2017 Aralık Anneleri

Neden geceleri kalkıyorsunuz ki? Ben dün gece 7-8 saat deliksiz uyudum oğlumla. Ilk ay uyandiriyordum ama simdi gerek yok ki. Doktora da sordum elleme uyusun dedi
bugün uyanamadım zaten
Yine 4 saat geçmiş
Çok değil dimş aralıklar
Az emiyor ama benimki bu aralar
Uyku mahmurluğunu kaçırmasaydım iyiydi
Göğüslerin çok şişmiyor mu 7-8saat canım

Sun esım 35₺ olan faturam 45 geldı dıye bı ton laf saydı ısteydı buyuk ıhtımal ofkelıydı bıseye.. uzatmadım bıkac cumle msj attm snra karsılık bermesım uzamadı.. aksam heldı suratına bakmadım snra oğlum ıcın mecbr konsmak Zornda kaldım ama hala cok kırgnım hatalı olmasa kuserdı bana tavr yapardı hatalı oldgnu blıyokı konstu bısey olmams gbı.. tamm bı ofkeyle kalbımı kırdın ben sustm cok kırıldm cnku.. aksam nedn bı ozur dılemez bı pısmanlıgını bellı etmez.. ama bu benım hatam bu ıznı ben verdım ona.. her kavgamzda tartsmamazda uc saate untp aksam ewe geldgnde kucagına attm kendımı sarıldım optum unttm hep ben bıyleyım ıste kın tutmuyorum ama dun untmadgmı farkettm artık ıcın sogumus demekkı bu degerszlık benı yıpratmıs cok kIzıyorum kendıme kendımı bunkadr degersız kıldıgım ıcın tavız verdıgım ıcın gecte olsa anladım bunu.. smdıden snra rabbım ewladımın acısını goatermesın bana gerısı allaha havale

kizlar bu dogum sonrasi hepimizi perisan etti sanirim.hemen hemen hepimz ayni durumdayz cabuk kiriliyrz yorgunuz stresliyz.eslerde bize pek hassas degil.bide ben sundan dolayi dusunuyrm hamileyken hepimiz el üstünde tutukduk:)) bebeiklerden dolayi simdi ayni ilgiyi bekliyrz ama yok.kendimden biliyrm o ilgi göstermedikçe sinirleniyrm.bugun ablama goturckti bizi erken kalkmadi diye sinir oldum 10 da kalkti hadi goturym dedi yok dedim bu saatten sonra gitmem simdi de gotursn diye tuttrdm bana da yaranilmiyo anam yavas yavas kafayi yiyrz toplucak:)) ama bugunlerde geçicek surekli evdeyz kendimize vakit ayiramiyrz hep bunlardn oluyo.duzelck insallah canlar az daha sabir edelm

Ben de vermiyorum. Anne sütü yeterli. Önden gelen süt zaten su gibi.

bugün uyanamadım zaten
Yine 4 saat geçmiş
Çok değil dimş aralıklar
Az emiyor ama benimki bu aralar
Uyku mahmurluğunu kaçırmasaydım iyiydi
Göğüslerin çok şişmiyor mu 7-8saat canım
Hem de nasıl şişiyor 5.30-6 ya doğru ben uyanıyorum üstüm başım ıslanmış oluyor genelde ped kullansam bile. Onları soyup sağıyorum genelde. Bugün sırtüstü uyumaya devam ettim şişse de kalkasım yoktu.

K Koala_anne Dun kabus gibi bi gundu.Uzuntuden hala kendime gelemedim.Minigim surekli ellerini yana acarak korkarak,aklini aldiracak sekilde aglayarak uyandi.Tam yatryrz,2 dakika sonra kabus gormus gibi korkulu gozlerle bas bas bagirarak uyandi.Hatta uyanikken altini alirken de korktu,boyle bi aglama olamaz.Korkudan,endiseden ne yapacagimizi sasirdik.Esimle hrmrn okuduk.Sonra tanidigimiz bi hoca var.Onu cagirdik,okuttuk.Bi de bi kac gundur ictigi surup vardi.Yan etkileri arasinda kabus,hayal gorme var.Acaba o mu dokundu?Arada sicriyrdu ama dunku kadar olmamisti hic.Akli alinacak diye odum koptuBi elini kundagin altina koydum,daha rahat uyudu.Elleri mi korkuttu ki?Bu sicramalar normal mi yoksa netten cok kotu seyler okudum.Norolojik sorunlar olabilir diyor.Hic keyfim yok canim

