- 25 Şubat 2015
- 3.640
- 1.830
banada hemşire dedi onu canım. 2 doz gebelikte yapılan 2 yıl koruyormuş. eğer 3. dozu doğum sonrası yaptırısan 5 yılmış. yani bu süre içinde gebe kalacaksan 3. dozu yaptır dedi. ben yaptırıcam. malum yaş kemale erdi :) 5 yıl değil Allah nasip ederse 2 yıla düşünüyorum 2. yiBENİM İKİNCİ HAMİLELİĞİM.İLKİ 2012 DOĞUMLU.2 DOZ TETENOZ AŞISI YAPTIRMIŞTIM.İKİ FARKLI DOKTORA SORDUM.BİRİ GENE YAPTIR DEDİ.DİĞERİ 5 YIL KORUR DEDİ.KARARSIZ KALDIM.ACABA NE YAPMALIYIM
geçmiş olsun canım, bilgim yok hiç. şeker yüklemesi bu sebeplemi eerken yapıldı ? benmkide biraz aşağıdaymış ama normal dedi dr. Allah korusun inşallah bebişleriKızlar bugün doktora gittim sevinsem mi uzulsem mi bilmiyorum. Şuan 20+1'im 430 grammis minnakim bebeğin iyi dedi doktorum ama suyum fazlaymis. Şeker yüklemesi yapıldı yarın alicam sonuclarimi haftaya da ayrintili ultrasona giricem. Suyum neden fazla hiç bilmiyorum sonuçları ne olur hiç bilmiyorum. Guatr im biraz yüksek çıktı.Korkuyorum doktorum bebkte sıkıntı yok dedi ama korkuyorum
Sanırım o yüzden yapıldı. Ailede şeker hastası olan var mi diye sordu. Yarın tam olarak ogrenicem ins bisey olmaz bebegime doktorum korkulacak bisey yok onlemi ni alırsak bisey olmaz dedi ama insan ister istemez korkuyor. İnternette bu konuda iyi bisey yazmiyor.geçmiş olsun canım, bilgim yok hiç. şeker yüklemesi bu sebeplemi eerken yapıldı ? benmkide biraz aşağıdaymış ama normal dedi dr. Allah korusun inşallah bebişleri
çok geçmiş olsun canım. sen internette yazanları çok okuma. her yazan şey senin bebeğine olacak diye bişi yok. doktorunun söylediklerini dinle. en doğrusunu o bilir. sıkma canını.Sanırım o yüzden yapıldı. Ailede şeker hastası olan var mi diye sordu. Yarın tam olarak ogrenicem ins bisey olmaz bebegime doktorum korkulacak bisey yok onlemi ni alırsak bisey olmaz dedi ama insan ister istemez korkuyor. İnternette bu konuda iyi bisey yazmiyor.
Allaha şükür şeker yuklemesinin sonucu iyi çıktı şekerim yokmuş. Çok rahatladim artık bende okumamaya karar verdim doktorum korkma düzelir yediklerine dikkat et yeter dedi. Bu arada çok tesekkur ederim ama insan yinede bebeğine bisey olcak diye korkuyor.çok geçmiş olsun canım. sen internette yazanları çok okuma. her yazan şey senin bebeğine olacak diye bişi yok. doktorunun söylediklerini dinle. en doğrusunu o bilir. sıkma canını.
Canim ben yaptırdım. 50 mllik seker yuklemesi yapildi Acken kan veriyorsun sonra sana kaç ml şeker yüklemesi yapılacaksa onu veriyorlar. Bi saat içinde o şekerli suyu iciyorsun. Sonra kan veriyorsun bu kadarcik :) şekerli suyu içerken hiç kalkmadan icmen lazimmis bana öyle dediler. Tadı da güzeldi bnm ictigimin elma aroması vardi :)arkadaşlar ben de iki hafta sonra şeker yüklemesi yaptıracam nasıl oluyor doktor bana aç karnına gel dedi
anladım canım bakalım iki hafta sonra ben de yaptıracam inşallah olumlu sonuç olur sonuçlar peki hemen çıkıyor o hafta aşım da var hayırlısı bakalımCanim ben yaptırdım. 50 mllik seker yuklemesi yapildi Acken kan veriyorsun sonra sana kaç ml şeker yüklemesi yapılacaksa onu veriyorlar. Bi saat içinde o şekerli suyu iciyorsun. Sonra kan veriyorsun bu kadarcik :) şekerli suyu içerken hiç kalkmadan icmen lazimmis bana öyle dediler. Tadı da güzeldi bnm ictigimin elma aroması vardi :)
sevindim canım. tabiki insan ister istemez korkuyor bende öyleyim. ama internette yazan herşeye inanmamak lazım. çok kötü şeylerde yazıyor insanın morali bozuluyor.Allaha şükür şeker yuklemesinin sonucu iyi çıktı şekerim yokmuş. Çok rahatladim artık bende okumamaya karar verdim doktorum korkma düzelir yediklerine dikkat et yeter dedi. Bu arada çok tesekkur ederim ama insan yinede bebeğine bisey olcak diye korkuyor.
