2017 Aralık Anneleri

Zalımın gızları 160 tane mesaj birikmiş oku oku bitmiyor dünden beri. Iki gundur gelenim gidenim bitmedi bir türlü şuraya giremedim. Paylaşmamı istediginiz birkac birsey vardı.

Salı günü spiral taktırdım. Agrı falan o kadar yoğun hissetmedim. Biraz ağrıdı evet. Ama asıl zor olan işlemin kendisiydi. O kadar gerildim ki anlatamam. Cuma günü oğlumu koydum arabasına düştüm yola. Ilk önce beta-hcg testi yaptirman gerekiyor dedi ebe. Doktordan sıramızı aldık. İçeri bebek arabasıyla girip adama beta hcg baktiracaktim deyince bir kaşını kaldırıo bu ne hiz abla dercesine bana baktı. "Gebelik şüphesi mi vardı?" dedi. Yok dedim ee ne yapacaksın o zaman dedi. Amma da uzattın işte sen de diye düşünerekten kibarca "Doğum kontrol için" dedim. "Hmm evet doğru" dedi, bir utandırdı beni doktor. Araya hafta sonu girdigi için ilişki yasak dediler. (Gebelik riskine karşı) sanki birşey olduğu var da Salı günü tekear gittim taktırdım. Diş cektirmek ne kadar ağrılı ve gerilim doluysa bu benim için çok daha fazlasıydı. Bir defa o çatala çıkmak. Mahremimi göstermek falan, sürekli batikon püskürtmesi beni çok gerdi. Ebe benle konuşuyordu ama ben anlayacak durumda değildim. Zavallı oğluşum da bebek arabasında uyumuştu. Eve geldim elim ayağim titriyordu. Belimde adet sancısı gibi ağrı oldu o gün. Adet olmuş gibi halsiz düştüm o gün. Bebek uyanırsa ne yaparım diye düşünüyordum. Salıdan beri ped kullanıyorum. Ara ara kanamalarım decam ediyor. Ne zamana kadar böyle olacak bu dedkm, kişiden kişiye değişiyor dedi. Bir daha ne zaman çocuk düşünüyorsun diye sordu da ebe, sırf bu şeyi çıkartmak gözümde büyüdüğü için çocuk fikrim olmaz galiba. Ağrı pek yoktu, kısa sürdü ama bana göre değil.
Gelelim diğer bir konuya. Bebeğim ameliyat olduğu için aşıları bir hafta geç yaptırdık. Internette emerken yapılan aşilarda bebeklerin ağlamadığı yazıyordu. Ebeden bunu talep ettim. Verem aşısı çok hassas deri altına yapılıyor, onu dediğin sekilde yapamam dedi. Ilk aşıyı yaptı bebek ağladı. Ben hemen aldım memeye tuttum susturdum. Sonra diğer ikisini memedeyken yaptı. Çok daha fazla ağladı ve emerken boğazına kaçma riski var bu şekilde. Daha tehlikeli. Yani duy da inanma...

Aynen öyle. Bak ne güzel ücretsiz izne sorun çıkaran yok en azından . Benim annem de sınıf öğretmeni. Senin branşın ne? Hangi okul canım?

Ben de cok sut olmadigi icin pek rahatsz olmuyrm canım :)) Agri,sizı olmuyr.Bugun cok sertti sadece.Sagayim bari yine usenmeden
Gece kaç saatte bir kalkıp emziriyorsun canım
Ben 2saatte bir olayına dayanamıyorum artık
Şöyle 3-5saat uyumak istiyorummm

4 saat iyi yine canim.Benim guzel uyursa gece 6-7 saati buluyor.Bu ara uyku agir basıyr.Esim de bosver,yat dinlen diyr.Hic canim istemiyr o zmn.Bi de diyorum eskiden 2 yasina kadar emzirenler sagiyrlarmiydi da o kadar uzun sure emzirebildiler.Bosverr diyip yatiyorum

Sırıngayla beslemek zor olmuyor mu canim?

7-8saat benim için çok
Bikaç kere bende uyuyakalmışım benimde kalmıştı
Sütüm ancak yetiyor bana göre
Uzun kalması da üretimi etkilemez mi
Aslında usenmemek lazım.Bence etkiliyor.Sagincada emme saati geldgnde ayni sut birikmis oluyr.

Sırıngayla beslemek zor olmuyor mu canim?
Zor evet
Çok fazla içemiyor
Sıkılıyor bir süre sonra
Çıngırakla idare ettik dün
Biberona alışıp memeden emmez diye biberondan vazgeçtik
Bende en azından 3saatte bir kalkayım bari gece
Doğru diyosun eskiden alarm kurup mu kalkıyorlarmış
Bebek uyanınca emiyormuştur

Kesinlikle oyle canim.Caresiz kalinca ben de oyle yapayim.Biberona alismamalari cok ii olacak.Buyuk kızim 4-5 yasins kadar keci sutu icerken ,kokusu gelmesin diye biberonla icti.Simdi disleri sorunlu

Aynen öyle. Bak ne güzel ücretsiz izne sorun çıkaran yok en azından . Benim annem de sınıf öğretmeni. Senin branşın ne? Hangi okul canım?
İngilizce öğretmeniyim Canım. Adanadaydı tayin ama memlekete Adıyamana aldım yazın. Zaten 2.5 aya da taşınacağız

Benimki de gün içinde 1 yada 2 kez yapıyor öyle..ben hemen ayağa kalkıp hem geziyorum hem sallıuprum öyle emziriyorum o zaman emiyor..biraz emdikten sonra memeyi çıkarınca emziği verip uykuya geçiriyorım cnm..ben gazdan yapıyor diye düşünüyorum..ilk yapmaya başladığında Dr a sordum Dr ilk uç ay normal ama 3 aydan sonra bunu yapıyor dersen ultrason kan idrar tahlili yapardım dedi..

Canım dun aksam neler denemedık emaın dıye ayakta bermeyese calstm ama aglamaktan almadı... kucakta gezdrp sustrduk snra bıraz sırıngayla verdım bes on dkda kanepeye yatrdım ustune uzandım ole emzrdım snra yatrdmm besıge salladm uyudu braz snra ıyandı bı saat emdı tam

Smdı ıkı aylıhız ama bıkac gndr byle ben detaylı soruda soramıuorm devlet hastanesı... devam edrse özele gotrrurum bnde ck zor oluyo bule uzuluyormda aksam olck sıye korkuyorm artık

Kesinlikle oyle canim.Caresiz kalinca ben de oyle yapayim.Biberona alismamalari cok ii olacak.Buyuk kızim 4-5 yasins kadar keci sutu icerken ,kokusu gelmesin diye biberonla icti.Simdi disleri sorunlu
Benim bir ara emmeme sorunu da vardı ya
1-2dk emip bırakıyordu belki gazdan belki biberon istedi
Gerçi bi ara da biberonu almadıydı
Bıraktık biz de
Göğsüm yumuşak olduğu için makinem çok çıkarmıyor galiba benim
Ondan da sağasım gelmiyor artık
Sertken güzel sağıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…