Canım benim kesinlikle şurupdan dolayı halüsinasyon görüyor ben şurup içirdiğim zaman hangi kızıma olursa olsun gece ya sayıklarlar sıçrarlar derin nefes alırlar konuşurlar yada kabus görürler özellikle 3 numarada,çünkü yaş küçüldükçe şurupların yan etkileri daha fazla nüksediyor endişelenme aşı için verdiğim calpolün etkisi gün boyu sürdü çığlık atarak uyandı resmen rüyasından miniğim, nörolojik birşey asla değildir korkma, hatta benim 3 numara öyle bi sıçrıyor ki rüyasında zannedersin havaya uçacak.....

BıZım kavgalar hamılelıktede aynıydı malesef

Benmkıde bır ıkı korktu gbı sankı dun bnde ıcrmatm surup degısık sesler cıkarsınıykuda suruptandr o zaman belkıde

Hep sorcam unuyuyorm 6 aya kadar bebeklerın kulagıma su kacmazmıs o yapıdaymıs dogrumu acaba.. banyo yaptrrken korkarak yıkıyorz kafayı kulaga su kacacak dıye. Dktra sormayıda untttm

Hep sorcam unuyuyorm 6 aya kadar bebeklerın kulagıma su kacmazmıs o yapıdaymıs dogrumu acaba.. banyo yaptrrken korkarak yıkıyorz kafayı kulaga su kacacak dıye. Dktra sormayıda untttm
Öyle bir şey yok canım aksine bebeklerin kulak kıvrımları büyüklere göre daha azdır ve daha kolay su kaçar daha dikkat etmek gerekir ve duştan sonra su veya köpük kaldıysakhemen kontrol edilmezse hemen orta kulak iltahıbına yakalanırlar Allah korusun...

O kadar korktum ki canim icime su serptin.Allah razi olsun senden .

Pecetenn ıcuyla kuruluyorm dustan snra ama kılak cöpü varms bebekler ıcın yenı duydum ondan alıcam artk sarı sarı ıcıne gelıyo bazen cnku temzlenmedgnden demekkı bulememısım

Kızlar dün ki doktorun bana söylediklerini paylasayim sizinle ben çok memnun kaldım Ankara da olanlar eğer fırsatı varsa bi kez olsa bile Prof vedat koseogluna gitsin derim. Emzirmeyle ilgili hep kuşkularım vardı hepsini konuştuk sizlere de soyleyim aynı şeyleri yaşayanlar vardı. Bebeği kesinlikle uyandirmiyoruz 8 saate kadar uyuyabilir bi bebek dedi hatta bana bi uyku tablosu verdi tam olarak benim oğlanın uyku düzeni. 2 ile 3. Aylarda bir kere uzun gece uykuları oluyor daha sonra kısa kısa devam edip sabahı buluyor. Gündüz de hemen uyanık diye memeye dayamiyorsun dedi o talep ettikçe emzir dedi. Ve mutlaka yatış pozisyonunu bir sağ bir sol olarak değiştir dedi ben son zamanlarda pek dikkat etmemistim sola göçmüş biraz kafası şimdi 3 sağ 1 sol yapicaz 1 ay boyunca. Mutlaka her gün dışarı cikarmami söyledi soğuk dahi olsa. Evin isisi 22 ile 24 dereceyi geçmesin çok kalın giydirme hasta edersin dedi. Burun temizliği için altını her gün 20 dk açık bırak hapsurarak atacak dedi gaz ilaçları ve diğer şeyler asla yok gazli bir bebek dahi olsa sabret ilaç verme dedi. Uzun oldu ama sizinle de paylaşayım dedim gidemeyenler için söyledikleri bunlar daha bi çok şey konuştuk aklıma geldikçe yazarim

Pecetenn ıcuyla kuruluyorm dustan snra ama kılak cöpü varms bebekler ıcın yenı duydum ondan alıcam artk sarı sarı ıcıne gelıyo bazen cnku temzlenmedgnden demekkı bulememısım
Şimdi kulakları minnak ya yavruların kıvrımlarıda minicik, bebek kulak çöpü ile o kıvrımlarıda temizle ama kulağına sokma yüzeysel yap işlemi maksat su ve köpükden dolayı kalan tabakayı almak o bile önemli gözenekleri tıkanmasın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…