2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Kizlar kac kg aldiniz.ben 9.haftamdayim ve hic istahim yok.kiloda almadim.normalmi acaba

benim 10.haftam bitiyor.sürekli mide bulantısı kusma var ve 1.5 kilo almışım cok kilo almak istemiyorum tansiyon problemim var zaten kilolu hamile kaldım

12+1 iz on gun once tartildigimda baslangictan bu yana 4 kilo vermisim cok fazla kusma bulanti vardi simdi ne durumday bilmiyorum
harme oğlumda ben tam 3kilo vermiştim 12.haftaya kadar @reallove ve G goztepe endokronoloji hekimine gitmek zorunda kaldım geçen ay gerekli tüm muayeneleri yaptı en son kilo takibini onun yapacağını söyledi tam da o konuyla ilgili endişelerim varken çünkü 46 kiloydum kilonun az olması kötü etkilermi bebeklerimi diye çekiniyordum Dr umun bana söylediği ilk 3 aylarda 1 kiloyu aşmaması tercih edilir sonraki her ay için ise 1 veya 1,5kilo sağlıklı bebekler için yeterlidir Demişti fazla kilo alımı da bünyeyle alakalı bir durum kötü etkilemez tabiiki ama sonra sana vermesi zor olur diye de eklemişti. Ben 14 haftanın sonuna geliyorum her hafta tartılarak yazıyorum defterime şimdiye kadar 1,3kg almışım gibi gözüküyor bebeklerimin Gelişimi de 5-6gün ileride şimdilik bu şekilde gidiyor Az veya çok kilo aldım diye üzülmemek Lazım biz sağlıklı besinleri yeterince alalım bebeklerimiz iyi olsun kiloları doğumdan sonra başka bir başlık açar orada konuşuruz

Kızlar bu arada sizde saç dökülmesi sorunu yaşayan var mı? Acayip şekilde saçlarım dökülüyor bazılarının artarmış oğlumda artmıştı saçlarım şimdi ise oluk oluk saç döküyorum loğusa tâcımı Saçlı bi başa takmak istiyorum sizde varmı dökülme bi de şu Bakım yağlarından filan kullansam mı ki ya da dökülmeyi önleyen şampuanları bu dönemde kullanmak ne kadar sağlıklı olur

Yok canım dökülme falan aksine bu dönem çok uzar yazıyor kitaplarda falan ama bakalım uzayacak mı benim zor uzuyor zira mevsim geçişlerinde olur genelde ondan olabilir yazdan güze geçiş diye olabilir yani

hemde nasıl dökülüyor. bu yılbaşında saçlarım dökülüyor diye kestirmiştim önüne de geçmiştim. tabi biraz uzadı şimdi deeiğin gibi oluk oluk dökülüyor. evet çok çabuk uzuyor ama dökülüyorda. yağ konusunu bilemeyeceğim bitkisel ise sürülebilir. doktoruna sorarsın birde.

Cok hemde tutam tutam gidiyo kestirdim ama yine de ayni kel kalmazsak iyi

hellokitty27 maaşallah Şanslı annelerdensin genelde artar ve uzarmış ama yarısının da aynı harme kalbiminozu ve benim gibi artan uzama hızından dolayı dökülme oluyormuş ama kızlar ne önlem almamız gerektiğini soracağım Dr uma şimdilik saf zeytin Yağı sürüyorum banyodan önce bi de bunu deneyeyim dedim sevgiler

Günaydın arkadaslar bende dun doktora gittim ve bebislerimin ikisininde kız olduğunu ögrendim.Allah sağsalim kucağımıza almayı nasip etsin
hayırlı uğurlu gelsin kızların canım sağlık ve sıhhatle doğsunlar ben de de merak büyüyor artık Öğrenmek istiyorum cinsiyetlerini:)) neyse sağlıklı olsunlar da

günaydın mutlu haftalar arkadaşlar. ayın 9unda organ taraması yapacak doktorum inşallah zaman çabucak gecer benim için. daha sonrada perinatologtan randevu alacağım, bu ay yoğun olacak bize. sizde durumlar nasıl anneler ?

