• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Ne güzel aynı zaman doğmuşlar saat kaçta doğdu canım minik prens :) Benm cadı bıraksam beni yiyecek ama korkak bi annesi olduğu için sadece püre yiyebiliyo :)

Birde kızlar blendrım yok nasıl sebze çorbası yapabilirim

sebzeleri iyice kaynatıp çatalla ezebilirsin zaten yumuşuyorlar çok fazla kaynayınca,ben genelde öyle yapıyorum gayet güzel yiyebiliyor.

benim kızım da 6 şubat:-)benim kızım ne versem yiyor çok şükür sadece meyveyi çok fazla sevmiyor ama yine de iyi kötü yiyor,onun haricinde çorbasını kahvaltısını mama kıvamında değil pütürlü bırakıyorum alışsın diye güzel yiyor.
Canim ek gidaya ilk ne vererek basladin acaba?

5.ayına girince yoğurt vermeye başladım,baya seviyor yoğurdu,sonra da meyvelere geçtim kayısı ile şeftaliyi karıştırdım,şimdi ne versem yiyor
bizimkide yogurdu seviyor, seftaliyle yiyor, neyse oyle devam ediyim bari :)

Günaydın kizlar. Benim kizimda diş cikaracak alt damagi kabarmis ve cok huysuz. Cok agladiginda aşırı huysuz oldugunda 1 cay kasigi calpol veriyorum soguk meyve ya da salatalik veriyorum bir de diş kasiyicilari dolaba koyuyorum soguk soguk onlari veriyorum durmadiginda baska ne yapabilirim :KK43: daha beyazlik görünmüyor ne kadar sürer dişin cikmasi ? Diş jeli kullandiniz mi saglikli mi sizce ? Cok soru sordum ama cok bunaldim inşallah bir an önce sağ salim cikarir dişlerini :KK51:
Canım diş sıkıntısı için calpol vrmesen iyi olur. Çünkü ağrıları olmuyor kaşındığı için rahatsız oluyorlar. Daha minikler çok ilaç vermek doğru degil.
Dişleri içinde içi jelli olan diş kaşıma oyuncaklarını tavsiye ederim. Buzdolabına koy soğuyunca ver eline bayılırlar.

Merhaba subat anneleri.benim oglusumda 8 subatta dogdu ancak hala ellerini kullanamiyor. Kiyaslama yapmak dogru degil biliyorum ama internette okudugum zaman bu aydaki butun cocuklarin eliyle birseyleri tuttugunu hatta bir elinden diger eline oyuncaklari gecirdigi yaziyor.2 doktora goturdum ikiside anlamadi norologa yonlendirdi.otistik degil dediler cunku goz kontagi kuruyor uzun sure.oyuncagi gorunce heyecanlaniyor ama eliyle almaya calismiyor.eliyle koluyla ilgilide bir sikinti yok cok sukur.yalniz kanimiz cok dusuk cikti kan surubu damlalarimizi arttirdik ben kullanmaya baslamamistim kan surubunu. Universitedende norolog icin bayramdan sonraya randevu verdiler sizce ozele goturmeli miyim? Gereksiz mi endiseleniyorum acaba.

Oglum bugun yumutanin sarisini, bir dilim armut ve ekmek kemirmis :) ve maalesef bir parca domates.. domatese bayilmis, yasak oldugunu soyledim bakicimiza bakalim kakamizda neye donusucek :P Puturlulere dogru gidiyoruz, ama hala pirincli kasik mamayi sevemedik, neyse sevmesin :)

Oglum bugun yumutanin sarisini, bir dilim armut ve ekmek kemirmis :) ve maalesef bir parca domates.. domatese bayilmis, yasak oldugunu soyledim bakicimiza bakalim kakamizda neye donusucek :p Puturlulere dogru gidiyoruz, ama hala pirincli kasik mamayi sevemedik, neyse sevmesin :)
Pirinc kaşık mamasini birseylerle karıştırarak ver canım. benimki de sevmemisti.tatsiz tutsuz ben.de sevmezdim.eminim :P ama sonra yesil mercimek haşladim suzgecten geçirdim (su anda suzgece gerek kalmıyor hafif parçalamam yetiyor) onunla karıştırdım ba yil di yeşil mercimekle ;)

Merhaba subat anneleri.benim oglusumda 8 subatta dogdu ancak hala ellerini kullanamiyor. Kiyaslama yapmak dogru degil biliyorum ama internette okudugum zaman bu aydaki butun cocuklarin eliyle birseyleri tuttugunu hatta bir elinden diger eline oyuncaklari gecirdigi yaziyor.2 doktora goturdum ikiside anlamadi norologa yonlendirdi.otistik degil dediler cunku goz kontagi kuruyor uzun sure.oyuncagi gorunce heyecanlaniyor ama eliyle almaya calismiyor.eliyle koluyla ilgilide bir sikinti yok cok sukur.yalniz kanimiz cok dusuk cikti kan surubu damlalarimizi arttirdik ben kullanmaya baslamamistim kan surubunu. Universitedende norolog icin bayramdan sonraya randevu verdiler sizce ozele goturmeli miyim? Gereksiz mi endiseleniyorum acaba.
Tatlım ne sekilde elini kullanmak istemiyor.mesela ulasmaya filan çalışıyor mu.yoksa sadece tutamiyor mu. Bayramdan sonra git.sen hele.sonra gerekirse özele gidersin.ama ben sunu söylerim hep.universiteler ozelden daha iyi

