2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Gene ona sukur. Benim oğlan emzigi verince öğürüyor az daha zorlarsam kusuyor emziğe alışmadı ama elini emmeye alısti, sapur supur elini kolunu emiyor cok tatli
Benimki de oguruyo işte zorlayamiyorum kusacak diye :/ eldivenleri de emiyo benimki de :/ off emzige nasıl alışacak bebetoslarimiz illa pekmez mi banalim

Canım en kısa sürede sağlığına kavuşacak inşallah :) hep dualarımızdasınız Uykusuz gecelere alışmaya başladım çok şükür bizde gaz problemi yok o yüzden daha keyifli tabiki :) mevlüt için abart canım nasıl istiyorsan öyle yap, bak bana doğumda abartıyorsun diyenler çıktı hepsi şimdi iyiki yapmışsın çok güzeldi diyorlar, fotoğrafları görenler bayılıyorlar. Ben mevlütü annemlerde yapacağım ufak bir ilçe olduğu için deniz kenarında açık havada kır düğünü şeklinde olacak akşamüstü 5 gibi... 70-80 kişi gelecek gibi, yine hepsi ellerimizle hediyelerini ayarlıyoruz şimdi paylaşırım fotoğraflarını, eve tıkılıp bir sürü insana eziyet olmasın diye püfür püfür yapalım dedik

Ben kullanıyorum onerirom

G Gul1806 merhaba ben indirimde aldım, birçok kişi ihtiyacın olunca al dedi ama çok faydasını gördüm. Bebeğim 38.haftalık doğdu ememiyordu, sütüm de yoktu. 3. gün sütüm geldi ama bebek ememediği için hemen sağdım hem göğüslerim boşaldı, süt üretimi arttı hem de anne sütü almış oldu. Şuan evden çalışıyorum yani emzirmemde sıkıntı yok ama bazen gün içerisinde yine sağıp atıyorum dolaba bir öğün bazen çok uykum oluyor annem ya da eşim veriyor ben de uyuyorum. Bir yandan da ne kadar sütüm olduğunu görme fırsatın oluyor, yani sütüm azaldı mı çoğaldı mı stresi yok neyse görüyorsun orada... Bir diğer avantajı da benim ilk 15 gün göğüslerim çok yara oldu, emzirmek dahi istemiyordum bazen o zaman sağıyordum, doktorum da verme meme sağ dedi çünkü kan geliyordu yaradan bebek emmek istemiyordu, emzirmekte ısrar edersen bu sefer yaralar geçmiyor vs vs... Sağma makinası bebek kadar kuvvetli çekmediği için hem yaraların iyileşiyor hem de sütü boşaltmış oluyorsun...

Merhaba güzel anneler.
9 ay birlikte geçirdik birçok paylaşımlarımız oldu. yeri geldi kv çekiştirdik yeri geldi kocalardan dert yandık. birbirimize her konuda her zaman destek olduk. sonunda hepimiz bebeklerimizi kucaklarımıza aldık. paylaşımlarımıza artık meleklerimizle ilgili tecrübelerimizi de katmaya başladık.
bundan sonra yeni topiğimizde yine hep beraber güzel paylaşımlarla devam etmek dileğiyle...
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2016-temmuz-bebisleri-buyuyooor.946910/

Bebegini emzige alistirabilen var mı? Benimki atıyo hatta almiyo
Benim ki ilk günden beri aldı sütüm yoktu mememi de tutmuyordu oyalansın diye verdim sonra sanki onla doğmuş gibi çok alıştı pişman oldum verdiğime. Allahtan memeyi tutmaya başladıktan sonra ona düşkünlüğü kalmadı o kadar. Yine de tutuyor sıkılınca atıyor

Bizede dr her iki göğsünü de ver dedi bende öyle yapiyorim . Hangisi doğru ki ua :/

