• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Aralık Anneleri

Katılıyorum sana. @Koala_anne bence toplanıp diyarbakıra gelin. Değişiklik olsun ;) misafir ederim sizi. Alırız bebeleri sırtımıza tırmanız surlara:halay: burası çoh hoştur
7 ay orda organize sanayide çalıştım canım ben. Evim Diclekent Mado'nun hemen yanındaydı. Sonra işten çıkarıldım. Istemeden ayrıldım ordan. O kadar özlüyorum ki şimdi anlatamam. Şimdiki eşimle o zaman sevgiliydik. O Urfa'da ögrenciydi. Yanıma gelmişti. Sabah Hasanpaşa'da kahvaltı yapmıştık. Akşam da Sülüklü Han'a gitmiştik. Kar yağıyordu minik minik. Sobanin üstünde kestane pisiyordu. Ne güzel gündü...

minnak minnak Canim sen sutlerini posette mi saklıyrsun?Esim kapatyrdu hep posetleri.Iclerinde hava kalmis.Ici de buz tutmus.Verilmez mi simdi onlar?Cok uzuldum.Bi de yrn 3-4 saatlik bi elektrik kesinrisi olacskmis.Bozulur mu ki?
Buzluğu açmazsan sorun olmaz canım ama hava konusunu bilemedim ondada sorun olacagını sanmıyorum

Canim benim çok azaldı ki d enemedigim şey kalmadı incir kompostosu un helvası yoğurtlu yarma çorbası rezene humana pekmezli yumurta bol su ama nafile azalınca azalıyor dün akşamdan beri mama veriyorum ama nasıl hangi saat araliklarinda verecegimi bilmiyorum
Kendi kilosunun minimum 150 katı ile maksimum 200 katı bebegin mama ihtiyacıdır. 2 veya 3 saat aralıkla beslersen acıkmaz. Kilosunu max. 200 ile çarpıp 2 saatte bir besleyeceksen 24 saatte 12 tane 2 saat olduğu için çıkan sonucu 12ye bölerek bir öğünde vermen gereken mama miktarını bulacaksın.

Kızlar birşey soracagim kırkım çıktıktan sonra adet gibi bir kanama oldu 3 4 gün sonra tamamiyle bitti simdi dun ve bugün çok az kahve leke gelmiş korundum da hamile olabilirmiyim ya daha bebegim70 günlük yoksa normal mi sizdede oluyormu stres yaptim

Uzme k3ndini,sen yine de emzirmeye devam et.3 saatte bir 90 lık rahat icer artık.Dun ben de mama vrdim.Yarısini icti,yarısini geri cıkartti.Burnu tikali oldugu icin biberon almiyr,iyice anladim.Yan tutarak denedim,emme pozisyonunda daha rahatti.
Artık mecbur mama veriyorum canim ama mamadan önce göğsümü veriyorum en azından aramızda bağ kuvvetli kaldin diye o zaman o zaman 3 saate BI 90 cc mama mi vereyim

minnak minnak Canim sen sutlerini posette mi saklıyrsun?Esim kapatyrdu hep posetleri.Iclerinde hava kalmis.Ici de buz tutmus.Verilmez mi simdi onlar?Cok uzuldum.Bi de yrn 3-4 saatlik bi elektrik kesinrisi olacskmis.Bozulur mu ki?
Mümkün oldukça hava kalmamasına dikkat et. Hava kalınca kullanılmaz diye birsey yok. Örneğin aventin anne sütü saklama kapları var. Tam kapasiteli doldurmayınca üzerinde hava boşluğu kalıyor illa ki. O sütler bozuluyor mu, hayır. Poşette hava bırakmamanın mantığı daha kolay dondurmak, çözdürmek. Buzluktaki diğer donukların arasına iyice yerlestir. Ben ereceğini de sanmıyorum. Kontrol edersin elektrik geldiğinde. Bizim evde de sık sık elektik kesintisi oluyor ama kısa süreli kesintiler. Dolaplar zaten termos gibiler. Isı transferi pek olmaz. Sütü de bundan sonra havasını alıp düz bir zeminde balık gibi yassı dondurursanız daha rahat edersiniz. Hem yer kaplamaz, hem kolay donar, hem kolayca erir.

Eklentiler

• 20180211_142951.jpg
    20180211_142951.jpg
    48,1 KB · Görüntüleme: 71
  • 20180211_142955.jpg
    20180211_142955.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 67
  • 20180211_143003.jpg
    20180211_143003.jpg
    38,4 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Kızlar birşey soracagim kırkım çıktıktan sonra adet gibi bir kanama oldu 3 4 gün sonra tamamiyle bitti simdi dun ve bugün çok az kahve leke gelmiş korundum da hamile olabilirmiyim ya daha bebegim70 günlük yoksa normal mi sizdede oluyormu stres yaptim
Bende de bu şekilde oldu. Korkacak birşey olduğunu düşünmüyorum. Ben aile sağlığı merkezine gittim spiral ile korunmak için. Önce beta hcg bakılacak dediler. Kan verdim test negatif çıktı tabi ki. Pazartesi de gidip taktıracağım, kurtulacağım. Hafta sonu da ilişkiye girme dedi ebe. Test yaptılar, arada kaçıntı olmasın diye :)))