Canım diş sıkıntısı için calpol vrmesen iyi olur. Çünkü ağrıları olmuyor kaşındığı için rahatsız oluyorlar. Daha minikler çok ilaç vermek doğru degil.
Dişleri içinde içi jelli olan diş kaşıma oyuncaklarını tavsiye ederim. Buzdolabına koy soğuyunca ver eline bayılırlar.

Teşekkür ederim canim. Bende ondan kullaniyorum o an icin rahatlatiyor. Dislerin uclari görünmeye baslamis galiba az kaldi cikmasina.

Pirinc kaşık mamasini birseylerle karıştırarak ver canım. benimki de sevmemisti.tatsiz tutsuz ben.de sevmezdim.eminim :p ama sonra yesil mercimek haşladim suzgecten geçirdim (su anda suzgece gerek kalmıyor hafif parçalamam yetiyor) onunla karıştırdım ba yil di yeşil mercimekle :KK66:
yesil mercimeklemi?? cok merak ediyorum ama verebiliyomuyuz bu evrede oyle seyler.. deniyim bende bir :)

kızlar hep soran oluyor ben doktorumuzun önerdiği ek gıdaya geçişi yazayım. belki ihtiyacı olan olur.

saat 13 ilk üc gün patates havuc pirinci hasla. tel süzgeçten geçirip ver, biraz da suyundan ekle. 2 yemek kaşığı ile basla 1 cay bardagına kadar arttır yavas yavas. ikinci 3 gün kabak ekle ücüncü 3 gün fasulye ekle.
bunları 3 er gün denedikten sonra
saat 10:30 meyva ekliyoruz listeye. 3er gün elma armut seftali. cam süzgeçten geçirip veriyoruz.
bunları da denedikten sonra
16:00 yogurt ekleniyor listemize.
1 hafta yogurt meyve ve sebze corbası içiriyoruz. 1 haftanın sonunda aksam yatmadan once aptamil sütlü pirinçli.
doktorum ben emzirdiğim için karnını bunlarla doyurmayı amaclamıyoruz dedi. tadlarına alıssın dedi. blendır kullanmıyoruz, arada havuc elma gibi yiyecekleri parmak seklinde dograyıp verebilirsin dedi. hem dişlerini de kasımıs olur. listeme eklemeler oldukca paylasırım. umarım birilerine yarar :)

yesil mercimeklemi?? cok merak ediyorum ama verebiliyomuyuz bu evrede oyle seyler.. deniyim bende bir :)
evet canım kırmızı mercimek erken daha ama yeşil mercimek verilebilyormuş.bence dene tadı tuzsuz filan güzel olduğu için galiba hoşlarına gidiyor

Benim minnosum BLW ci cikacak..herseyi agzina goturuyor..alerjinn pesini biraktim..esim de zorla hasta etme deyip duruyor..iyi kotu buyuyoruz...sutum az doymadigi icin biseyler vermek zorundayim..

Ekgidaya gec kaldik karisik basladik..azcok meyve kemirdi armut kusturup gaz yapiyor rahatsiz ediyor..seftalide pek icacici deil....muzlu irmikki muhallebi verdim..havuclu irmikli muhallebi...kafama gore verip durutom.odq itiraz etmiyor..ayrica aptamil sutlü pirincli yiyor 2 gundur..birde ayni anda yogurt verdim..dun 2 caykasigi bugun 6..7 kasik...bariz bi skinti gormedim..kizarikliklar oldu sanki ama isilikte olabilir diye onemsemedim cunku bugun havaaa cok sicakti...olsa alerjisi hemen belli edermiydi...kakasi bi ara gayet guzeldi ozellikle kavanoz meyvesi yerken..bu ara mukus var ama sallamiyorum..cocuk.istiyor..sofrada ekmek yiyor..hipp bebe biskuvisi kemiriyor..okula basliycam yesin biseyler napiyim.baya curcuna oldu yani ekgida..oglum 5 yaşa dindu yalvariyorum ye diye ..bu bari yesin.

bu muhallebi pirinc unu mamasi falan verelim mi illa ben hic vermedim emziriyorum sadece pure corba metvw yogurt veriyorum yavastan kahvaltilik biseyler tattircam kilo almamis bu ay

bu muhallebi pirinc unu mamasi falan verelim mi illa ben hic vermedim emziriyorum sadece pure corba metvw yogurt veriyorum yavastan kahvaltilik biseyler tattircam kilo almamis bu ay

Oğlum 8 kilodan fazla sağlık ocağı pirinç unu sakın verme dedi

Back