• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Kızımın 40 haftasını tamamlamasına 5 gün kaldı ve hiçbir belirti yok.. Gören de karnın hala yukarıda senin diyor hepten üzülüyorum zaten. Sancım falan da yok, nst de bile zaten 4-5 çıktı iki gün önce şaka gibi. Hava da 40 derece sıcak, Rabbim yardımcımız olsun. Doktor kızlar pek bekletmez gerçi bile dedi ama benimkinin beklemeye niyeti var gibi daha. Gerçekten bu son günler geçmek bilmiyormuş...
Her kelimesiyle beni anlatmissin canım geçen haftaki nst 1 lerde dolaniyor du hatta bugün 40+1 olduk çarşambaya kadar normal doğmazsa sezaryan olacam merdiven in çık yürüyüş yap diyenler oldu en son dün camiz sütü varmış ondan iç bile diyen oldu sancı baslatiyormus

Kızımın 40 haftasını tamamlamasına 5 gün kaldı ve hiçbir belirti yok.. Gören de karnın hala yukarıda senin diyor hepten üzülüyorum zaten. Sancım falan da yok, nst de bile zaten 4-5 çıktı iki gün önce şaka gibi. Hava da 40 derece sıcak, Rabbim yardımcımız olsun. Doktor kızlar pek bekletmez gerçi bile dedi ama benimkinin beklemeye niyeti var gibi daha. Gerçekten bu son günler geçmek bilmiyormuş...
Bende bende.. Benimki de kız günlerdir bekliyorum resmen ya.. yok anacım son gününe kadar bekleyecek galiba:KK76: Resmen gündüz uyuyorum zaman tez geçsin diye :deli: sıyırdım iyice..

Her kelimesiyle beni anlatmissin canım geçen haftaki nst 1 lerde dolaniyor du hatta bugün 40+1 olduk çarşambaya kadar normal doğmazsa sezaryan olacam merdiven in çık yürüyüş yap diyenler oldu en son dün camiz sütü varmış ondan iç bile diyen oldu sancı baslatiyormus
Bana da doktor 41e kadar bekleriz o gün suni sancı veririz dedi canım ama Allah affetsin benim pek o kadar bekleyecek sabrım var mı bilmiyorum.. Tabii başta hayırlısı ne zaman geleceğini Allah bilir ve o zaman da hayırlı zaman olsun inşallah. Sana doktorun suni sancıdan falan bahsetmedi mi hiç direkt sezaryen mi dedi canım?

Bende bende.. Benimki de kız günlerdir bekliyorum resmen ya.. yok anacım son gününe kadar bekleyecek galiba:KK76: Resmen gündüz uyuyorum zaman tez geçsin diye :deli: sıyırdım iyice..
Aynen canım ben de gündüzleri sıcaktan fırsat buldukça uyumaya çalışıyorum başka türlü vakit geçmiyor yoksa...

hahahah iyiymiş :KK70: ya ne bilimm yatakta yatırınca da ezersem diye korkuyor insan Allah korusun :KK43:

Canım zaten uykuların hep yarım olduğu için o kadar derin uyuyamıyor insan,zaten 2 saatten fazla uyuyamıyorsun onda da yattığın şekilde kalkıyorsun sağa sola dönemeden... bir de bebek reflü yastığı var ya ben ona koyuyorum daha korunaklı oluyor.

Doğum sancısının başladığını anlayamamamız gibi bir durum olmaz değil mi kızlar? Bugün saatlerce ütü yaptım, kv ördüğü battaniyeyi yastığı astım, az bir şey banyo temizledim derken şu an karnımın ağrısından duramıyorum. İş yapmadan da olmuyor, kv ye sen kalk yap da diyemem. Herhalde iş yapmak yüzünden bu ağrı ama normalde de tedirgin oluyorum ya hemen farkına varamazsam diye.

Doğum sancısının başladığını anlayamamamız gibi bir durum olmaz değil mi kızlar? Bugün saatlerce ütü yaptım, kv ördüğü battaniyeyi yastığı astım, az bir şey banyo temizledim derken şu an karnımın ağrısından duramıyorum. İş yapmadan da olmuyor, kv ye sen kalk yap da diyemem. Herhalde iş yapmak yüzünden bu ağrı ama normalde de tedirgin oluyorum ya hemen farkına varamazsam diye.