hayırlı haftalar kızlar
kızlar ızmırden olan varmı? hangı dr gıdıyorsunuz acaba?
ben varım canım mavişehirde kolday kliniğe gidiyorum emre beye çok çok iyi ilgili bir doktor tavsiye ederim en az 1 saat ayırıyo hastalarına bol bol anlatıyo konuşuyo ultrasonda bakıyo
Bizim cinsiyette kesinleşti ikisi de kız
hayırlısı olsun
benimde ayın 7 sinde çok heyecanlıyım hem özledim pıtırcıklarımı hem de çok merak ediyorum nasıllar diye. çok fazla karnım çıkmadı henüz ama arada böyle tümsek yapıyolar biz burdayız der gibi sonra düzeliyolar

Iyi yuvarlanıp gidiyoruz 11+1 deyiz bugün hangi testler ne zaman Yapılıyor anlatır mısın çünkü ben de doktorumun iyi olup olmadığından şüpheliyim benim de tüp bebek doktorumda devam ediyorum

Bizim cinsiyette kesinleşti ikisi de kız
edammm prenseslerin mutluluk ve Sevinç getirsin ben de 7 sinsi iple çekiyorum

ben bu ay randevularıma 7sinde başlıyorum bakalım muhtemelen Ayrıntılı ultrason yapacak Dr Um perinatolog için henüz yönlendirmedi iki hekimim de ben de sizin aracılığınızla takipte ve tetikleyim bakalım hangi tarihe yönlendirecekler beni.size de oluyor mu? ben randevuya bir hafta kala filan Paniğe kapılıyorum görmedim uzun zamandır iyiler midir falan diye her randevuya yüreğim ağzımda gidiyorum. Bu arada karınlar nasıl benim artık bariz dışarıdan seçiliyor

az kalmış pıtırcıklarını görmeye tabi ne kadar az desekte zaman geçmiyor değil mi? senindemi organ taraması olacak canım. benim artık göbüşüm belli. birkaç haftaya senin de belirmeye başlar gelişmelerden haberdar et canım...

Iyi yuvarlanıp gidiyoruz 11+1 deyiz bugün hangi testler ne zaman Yapılıyor anlatır mısın çünkü ben de doktorumun iyi olup olmadığından şüpheliyim benim de tüp bebek doktorumda devam ediyorum
umarım gönlünüze göre bir doktor bulursunuz. 11-14 haftalar arasında ikili tarama testi yapılıyor. burun kemikleri var mı ve ense kalınlığına bakılıyor. zaten bunlar normalse öZellikle çoğul gebelikte için rahat edebilir. ben kan da verdim. çoğu doktor kan testinin doğru sonuç vermediğini söylüyor ama en azından az da olsa fikir verebilir. birde maddi imkanın varsa harmony test yaptırabilirsin. ben yaptırmadım. ama dediğim gibi usg,deki tarama önemli. 2 haftada bir vajinal serviks kontrolü yapıyor benim doktorum. 18-22 haftalar arasında da ayrıntılı usg. yani organ taraması. benim tüp bebek doktorum yapacak ama ben perinatolog da görsün istiyorum.

canım beni de yönlendirmedi perinatologa. zaten kendisi ayrıntılı usg yapacak. bende ayrıyetten uzman bir doktor perinatolog görsün istiyorum. aynı şekilde canım. geçen cumartesi kontrole gittim sadece serviks baktı bebeklerimi göremedim sadece elini tırnağı gördüm tabi yetmedi. çok şükür iyi olduğu söyledi doktorum. ve şuan zaman geçmek bilmiyor. hem endişe hem özlem hepsi bir arada. iyi olduklarını duyana kadar hareketleri görene kadar o ana gelmek benim içinde tarifi imkansız bir paniğe sevkediyor. belki hareketlerini hissetsem daha iyi hissederim. sanırım sağ salim kucaklarımıza alana kadar bu hissettiklerimiz geçmeyecek. rabbim bebeklerimizi korusun. bu arada benim göbüşte önden önden gidiyor.

Kızlar selam :) keyifler nasıl? Bebekler ne alemdeler bizim göbüş çıktı bayaa tek sorunum kokularla ilgili.. buzdolabı kapağını açamıyorum birde ağzımın tadı hep soğan yemişim gibi acımsı başka bi sorunumuz yok çok şükür..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…