-
- Konu Sahibi matsiyahoje
- #71.321
Bak o iyiymiş :) ben çanta almadım canım mustelanın setiyle verilen çantayla idare ediyorum :/Bebek bakım çantalarının termo gözü oluyor ya da termo cüzdanı onlardan kullanabilirsin bence. Benimkinin termo cüzdanı var öyle daha iyi bence o cüzdanı başka çantayla da kullanabilirsin hep aynı çantayı kullanacak değiliz ya
Ben de ara ara veriyorum alişsin diye ama atıyo oguruyo agliyo alsa çok iyi olacak ben olmadigimdan eşim en azından 5 10 dk oyalayabilir@Nurmuratkf canım başta alıştırmayınca zor biraz, daha odaya gelir gelmez verdi annem avent soothie hatta hemşireler kızdı vermeyin diye. Ama daha sonra doktorumuz bile devam dedi çünkü emme refleksi çok azdı aventte güçlendirdik çenesi 40.haftasında tutabildi memeyi. Şuanda da uykuya dalacağı zaman veriyorum biraz emip uyuyor. Gün içerisinde almıyor zaten karnı toksa öğürüp atıyor ama aldığı anda da uyuyacağını biliyor hemen yumuyor gözünü :)
Ben de korse takmadim ama sar dediler arada çarşafla sarıyorum ya da yazmayla. 26 kilo aldım ben 17si gitti ama hala eski kilom dönmeye çok var :'( izmirdeyim ben sıcaktan klima siz odaya geçilmiyorİlk dört ay spor yasak diye biliyorum canım. Belki yürüyüş olabilirdi ama hava cehennem gibi evden çıkamıyorum hareketsizim maalesef :/ yine de 16 kilo almıştım 11 kilo gitti şükür ama göbüş daha var. Doktorum korse taktırmadı gerek yok dedi benim de dikişlerim çok acıyordu işime gelmedi giymek ama kesin pişman olacağım giymediğime
63 le başladım canım 89 oldum dogumda 10 kilosu gitti bebeğim şimdi 26 günlük ben 72 73 arasındaydım yani yaklaşık 10 kilo fazla var hala eski kiloma göre 63ken de yağlı olabilirim aslındaCanım kaç kilo fazlan var bilmiyorum ama ben +6 ile doğumdan çıktım doktorum ilk 6 ay verme dedi, ben de onu dinliyorum :) 55 idim şuan 61-62 arasıyım vermiyorum sütün kalitesi için vücutta yağ oranının biraz yüksek olması gerekiyormuş
Canım ben 13 ünde çarşamba doğum yaptım ve yaklaşık iki hafta zor kalkıp oturdum o nedenle korkudan açıdan bi şey sarmadim 3. Haftada arada bi iki kez çarşaf sardım şimdi e arada aklıma geldikçe çarşaf ya da yazmayla sariyorumSelam hanimlar bişey sorcaktim sezeryan olan arkadaşlar korse giydinizmi gobeginizi toparlaması için ne yaptiniz ve kaçıncı gününde yaptiniz
Bak o iyiymiş :) ben çanta almadım canım mustelanın setiyle verilen çantayla idare ediyorum :/
Canım emzirme den önce ve sonra sabunla yıkayıp kurut sonra zeytin yağı veya krem vur bak en azından emzirdikten sonra sabunla yıkama işini kesin yap bi dene birşey kaybetmessin geçerse dua isterim amaYok cnm gözümden yaş gele gele veriyorum valla. Ama dediğim gibi gece 2 den gündüz 2ye 3 e kadar mahvoldum bişey yemedim dinlenenedim bildiğin dayanamadım ondan verdik
Islatıyorm ıslatmam mı yara yok yanma sızlama iğne batması inşallah biran önce geçer ya
Canım dışarıya çıkarken sütünü nasıl muhafaza ediyorsun? Akşam azıcık gezelim dedik eşimle ama sıcakta sütüm bozulur diye korkuyorum
İlk dört ay spor yasak diye biliyorum canım. Belki yürüyüş olabilirdi ama hava cehennem gibi evden çıkamıyorum hareketsizim maalesef :/ yine de 16 kilo almıştım 11 kilo gitti şükür ama göbüş daha var. Doktorum korse taktırmadı gerek yok dedi benim de dikişlerim çok acıyordu işime gelmedi giymek ama kesin pişman olacağım giymediğime
