2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
Galactago ben webannemarket ten aldım fiyatı da uygun
 
Damlanın adı galactago aslıcım. Günde 3 defa 1 bardak suya 15 damla damlatarak içiyosun. Bi kere dermoeczanem adlı siteden aldım bi kaç kerede eczaneden ama her eczanede olmuyo. 25 lira civarında. Bi şişe baya uzun gidiyo nerdeyse 1 ay falan.
Aslı yoruluyomusun diyet yapmıyosun dimi? Ben biraz uykusuz kalsam veya öğün atlayıp arada da bişeyler atıştırmasam akşamına etkiliyo bakıyorum ki. Hadi yemeği de geçtim ama en etklisi olan uyku ve su bence. Beni bunlar etkiliyo. Sen de bi dikkat et bakalım. Bi kere düzene giren süt öyle çok çok üzücü bişey yaşamadıktan sonra kolay kolay gitmezmiş kuzum. Geçicidir yani merak etme
 
Aynen benimki de öyle biraz içiyo sonra boş boş çekiyo ben dünyayı yiyorum şu da içiyorum uykum da iyi ama bünye mi ne olmuyo lactamil stil tee hepsini kullanıyorum ilk zamanlar akıyodu dolu doluydu göğsüm şimdi cıvık mama yesin diyorum onu da yemiyo lohusayken kv görümce sinir ettiler ağlattılar çok üzülmüştüm ondan sonra düzelmedi bir iki gün düşünmekten uyuyamı mıştım işte o etkiledi beni
 
O kadar çok cevap vermek istediğim mesaj var ama yorgunum.
Bebekle uyuyakalmışım. Şimdi kalktım süt sağıyorum.
Seminerler başladı ve rapor alacak yer olmayınca mecbur okula gidiyorum..işin kötüsü il içinde olduğumdan kendi okuluma.yol 40 dk sürüyor.seminer 4 saat. Sevgili mudur dk dk sına orda olmamızı istiyor. Okulda 2 öğretmeniz herkes memlekette. Oturup oturup geliyoruz. Sinir bozucu.

Oğlanla ilk kez bu kadar ayrı kaldık. Hem annene hem babane başındaydi. Süt sağıp bıraktım. Onla idare etmişler.

Annem bakmasa günde 4 saat olmasa ücretsiz izin alırdım. Allahtan süt izni kullancam.

Benden bu kadar hepinizi öpüyorum.
 
Rica ederim kiyaslama
Saglikli olsun da kilosu azolsun
Ben bu yasa geldim hala kiloyla basim dertte
Bosver kilo saglik icin iyi bisey degil
Az kilo degil ki sennki de
Kiyaslama minnosu bakiiimmm
Evet haklısın,yorumumu yazarken kıyas iyi birşey olmasa da,kıyaslıyorum yazacaktım hatta..Ya işte ister istemez düşünüyorsun,karşılaştırıyosun,sütüm yetmiyor mu diyorum,falan filan...Doktorun biri mama öneriyor,bugün gittiğim kilosu iyi,sadece anne sütü diyor,kafam karıştı iyice..Bir de burada 8 kilo ve üzeri bebişleri okuyunca maşallah deyip,sonrasında düşüncelere dalıveriyorum..
 
Benim de sağda süt yok gibi,solda var ama yetiyor mu emin değilim,biri büyük,biri küçük oldu zaten :)
 
canım çözüm bulursan bana da söyle bizimkide alıştı ortamızda yatıyor birde dört dönüyor sabaha kadar zarar veririm diye doğru düzgün uyuyamıyoru bile birde yakama yapışıyor kıyafetimi tutuyor bıraktırınca onada ağlıyor :) :9 :)
 
Bebek için doğumdan itibaren her gün çok farklıdır. Her ay kendine özgü özellikleri olan çok farklı bir süreçtir. Bebek her geçen gün yeni bilgiler, alışkanlıklar ve davranışlar kazanır. Kişiliğinin oluşması bu süreçten itibaren başlar. Bu nedenle aslında 5. aya bir dönüm noktası denilebilir. Her şeyi sıfırdan başlatmak gibi bir şeydir bu ay.

