2016 Ocak Ayında Tüp Bebek Yaptıracaklar

iyi akşamlar arkadaşlar. ocak ayında burdaydım sizlerle,2. tüp tedavimden de negatif almıştım. doktorumuzla görüştük,3. denemede ilaçsız tüp bebek yapacağız dediler. zaten rezerv az,bir de yüksek dozda iğneler yumurta kalitesini daha çok bozuyor olabilir dedi. ama tedavi öncesinde eşime ve bana genetik test yapılmasını istedi.orda yaptırırsak 15 güne çıkar dediler ama biz hemen bu ay başlamak istemiyoruz,yoruldum 1 senedir ve kendimi hazır hissetmiyorum.hemen tedaviye başlamayacağımız için merkezde yaptırmaya gerek yok dedik,devlet hastanesinde dün kan verdik.ücret de ödemedk,devlet karşılıyor. pıhtılaşma sonucum nisan başı çıkarmış ama kromozom sonuçlarımız istanbulda bir merkezde yapılıyormuş ve 2 ay sonra çıkarmış. zaten bizim de başlamamız 2 ayı bulacağı için acelemiz yok dedik sonuç için.

bu arada istanbulda, istanbul tüp bebek merkezi ve bahçeci tüp bebek ( umut tüp bebek)merkezine görüşmeye gitmeyi düşünüyoruz haftaya. bu merkezlerde deneyen ve sonuç alan var mı acaba,düşük rezerv sorunuyla?

bir yandan da ilk defa bitkisel kürler deniyorum. 15 şubatta arı sütü bal polene başladım,2 ay onu içeceğim.
geçen çarşamba da soğan kürüne başladım.
inşallah kaliteleri artar yumurtalarımın.
 
canım merhaba, bizdeki problem spermin yok denicek kadar az olmasıydı, Bahçeci Umut'ta Selen hanım'a gittim, başarılı bir tedavi sonucunda Tansel bey (ürolog) eşime Micro TESE operasyonu yaptı ve sperm bulabildiği için yumurtalar döllenebildi. Şükür pozitif sonucu alabildik, ben çok memnun kaldım Selen hanım'dan, tavsiye ederim sanada. Rabbim bir an önce hayırlısıyla güzel haberleri versin sanada inşallah her şey yolunda gider
 
Ben de ocakta negatif aldım. Ara sıra bakıyorum buraya.
Genetik çok önemli canım. iyi ki yaptırmışsın. ben de devlet hastanesinde yaptırdım. pıhtılaşma heterezigot çıktı.
Reverv için hayıt suyu veya özü öneriyorlar, araştır istersen.
Yeni tedavin şimdiden hayırlı olsun. Allah tüm isteyenlerin kucağını tez vakitte çifter çifter doldursun.
 

Teşekkür ederim canım. Inşallah temiz çıkar sonuçlar. Rezerv için ari sutu bal polene başladım 1 ay önce. 2 aydan önce etki göstermezmis. Bir ay daha devam bakalım etkisi olacak mı görelim. Bir de ilk defa meşhur soğan kurunu yapıyorum. Şuan bakımdayız ve dinlenmedeyiz. Dün eşimle psikoloğa da gittik destek için. O da ise yarar umarım. Ilk terapi güzeldi. Psikolog da eşimle gittik şaşırdı. Ilk defa bir çift sorunları için birlikte geldi, tebrik ederim, cok medeni bir hareket dedi. Genelde tek taraf geliyomus öyle dedi. Umarım faydası olur. Bi taraftan da İstanbul tüp bebek Merk. Ve umut tüp bebekten nisan ayına randevu aldım. Onlarla görüşüp 3. Tedavi için devam edeceğimiz merkezi seçip nisanda nasip başlayacağız. O zamana kadar da genetik çıkmış olur. Allah hepimize yardım etsin.

Sizin SONUCUNUz iyi miymis. Ne dedi doktor
 

nisan ayına hem selen hanıma hem de aret kamara (istanbul tb mrk.) randevu aldık. ikisiyle de görüşüp karar vereceğiz 3. için.
 
Canım psikoloğa eşinle gitmene ben de şaşırdım. Tebrik ederim. Heterezigot çıkınca 32.haftaya kadar kan sulandirici hap kullanılıyor. Homozigot olsa birde iğne olacaktı. Tüm gen testim normal. Ama pıhtılaşma probleminin çok yaygın olduğunu biliyorum. Özellikle bebekte kalp atışı yoksa, genellikle annede pıhtılaşma problemi oluyor. Daha önceki tedavilerinde kullanmıştırsin. Coraspin bişey çıkmasa bile veriliyor.
 