Canım bizim okuldaki arkadaşlar genelde psikiyatriden rapor aldılar ama o nasıl oluyor onar onar mı alıyorlar yoksa heyet gibi uzun alabiliyor muyuz bilmiyorum. Bende deneyecegım 20 martta bitiyor izinim
Anladım canimm..psikyatri bence ıyi bir bolum değil.benim belimde sınır sıkışması var ben fizik tedaviden alicam.hamilelikle sıkışmam arttı ve tedavi görmem gerekiyor :( yani benim için hem iyi hem kötü

Mümkün oldukça hava kalmamasına dikkat et. Hava kalınca kullanılmaz diye birsey yok. Örneğin aventin anne sütü saklama kapları var. Tam kapasiteli doldurmayınca üzerinde hava boşluğu kalıyor illa ki. O sütler bozuluyor mu, hayır. Poşette hava bırakmamanın mantığı daha kolay dondurmak, çözdürmek. Buzluktaki diğer donukların arasına iyice yerlestir. Ben ereceğini de sanmıyorum. Kontrol edersin elektrik geldiğinde. Bizim evde de sık sık elektik kesintisi oluyor ama kısa süreli kesintiler. Dolaplar zaten termos gibiler. Isı transferi pek olmaz. Sütü de bundan sonra havasını alıp düz bir zeminde balık gibi yassı dondurursanız daha rahat edersiniz. Hem yer kaplamaz, hem kolay donar, hem kolayca erir.
Bu kadar guzel anlatilamazdi,cok sagol canım.Resimler icinde ayrıca tesekkurler.Kap alacaktım almayayım o zmn.Daha dikkat edeyim.

Artık mecbur mama veriyorum canim ama mamadan önce göğsümü veriyorum en azından aramızda bağ kuvvetli kaldin diye o zaman o zaman 3 saate BI 90 cc mama mi vereyim
Gece nasil canım sutun?Geceden sagsan gun icinde versen nasıl olur?Ben sagıp gun icinde veryrdum ama simdi biberon almadigi icin dondrucuya atyrm.Gece tek meme emdigi icin diger memeyi sagıyrumAksam saatlerinde cok az sutum oluyr.Dun mama vermek zorunda kaldım.Bu sabah dondrcudan 8cıkardım.Ins.biberon alır da icer.Biberona alistrabilisem tekrardan dondrucuya atmam.3 saatte 90 iyi bence ama oncelikle gece sagmayi dene canım.Yumusak olsa da gogus 60-70 cıkar en az

Tamam cnm şimdi anladım ben maaşlar bizim ayın 9unda yapılıyormuş galiba ben öncesinde dilekçeyi verdiğim için sorun olmadı..senin maaş yapılmış olacak ya 15inde dilekçe verirsen bu yüzden..rapor ve mazeret izni ile mart in başına kadar idare edersin canım sonrada ücretsiz izin dilekçeni verirsin..10 gün mazaert izni hakkın var ama 5 er 5er kullan hafta sonuna gitmesin..
Mazaret iznimi kullanrim evet bi de canim dogru

Cnm zaten 5 gün raporla 16sında çalışır görünürsün..bu raporun üstüne tekrar rapor alma hemen git dilekçeni ver 16şubat ve.............arası .....ay ücretsiz izne ayrılmak istiyorum diye..ben böyle olur diye düşünüyorum..hem sizin okul nasıl yapıyor öğrenmiş olursun..
Canım ben dilekçeme 15 Şubat itibariyle yazmıştım yanlış mı olmuş benim 16 Şubat itibariyle mi olmalıydı

Olmuyormus iste oyle canim.Benim dusuncemde 15ine kadar rapor alip,15inde dilekce verip ayrilmakti ama memur geri 1000 lira daha fazla odersnz diyince bi ay daha raporla idare edebilir miyim diye dusundum.Gerci rapor isi cok zor olacak.
Canım bence de öyle bir şey Yok. Benim bildiğim önceden bildirmezsen o ayki maaş yatacağından sonradan o maaşı mal müdürlüğüne geri yatırırsın belki zamanında yatırmazsan faiz biner ondan fazladan 1000 tl demiş olabilir. Önemli olan maaşı alır almaz mal müdürlüğüne hemen geri yatırman

Canım bence de öyle bir şey Yok. Benim bildiğim önceden bildirmezsen o ayki maaş yatacağından sonradan o maaşı mal müdürlüğüne geri yatırırsın belki zamanında yatırmazsan faiz biner ondan fazladan 1000 tl demiş olabilir. Önemli olan maaşı alır almaz mal müdürlüğüne hemen geri yatırman
Benim de aklim yatmıyr canım.Yarin en guzeli daha bilgili birine sormak

Kendi kilosunun minimum 150 katı ile maksimum 200 katı bebegin mama ihtiyacıdır. 2 veya 3 saat aralıkla beslersen acıkmaz. Kilosunu max. 200 ile çarpıp 2 saatte bir besleyeceksen 24 saatte 12 tane 2 saat olduğu için çıkan sonucu 12ye bölerek bir öğünde vermen gereken mama miktarını bulacaksın.
Mamanın sindirimi daha uzunmuş
3 saate bir mama ver bence canım G Gulum80

Olabılr cnm ıyku bastrnca bnde gaza fazla ıgrasamıyorm bazen yatrırıyorm oyle . Esımde uyusun dıye kaldrmadm erken yattı oda. Sabah 5 te uyandrdım artık o salladı az uyumusum
si bazen bende öyle yatiriyorum ama uyumakya zorlanıyor yada ağlayarak uyanıyor gaz sanci yapiyor cunki ayrica kusma sorunu olabiliyo

Back