5 Aylık Bebek Gelişimi: beş aylık bebeğin gelişimi

Bebek artık yetişkinler gibi katı yiyecekler yiyecektir. Normal kişiler gibi de oturacaktır. Başını dik tutabilecek ve yattığında göğsünü yerden kaldırabilecek bunun sonucunda da yuvarlanabilecektir. Bu aydan itibaren bebeği kaşıkla beslemeye alıştırmak gerekir. Çünkü kaşıkla beslenmeye geç başlanan bebeklerde çiğneme ya da yutkunma gibi refleksler da gecikme olabilir. Bu yüzden 5. Ayda kaşıkla ek gıda verilmeye başlanması gerekir.


Artık bebek yatakta yatarken öncekinden daha fazla dikkatli olmalısınız. Bu aylarda bebek yatağın içinde döner. Sessizce ve aniden dönüşler yapabilir. Çıngırakla oynamaya başlar ve ismini duyduğunda bakar. Bu dönemde anne sütüne devam edilebilir. Eğer doymuyorsa mama da verilebilir. Ancak 1 yaşından önce inek sütü verilmemelidir. Katı gıdalara bir kaşık ile başlayın ve miktarını zamanla arttırın. Bir günde bir den çok yeni gıda vermeyin. Bazı gıdalar çocuğa alerji yapabilir. Bebek doyduğunda ve ya yemek istemediğinde fazla zorlamayın, aksi durumda kusabilir. Bu ayda bebeğin ortalama kilosu, doğumda ki kilonun iki katına ulaşır. Bebek bu dönemde çok hareketlidir. Bu nedenle sıcak havalarda vücudunda ki kıvrımlı bölgelerde kızarıklıklar oluşur. Bu durumda bebeği olabildiğince hafif giydirmekte fayda vardır. Kızaran bölgeyi sık sık yıkamalısınız. Bebek bu ay içinde yeni beceriler kazanır, çevresini artık daha iyi anlayarak inceler, kişileri tanır ve geliştirmiş olduğu motor becerileri sürekli dener. Eşyalara dokunmak ister, sürekli bir şeyleri alacakmış gibi uzanır, birisi konuştuğunda onu dinler ve sonra kendisi kendi diliyle konuşur. Kendisi bir konuşma tarzı oluşturur. Bu sizin için anlamsız ve saçma gibi görünse de bebek için çok ciddi bir olaydır. Çünkü artık o konuşmanın temellerini atıyordur.

Uykusu eskiye bakarak biraz daha düzene girmiştir. Sabahları erken uyanır, akşamları erken yatar. Gündüz uykuları azalmıştır. Bu ayda bebeğe kansızlık testi yapılmalıdır. Birçok bebek katı besinlere geçtiğinden ve yanlış beslenmeden dolayı demir eksikliği olabiliyor. Doktora gidip muayene olmasında fayda vardır. Bu dönemde bebekler ellerine aldığı her şeyi ağzına götürür ve hatta çiğnerler. Bu sebepten bebeğin çevresinde küçük parçalı, sivri ya da kesici bir alet olmaması gerekir. Hatta evinizi yeniden düzenlemeniz gerekir. Çünkü bu ay emekleme öncesi dönemdir. Bebek eline geçen her şeyi yere atar, önüne geleni kırar ve döker, emeklediği an nerde olduğunu bile bulamazsınız. Aklınıza gelmeyecek yerlere gider ve orada saklanır. Bu dönemde evinizi baştan düzenlemelisiniz. Bebekler sürekli olarak gördükleri kişileri tanırlar. Tanımadığı kişilere karşı yabancılık duygusu oluştururlar ve yabancılardan korkarlar.

5. ayda bebekler neler yapabilir?

Bu dönemde oyuncaklarına karşı bir ilgisi vardır. Renkli ve ses çıkaran oyuncaklar dikkatini çeker. Bu yüzden oyuncağının elinden alınmasına tepki olarak bağırır, ağlar ya da kendini sıkarak tepki verir.

Elindeki oyuncağı diğer eline geçirebilir. Her nesneye dokunmak, her şeyi tutmak ve ağzına götürüp çiğnemek ister.

