2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Aslı ben de aynıyım ve endişemi söyledim bende. Ama ilk 3 ay bebek bizim vücudumuzdan gerekli ihtiyaçlarını alıyormuş, yediklerimizle hiç ilgisi yokmuş. ilk 3 aydan sonra yediklerimizin ona da faydası oluyormuş. Sağlıklı bir yemek programım olsun diye diyetisyene gidecektim bunun için ama diyetisyen bir arkadaşıma 3. aydan sonra gel dedi. Sen canını sıkma canım hele geçsin şu bulantılar sağlıklı sağlıklı besleniriz inş. bu arada ben de havuç ve elmaya sardım iyi geliyo :)
hmm anladım canım bide evde tek başımıza oldğmuz için yemek yapıp yemek eziyet haline geldi valla Bi geçse bulantılar da 3 ay olck az kaldı inşallah ondan snra bebişlere yararlı olck şeyleri yemeye çalşcz evet havuç çok iyi gelyo oturup kemire kemire akşam ediyorum :KK70: aklıma takıldı korktum braz bşy olur mu die inşallah iyilerdir miniklerimiz ♥
 
Kizlar bu ileriki aylarda verilecek demir konusunda dikkatli olun. Evlenirken talesomi (yazilisini yanlis yapmis olabilirim) testi yapiliyor ya, eger hasta ya da tasiyici falan ciktiysaniz oyle demir haplari alamazsiniz. Doktorunuza belirtin mutlaka, oranlariniza baksin.
Ben de tasiyicilik var, buyuk ihtimalle demir hapi kullanamayacagim. Doktorum zamani gelince test yapacagim ona gore karar veririz ne kullanacagima demisti.
 
Allah korusun dinleniyorum inş birşey olmaz

canım işte kafaya takarım bende ama öğrenmek te istiyorum rabbim hayırlısıyla sağlıklı sıhatli nasip etsin.
bana da bir hafta sonra folicasiti kes vitamin ve demir hapına başla dedi.


inş sağlıcakla kucağına alırsın canım:KK68: 11-14 haftalar arası yapılıyor normaldir.

hiç bir belirtim yoktu hatta bebeğimin hareket ettiğini hissediyordum hala kalbi durmuş. meğerse sadece bebeğim suyunun içinde sağa sola çarpıyormuş. 20. hafta da detaylı ultrason için gittiğimde öğrendim. bir hafta olmuş. sonra sancı verdiler doğum fln. evet çok var bu şekilde rabbim kucağımıza almayı nasip etsin acılarını göstermesin. düşmanımın bile başına vermesin:KK68:

dök içini bacım:KK76: valla bende öyle yararlı olupta ağzıma daha almadığım şeyler var şimdi saymayayım.ilerleyen aylarda dikkat ederiz artık:kk77:
:KK19:gel bir sarılayım:KK50:inş doğum hikayelerimizi de bebişlerimizin bakımında ihtiyaç duyduğumuz bilgileri de paylaşırız
aynen bu site derdimizi endişelerimizi en iyi şekilde anlatıp paylaşabildiğimz tek yer o yüzden çekinmeden içimi dökebiliyorum hepinizden Allah razı olsun inşallah hepimizin sağlıklı eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar olarak kucağımıza alıp büyütebilmeyi nasip etsin rabbim bizlere de dayanma gücü sağlık şifa versin ki bebişlerimize yetebilelim hepinizi seviyorum canlarım ♥:KK36:
 
Tabikide özel doktora geçmeni tavsiye ederim canım.Ben diğer çocuğumu kaybediyorum zaman kaybetmiyim diye kanama sebebiyle yakınımdaki devlet hastanesine gittim daha beter oldum.Dediğim gibi zaten o noktada geçerli olan sadece bu testler değil.Doktorun ultrason incelemeleri ile birlikte değerlendiriliyor.Sen gönlünü ferah tut ve kendine iyi bir doktor bul canım.
Aynen canım baya araştırdım zaten bayram girmeseydi bu hafta giderdim özele neyse nasip artık .
 
Canım bu testlerin güvenilirliği yüzde yüz değil ama tabi ki bi güvenilirlik oranı var. Ayrıca bu testte risk yüksek çıkınca bununla kalmıyor. Yüksek çıkanları kesin sonuç veren teste gönderiyorlar. Down sendromu gibi kromozom anomalilerinde müdahale olamaz çünkü döllenme olurken kromozomlardaki yanlış eşleşmeden kaynaklı bir durumdur. Down sendromuna başka problemler eşlik edebilir. Özellikle kalp hastalıkları. Anne karnında belki bunlar tespit edilebilir ve doğar doğmaz müdahale edilebilir. Karar senin. Hiçbirimizin böyle sıkıntılarla karşılaşmaması dileğiyle
Amin canım inşallah. Bende netten araştırdım iyice hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.
 
Merhabalar
Beslenmeyle ilgili sorular olmus
Ben ilk hamileligimde cok birsey yiyemiyordum. Zaten son aylarda hamilelik sekeri cikti diyet yaptim. Ama bebegim 3040 dogdu. Yani biz yemesek de onlar bizdeki depolardan besleniyor. Yersek de kendimiz icin yemeliyiz. Kalsiyum ve diger minerallerimizi tuketiyirlar :)
Yogurt sut peynire agirlik vermek lazim

Simdi ise evde cocuk olunca mecbur her ogun yemek yapiyoruz. Et tavuk balik vs.
Onu besleyelim derken biz de besleniyoruz. Bakalim bu kac kg dogacak
 
mersah22 mersah22 canım senin ilk bebeğinin kalbi mi durdu hatırlatıp seni üzmek istemem ama çevremde okadar çok ki bu şekilde Bebeğini kaybeden senin için mahsuru yoksa kaçıncı haftada durdu ve hiç belirtin oldu mu kanama Ağrı Yada başka bir şey yani tesadüf kontrole gittiğinde mi öğrendin cevap verebilir misin
Canım mersah22 ye sormussun ama bende söyliyim bende 17 nci haftamda kaybettım kalbı durmus ikili testte herhangı bır sorun risk cıkmadı temz cıktı hıcbır belırtı vermedı malesef ne kanama ne agrı içeride bebegın suyu tamamen Bitmiş ama hiç suyumda gelmedi vücut kurutmus cinsiyeti net olarak ögrenmeye gittigimizde kontrolde ögrendık malesef tabı benım bu söyledıklerımden korkup kendıne boşa paronaya yapma sakın canım bak ben birdaha cesaret ettım Rabbımde aratmadı 3 ay sonra gebe kaldım tekrar inş bu bebegım saglıkla dogar aynı acıları yasamam kımse yasamaz
 
Onu hiç kullanmadım canım sadece decavit kullandım oda bitmişti tekrar yazmadı . Şuan sadece progestan kullanıyorum. Ne yapsam bilemedim.
ilk aylarda folik asit kullanılıyor zaten artık yavaş yavaş bırakacağız. sende o zaman ilaçsız ohhh keyfini sür o kadar vitamin de acele değil
 
X