• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Kızlar size bir şey danışmak istiyorum kızım iki aylıkken meme reddi yapti Ondan sonra asla meme kabul etmedi bir ayda Ben sagarak verdim toplamda üç ay anne sütü alabildi diğer aylarda ise mama takviyesi yaptım artık altıncı ayda olduğu için mama yerine keci sutu icirmek istiyorum Nasıl yapabilirim keçi sütü çok ağır gelmez mi sulandırma lımıyım biberona koyup
Canım 6.aydan sonra kaşık mama veriliyor diye biliyorum keçi sütü sürekli içirmek ağır gelebilir belki

Eh işte sevdi sayılır. En azından yoğurttan daha çok sevdi.

1litre kadar süte tencerede kaynarken 3 yemek kaşığı yoğurt koydum, kaynarken karıştırdım zaten o ayrılmaya başladı. Birkaç dk sonra ince tel süzgeçten süzdürdüm. Kavanoz arkasıyla da biraz bastırdım. Kavanozun üstüne de süzülsün diye tencere koydum. Oldu. Ama bir daha ki sefere daha az süzdürücem, biraz suyu kalsın. O sızan suyu da atmadım. Çordaba kullanıcam.
Sagol canim tesekkur ederim

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum kızım iki aylıkken meme reddi yapti Ondan sonra asla meme kabul etmedi bir ayda Ben sagarak verdim toplamda üç ay anne sütü alabildi diğer aylarda ise mama takviyesi yaptım artık altıncı ayda olduğu için mama yerine keci sutu icirmek istiyorum Nasıl yapabilirim keçi sütü çok ağır gelmez mi sulandırma lımıyım biberona koyup
Canim bende mama takviyesi yapiyorum sutum yetmiyo. Bu yuzden sk gidaya da erken gectim. Bugun ilk defa biraz yagda unu hafif kavurup soguknsu ekledim pisince az biseyde seker attim ve kizim bu cok sevdi tok tuttu onu sende deneyebikirsin

Hosgeldin canim nasilsin tatil in nasildi?Devin nasil ?Bangladesh e nezaman gidiyorsunuz?biz biletleri aldik 19 ocak 12 subatta ordayiz sizde gelirse niz mutlaka goruselim super olur kocaman opuyorum resmimizi yolluyorum
Ay amannn tatlisim. Adı karan mi olmuştu annesi? Pek çirkin pek tosuncuk. Tü tü tü sana!
Biz şubat sonu düşünüyoruz bangladesi. Türkiye de semester tatili olduğunda yeğenim kanadaya gelecek. Biz ondan sonra ancak. Sanırım o da ocağın son haftasiyla şubatın ilk haftası oluyor :( ay birbirimizi bir haftayla falan kaciracagiz inanamıyorum. Halbuki Bangladeş te bir Türk arkadaş ne kadar iyi olurdu!
Neyse yaa. Belki Londra'ya gelirim yanına. :) ben bangladese bebekle direk uçamayacagim. Valla Türkiye ye zor gittik 15 saat. Üstüne bir 10 saat daha bebekle çok zor. O yüzden Avrupa da duraklamayi bir iki gün dinleniyorum gezip öyle tekrar yola çıkmayı planlıyoruz.

Benim kizimda artik yerde durmak istemiyo eskiden daha cok durur daha cok cabaliyordu ama simdi kucaga cok alisti sanirim surekli kucak istiyor
Bebekleri en iyi teşvik eden şey yerde oynuyor olmak. Yalnız kalmaktan hoşlanmıyor olabilir. Siz de yanına oturun. Onunla oynayın. Sevdiği oyuncakları birazcık uzağına bırakın. Bakalım gidebilecek mi... Ağladığı zaman kaldırmak ya da hemen oyuncağını vermek yerine onunla konuşun. Gülümseyin. Yapabilirsin deyin. sakinletmeye çalışın. Tabii sakinlemezse muhakkak kucak olacaktır ama eğer her gün kucaktan önce böyle teşvik ederseniz bir iki hafta içinde siz konuştugunuzda ağlamayı kesip tekrar deneyecektir.
Benim oğlum 2.5 aylıkken sırt usttunden göbek üstüne döndü. Şimdi de tam yuvarlaniyor. Emeklemek için çok uğraşıyor ama beceremiyor. Şimdilik solucan gibi popoyu havaya kaldırıp omuzlaryla sürünerek ilerliyor

