• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Temmuz Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    379
Insallah seninki bu sekilde gelismez kolay olur. Ama eksiklerin filan vRsa hazir ol
Dayanamadem ve hastaneye geldim saatlerdir burdayım yatış verdi doktor :( nts hala takılı kontrol altında tutuyorlar. Serum yiyprim bi yandan. Açılma 1 cm mis daha bende çok büyük olasılıkla gıda zehirlenmesi canım :(

@EmiraSalih canil iki uc saat demissin ne kadarlik oldu bebisin doktor bana saat basi emzir dedi saglik ocaginda annem devamli basimda bebegi cok sik emzirmeye cakisiyoruz uyanmayinca sagip biberonla agzina veriyoruz zorla oyle
Emiyor sarilik 10.58 falandi cokmu azmi bilemedim uyasi ili saati gevince korkup bi zorla uyandiriyoruz ay ilk bebisim ne zormus allahim bize bagislasin bebislerimizi
Kac gunluk canim bebegin.biz 18 leri gormustuk maalesef

Masallah cnm ama hep iyi ol smdı akcıgere kan ğompalayan kapakcık gorevını yerıne getrmyr anjıyo dedıler ama rıskı varms bırsure takıp altnda olack delk var ama o kapanr dedıler onu dert etmyrz bakalm nasıp bz anı bişi olrsa dıye korkuyrz
Rabbim korusun meleğini inşallah canim benimmm Allâhin izniyle düzelir inşallah bi şeycikte olmaz inşallah

HejaR12 HejaR12 canım bebisi nasıl gydiriiosun merak ediorum

Canım biz ilk 4 gün iki kat giydirdik hemşireler in tavsiyesiyle sonra ki günler tek kat bir citcitli badi ince bir alt ve çorap bir kaç gün sonra kısa kollu ya geçeriz 11 günlük daha.

Dogum yapan anneler bebeklerinizi kac saatte bir emziriyosunuz ya da besliyosunuz? Ben yaklasik 5 6 gundur sadece emziriyorum.sariligimizda dustu artik 1 bucuk saatte bir beslemiyorum.bir iki gundur dikkat ettim 3 saatte bir emmek istiyo.birde her seferinde sadece tek gogsumu emiyo.bazen 10 dk bazen 20 dk.siz nasil yapiyosunuz her seferinde iki gogsunuzude emiyo mu bebekleriniz.

Biz 11 günlüğüz şuanda sariligimiz olmadı şükür inşallah olmaz da 2-3 saatte bir kendi uyanıp istiyor memeyi yaklaşık 1 saat memede.çok emiyor emdiği içinde sonra da kusuyor.ben bir sağ göğsümü veriyorum bir sol göğsümu veriyorum.

Canim seninkimi az benimkimi cok bilemedim cok az emdigi icin ben nerdeyse iki saatte bi 60cc veriyorum ki genelde uyandirabilirsem saat basi emzirmeye calisiyorum halada acmi acaba diye korkuyorum bazen hazir mamamada yapiyoruz gunde bir falan 60 cc genelde aksamlari

Bana da 60cc çok gibi geldi bir de mama dr danıştin mi canim

Günaydın hanimlar:KK25: bebek arabasi almama fikrimden maalesef bebegimin yaz bebegi olup kanguruda sicaklayacagindan vazgeçmiş durumdayim:110: almış ken hafif bi şey almak istiyorum çünkü ekim Kasım gibi kanguru ya gecicem inşAllah:halay: baktım baston puset ler çok hafif ve az yer kaplıyor lakin tek pozisyonlu:KK61: var mı bildiginiz bi marka vs o bastonlarin yatanlarindan?:KK51:

Nstye girdim bugun ne sanci var ne kasilma. Kaldikça toto buyutecek sıpam eyvahlar olsun bana:olamaz:
Dur da sırada ben varım :KK70: benim de karnım cilginlar gibi kaşınıyor ben de kasiyorum :kızgın: vazelini üst üste sürüyorum faydasız yoğurt sur bakalım dedi eşim surdum soğuk soğuk biraz rahatlattı. O arada netten araştırırken senin durumu da okudum son zamanlar o da normal :kızgın: kremlerle olduğu kadar idare edicez ama bak annem süt kaymagı her şeye iyi gelir derdi varsa bi kadından falan sut alabiliyosan onda kaymak olur sur göğsüne derim:KK39:

Selam kızlar..Hayırlı bayramlar..Biz de bugün 6 günlük olduk.Arefe gününü hastanede fototerapide(mavi ışık)geçirdik. 2 günlükken 13.6 çıktı sarılık.Şimdi daha iyi inşallah tamamen geçmesini bekliyoruz.Erken dogan,sunni sanciyla doğan bebeklerin %80 inde sarılık olasılığı varmış. Size tavsiyem,doğal süreçte ve sanciyla vs ile gelen bebeklerin dışında süt geriden geldiği için çocuk savunmasız ve dayanıksız kalıyor.Eğer sutunuz gelmemişse veya yetersiz geliyorsa ne olur hiç zaman kaybetmeyin ve mama takviyesi yapın.Bu geçici bir durum.Sonra sutunuz gelince bol bol emzirin..Saat başı vs de değil..Devamlı yarım saatte 45 dakkada..Benim 3. Cocugumda başıma geldi diğerlerinde böyle bir deneyimim yoktu.İkişer sene emzirdim yavrularımı.Bunu da emzirecegim inşallah. Ama ilk başta sütüm çok randımanlı gelmediği için bebeğim sarılık oldu.Bir de sarılık olduysa da yine anne sütü yanında mama takviyesi yapın daha hızlı atiyormus sarılığı. Çünkü vücut mamayi anne sütünden daha çabuk hazmediyor.Sarılık da idrar ve dışkı yoluyla gidiyor..Bilginize..Doğuran anneler hepinizin gözü aydın..Rabbim hicbirimizin evladının acısını gostermesin.

