Canım standartlar belli; 15 dak bir göğüs 15 dak diğer göğüs... İlk 6 ay sadece anne sütü vs vs...Bunların hepsine katılıyorum ve olması gereken ama maalesef standartları yakalayan şanslılar çok az... 3. gün sütüm geldi ve ememiyordu mama desteği önerdi doktorumuz, sütüm artıp emmeyi de öğrenince doktorumuz istersen mama verme artık dedi ve kilo alması durdu...2 saatte bir emziyordum olmadı sağıyordum ama sağdığımda çıkan süt 10ml çocuk doyar mı onunla, inat ettim vermedim mama bir süre sonra dayanamadım mama takviyesi yaptım ama gündüz emzirebildiğim kadar emzirdim eğer gerçekten boşsa göğsüm üzerine biraz mama yapıp takviye yaptım... Sağlık ocağı ilk kontrolümüzde ebe resmen fırçaldı kesinlikle mama verme sütün yetmiyorsa kilo kaybeder görürüz o zaman mama veririz dedi ama çocuk bu deneme yanılma tahtası mı? Doğumdan beri yanında olan çocuk doktorumuza anlattım panikleme senin çocuğun mama ile beslenen bir çocuk değil ki sen sadece takviye yapıyorsun, mama verdin diye sağlıksız olacak diye bir durum yok sen elinden geleni yapıyorsun dedi... Haklı da Allah korusun kanser olup, göğsü alınan bebeğine sadece mama veren anneler var onların çocukları aptal mı oluyor, sağlıksız mı oluyor hayır... Keyfi olarak verilmemesine karşıyım anne sütünün, ama eğer sütünüz azsa, yetmiyorsa da zorlamanın alemi yok psikolojik olarak yıpranırsınız.Keyfini çıkarın, rahat olun.. Benimki 2 göğsümüde emiyor ama en çok solu çünkü sağda süt az.. Hangisini verdiysem diğerini sağıyorum arkasından, dışarı çıkarsam sağdığımı veriyorum ya da emziriyorum hiçbirşey olmazsa mama veriyorum.