Yaptırdım 1 gün sonra sonucunu aldım canim ins iyi cikar. Tokluk 140 dan yukarı olursa sıkıntı varmış.anladım canım bakalım iki hafta sonra ben de yaptıracam inşallah olumlu sonuç olur sonuçlar peki hemen çıkıyor o hafta aşım da var hayırlısı bakalım
Canim Allahin izniyle hicbisey olmuycak hiç sıkıntı yapma. Tedirginlesip bebisini de tedirgin etme biliyorum kolay değil. Ben normal doğuma engel diye biliyorum. İns kendiliğinden küçülür miyomlarin. İns bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Moralini yüksek tut. Seni çok iyi anlıyorum bende sana moralini yüksek tut diyorum ama ayrıntılı ultrasona girip çıkana kadar aklım hala bebeğimde olacak. Allahimin koruduğunu esirgedigini kimse koruyup kollayamaz.Hamılelık oncesı mıyomu olun ve bu mıyomu hamılelıkle bır mıktar buyumus olan var mı aranızdaIste o benım. 2 cm olan mıyomum sımdı 3.5 cm olmus. Doktorum sımdıye kadar bırsey demıyordu , en son kontrole gıttıgımde mıyomumuz da burda dedı, tehlıkelımı dedım su an oyle bırsey yok dedı ama ben endıselıyım cunku mıyom erken doguma vs sebep olabılıyormus.
Tek mıyom var Allahtan. Normal doguma tamamen mı engel bılmıyorum bırsey demedı bana, umarım cok buyumez, sımdıye dek mıyomdan dolayı agrı pek olmadı ama 20lı haftalarda sorun yaratıyormus sanırım. Ben de 16sınde gırıcem ayrıntılı ultrasonaCanim Allahin izniyle hicbisey olmuycak hiç sıkıntı yapma. Tedirginlesip bebisini de tedirgin etme biliyorum kolay değil. Ben normal doğuma engel diye biliyorum. İns kendiliğinden küçülür miyomlarin. İns bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Moralini yüksek tut. Seni çok iyi anlıyorum bende sana moralini yüksek tut diyorum ama ayrıntılı ultrasona girip çıkana kadar aklım hala bebeğimde olacak. Allahimin koruduğunu esirgedigini kimse koruyup kollayamaz.
Canim dogunca geçebilecek olmasina cok sevindim. Belki bidahaki kontrole gidene kadar hic bi sıkınti kalmaz.kızlar, cuma günü doktora gittim. bebek çişini tutuyormuş. o yüzden böbreklerini biraz büyük ölçtü . suyu fazla içiyor olabilirmişim buda bebeğin böbreklerine fazla yüklenmeye yol açıyormuş. ya da bebek gerçekten çişini yapmayıp tutuyormuş. önce çok korktum. ama kayınvalidemle konuşunca eşiminde bebekken çişini tuttuğu öğrendim. doğunca geçer dedi doktor. erken sünnet ettirmek gerekebilir dedi. biz zaten doğar doğmaz sünnet ettirmeyi düşünüyoruz. Allah hayırlısıyla sağlıkla sıhatle bebeğimizi kucağımıza almamızı nasip etsin.
inşallah canım.. baya korktum çünküCanim dogunca geçebilecek olmasina cok sevindim. Belki bidahaki kontrole gidene kadar hic bi sıkınti kalmaz.
Gecmis olsun cnm sikinti yapma yaa dikkat edersin hersey yoluna girer Allah dermansz dert vermesin yeterkiHamisler bende 1 hsftadir hastanede surunuyorum. Hergun tahlil kan verme kendimle bebegimle ilgilenemez oldum hele pazartesi gunu 2 hastane 4 doktir gezdim. Ayrintili ultrasonda hic kotu bisey demedi doktor. Bugun hastanede o kadar sklinca yalnislikla bebegimi saglikli sihhatli dogurursam kurban kescem dedim :) adakta bulunmus oldum. Biktim atik kolumda kan vrrecek damar kalmadi. Heps delik ve mosmor. Bebegimde hic skinti yok butun sorunlar bende tabi birazi Tedbir amacli . Gebelik sekerim varmis ve biraz yuksek ayrintili ultrasonu yapan profosor diyet yapmam gerektigini ve doktora gorunem gerektigini soyleyince hastanede surunuyorum. Hersey bebis icin ama cok yiprandim
Çok geçmiş olsun canım. sen şekerine falan dikkat et, hergün mümkün olduğunca yürüyüş yapmaya çalış. Moralini de yüksek tut. hayırlısıyla bebiişini sağlıkla kucağına alacaksın :)Hamisler bende 1 hsftadir hastanede surunuyorum. Hergun tahlil kan verme kendimle bebegimle ilgilenemez oldum hele pazartesi gunu 2 hastane 4 doktir gezdim. Ayrintili ultrasonda hic kotu bisey demedi doktor. Bugun hastanede o kadar sklinca yalnislikla bebegimi saglikli sihhatli dogurursam kurban kescem dedim :) adakta bulunmus oldum. Biktim atik kolumda kan vrrecek damar kalmadi. Heps delik ve mosmor. Bebegimde hic skinti yok butun sorunlar bende tabi birazi Tedbir amacli . Gebelik sekerim varmis ve biraz yuksek ayrintili ultrasonu yapan profosor diyet yapmam gerektigini ve doktora gorunem gerektigini soyleyince hastanede surunuyorum. Hersey bebis icin ama cok yiprandim