Dur da sırada ben varım :KK70: benim de karnım cilginlar gibi kaşınıyor ben de kasiyorum :kızgın: vazelini üst üste sürüyorum faydasız yoğurt sur bakalım dedi eşim surdum soğuk soğuk biraz rahatlattı. O arada netten araştırırken senin durumu da okudum son zamanlar o da normal :kızgın: kremlerle olduğu kadar idare edicez ama bak annem süt kaymagı her şeye iyi gelir derdi varsa bi kadından falan sut alabiliyosan onda kaymak olur sur göğsüne derim:KK39:

Ayy canim kaşıntı dan bende çok cektim malesef ama geçici bir durum doğumdan sonra geçiriyor Allah yardımcin olsun

Ayy canim kaşıntı dan bende çok cektim malesef ama geçici bir durum doğumdan sonra geçiriyor Allah yardımcin olsun
Benimki bi de hafif kabarık kabarıksert oldu gobegimin altı yarın doktora gideceğim bakalım o ne diyecek çok fena kasiniyo gece bi bakıyorum kaşımaya baslamasim:kızgın:hemen geçiyo mu Doğum yapınca peki?

merhaba kızlar. gece 1 gibi suyum geldi ve hastaneye gittik. 3 temmuz sabah 10.30ta açılmam 1 cm olduğu ve sancım olmadığı için suni sancı verildi. ve akşam 9.30 ta epidural normal doğumla kızım dünyaya geldi. darısı sizin başınıza. şuan biraz sıkıntılarımız var sütüm gelmedi hala
Canım gözün aydın. Memnun oldun mu doğum şeklinden bende epdralli normal düşünüyorum. Sonrasında bel ve baş ağrın oldu mu ? Sütün şu an nasıl ?

Kızlar ben bebeğimi emziremiyorum çok az geliyor damla şeklinde azıcık emzirmeye çalışıyorum onun dışında 2 saat aralıklarla 30 cc veriyorum ama doymuyor sanki sizce az mi
bebeginin emme refleksi gelismemistir tam.elektrikli makina ile sutunu arttirirsin.bebisin emmesi yetersiz gelebilir

Benimki bi de hafif kabarık kabarıksert oldu gobegimin altı yarın doktora gideceğim bakalım o ne diyecek çok fena kasiniyo gece bi bakıyorum kaşımaya baslamasim:kızgın:hemen geçiyo mu Doğum yapınca peki?

Canım dr benden önce karaciğer enzimlerime baktırmami söyledi tahlil yaptırdık bişey çıkmadı ama 4. Aydan beri kaşınıyor benim egzama olmuşum hamilelikte dr nemlendirici vermisti cildiyeye son haftalar pek fayda etmedi hatta bazen pul pul oldu döküldü lekeler oldu doğumdan sonra hepsi geçti lekeler bile :) hemen sonrasında ben hiç kasinmadim canim

Kizlar gunaydin herkese emzirmeyle ilgili yazilariniz baya faydali oluyo acaba bu sut yapan cay vs seyleri dogumdan once kullansak faydasi olur mu ? Ne kadar zaman once ve ne kullanilmali

Herkese Hayirli Bayramlar kizlar bu yil cifte bayram yasatti Rabbim sukurler olsun.Bayram sekerlerimiz omrumuze tat getirdi.Allah ger gunumuzu bayram tadinda yasamayi nasip etsin .Biz gunlerimizi emzirme savaslari gaz cikarma mucadelesi vererek geciriyoruz benim bir sorunum var yardim ederseniz sevinirim bebege mamayi avent naturel dogal akis biberonla verdim acikinca mama istiyo gogsumu agzina aliyo geri cikariyo sonrada agliyo emsin diye savasiyoruz dr da mama verin dedi. Cocuk mamaya alisti galiba neyapacagimi bilmiyorum emzigide aliyo meme ucum yumusak mi geliyo acaba

canımcım, sütün geliyorsa sütünü sağ ve biberonla ver, gelmiyorsa mamaya devam ancak ne olursa olsun, neyle içerse içsin, beslensin. önemli olan beslenmesi. alışsın ,hiç problem değil. emzirmek tabu olmuş artık, emziremeyen suçlu hissediyor kendini. yoksa yoktur, elden gelen birşey yokki :))

mutlaka pompa almalısın ve sütünü geldikçe (3-4 saatte bir) sağmalısın. anne sütü önemli ancak ölüm kalım meselesi değil. memeni almıyorsa silikon meme uçlarından deneyebilirsin, ben çok memnun kalmıştım onlardan. wee marka gayet işe yarıyor :)

Back