2016'da ikiz Annesi Olacaklar...

Simdi ozaman.ince ense kalinligina bakiliyor.sonrada ikili tarama testi.egerki ense kalinligi ve ikili taramada problem cikarsa bu yurtdisina gonderilen testlerden yapiliyor.ense kalinligi zaten belirti verir diye dusunuyorum.

Benden kan tahlili de aldılar Ayrıntılı ultrasonun yanında eğer problem görseydi Dr Um ikinci bir tarama isteyeceğim Demişti gerek yok bu sonuçlara dayanarak olumlu yorum yapabilirim Demişti ben de Medicalpark a gidiyorum kontrollerine ve doc. Dr kadın doğumcu bir akrabam var her ikisine de kontrol oluyorum ikisi de ikili test için kan vermemi istedi gereksiz masraftan korumak için bunu yapalım dediler...herşey normal olunca (çok şükür) başka bir leye ihtiyaç duymadılar

Simdi ozaman.ince ense kalinligina bakiliyor.sonrada ikili tarama testi.egerki ense kalinligi ve ikili taramada problem cikarsa bu yurtdisina gonderilen testlerden yapiliyor.ense kalinligi zaten belirti verir diye dusunuyorum.
Aynen öyle canım yani bana Söylenen öyle sen içini ferah tut riskli bir durum varsa drlar seziyorlar zaten

merhaba ikiz anneleri. bugün ikili için kan vermiştim onun sonucunu aldım. doktorum herşey yolunda dedi. yani çok şükür düşük risk çıkmış. zaten usg. de de burun kemikleri oluşmuş ve ense kalınlıkları normal değerdeydi. darısı inşallah size. bu arada doktorum bana da fetal dna harmony önerdi ama ben yaptırmadım. çok pahalı bir test. eğer ki usg. deki tarama iyiyse ve kan tahlili her ne kadar ikiz gebeliklerde önerilmiyor olsa da yolunda çıkarsa bence gerek yok. tabi madii imkanınız imkan veriyorsa o başka.

Aynı yolları izlemiş drlarımız.tahlil sonuçların temiz çıkmasına çok sevindim gözün Aydın

Aynen kızlar benim de doktorum önemli olan ense kalınlıkları ve burun kemikleri demişti. İkiz gebeliklerde 2li test %50-70 arasında güvenilir sonuç verir ama yapılmasında sakınca yok dedi çok şükür hepsi normal çıktı bizde de. haftası geldiğinde 4lü test de yapalım hepsini beraber daha iyi yorumlarız dedi. Diğer testleri ya da amniyosentezi hem maddi açıdan hem de bi nebze olsun düşük riskinden dolayı risk görünmedikten sonra önermedi. Ama tabi bireysel tercih yeter ki bebişlerimiz iyi olsun içimiz rahat etsin :)

Bir de kızlar önceki sayfalarda bahsetmişsiniz servikal kısalık diye. . 11. haftada gittiğimde şu an normal 14. hafta gittiğimizde ona tekrar bakalım gerekirse dikişi atarız erken doğum riskine karşı dedi. Çünkü en geç 16. haftada dikişin atılması daha iyi olurmuş. Bi yandan korkuyorum bi yandan bebişlere kavuşmak için emek harcadık ona da katlanırız zaten kısa süren bi işlemmiş yeter ki sağsalim gelsinler diyorum. Bu şekilde dikiş atılan oldu mu?

Ense kalinligina pazartesi mi bakacaklar. Ben de 14. Haftadayim yarin kontrolum var ama 13den sonra bakilmiyor diye okumustum. Bana genetik yapildi diye cagirmadi doktor diye dusunmustum
Randevum bu perşembe imiş :) bu arada doktorum bana 2 li test ikiz bebeklerde yapmıyoruz doğru sonuç vermiyor dedi. Ense kalınlıklarına bakıcaz suyuna bakıcaz falan dedi ve randevu verdi . Herhalde perşembe gittiğimde ense kalınlığına bakıcaklar

Doktor zaten onceki kontrolunde bakmistir bazen bakiyorlar ama herseyi ince ince anlatmiyorlar.

Doktorum bana ikizlerde doğru sonuç vermez yapılmaz dedi
Allah kimsenin basina vermesin o test sonucunda doen sendromu yuksek risk deyince zaten insan cildiriyor. Ge nel olarak bu test normal tek bebekte bile zaten cok gelismis bir test degil cunku tamamen istatistige dayali bir test iken ikizde hata payi cok yuksek. Kafayi bulandirmaya hic gerek yok. Bugun saglik ocagina gittim bircok sey ikizlerde yapilmaz dedi doktor. Tetenoz asisi varmis mesela ikizlerde genellikle yapmiyoruz dedi mesela.

Doktor zaten onceki kontrolunde bakmistir bazen bakiyorlar ama herseyi ince ince anlatmiyorlar.
Diğer iki çocuğumu özelde doğum yaptım bu sefer ilk devlete gittim. Doktorlarda genel olarak anlatmama gibi bir sıkıntı var zaten. Tek tek sorarak öğrenebildim durumumu. Aa ikizmi , peki tek yum. Mı çift yumurtamı , plesentaları iki tane mi ??? O sadece soruma cevap verdi. Ama bu hafta perinatologta randevum . Bakalım nasıl geçecek...

Bu arada perşembe günü kontrolüm var doktora sormam gereken önemli birşeyler varmı? Malum ben sormadıkça onlar söulemiyor...

Kizlar serviks boyunu karindan mi olcuyorlar vajinal muayene de mi olcuyorlar?ben 11.haftadayim.daha hic vajinal muayene yapilmadi.serviks boyunu da olctu mu bilmiyorum.bana hic bisey soylemedi.13.haftada 2li test icin gittigimde soracagim

Kizlar serviks boyunu karindan mi olcuyorlar vajinal muayene de mi olcuyorlar?ben 11.haftadayim.daha hic vajinal muayene yapilmadi.serviks boyunu da olctu mu bilmiyorum.bana hic bisey soylemedi.13.haftada 2li test icin gittigimde soracagim
Karından da ölçülebiliyor

benim vajinal ölçülüyor. karından da ölçülüyor ama doğru bilgi vermiyor. fark oluyor. hatta bugün bir arkadaş karından 3.5 cm vajenden 1.7 cm çıktığını ve dikiş uygulandığını öğrendim. o yüzden mümkünse vajinal baktırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…