Bazı alışkanlıkları düzene girmeye başlar. Beslenmesi, uyuması vb. alışkanlıkları belirli bir zamana göre olur.

Yabancılama başlar. Sürekli görmediği kişilere karşı ağlayarak veya saklanmaya çalışarak tepki verir.

Nesnelere uzanıp tutmak ister. Yere düşen nesneyi gözleriyle bulmaya çalışır. Her şeyi çok dikkatli şekilde izler.


Bu dönemde her şey onu mutlu eder. Sevinç çığlıkları atar, dikkat çekmek için güler ve sesler çıkarır.

Kafasını çevirebilir, yatağın içinde dönebilir.

Destekli şekilde oturabilir, desteksiz şekilde kısa bir süre oturur.

Vücudunu kolayca döndürebilir.

Eline aldığı eşyaları daha iyi kavrar. Kalın bir halkayı sıkıca tutar ve vermemek için direnebilir.

Sizinle basit oyunlar oynayabilir, yüz ifadelerini taklit edebilir.

Etrafına çok dikkatli bakar ve inceler.

Bazı sesleri çıkarabilir.

Yere düşen eşyaları izler, bazen kendisi tere atarak arkasından bakar.
 
Huysuzluk ayi bu ay geneli boyle demekki
 
Kızlar tek tek alıntı yapamayacağım rapordan bahşedilmiş evet ben rapor alabildim çok şükür hemde 1 ay heyet ama alana kadar gitmediğim doktor kalmadı en sonunda psikiyatri uzmanına gittim durumumu anlattım ve verdi.rapor vermek isteyen doktor veriyor zaten bazı doktorlar rapor yasağına karsilarmis hastanın hakkıdır diye ama aile hekimleri bu konuda çok tırtlar kesinlikle vermiyorlar.sağlık bskanliginin doktorlara hastanelere gonderdigi yazida da rapor verilmeyecektir yaxmiyor verilen raporlarda badhekim imzadi olacak yaziyor.sizlerde bi psikoloğa gidin derim çünkü bizi en iyi onlar anlıyorlar valla hem içimi döktüm rahatladım hem raporumu aldım rahatladım :)bu ay sonu tekrar almak isteyecegim bakalım inşallah verir.
 
Selam kızlar bi emzirme arasından sonra dr randevumuzu anlatayım. 5 aylık olduk boy 64.5 kilo 6200 olmuş. 500 gr almışız bu ay ve 1 cm uzamış. Dr iyi dedi. Ben çalışacağım için ek gıdaya başlamak istediğimi söyledim. Meyveden başla ilk gün suyunu ver ikinci gün biraz pütüründen de ver 3. Gün artır. Böyle böyle üç gün ver alerji riskine karşı kontrol et ddedi. Sonra sebze çorbası ve yoğurt dedi. Kendi mayaladigim yogurttan versem dedim ilk iki gün ver ama 3. Gün verme yeniden yap oksitleniyor dedi. Kan ilacını sordum kan sayımı yaptırmak istediğimi söyledim. Kan sayımı yapsak da kanı az çıkacak kan ilacı na 6. Ay başla dedi. Zaten demiri biz eksiklikten değil sinir uçlarının gelişimi için veriyoruz şimdi dedi. Ben 6. Ayda başlatıyorum ama kan tahlili yaptırmıyorum 9. Aya kadar yapsak da az çıkar dedi.

Demir takviyesi konusunda çok kararsızım. Şimdilik vermiyorum. Bir de doğal pekmez bulmam lazım. Ne pekmezi veriyorsunuz ya da vermeyi dusunuyorsunuz üzüm mü keçiboynuzu mu?
 
Canım su ve uykum normal düzeyde 3 lt içiyorum su gece kesintisiz olmasada uyuyorum 8 saat fln ama bazen aç kaldığım oluyor yedirmiyor ki oğlan uyutuyorum koyuyorum beşiğe 5dk snra uyanıyor bu aşılardan snra böyle oldu hiç yaramıyor aşılar bizim oğlana bide tik gibi bşy oldu arada göz kırpıp duruyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…