Kullandığın korse nasıl bi şey canım ben araştırıp alacaktım herkes Hayır! Yapınca vazgeçtim :/@ysbam canım ben 4. gün kontrole gittim doktorum hemen kullanabilirsin dedi. Bende sezaryen oldum ilk 15-20 gün gece bile çıkarmadım şuan baya toparlandı sadece +5-6 kilo fazlam var onun salmışlığı var sadece bir de doktorum oturup kalkmanı kolaylaştırır belin için kullan dedi gerçekten de desteklediği için çok rahat hareket ediyordum
Kullandığın korse nasıl bi şey canım ben araştırıp alacaktım herkes Hayır! Yapınca vazgeçtim :/
Cnm dr yaziyomu bunlari kendimmi alcamNurse harveys ve maflor kullandım şimdi de sab simplex kullanıyorum. Hepsinden de memnunum
TaMAM canım teşekkür ederim sadece bele mj diye merak ettim :) dize kadar olanları kullanamıyorum ki ben :/ bacaklarımda dar bi şey olunca kaşıntı basıyor beni uzun çorap dahi giyemiyorum bu yüzden :/ben pierre cardinin normal toparlayıcı korsesini aldım canım dize kadar, üstü de göğüse kadar. Çok memnun kaldım
Cnm dr yaziyomu bunlari kendimmi alcam
Ikisini ayni anda sagabiliyor musun? Sagilmiyo falan dediler de
Gene ona sukur. Benim oğlan emzigi verince öğürüyor az daha zorlarsam kusuyoremziğe alışmadı ama elini emmeye alısti, sapur supur elini kolunu emiyor cok tatli
ben pierre cardinin normal toparlayıcı korsesini aldım canım dize kadar, üstü de göğüse kadar. Çok memnun kaldım
Oh ne güzel yapmışsın , ben pompayı yeni aldım. Keşke daha önce alabilseydim hem sütüm daha fazla olurdu hem dolaba daha çok koyardım. Küçük bir termos ya da termal çanta alayım ben de dışarıda gezerken, hastanede falan iyi olur :) ne iyi yapmışsın kaçamak yaparak, ben 47 gündür hastane ve birkaç kez annemlere çıkmak dışında bişey yapamadım sıcaklardanCanım ben genelde 2 öğün arası çıkıyorum ki dışarı da emzirebileyim vakit bize kalsın diye. Eğer uyuyorsa çıkarken dolaptaki sütlerden alıp termosa atıyorum soğuk kalıyor, emzirdikten sonra yanıma aldığım sütü veriyorum. Termostan çıkarıp bekletiyorum biraz zaten sıcakta ılınıyor, dışarıda 3 saate kadar muhafaza edebilirsin sütü, ki soğuklarda dışarıdaysan 4-5 saat dayanır dedi doktorumuz. Eğer o gün sütüm gerçekten azsa mama alıyorum takviye yanımıza... Ben hiç sıkıntı yaşamadım ilk günden beri dışarıdayız biz hep, strese girmedim hiç... Hatta şuan eşimin yanına geldim 3 gündür tatil yapıp kafa dinliyoruz dolaba sağdığım sütleri bırakmıştım annem onlardan veriyor bu bile nimetmiş kafam rahat bebiş anne sütü alıyor. Ben de 2 saatte bir sağıp buzluğa atıyorum yine ileride kullanırım diye
İnan kimi dinleyeceğimizi şaşırdık. Her doktor farklı görüşte, en iyisi vücudumuzu tanıyıp ona kulak vermek sanırımBana karın egzersizlerini 3.aydan sonra yapabilirsin demişti, 1 ay sonra yürümeye başlayabilirsin dedi. Bazı doktorlar farklı canım geçen başka bir arkadaşıma da doktoru 1,5 aydan sonra spora başlayabilirsin demiş
Canım ilk emzirmeye başladıgımda benim de öyleydi.. Emzirmek benim için resmen işkenceydi. Ama 3-4 gün sonra geçti. Bebeğın sadece meme ucunu değilde, o kahverengi bölgeyle birlikte ucunu kavratmaya çalış. Emzirdikten sonra siyah çay poşetleriyle kompres yap, rahatlatıyor biraz olsun. Ben bir de Lansinoh kremini kullandım bi kaç kez ucu için. Ama sonra bebeğim emerken yüzünü ekşitiyor diye vazgeçtim ondan. Ne kadar faydası oldu onu tam bilemiyorum.. Allah yardımcın olsun, merak etme geçecek hepsi.