• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Seninki de yapar hiç merak etme. Bebeklerin gelişim süreçleri binbir türlü. Kimisi erkenden emekliyor, kimisi emeklemeden koşmaya başlıyor. :)

Bi de sanırım erkekler daha hareketli. Kızlar daha konuşkan. Seninki bul bul gibi öterken bizimki hala agu diyo olabilir hehehe
Evet haklisin galiba kizim cok aguluyor bide oyle guzel ki anlatamam sbaha kadar dinleyebilirsin onu

canım benim meyve vermeyelim mi? bende sebze verme taraftarıyım ama doktorum meyve de vermelisin dedi. yoğurda karıştırıp verebilirsin dedi. pek dinlemek istemediğimden şimdiye kadar sadece bir kere muz verdim.
Meyve doğal hayatım gönül rahatlığıyla verebilirsin. Bol vitaminli. Tam bebeklere göre.

Benim karşı çıktığım şeker islenmis beyaz şeker. Pekmeze hatta bala dahi karıştırdılari! Böyle şeyler yerine hatta bence muz ezip de tatlandırabiliriz bebeğin yemeğini.

Ben daha ek gıdaya başlamadim. Benim bebiş yarın 5. Ayı bitirecek. Ama bi on gün içinde başlayacagim bende. Muz ve avokado ile başlamayı planlıyorum. Elma armut kabak ve havuç vereceğim hep üçer gün arayla. Yogurdu da 6. Aya yaklaştığında.

Selam kızlar bana bı akıl verın uyku tutumu aldım ama oda kaç derece olduğunda gitdirmelıyım içine tek zıbın mı yoksa ince pijamamı şuan odamız gece yanı 22-22.5 derece bebeğin uykudadır ıdeal oda ısısı nedır

Selam kızlar bana bı akıl verın uyku tutumu aldım ama oda kaç derece olduğunda gitdirmelıyım içine tek zıbın mı yoksa ince pijamamı şuan odamız gece yanı 22-22.5 derece bebeğin uykudadır ıdeal oda ısısı nedır

Bence odası gayet sıcak. Uyku tulumu dediğin elyaflı olanlardansa hiç giydirme bence. Bizim odamız 19-20 derece oluyor geceleri. Kısa veya sıfır kollu body üstüne pijama tk giydiriyorum

yataktan düşürdü canım. yatağa koymuş başka odaya gitmiş. zaten çığlıklarına koştuk. bazalı benim yatağım biraz yüksek. sırt üstü duruyordu gittiğimizde muhtemelen kafası yere çarptı. bugün doktora götürdük. bir şeyi yokmuş çok şükür.
Çok geçmiş olsun canım. Allah tekrarını yaşatmasın inş.

Ay amannn tatlisim. Adı karan mi olmuştu annesi? Pek çirkin pek tosuncuk. Tü tü tü sana!
Biz şubat sonu düşünüyoruz bangladesi. Türkiye de semester tatili olduğunda yeğenim kanadaya gelecek. Biz ondan sonra ancak. Sanırım o da ocağın son haftasiyla şubatın ilk haftası oluyor :KK43: ay birbirimizi bir haftayla falan kaciracagiz inanamıyorum. Halbuki Bangladeş te bir Türk arkadaş ne kadar iyi olurdu!
Neyse yaa. Belki Londra'ya gelirim yanına. :) ben bangladese bebekle direk uçamayacagim. Valla Türkiye ye zor gittik 15 saat. Üstüne bir 10 saat daha bebekle çok zor. O yüzden Avrupa da duraklamayi bir iki gün dinleniyorum gezip öyle tekrar yola çıkmayı planlıyoruz.