Canım standartlar belli; 15 dak bir göğüs 15 dak diğer göğüs... İlk 6 ay sadece anne sütü vs vs...Bunların hepsine katılıyorum ve olması gereken ama maalesef standartları yakalayan şanslılar çok az... 3. gün sütüm geldi ve ememiyordu mama desteği önerdi doktorumuz, sütüm artıp emmeyi de öğrenince doktorumuz istersen mama verme artık dedi ve kilo alması durdu...2 saatte bir emziyordum olmadı sağıyordum ama sağdığımda çıkan süt 10ml çocuk doyar mı onunla, inat ettim vermedim mama bir süre sonra dayanamadım mama takviyesi yaptım ama gündüz emzirebildiğim kadar emzirdim eğer gerçekten boşsa göğsüm üzerine biraz mama yapıp takviye yaptım... Sağlık ocağı ilk kontrolümüzde ebe resmen fırçaldı kesinlikle mama verme sütün yetmiyorsa kilo kaybeder görürüz o zaman mama veririz dedi ama çocuk bu deneme yanılma tahtası mı? Doğumdan beri yanında olan çocuk doktorumuza anlattım panikleme senin çocuğun mama ile beslenen bir çocuk değil ki sen sadece takviye yapıyorsun, mama verdin diye sağlıksız olacak diye bir durum yok sen elinden geleni yapıyorsun dedi... Haklı da Allah korusun kanser olup, göğsü alınan bebeğine sadece mama veren anneler var onların çocukları aptal mı oluyor, sağlıksız mı oluyor hayır... Keyfi olarak verilmemesine karşıyım anne sütünün, ama eğer sütünüz azsa, yetmiyorsa da zorlamanın alemi yok psikolojik olarak yıpranırsınız.Keyfini çıkarın, rahat olun.. Benimki 2 göğsümüde emiyor ama en çok solu çünkü sağda süt az.. Hangisini verdiysem diğerini sağıyorum arkasından, dışarı çıkarsam sağdığımı veriyorum ya da emziriyorum hiçbirşey olmazsa mama veriyorum.

Sen marka aldin canim? Kaca aldin? Lansinoh ikililer 207 tl genelde

Sen marka aldin canim? Kaca aldin? Lansinoh ikililer 207 tl genelde

Canım bilmiyorum forumda 2'li kullanan var mı da alırken bakmıştım ikililer gereksiz diyorlardı. Ama kullanan varsa yardımcı olur sana.. Ben kraftın kullanıyorum minik pratik birşey tek göğüs için, hem elektrikle hem pille çalışıyor... At çantana çık dışarı yer kaplamıyor... Çok memnunum zaten emen bir bebek olduğu için gün içinde 1-2 kere kullanıyorum. İndirimden 100-120 tl gibi bir rakama aldım sanırım ebebekten ama internette heryerde var kraft xn-2209ma

@Nurmuratkf canım başta alıştırmayınca zor biraz, daha odaya gelir gelmez verdi annem avent soothie hatta hemşireler kızdı vermeyin diye. Ama daha sonra doktorumuz bile devam dedi çünkü emme refleksi çok azdı aventte güçlendirdik çenesi 40.haftasında tutabildi memeyi. Şuanda da uykuya dalacağı zaman veriyorum biraz emip uyuyor. Gün içerisinde almıyor zaten karnı toksa öğürüp atıyor ama aldığı anda da uyuyacağını biliyor hemen yumuyor gözünü :)

Canım dışarıya çıkarken sütünü nasıl muhafaza ediyorsun? Akşam azıcık gezelim dedik eşimle ama sıcakta sütüm bozulur diye korkuyorum

Emziren ve hala benim gibi tontiş olan deneyimli anneler ne yapsak da Zayıflasak var mı bildiginiz yöntem spor vs? Sezaryen oldum bu arada

Canım kaç kilo fazlan var bilmiyorum ama ben +6 ile doğumdan çıktım doktorum ilk 6 ay verme dedi, ben de onu dinliyorum :) 55 idim şuan 61-62 arasıyım vermiyorum sütün kalitesi için vücutta yağ oranının biraz yüksek olması gerekiyormuş

Selam hanimlar bişey sorcaktim sezeryan olan arkadaşlar korse giydinizmi gobeginizi toparlaması için ne yaptiniz ve kaçıncı gününde yaptiniz

Canım dışarıya çıkarken sütünü nasıl muhafaza ediyorsun? Akşam azıcık gezelim dedik eşimle ama sıcakta sütüm bozulur diye korkuyorum
Bebek bakım çantalarının termo gözü oluyor ya da termo cüzdanı onlardan kullanabilirsin bence. Benimkinin termo cüzdanı var öyle daha iyi bence o cüzdanı başka çantayla da kullanabilirsin hep aynı çantayı kullanacak değiliz ya

Emziren ve hala benim gibi tontiş olan deneyimli anneler ne yapsak da Zayıflasak var mı bildiginiz yöntem spor vs? Sezaryen oldum bu arada
İlk dört ay spor yasak diye biliyorum canım. Belki yürüyüş olabilirdi ama hava cehennem gibi evden çıkamıyorum hareketsizim maalesef :/ yine de 16 kilo almıştım 11 kilo gitti şükür ama göbüş daha var. Doktorum korse taktırmadı gerek yok dedi benim de dikişlerim çok acıyordu işime gelmedi giymek ama kesin pişman olacağım giymediğime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…