Kiminde doğum sancısı belden kiminde kasıklardan vuruyormuş canım. Benim sancımı anlatayım belki fikir verir. Sancı geldiğinde yavaş yavaş şiddetleniyor. İlk 5 saniye falan dayanabilecek kadar oluyor sonra yavas yavas kuvvetleniyor en siddetli aninda 15-20saniye sanki hayat duruyor, hiç kıpırdamadan sancının geçmesini beklemen gerekiyor, istesen de hiç birşey yapamıyorsun zaten. Doğum iyice yaklaştığında da o kuvvetli sancılar daha da ağrılı oluyor ve aşağı doğru sanki çok fena büyük tuvaletin gelmis gibi bir baski oluyor.

:KK46::halay::halay:Kızlar benim bebisimin gelmesine az kadı 38+3 olduk tık yok :) şampuan ve krem ne aldınız . Tecrübeli olanlar paylaşabilir mi benimle.

Cnm ben sancılarımı hissetmedim son saatlere yaklaştığımda hissettim. Ağrı eşiğim yüksek olduğumu söylemişti bir hemşire kolay kolay canım yanmaz ya da adet sancılarımdan alışmışım:)) ben de aynı endişeyi yaşamıştım çünkü 32 haftada rutin kontrolde düzenli sancım çıkmıştı ve ben hiç ağrı duymuyordum. Doğum öncesi bazı belirtiler oldu ama, mesela bir gece önce nişanım geldi, son hafta bağırsak hareketlerim epey hızlıydı, ödem topladım. Doğum yaptığım gün sol tarafımdan bir ağrı başladı zaten açılmam 5 cm olmuştu 3 saat sonra da doğum yaptım.

Bana da doktor 41e kadar bekleriz o gün suni sancı veririz dedi canım ama Allah affetsin benim pek o kadar bekleyecek sabrım var mı bilmiyorum.. Tabii başta hayırlısı ne zaman geleceğini Allah bilir ve o zaman da hayırlı zaman olsun inşallah. Sana doktorun suni sancıdan falan bahsetmedi mi hiç direkt sezaryen mi dedi canım?
Söyledi canım çatı muayenesi yapalım dedi sonra suni sancı çatı muayenesinden anlasiliyormus suni sancı ya cevap ceri vermeyecegi dedi suni sancı ya cevap vermezse sezaryan cnm

Hurma oksitosin salgılattığı için doğumu hızlandırabiliyormuş hatta Kuranda Meryem suresinde geçer. Doğum sancısı Meryemi huröa ağacına yöneltti diye geçer

Söyledi canım çatı muayenesi yapalım dedi sonra suni sancı çatı muayenesinden anlasiliyormus suni sancı ya cevap ceri vermeyecegi dedi suni sancı ya cevap vermezse sezaryan cnm

Bir de duyduğum başka bir şey çömelme hareketi, dengenizi kaybetmemek için sağlam bir yerden veya birisinden destek alarak çömelip kalkın.

38+1 den merhaba :KK50:
Kaldi son 4 gun :halay:
ben evde bos bos oturuyorum sanki biseyler eksikmis gibi geliyor ne yapmam gerekli onu da bilmiyorum1o_O
Siz bebis gelmeden evde dipkose temizlik yaptinizmi yada yaptirdinjz mi ev temizlense iyi olacak aslinda:KK14:
Ben yaptim canim dip kose temizledim heryeri dolap icleri haric.yerleri elimle sildim :KK53: acilmami hizlandirsin diye yaptim hepsini:KK70:

Ay resmen biz :KK43:
3ten beri ugrasiyorum yeni uyudu.memede uyumak istedigini dusunuyodum ama memede de uyumuyo surekli uyaniyo.bi tur bende onunla agladim en son neyi var da ben anlamiyorum diye :KK61:
canım biz sab simplex gaz damlası verdik biraz iyi geldi. bi de monovit d3 den şüphelendik belki o gaz yapıyo.sanki alttan gazı var yada karnı ağrıyo gibi geliyo bana

Back