• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Bende huc

Canım ben molfix dört numara kullanıyordum hatta beş numaraya geçmek üzereydim ama primanın üç numarası oldu anlamadım yani kızımla aynı kiloda oğlun ozaman bende 4numara alıyım teşekkürler tatlm :KK200::KK50:
4+ var ben ondan aldim daha iyi iki bezin arasi

Bende huc

Canım ben molfix dört numara kullanıyordum hatta beş numaraya geçmek üzereydim ama primanın üç numarası oldu anlamadım yani kızımla aynı kiloda oğlun ozaman bende 4numara alıyım teşekkürler tatlm :KK200::KK50:

Prima dört biz de iz yapıyordu :( bu iyi oldu canım. Umarım sen de komiliden memnun kalırsınız. Ben de komili deneme sürecini iyi atlatitim :) ya ben uzun sure molfiks kullandım ve çok begenmiyordum ağır geliyordu

Kızlar bir de kaç öğün ek gıda veriyorsunuz? Porsiyonlarınız nasıl? Her bebeğin farklıdır ama hani bir aralığı var bu işin biliyorsunuz...öğünleri nasıl böldünüz?
Ben sabah meyveleri karıştırıyorum.formül mama ile karıştırıyorum.içine kaşık mamadan 2 yemek kaşığı ekliyorum ılık su ile...kek gibi cıvık ile katı arası birşey oluyor.çok seviyor onu.öğlen sebze Çorbası (sebze püresi yemiyor) artı mama...akşamüstüyine kahvaltı gibi ama bazen sadece süt
Akşam ya sade süt ya da Çorba artı süt
Artı alerjimiz var.yum ve peynir veremiyorum.sebze meyve ağırlıklı...siz nasıl yapıyorsunuz?
Canim ben sabah kalkinca yumurta sarisi tam bugday unuyla muhallebi yapip icine 1 cay kas. Pekmez koyuyorum onu yediriyorum saat 9 gibi daha sonra 1 tatli kas. Kadar labne veriyorumsonra 2 gibi sebze puresi veriyorum yulaf ezmeli yapiorum su aralar 5 gibi meyve puresi ya da fileye.meyve koyup veriyorum aksam 9 gibi de yarm cay bard kadar meyveli muhallebi yapiyorum

Kızlar bir de kaç öğün ek gıda veriyorsunuz? Porsiyonlarınız nasıl? Her bebeğin farklıdır ama hani bir aralığı var bu işin biliyorsunuz...öğünleri nasıl böldünüz?
Ben sabah meyveleri karıştırıyorum.formül mama ile karıştırıyorum.içine kaşık mamadan 2 yemek kaşığı ekliyorum ılık su ile...kek gibi cıvık ile katı arası birşey oluyor.çok seviyor onu.öğlen sebze Çorbası (sebze püresi yemiyor) artı mama...akşamüstüyine kahvaltı gibi ama bazen sadece süt
Artı alerjimiz var.yum ve peynir veremiyorum.sebze meyve ağırlıklı...siz nasıl yapıyorsunuz?

Ben Ogün oluşturmadim. Genelde biz yerken o da istiyor diye bizim öğünlerde veriyorum. Meyve cam rendede bir de sebze püresi . Yoğurt verdim sanki dışkı değişti burda sormuştum nasıl olur tarzında kimse cevap vermedi ben de o ara bıraktım yoğurdu bir hafta sonra tekrar deneyecegim .

Canim tesekkur ederim cam rendede vermistim elmalari pek alamamisti ama bugun armut verdim masallah guzel yedi:) elmayi dedigin gibi yumusatip veriyim bir dahaki sefere cok tesekkur ederim cok sagol ;)
Canım elma armut gibi sert meyveleri buharda birazcık yumuşatıp çatalla ez veya cam rendede rendele öyle yedir. Pütüre alışmaları lazım yoksa işin çok zor :KK43:

Prima dört biz de iz yapıyordu :KK43: bu iyi oldu canım. Umarım sen de komiliden memnun kalırsınız. Ben de komili deneme sürecini iyi atlatitim :) ya ben uzun sure molfiks kullandım ve çok begenmiyordum ağır geliyordu
Ben ilk onla başladığım için çok memnundum ama pişik olayı için molfix benim için bitmiştir :)

Yalniz deilsin bende daha kasik mamayla ugrasiyorum
Aynen canm nasıl alışacak pütürlü şeylere falan hiç bilmiyorum
4+ var ben ondan aldim daha iyi iki bezin arasi
Komilide mi canım 4+

Ben ilk onla başladığım için çok memnundum ama pişik olayı için molfix benim için bitmiştir :)

Aynen canm nasıl alışacak pütürlü şeylere falan hiç bilmiyorum

Komilide mi canım 4+
tatlım pütürlü mütürlü alışıyorlar merak etme. çok ısrarcı olma. ama her geçen gün biraz biraz püre halini pütürlüye çevir. yavaş yavaş herşey. ben 6 aylık olmasına 1 hafta kala başladım katı gıdaya.düzenli gitmeye gayret ettim. şimdi çok şükür öğünü kaçınca kendisi mızmızlanıyor. sabah uyanınca hemen kahvaltı istiyor. gece yatmadan yoğurt artık fix oldu bizde. öyle yani düzenli gidrsen bir ayda yemek olayı alışkanlıklar listesine giriyor. ama işte tek sıkıntı sütü eskiye nazaran az içiyor artık