Canim bende mama takviyesi yapiyorum sutum yetmiyo. Bu yuzden sk gidaya da erken gectim. Bugun ilk defa biraz yagda unu hafif kavurup soguknsu ekledim pisince az biseyde seker attim ve kizim bu cok sevdi tok tuttu onu sende deneyebikirsin
canım bebeğinize ek gıdaya ilk geçişte nötr gıdalar vermelisiniz. yoğurt gibi yani şekersiz tuzsuz falan . tatlıyla giriş yaparsan diğerlerini istemicektir.

ingver ingver

Geçmiş olsun canım. Bebeginin iyi olduğuna çok sevindim. Tabi dikkat etmek en iyisi ama çocuk bu düşe kalka buyur. Artık alismamiz gerekiyor. Benim emekleyemeyen küçük danam yastığın üstüne tırmanıyor. Asla yatakta bırakamaz oldum.

Neyse ben başka bişi yazacaktım. Sen sormussum ama herkese yarar diye yazıyorum. Bebek düşünce şunlara dikkat edilmeli:

1. Kusma. Kusma bebeğin beyin sarsıntısı geçirdiğini gösterir. Bir kere kusmasi sorun olarak görülmese de bebek hemen takibe alınmalıdır. İkinci kusmada Dr aranmalı ve ya acile.
2. Bebeğin göz hareketleri. Bir oyuncağı bebeğin sağına soluna hareket ettirerek gözleriyle takip edebildigini ve gözünün kaymadigina bakın. Kayiyorsa yine acil.
3. Vücudundaki anı kararmalar iç kanama göstergesi olabilir.
4. Bunlar dışında fazla uyumamali. Yemesi içmesi normal, neşesi yerinde. Zaten kendisine zarar gelirse ağlayacaktir

ingver ingver

Geçmiş olsun canım. Bebeginin iyi olduğuna çok sevindim. Tabi dikkat etmek en iyisi ama çocuk bu düşe kalka buyur. Artık alismamiz gerekiyor. Benim emekleyemeyen küçük danam yastığın üstüne tırmanıyor. Asla yatakta bırakamaz oldum.

Neyse ben başka bişi yazacaktım. Sen sormussum ama herkese yarar diye yazıyorum. Bebek düşünce şunlara dikkat edilmeli:

1. Kusma. Kusma bebeğin beyin sarsıntısı geçirdiğini gösterir. Bir kere kusmasi sorun olarak görülmese de bebek hemen takibe alınmalıdır. İkinci kusmada Dr aranmalı ve ya acile.
2. Bebeğin göz hareketleri. Bir oyuncağı bebeğin sağına soluna hareket ettirerek gözleriyle takip edebildigini ve gözünün kaymadigina bakın. Kayiyorsa yine acil.
3. Vücudundaki anı kararmalar iç kanama göstergesi olabilir.
4. Bunlar dışında fazla uyumamali. Yemesi içmesi normal, neşesi yerinde. Zaten kendisine zarar gelirse ağlayacaktir
canım teşekkür ederim bunların hepsini yaptım dün akşam ama işte panik yaptım çok. ben normalde zaten bırakmıyorum. ancak yerde yorgan üstüne bırakıyorum.

Bebekleri en iyi teşvik eden şey yerde oynuyor olmak. Yalnız kalmaktan hoşlanmıyor olabilir. Siz de yanına oturun. Onunla oynayın. Sevdiği oyuncakları birazcık uzağına bırakın. Bakalım gidebilecek mi... Ağladığı zaman kaldırmak ya da hemen oyuncağını vermek yerine onunla konuşun. Gülümseyin. Yapabilirsin deyin. sakinletmeye çalışın. Tabii sakinlemezse muhakkak kucak olacaktır ama eğer her gün kucaktan önce böyle teşvik ederseniz bir iki hafta içinde siz konuştugunuzda ağlamayı kesip tekrar deneyecektir.
Benim oğlum 2.5 aylıkken sırt usttunden göbek üstüne döndü. Şimdi de tam yuvarlaniyor. Emeklemek için çok uğraşıyor ama beceremiyor. Şimdilik solucan gibi popoyu havaya kaldırıp omuzlaryla sürünerek ilerliyor
Ooo maasallah pasaya darisi benim kizima. Sagol canim deneyecegim hepsini

