile bazen beklemiyor..ana 2. Gün embriyosu ile birsürü gebe kalan arkadaşımız var..önemli olan kaliteli olmaları..benim gebelik oluşmamıştı ama olanları biliyorum....3. Tedavimde 5 yumurtam oldu 4 ü döllendi hekimim risk aldı ve blastosist yapmaya karar verdi,normalde 4 yumurta ile blastosist e gidilmez ,ama risk aldık.. 3 tanesi blastosıst oldu 2 sini koydular kaliteleri de A filan değildi yani orta kaliteydi..Kalan blostasist dondurulmaya uygun görülmedi..ümidini yitirme ..,benim su an gebelik testim Pozitif haftaya kese için randevum var..,nasıl devam eder bilmiyorum ama bu defa herzamankinden daha çok yaklaştım bebeğime...Sağlıklı devam etmesini diliyorum..Sende sağlıklı 1 embriyo ile çok rahat hamile kalabilirsin.Sakın olaki gözünde büyütme ,Sadece biraz sabır insallah herşey senin içinde cook güzel olsun, o iki yumurtandan sağlıklı embriyon oluşsun ve onlar bebişlerin olsun insallah ...:nazar::nazar::anneadayı:
Canım ne güzel anlatmışsın yorucu bir süreç gerçekten tekrar denermiyim bilmiyorum rabbim hayırlısını versin

Ben Bahçeci Umut Tüp Bebekte tedavi görüyorum. Doktorum dondurulmuş embriyo transfer edecek hem rahim dinlenecek hemde dondurulmuş olunca embriyolar şans daha yüksek oluyormuş.

ayy doğru süleymaniye diye demiştin niye sorduysam o kadar çok şey okuyup kafayı karıştırıorum ki unutuyorum bazen:)) hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun canım benim güzel düşünelim ki güzellikler bizi bulsun

Canım günaydın
Çıktım hastaneden ben işe gidiyorum
Dr yumurtaliklarin çok ufak pirinç tanesi kadar dedi 12 tane ignem kaldığını söyledim
Çarş ya kadar 3 er gobege vurdur dedi 3 te kalçaya
Pers gidicem sabahtan e2 testi yapacakmış o test ne bilen var mı bende bakicam.
En az 18mm yumurta buyumesi lazimmiş opu yapabilmesi için..
Çok moralim bozuldu napicam allahım

Canım günaydın
Dr yumurtaliklarin çok ufak pirinç tanesi kadar dedi 12 tane ignem kaldığını söyledim

Sen naptin güzel haberler ver içim açılsın şiştim aglamaktan

Canım günaydın

Merhaba canım doktorun mu soledi 18 mm olması gerekiyor die? Benim opu öncesi son kontrolde yumurtalarım 25, 18, 16, 15,13,13 mm di.ve hepsi toplandı hepsi döllendi ama 5. Güne 3 tanesi erişti.gerçi sona genetik test yapıldı 2 tanesine onunda 1 i sağlam çıktı :) ama sonucta farklı boyutta 6 yumurta toplandı ve hiç boşda çık adı hepsinden olgun yumurta çıktı.doktorum yumurtaların içi boşda çıkabilir demişti.

X