Canım uyanır uyanmaz emiyor benim kız yoksa benim kahvaltıyı hazırlamamı hayatta beklemiyor o emdikten sonra oyun oynarken kendim kahvaltı yapıp ortalığı topluyorum 1 saat geçiyor zaten pirinç unu ile muhallebi yapıp içine pekmez ve lor ekliyorum lor katmadığım gün yumurta sarısı 2 kasıkta mama koyuyorum kg az olduğu için doktor dedi onu yedikten sonra uyuyor o arada sebzeleri buharda pişiriyorum uyanınca püre halinde veriyorum kıyma kattığım gün blendrdan geçiriyorum katmzsam eziyorum sadece 4 gibi yoğurt veriyorum aradada emiyor akşam 9 da meyve suyundan kaşık maması yapıyorum ve bitiyor yani 3 tam öğün 1 ara ile bitiyor gün

tatlım pütürlü mütürlü alışıyorlar merak etme. çok ısrarcı olma. ama her geçen gün biraz biraz püre halini pütürlüye çevir. yavaş yavaş herşey. ben 6 aylık olmasına 1 hafta kala başladım katı gıdaya.düzenli gitmeye gayret ettim. şimdi çok şükür öğünü kaçınca kendisi mızmızlanıyor. sabah uyanınca hemen kahvaltı istiyor. gece yatmadan yoğurt artık fix oldu bizde. öyle yani düzenli gidrsen bir ayda yemek olayı alışkanlıklar listesine giriyor. ama işte tek sıkıntı sütü eskiye nazaran az içiyor artık
Tatlım ben zaten emziremiyorum bunun eksikliği hep hissedicem sanırım. Mama içiyor benm için mamadan iyidir ek gıda. Tavsiye için sağol canm bende düzenli gitmeye çalışıyım belki kendi alışor bebeğim

ben de mamajoo aldım bakalım nolacak cok kararsız kaldım bı anda alıverdım. tesekkur edıyorum

ııyım canım elhamdulıllah ugrasıyoruz bebıslerle:) ben toplamadım yemek yaptım cnm ama baya yogun oluyor yaa valla

iiyim cnm sagolasın :) ne konusurduk buralarda hamıleyken ohoooo :)

ayy cnm bebısler nasılll ıkızler :) ne kadar cabuk buyuyorlar yetısemıyoruzz

merhaba cnm bende bu zamana kadar hep molfıx kullandım ama 5 numaraya gectık suanda ve hıc memnun degılım bezın ıcerısnde sılıca gel gıbı puturlu bıseler var ve asırı koku yapmaya basladı :/ daha kullanmayı dusunmuyorum

bebıse kım bakacak cnm ayrılmak cok zor gelıyor
İkizler iyi de ben fenalardayım :))) iyice hareketlendiler artık üstelik okullar açılıyor 1eylül işbaşı yapcam :(

Kizlar son zamnda sleepy sensitive i oneren cok fazla oldu. Kullanan var mi bebegine?
Ben kullaniyorum cok pamuklu prima gibi aşırı şişmiyo özel bi kokusu var dar yapili ergonomik bir yapisi var cirtlari cok esnek ve primada elime sert emici tanecikler geliyordu bezi takmadan önce hep ama sleppyde sertlik yok. Ve tanesi 40 kuruş islak mendilde hediyesi var bence deneyin.

Ayyy benim oğlum da 6 şubat :)))) meyve sebze muhallebi veriyorum ama yiyen yok ;(

benim kızım da 6 şubat:-)benim kızım ne versem yiyor çok şükür sadece meyveyi çok fazla sevmiyor ama yine de iyi kötü yiyor,onun haricinde çorbasını kahvaltısını mama kıvamında değil pütürlü bırakıyorum alışsın diye güzel yiyor.

Ayyy benim oğlum da 6 şubat :)))) meyve sebze muhallebi veriyorum ama yiyen yok ;(
al bendende o kadar benim kızımda yemiyor nr olacak böyle bilmiyorum sanırım hiç yemek için ağladıklarını göremeyeceğiz biz çevremdeki her bebek yemek için ağlıyor benimki yememek için

Canim ben dun yumurtaya basladim haslayip sarisinin ceyregi ile,gunden gune artiricam insallah.Oglen bir ogun sebzd corbamiz var genelde kabak havuc patates
kullaniyorum pirinc bulgur yada irmik koyuyorum ilk gunler tamamen suluydu artik taneli birakiyorum.Birde grce ogunumuz var fiks ari mama yada kasik mamasi onu yiyip uyuyunca gece kalkmiyor pek.Yarinda yogurda baslicam nasipse ikindide vermeyi dusunuyorum.Meyve arada filede veriyorum ama ogun olarak degil,o en skna kaldi.

Ne güzel aynı zaman doğmuşlar saat kaçta doğdu canım minik prens :) Benm cadı bıraksam beni yiyecek ama korkak bi annesi olduğu için sadece püre yiyebiliyo :)

Birde kızlar blendrım yok nasıl sebze çorbası yapabilirim

Back