canım bebeğinize ek gıdaya ilk geçişte nötr gıdalar vermelisiniz. yoğurt gibi yani şekersiz tuzsuz falan . tatlıyla giriş yaparsan diğerlerini istemicektir.
Canim ben ek gidaya geceli cok oldu 4. Ayda meyve ve sebzeyle basladim 5. Ayda yogurt ekledim su an kizim 6 aylik olmak uzere. Ve o muhallebiyi ilk defa bugün yaptim ve kizim cok sevdi hemde onu tok tuttu

canım teşekkür ederim bunların hepsini yaptım dün akşam ama işte panik yaptım çok. ben normalde zaten bırakmıyorum. ancak yerde yorgan üstüne bırakıyorum.
Yapılacak herşeyi muhakkak yapmışsındır zaten. Ama insan korkar tabi yine korkmaz mi! Neyse ki geçmiş bitmiş artık.

Ooo maasallah pasaya darisi benim kizima. Sagol canim deneyecegim hepsini
Seninki de yapar hiç merak etme. Bebeklerin gelişim süreçleri binbir türlü. Kimisi erkenden emekliyor, kimisi emeklemeden koşmaya başlıyor. :)

Bi de sanırım erkekler daha hareketli. Kızlar daha konuşkan. Seninki bul bul gibi öterken bizimki hala agu diyo olabilir hehehe

Şeker yerine pekmez koyuyordu ablam yigenim den biliyrm. Sekeri buyukkere bile onermiyor drlar. Dun deney yaptılarşekeri yaktılar. Kapkara oldu. HEM pekmez cok vitamin li besleyici
Pekmezin icide şeker dolu. Şeker katılmadan kavanozlanan hiç bir şey yok.

Arkadaşlar çocuğunuzu bugün tatlı şeylere yönlendirirseniz yarin brokoliyi karnabahari kerevizi yemeyince kızmayın. Onun damak tadıni şu an şeker vererek yapay tada alistiriyorsunuz çünkü.
Muz armut gibi tatlı meyveleri rendelesek ya da ezsek? Ay kimsenin kalbini kırmak değil niyetim ama pirinç unundan yapılan mamayla büyümüş bir çocuk olarak şu anda obezim ve kesseniz kilo veremiyorum. Ayrıca bu yaşıma geldim hala yemek ayırırım. Bunları bebeğime yaşatmak istemem sizinkilere de kıyamam. Diyabet yüzyılın en büyük sorunlarından biri. Lütfen göz önünde bulundurun. Bebeklerin en az yaşına kadar hem tuzdan hem de şekerden uzak durması gerek. Sıfır şeker, sıfır tuz.

Pekmezin icide şeker dolu. Şeker katılmadan kavanozlanan hiç bir şey yok.

Arkadaşlar çocuğunuzu bugün tatlı şeylere yönlendirirseniz yarin brokoliyi karnabahari kerevizi yemeyince kızmayın. Onun damak tadıni şu an şeker vererek yapay tada alistiriyorsunuz çünkü.
Muz armut gibi tatlı meyveleri rendelesek ya da ezsek? Ay kimsenin kalbini kırmak değil niyetim ama pirinç unundan yapılan mamayla büyümüş bir çocuk olarak şu anda obezim ve kesseniz kilo veremiyorum. Ayrıca bu yaşıma geldim hala yemek ayırırım. Bunları bebeğime yaşatmak istemem sizinkilere de kıyamam. Diyabet yüzyılın en büyük sorunlarından biri. Lütfen göz önünde bulundurun. Bebeklerin en az yaşına kadar hem tuzdan hem de şekerden uzak durması gerek. Sıfır şeker, sıfır tuz.
canım benim meyve vermeyelim mi? bende sebze verme taraftarıyım ama doktorum meyve de vermelisin dedi. yoğurda karıştırıp verebilirsin dedi. pek dinlemek istemediğimden şimdiye kadar sadece bir kere muz verdim.

Back