Canım, bebeklerin nasıl? Kontrolüm var yazmıştın. Allah tamamına erdirsin, sağlıkla vaktinde doğum nasip etsin.
 
cadiprensesss canım maalesef bebegimin gelişimi durdu. Dusuk için ilaç verdi Dr. Sancilarim başladı, düşmesini bekliyorum. Bu sefer nasip değilmiş bana da..
Geçmiş olsun canım çok üzüldüm ama demekki rabbim böylesini hayırlı görmüş, inşallah rabbim izin verirde çok beklemeden tekrar hamile kalırsın
 
merhaba canım , nasılsın görüşmeyeli biraz oldu , tedavin nasıl gidiyor.
 
merhaba canım , nasılsın görüşmeyeli biraz oldu , tedavin nasıl gidiyor.
merhaba canım,iyiyim sen nasılsın.
tüp bebekte 2. negatifi alınca kendimi biraz dinlenmeye aldım.15 şubatta öğrendim 2. negatifi. o zamandan beri kendime zaman ayırdım. şu meşhur soğan kürünü yaptım. bal arı sütü polene başladım. eşime ve bana genetik test yapıldı,sonuçları bekliyoruz. 2 denememi yaptığım merkezdeki doktorumla görüştük. yüksek doz iğnelere rağmen sadece 2 yumurta elde edildiği için,yüksek doz iğnelerin zaten az olan yumurta sayısının kalitesini daha da bozabileceğini ve ilaçsız tüp bebek yapacaklarını söyledi. ama ben kararsızım 3. denemeyi aynı yerde yaptırmak konusunda. 2 merkezden daha randevu aldım nısan ayınca,onlarla görüşüp ona göre karar verip,başlayacağız bakalım.
genetik testi devlet hastanesinde yaptırdık. pıhtılaşma testi 1 ayda çıkıyormuş,nisan başında çıkacak ama kromozom testleri uzun sürüyormuş,istanbulda bir laboratuvara gidiyormuş,çıkması 2,5 ayı bulur dediler. o da mayısı bulacak. ben nisan adetiyle başlarız diyordum ama belki de doktor kromozom sonucunu görmeden başlamayacak. bilmiyorum bakalım.
şuana kadar bunları yaptık işte canım. kendimi hemen yaptırmaya hazır hissetmedim,iğneler ve tedavi yordu beni,hem fiziksel hem de ruhsal.
sen neler yaptın?
 
çok geçmiş olsun , ilaçların dozu neydi?senin pıhtılaşman vardı diye hatırlıyorum , neden pıhtılaşma testini tekrarladın? ben de Ankara ya gidiyorum tüp bebek merkezine , bu ayın başında ofis histereskopi oldum iltihap , biraz yapışıklık ve polip türü bir şeyler varmış , temizlemiş doktor ilaç alıyorum antibiyotik vs vs , doktor iki ay kendiniz deneyin dedi , sonrası ilk tüp denemesi olacak ,
 

sağol canım. ilaçlar şöyleydi:
1. tedavi ilk 5 gün 300 ünite gonal f,sonraki altı gün 375 üniteye çıkardılar.
orgalutran (5li) baskılama iğnesi
pregnyl 2 kutu (çatlatma iğnesi)
kimyasal gebelik oldu 1. tedavi , 2. tedavide daha çok yükleneceğiz ilaçlara dediler.

2.tedavi ilk günden itibaren 375 ünite menopur
cetrotide (baskılama iğnesi)
pregnyl çatlatma iğnesi

her iki tedavimde de bu kadar yüksek doza rağmen 2 yumurta toplandı ve biri transfer edilebildi.

bende pıhtılaşma olup olmadığını bilmiyorum canım ama doktorum 2. tedaviye başlarken tedbir olsun diye kan sulandırıcı iğne vermişti. bizim ülkemizde pıhtılaşma yaygın bir sorunmuş o yüzden direk vermişti. hatta ben tahlil yapmadan mı vereceksiniz demiştim ama teste gerek yok demişti. şimdi 3. tedaviye başlamadan pıhtılaşma testi istedi. e o zaman niye 2. de yapılmadı?
sanırım bazen doktorları biz zorlamalıyız,istiyoruz diye. ben de şimdi yaptırdım işte sonuçları bekliyoruz. inşallah kendiliğinden hamile kalırsın ve bunlara gerek kalmaz hiç.
sizin sorun neydi canım?
güvendiğin bir merkeze ve doktora git canım.
 
çok geçmişler olsun , hayırlısı ile sonuç alırsın inşallah , doktorun kan sulandırıcı iğne vermesi iyi bir tedavi çünkü pıhtılaşman varsa da iğneye başlatıyorlar hamilelik anlaşılınca , ama eğer pıhtılaşman yoksa iğneye gerek yok ,
seninle fsh üzerine konuşmuştuk yüksek olması ile ilgili ,
bana geçen yıl gonal f uygulandı ama doz düşüktü 85 ünite civarı iki yumurtam olmuştu iki çatlatma iğnesi olmuştum ama fsh ım 19 olduğu için hamile kalamamıştım , daha sonrasında femara adlı bir hapı kullandım (gonal f kullanmadım) ve üst üste iki kimyasal geçirdim , bende pıhtılaşma var , şimdi ankarada tüp bebek merkezine gidiyorum , ofis histereskopi oldum biraz yapışıklık iltihap ve polip gibi bişeyler varmış sanırım önceki kimyasalların sebebi budur, antibiyotik kullanıyorum doktorum 2 ay deneyin dedi sonrasında ilk tüp tedavisini deneyelim dedi , bence de hormon ilaçlarıyla vücudu yormamak gerek , yaşım 37 sıkıntı hissediyorum ama kısmetimiz neyse onu görecez
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…