Canım bende gribim Ebeye sordum tavuk suyu çorba ,acı çok değil şehriye çorbası ,bir parça zencefil rendenin en küçük yeri ile rendeliyip limon , bal sıcak su ile iç dedi ıhlamur içebilirsin açık çay içebilirsin dedi .bağışıklık sistemin vücudun tamamı işe bebeği büyütmeye çalışıyor o yüzden çok kolay hasta olabilirsin dedi
Birde arkadaşlar dış macunu olarak ne kullanıyorsunuz. Sanırım ona dikkat etmek gerekiyormuş bilgisi olan varsa paylasabilirmi
Tam olarak bilmiyorum ama geçenlerde okumuştum bazı ülkelerde hamilelere dış macunu kullanmayın diyorlarmış. Florurlu yada florursuzmu bitkisel mi bilmiyorum hatirlamiyorum hangisiydi arkadaşımın doktoru öyle bişey tavsiye etmişti öğrenince söylerim doktora gideninizam olursa sorarsa da sevinirimneden acaba? bak ilk defa duydum..ilk hamileliğimde de bişi dememişti dr. şimdikide demedi.
Ben bazen sensodyne ya da glister kullanıyorum.
Birde arkadaşlar dış macunu olarak ne kullanıyorsunuz. Sanırım ona dikkat etmek gerekiyormuş bilgisi olan varsa paylasabilirmi
Arkadaslar flourid li kullanmayin. Hamilelikte ayri ama hicbirzaman flouridli malzeme kullanmayin. Sensodyne'in klasik yazan versiyonu flouridsiz. Tiroid bezleri ve beyni sungere çevirdiği konusunda bir suru makale okudum.
ben de ilk defa duydum ama çok ciddi sonuçları olsaydı mutlaka duyulurdu ve doktorlar kesin söylerdi diye düşnüüyoruöm. ben hamilelik öncesi diş doktoruma da gittim yapmam gereken esktra bişey var mı diye, o bile birşey demedi. duysa o bilirdi kesin. sadece ekstra diş ipi kullanımına özen göster daha çok dedi okadar.sensodyne de florürsüz evet ama glister florürlü imişneyse sorayım doktora pazartesi bakalım ne tavsiye edecek..yazarım burayada..
ne güzel valla keşke ben de öyle olsam. ben de bi bahane bulsam da her gün gitsem diye bakıyorum resmen :) bebeğimle ilgili yeni haberler alayım göreyim diye ölüp bitiyorum :)Günaydın kızlar bende bu aksam gidecem doktora . erken ama bi görim sıpayı .. Ben sürekli doktora gitmeyi.sevmiyorum nedense 9 ay sonra gel dese gık etmem yani:)))
Günaydın kızlar bende bu aksam gidecem doktora . erken ama bi görim sıpayı .. Ben sürekli doktora gitmeyi.sevmiyorum nedense 9 ay sonra gel dese gık etmem yani:)))
Ben rocs kullanıyorum.Tam olarak bilmiyorum ama geçenlerde okumuştum bazı ülkelerde hamilelere dış macunu kullanmayın diyorlarmış. Florurlu yada florursuzmu bitkisel mi bilmiyorum hatirlamiyorum hangisiydi arkadaşımın doktoru öyle bişey tavsiye etmişti öğrenince söylerim doktora gideninizam olursa sorarsa da sevinirim
Ben aslinda femi baby diye bir vitamin kullaniyordum sahaneydi ama Turkiyede bulamadim. Alternatif olarak previt positive ve omega3 aliyorum. Benimki de tup bebek ve yasim 40. Bulantilarin coşma suresinde icmemeyi planliyorum ama. Bilemedim. Icimden geldigi yapacağım. Duruma göre.Günaydın anneler anne adayları
Bakıyorum da mide bulantılarınız başlamış ama bana göre çok şanslısınız 5. Haftamda başladı mide bulantılarım üstüne birde hamilelik nezlesi oldum aynı hafta 2 hafta boyunca burun tıkanıklığı beni çok zorladı. Şükür geçti ama mide bulantılarım halsizlik sürekli uyku hali tam gaz devam ediyor. Sabah öğle akşam farketmiyor günün her saatini bulantım var iştahım yok. Hiçbirşey yiyemiyorum yemek yapamıyorum kokular beni mahvediyor
N nazlizeynepo previt positive bende tüp bebek yaptırdığım zaman kullanmıştım ama şuan dr herhangi bir vitamin vermedi. Bende birşey yiyip içemediğim için tekrar o ilacı kullanmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Dr un mu verdi sana ilacı
eyvaah eyvah.. ben zaten bu kadar şeye dikkat edersem dünyanın en sağlıklı kişisi olurum vallahiArkadaşlar benim bildiğim kadarıyla hamilelikte 12. Haftaya kadar sadece folik asit kullanılır. Diğer multivitaminler Bebek içinnzararlı olabilir. Ayrıca ıhlamur günde 2 bardaktan fazla içilmemesi Laz'ım kese ada çayı nane limon bunlar tamamen yasak. Sakatat ciğer maydonoz maydonoz sapı dereotu sapı bunlar da yasak işkembe filan tabi Yok. Ayrıca kullanılan kimyasal kozmetik maddeleri de zararlı. Paraben sls sles koruyucu renklendirici bunlar da yasak ayrıca paketli gıda kullanılmaması Laz'ım. Ayrıca market tavuğu değil de bulabiliyorsanız köy tavuğu tüketmek gerekiyor. Bunun yanında dana Eti değil de kuzu Eti. Bu erlere de çıplak elle değil eldivenle dokunmak gerekiyor. Toksoplazma riskinden dolayı. Eğer çok çok ağrınız olursa bir tane parol ün serbest olduğunu biliyorum. Sigara ve alkolden de uzak durmak gerekiyor. Bana doktorum son aylarda çok canın çekerse yarım kadeh şarap içebilirsin demişti. Ama çocuk 18 aylık olana kadar içmedim. Ayrıca şu an dövme filan da yaptıramıyoruz ben onu da Bebek 28 aylık olunca yaptırmıştım. Şu an için aklıma gelenler bunlar. Ha bir de çok ağır kaldırmamak ağır iş yapmamak gerekiyor. Günün belli saatlerinde uzanarak dinlenmek en iyisi. Biz de bir çocuk daha olduğu için o uyuduğu zamanlarda dinleyebiliyorum o da biraz zor oluyor açıkçası. Ayrıca rafine edilmiş şekerden de uzak durmak lazım. Bir de tuzu iyotlu Kaya tuzu kullanmak gerekiyor. Şimdi aklımdakiler bumlat dediğim gibi. Yine aklıma gelirse yazarım.
Canım almanuada yasıyorum. Dr hıc bısey demedı bu kadar evham yapmayınTam olarak bilmiyorum ama geçenlerde okumuştum bazı ülkelerde hamilelere dış macunu kullanmayın diyorlarmış. Florurlu yada florursuzmu bitkisel mi bilmiyorum hatirlamiyorum hangisiydi arkadaşımın doktoru öyle bişey tavsiye etmişti öğrenince söylerim doktora gideninizam olursa sorarsa da sevinirim