Bekleriz canim nezaman isterseniz basimizin ustunde yeriniz var bi geliyorum demen yeter biz size buralari gezdirirzde .oglusumun adi aren oldu cqnim. Sen 1 taneyle dusunuon ben napcam hic bilmiorum:(cok uzak ya ben dubai aktarmali aldim insallah cok sorun cikarmazlar uçaga binince arka on yan koltuktakilere hediye da dagitmayi dusunuyorum:)bize katlanabilmeleri icin

Bekleriz canim nezaman isterseniz basimizin ustunde yeriniz var bi geliyorum demen yeter biz size buralari gezdirirzde .oglusumun adi aren oldu cqnim. Sen 1 taneyle dusunuon ben napcam hic bilmiorum:KK43:cok uzak ya ben dubai aktarmali aldim insallah cok sorun cikarmazlar uçaga binince arka on yan koltuktakilere hediye da dagitmayi dusunuyorum:)bize katlanabilmeleri icin
Birşey olmaz bence kuzum. Sen daha önce gitmiş miydin bebekliyken? Zaten tecruben vardır senin. Valla devin 3 aylıkti gittik 4 aylıkken döndük. Giderken bu basinett li seatleri reserve yapmıştım Lufthansa yla. Devin 4 saat falan uyudu içinde. Geri kalan 3 saatin 2 sini emdi 1 inde de oynadık. Yanımdaki kadın bebeğe ne ilaç icirdin diyo. Hiç bişi icirmedim valla dedim.
Dönerken air Canada kazık attı bize. Seatleri reserve ederken parasını cekememisler. Bana haber vermek yerine başkasına satmışlar. Ben de ilgilenememistim Türkiye de. Neyse 8 saat kucagimizda döndü. Biz yorulduk tabi ama o çok rahat geldi. Arka siramizdakiler uçaktan inerken aaa burda bebek mi vardı diye sordular. :) uzun ucuslarimiz böyle geçti yani. Yorulduk ama fena değildi.
Bizim burdan bangladese ucusumuz en az 24 saat. O da arada beklemelerimiz az olurda öbür uçağa yetisecegiz diye kosmayla geçerse! Öteki türlü 30 saati falan buluyor. Devin olmayınca da ben gidemiyorum. Çok uzun geliyo

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum kızım iki aylıkken meme reddi yapti Ondan sonra asla meme kabul etmedi bir ayda Ben sagarak verdim toplamda üç ay anne sütü alabildi diğer aylarda ise mama takviyesi yaptım artık altıncı ayda olduğu için mama yerine keci sutu icirmek istiyorum Nasıl yapabilirim keçi sütü çok ağır gelmez mi sulandırma lımıyım biberona koyup
Ay sakin öyle birşey yapma. Keçi sütünden yoğurt yap canım öyle keciydi inekti sutlerini vermiyoruz. Yoğurt yap peynir yap fermante gıda şeklinde veriyoruz.
Bir de bak sütun varsa eğer, elmayı tarçın ile hasla sütünü ilave et bebise yedir. Veya kahvaltida yumurta sarısı tuzsuz peynir ve sütünü iyice karıştır bebeğe yedir. Illa süt vereceksen sadece kendi sütünü ver. Bir de aklına böyle gelirse vermeden önce mutlaka internette bir araştır.
Kuru erik kayısı ve hurmayi hasla suda sonra ez ver bebise bu tarifi doktor verdi.
1 yaşına kadar patlıcan kesinlikle yasak. Bal kapağını bebekler çok severmis benimki de çok sevdi ama sebzeyi mutlaka azıcık zyagi ile vermek gerekiyormuş yoksa kabızlık yapabilirmis.

Canim bende mama takviyesi yapiyorum sutum yetmiyo. Bu yuzden sk gidaya da erken gectim. Bugun ilk defa biraz yagda unu hafif kavurup soguknsu ekledim pisince az biseyde seker attim ve kizim bu cok sevdi tok tuttu onu sende deneyebikirsin
Şeker 1 yasina kadar verilmemeli cay pekmezi denyebilirsin tatlandirmak icin

Son düzenleme:
Günaydınn :) biz ilk 3 gün elma suyu tattık günde bir kez.dün de havuç suyuna başladık 3 gün de onu devam edicez..bu meyveleri bi vereyim sebze haşlamaya ve yoğurda geçicem inşallah yavaş ilerlemeyi tercih ediyorum.meyve sularına bile bi garip yaklaşıyor kızım bakalım sebzelerde napcz :işsiz:

Birşey olmaz bence kuzum. Sen daha önce gitmiş miydin bebekliyken? Zaten tecruben vardır senin. Valla devin 3 aylıkti gittik 4 aylıkken döndük. Giderken bu basinett li seatleri reserve yapmıştım Lufthansa yla. Devin 4 saat falan uyudu içinde. Geri kalan 3 saatin 2 sini emdi 1 inde de oynadık. Yanımdaki kadın bebeğe ne ilaç icirdin diyo. Hiç bişi icirmedim valla dedim.
Dönerken air Canada kazık attı bize. Seatleri reserve ederken parasını cekememisler. Bana haber vermek yerine başkasına satmışlar. Ben de ilgilenememistim Türkiye de. Neyse 8 saat kucagimizda döndü. Biz yorulduk tabi ama o çok rahat geldi. Arka siramizdakiler uçaktan inerken aaa burda bebek mi vardı diye sordular. :) uzun ucuslarimiz böyle geçti yani. Yorulduk ama fena değildi.
Bizim burdan bangladese ucusumuz en az 24 saat. O da arada beklemelerimiz az olurda öbür uçağa yetisecegiz diye kosmayla geçerse! Öteki türlü 30 saati falan buluyor. Devin olmayınca da ben gidemiyorum. Çok uzun geliyo
Mrb devin kac mayis dogumlu canim

Ben sebzelerle baslayacagim cunku once tadi iyi.olanlari baslarsak ilerde sevmeyebilir blw yapip 8.ayda tam gecmis olacagim insallah..bebe biskuvisi gerekirse ben yapacagim ve bulamac vermeyi dusunmuyorum baslamasi icinde bebeğimin dik oturmasini bekliycem umarim gec kalmam.

Meyve doğal hayatım gönül rahatlığıyla verebilirsin. Bol vitaminli. Tam bebeklere göre.

Benim karşı çıktığım şeker islenmis beyaz şeker. Pekmeze hatta bala dahi karıştırdılari! Böyle şeyler yerine hatta bence muz ezip de tatlandırabiliriz bebeğin yemeğini.

Ben daha ek gıdaya başlamadim. Benim bebiş yarın 5. Ayı bitirecek. Ama bi on gün içinde başlayacagim bende. Muz ve avokado ile başlamayı planlıyorum. Elma armut kabak ve havuç vereceğim hep üçer gün arayla. Yogurdu da 6. Aya yaklaştığında.
benim doktorum tropikal meyveler verme dedi ama canım avakadoya da çok faydalı diyorlar. biraz beklesen mi acaba avakado için.

bende aldım canım ama daha giydirmedim. biraz daha soğuk olsun öyle giydirmeyi düşünüyorum. sonra kara kışta naparız böyle havalarda sıkı sıkı sararsak.

benim doktorum tropikal meyveler verme dedi ama canım avakadoya da çok faydalı diyorlar. biraz beklesen mi acaba avakado için.
Herhangi bi nedeni var mıymış bunu demesinin? Burda aksine bu ikisiyle başlatıp 6. Ayda da mango ekliyorlar. Yemesi kolay olduğu için.

Eklentiler

• tmp_8018-Screenshot_2016-10-24-14-00-282013693826.png
    tmp_8018-Screenshot_2016-10-24-14-00-282013693826.png
    74,2 KB · Görüntüleme: 56
Ben sebzelerle baslayacagim cunku once tadi iyi.olanlari baslarsak ilerde sevmeyebilir blw yapip 8.ayda tam gecmis olacagim insallah..bebe biskuvisi gerekirse ben yapacagim ve bulamac vermeyi dusunmuyorum baslamasi icinde bebeğimin dik oturmasini bekliycem umarim gec kalmam.
Ben de blw düşünüyorum canım ama bebeğim daha oturmuyor oturmayınca blw yapamıyoruz o yüzden oturuncaya kadar hep böyle tadım düşünüyorum..

Back