Okuduğum kadarıyla hemen hemen herkeste bir uyku sorunu oluşmuş. hatta ben yenidoğan günlerine geri döndük dedim gece en az 6 kez kalkıyor ve ağlayarak... gözler kapalı çığlık çığlığa biz uyandırıyoruz anca o zaman sakinliyor.diş dedim ama diş bu kadar sürmez diye düşünüyorum. sonra biraz araştırma yaptım. Malum biliyorsunuz bebeklerde atak haftaları oluyor, bir şeyleri keşfetikleri tek başlarına başardıkları... Muhtemelen hepimiz o haftalardayız kimisi kısa sürerken kimisi uzun sürüyor..
Biraz gözlemleyin bebeğinizi; otururken emeklemeye, emeklerken ayağa kalkmaya, ayağa kalkmadan sıralamaya, anlamlı sesler çıkarmaya, uzak yakın ilişkisini kurmaya, annenin bırakıp gidebileceğini farketmeye, oyuncaklarını birşeylerin içine dışına koymaya, elleriyle kıskaç hareketi yapmaya.... gibi yeni özellikler kazanıyor olabilir.
Ve tabi bunları öğrenmek için çok hızlı bir şekilde beyni gelişiyor, kemikleri büyüyor ve ağrıları oluyor büyüme ağrıları... Güneşli günler bizi bekliyor nisan anneleri sabırlı olup bebeğimizin yeni özellik kazanmasına yardım edelim